Belmin6 je napisao/la:Molio bih da neko napiše @ackeyu da me skine s liste gnjavatora, da vidi da sam i ja insan.
Još cekam da vidim šta ce reci @Sage, koji voli svakakve gadne rijeci napisati, ali samo preko PP.
Odrađeno!
Nego da se i ja malo "obazrem" na sramotu od prethodne noci.
Ja licno sam bezrezervno podrzavao Brendana, ali...
Napravio je dosta pozitivnih stvari, ali ove sezone je kriminalan. Kako drugacije opisati ostavljanje najboljeg igraca na terenu u prosloj utakmici, na klupi?
Lallana mora igrati, ako nista drugo, covjek trci vise i od Hendersona (zvuci nevjerovatno) i konstantno pravi pritisak na zadnju liniju protivnika.
Da li je se samo meni cinilo da je Mario totalno odsjecen, da je razmak izmedju njega i veznog reda uvijek bar 15-tak metara?
Morat ce se Brendan prekontati, ali je bolje da sa njim u spicu igra i Borini ako treba ili Ricky, nego da je Mario sam. Istina, tuku ga na sve dozvoljene i nedozvoljene nacine, sjetim se onog faula protiv Ville kad sudija nije ( htio vidjeti) vidio faul, ili sinoc par faulova koji mu nisu svirani. Ocito je da svi igraju na kartu njegovog (loseg) karaktera, njegovog simuliranja i eventualnog kartona za njega.
Brendan je to morao ranije primjetiti i uraditi jedino moguce - rasteretiti ga sa jos sjednim napadacem.
Osim toga, bekovi su nam preofanzivni i stalno nam "puse" sa strana. Takodjer, bilo koji prekid dovodi do gotovo 100- postotne sanse za protivnika. Znaci, set pieces nam je nula, na tome se treba i mora raditi.
Dalje, prvi ja sam bio odusevljen kupovinom Markovica, ali je ocito da su to bacene pare, i nije mi jasno sto ga forsira. Zasto ne probati sa Lallanom i Coutinhom u ekipi? Imam osjecaj da se Lazar boji duela, mozda ga malo i ocekivanja pritiscu, ali nema opravdanja za onako bojazljivu igru.
Sinoc su svi podbacili i nema potrebe da nekoga izdvajamo. Sterling?
Decko je preumoran! Do gola nekako dodje, ali mu je finishing ocajan, ali je takav bio i ranije. Padne mi na pamet gol protiv Arsenala, kao da se boji kad treba zabiti. Osim toga, ocito je od Brendana dobio i dosta defanzivnih zadataka, tako da se trosi puno vise nego sto treba i onda nema snage da iskoristi brzinu i tehniku tamo gdje to najvise i treba - u fazi napada.
Zeljno iscekujem povratak Sturidgea, mislim da ce i on i Mario biti rastereceniji i pruzati (citaj zabijati)puno vise.
Brendanu treba dati vremena do novembra, a ako se do tada IGRA i REZULTATI ne poprave, hvala - zivio.
Od stare slave se ne zivi, i kao sto znamo niko nije veci od kluba. Imao si priliku, kupovao prema vlastitoj zelji, tako da nema opravdanja za ovako slabe igre. Ne bi mi bilo krivo da mi igramo i fulamo po 10-tak sansi, krivo mi je zato sto ne kreiramo sanse koje najcesce ne iskoristimo.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....