a evo sad gledam da je Microsoft zvanicno dao ime 9-ki Windows 10
Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
desilo se to da je citav svijet ustvari nagadjao ime novog Windowsa mjesecima i etiketirali su ga kao 9-ku
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
moram priznati da mi se ovo svidja iako sam bio skeptican
vidjecemo daljnju politiku microsofta, ko zna mozda ostanem na Windows (Phoneu)
samo da bude opcija da se iskljuce metro aplikacije, tipa kao ona music aplikacija, jer metro ne volim nikako, isto tako iz starta izbaciti plocice i bice perfekt
valja pricekati kraj iduce godine pa vidjeti sta ce nam jos novog donijeti WIndows 10
isto tako bice zanimljive cijene za one koji zele upgrade s win 7 i 8 na win 10
vidjecemo daljnju politiku microsofta, ko zna mozda ostanem na Windows (Phoneu)
samo da bude opcija da se iskljuce metro aplikacije, tipa kao ona music aplikacija, jer metro ne volim nikako, isto tako iz starta izbaciti plocice i bice perfekt
valja pricekati kraj iduce godine pa vidjeti sta ce nam jos novog donijeti WIndows 10
isto tako bice zanimljive cijene za one koji zele upgrade s win 7 i 8 na win 10
- JoseMourinho
- Kontakt:
ti si pito za sliku hd sliku, i ona moze sa vga, dvi i hdmi, razlike nema...Klare je napisao/la:Torino, valjda se podrazumijeva da monitor podrzava full hd.
Ti kazes da mi treba i hd kabal, a joze da mogu i sa vga, a ja cu ipak jozi vjerovati.
Torino nemoj se ljutiti, ali mislim da jozo bolje zna.
jedino sto torino kaze da hdmi prenosi i zvuk pa dobijes sve u jednom tj video + audio u jendom kablu, al ako kupujes monitor koliko ja skonta za zvuk imas zvucnike od pc-a pretpostavljam, tako da mozes koristit vga/dvi ko svi mi
- champions1921
Izvini ali VGA ne može dati HD sliku jer to je analogni prikljucak, dok dvi može jer je digitalni.
Što se tiče kvalitete hdmi kablova po nekoj logici ona nebi trebala imati uticaja. Vise je do kvalitete nekih modula u TV-u koji dekodiraju digitalni signal te do kvalitete grafičke..
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Što se tiče kvalitete hdmi kablova po nekoj logici ona nebi trebala imati uticaja. Vise je do kvalitete nekih modula u TV-u koji dekodiraju digitalni signal te do kvalitete grafičke..
BUDI ŽELJO !!!
Ma moze VGA vrtiti Full HD. A i cisto sumnjam da prosjecan korisnik moze primjetiti bilo kakvu razliku izmedju DVI i VGA, pogotovo na 22".
100% sportski i krajnje opušten potpis
Naravno da moze, jer kako objasniti da imas stotine monitora koji podrzavaju 1920x1080, a od izlaza imaju samo vga.
A za zvuk imaju zvucnici.
A za zvuk imaju zvucnici.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Hajde momciluci ?Papastathopoulos je napisao/la:zelim da nabacim XP na laptop, i kad dodje do onih particija, ima samo C particija, i kad hocu da je izbrisem i kreiram novu, izbaci mi "the partition you selected cannot be deleted"...hajd odem nazad i probam da to instaliram preko te postojece particije, izbaci mi "an error occurred while setup was updating partition information on: 57232 MB Disk 0 at Id 0 on bus 0 on atapi [MBR]. Setup canot continue" ...na svom kompu sam puno puta rusio pa dizao sistem, na jaranovim kompovima, na laptopu od starog, tako da mi to nije prvi put...u cemu je problem ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
pa sami priključci govore
DVI - pusta digitalnu sliku
VGA - analognu
jel treba sta vise?
danas rijetko monitori dolaze sa VGA, i oni koji dolaze preskakati i ici na DVI-HDMI
razlike ime, ali nije drasticna toliko
Sad imas i HDMI, koji je eto najnoviji, izmedju njega i DVI nema razlike, samo sto HDMI moze pustati zvuk, dakle prikopcas ga recimo na TV i imas zvuk
mada ima i DVI koji mogu pustati zvuk
DVI - pusta digitalnu sliku
VGA - analognu
jel treba sta vise?
danas rijetko monitori dolaze sa VGA, i oni koji dolaze preskakati i ici na DVI-HDMI
razlike ime, ali nije drasticna toliko
Sad imas i HDMI, koji je eto najnoviji, izmedju njega i DVI nema razlike, samo sto HDMI moze pustati zvuk, dakle prikopcas ga recimo na TV i imas zvuk
mada ima i DVI koji mogu pustati zvuk
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Windows 10
http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-iso
pa eto ko je voljan da testira, a dolazice i redovni apdejti za isti
http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-iso
pa eto ko je voljan da testira, a dolazice i redovni apdejti za isti
Aj pomozite brzinski 
Hocu da formatiram disk, ali kad dodje do toga, ne postoji ni jedan disk da se formatira. Znaci nema nista, ne mogu nastaviti proces.
Hocu da formatiram disk, ali kad dodje do toga, ne postoji ni jedan disk da se formatira. Znaci nema nista, ne mogu nastaviti proces.
- The_Target
- Kontakt:
Ako moze pomoc, imam instaliran program koji radi na principu da se u njega napise npr izvjestaj koji on arhivira i nudi mogucnost printanja. Printer radi, ali kada mu zadam opciju da printa npr izvjestaj on nikako ne prepozna da treba da isprinta zadanu radnju, ne pokaze nikakav eror, cak ni u opcijama da se vidi sta printer trenutno printa kao da apsolutno ne dobije "naredbu"...sta bi moglo biti problem, odnosno kako ga rijesiti...neko??? Hvala
Rođeni brato
Belmin6 je napisao/la:Aj pomozite brzinski
Ima li neko od vas ps3 da mi pomogne nesto da napravim ?
izbacuje mi jedan error ?
izbacuje mi jedan error ?
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Windows 8.1 je takodjer haman pa novi OS pa s toga i on je bio brojcanim redosljednom 9. OS
stalno mi izbacuje neke reklame i otvara nove prozore na mozili i strasno me nervira.
zna li neko kako da rijesim ovaj problem ?
dok sam ovo pisao evo sta mi je sve izbacilo

zna li neko kako da rijesim ovaj problem ?
dok sam ovo pisao evo sta mi je sve izbacilo

- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
- Brisi toolbare
- Briši ekstenzije/dodatke u mozili u opcijama inas negdje
- Instaliraj kakav addblock
- Briši ekstenzije/dodatke u mozili u opcijama inas negdje
- Instaliraj kakav addblock
- BurningLegion
- Kontakt:
Ili jednostavno koristi Operu kao covjek.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
BurningLegion je napisao/la:Ili jednostavno koristi Chrome kao covjek.