Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
Re: Chat
Uber alles je zemlja snova, ne jer je uber alles, već sistema koji je najbolji na svijetu.
Pureća sudžuka je vrhunska, samo preskupa.
Pureća sudžuka je vrhunska, samo preskupa.
tačno ćete me natjerati da odem malo na Pale ili čak u Kiseljak da vidim ima li sličnih proizvodabrazzo je napisao/la:@polar varas se dimljena svinjska koljenicapa em onako nakoso za meze em u kuhani pasulj
Pregladnih jbt, džaba makaroni danas
E ne pijem alkohol (**** fino deteTribalian je napisao/la: Malo teze za zeludac , ali dobra rakija i to spakuje kako treba.Od stranih zemalja i tih njihovih kuhinja najbolje sam klopao u USA a najlosije u Grckoj i Turskoj. U Grckoj izuzev girosa i suvlakija na ulici nista nemas da kupis, u restoranima malo bolje situacija.
Ja sam se uklopio u austrijsku kuhinju, baš mi odgovara, slovenska je
@Kawhi, može rođo majke mi
Deportivo de La Coruña - Haris Medunjanin!!!
EVo ovo da se zanimamo...Kawhi je napisao/la:
Od mene.Polarstar i Trib će mezu nabavit.

dok ne stigne...

@Polarstar , sta je najbolje od striktno austrijskih specijaliteta?
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Zavisi ti od pokrajine u kojoj si, sela imaju drugačije, ono starinjski malo, dok su gradovi moderni.
Meni se sviđa seljačka kuhinja.
Tačnije, špecle od sira njaaaaamiiiiiiiiii
A fiaker gulasch je priča za sebe
supe su im moćne, al' nisam imena zapamtio osim neke krem supe sa celerom
probao sam bečku šniclu (Wiener Schnitzel), ok je al' nisam oduševljen (jedini ja).
Za Sacher tortu su svi čuli vjerujem
al glavno je da su im sirevi i svinjetina zakon, znači skupo jeste, al je kvalitet neminovan. uz kajzerice to ide kao ludo
Meni se sviđa seljačka kuhinja.
A fiaker gulasch je priča za sebe
supe su im moćne, al' nisam imena zapamtio osim neke krem supe sa celerom
Za Sacher tortu su svi čuli vjerujem
al glavno je da su im sirevi i svinjetina zakon, znači skupo jeste, al je kvalitet neminovan. uz kajzerice to ide kao ludo
Vidim ja da ti tamo lose zivis u pm.Polarstar je napisao/la:Zavisi ti od pokrajine u kojoj si, sela imaju drugačije, ono starinjski malo, dok su gradovi moderni.
Meni se sviđa seljačka kuhinja.![]()
A fiaker gulasch je priča za sebe![]()
supe su im moćne, al' nisam imena zapamtio osim neke krem supe sa celeromprobao sam bečku šniclu (Wiener Schnitzel), ok je al' nisam oduševljen (jedini ja).
Za Sacher tortu su svi čuli vjerujem![]()
Nasao sam jelovnik sa receptima.
http://www.serbiancafe.com/lat/kuvar/cu ... austrijska" onclick="window.open(this.href);return false;
Nisam više tamo
sad sam u Sarajevu, nije ni ovdje loše, samo da ima para..
Ma sve se to da napraviti, samo treba para za sastojke
znam da kuham pomalo.ko zna mozda razvijem lanac restorana 
Ma sve se to da napraviti, samo treba para za sastojke
Evo sad javise da Anthony Bourdain trazi zamenika .Polarstar je napisao/la:Nisam više tamosad sam u Sarajevu, nije ni ovdje loše, samo da ima para..
![]()
Ma sve se to da napraviti, samo treba para za sastojkeznam da kuham pomalo.ko zna mozda razvijem lanac restorana
pa da naučim kuhati nešto više od makarona s mesom 
Twitch je bolji od tv-a, 
- IlProfessore
- Kontakt:
Ne znam ko je od vas iz Sarajeva ali večeras nešto sija u gradu. Ne mogu da odgonetnem koji je ono dio grada, možda malo iza Ciglana. A i čini mi se da je tabija osvijetljena kao i mezarje Kovači. Zna li neko o čemu je riječ ili je ovo sve proizvod nekog vrhunskog tripa. 
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”
- samo_lijevo
- Kontakt:
je li nas se ovo vratio strucnjak za terorizam,vojnu tehniku?
inace stovatelj hice.
inace stovatelj hice.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- Chengzhang
- Kontakt:
Au rodjace, ala si tu u hendikepu.Polarstar je napisao/la:Zavisi ti od pokrajine u kojoj si, sela imaju drugačije, ono starinjski malo, dok su gradovi moderni.
Meni se sviđa seljačka kuhinja.![]()
A fiaker gulasch je priča za sebe![]()
supe su im moćne, al' nisam imena zapamtio osim neke krem supe sa celeromprobao sam bečku šniclu (Wiener Schnitzel), ok je al' nisam oduševljen (jedini ja).
Za Sacher tortu su svi čuli vjerujem![]()
Daj bre, ko jos jede sacher-tortu i njihove krem-supe (osim starijih gospodja
Becku sniclu mozes da narucis bilo gde u Evropi, pa i nije neko narocito otkrice (nije slucajno njihova najkvalitetnija prehrambena eksport-roba).
Za sireve stoji, meso takodje (naravno, samo od seljaka, a za to treba da odvojis genge), dok prasece tek skinuto sa raznja made in Balkan nigde ga nema (a s time tamo tesko da cete posluziti, nego ga ponovo prze u elektricnim rernama
成章
Mogu ja da jedem krem supe, šta im fali
Kad smo kod ostalog, možeš i sarajevski ćevap naručiti u Njemačkoj, al' nije isti k'o i u Sarajevu
Kad smo kod ostalog, možeš i sarajevski ćevap naručiti u Njemačkoj, al' nije isti k'o i u Sarajevu
- Chengzhang
- Kontakt:
Svaka cast kada mozes, mada si jedan od redjih muskaraca koji to konzumira.Polarstar je napisao/la:Mogu ja da jedem krem supe, šta im fali![]()
Sto se tice cevapa, u germanskim zemljama mozes da narucis u restoranu cevap, a da dobijes fasir u corbi. Provereno!
成章
A ovaj, kakva je kineska kuhinja? Jel ukusan pseći repić u umaku od mljevenih crijeva? 
Prodaju u onim plastičnim kesama čevape, 30 ili 50,