Vels - BiH / BiH - Belgija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Šta očekujete od ovog dvomeča:

6b
54
15%
4b
75
21%
3b
43
12%
1b
111
31%
0b
80
22%

Ukupno glasova: 363

Elegant
Kontakt:

Re: Vels - BiH / BiH - Belgija

Post Postao/la Elegant » 03 okt 2014, 15:07

Meni je zao ovih sto prizeljkuju dva poraza u narednim utakmicama, zao mi vas kao ljudi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 okt 2014, 15:20

tuzlak1987 je napisao/la:Da se odmah kladimo kako ce Ashley Williams strpat Dzeku u mali dzepic?

Potcjenjujete ljude, svi oni igraju po Engleskoj manje vise. Bolje i to nego ovo gdje igra vecinski dio nase reprezentacije..
Odbrana im je jaca od nase, ali sve ostalo nije neka pljacka. Tvrda su ekipa, ali mislim da mozemo do pobjede gore.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Trinity74
Kontakt:

Post Postao/la Trinity74 » 03 okt 2014, 15:28

Kraj sedmice, kraj radnog vremena i kući. Bajram sutra, treba praznk dočekati i proslaviti u sreći i veselju sa porodicom, prijateljima.... Pitam se kako? Dan depresivan sam od sebe, odem malo na fejs kad tamo, i dalje ista priča od famoznog admina koji uređuje stranicu "Marjan Mijajlović" a povuče još i priče sa drugih prljavih stranica, brdo laži i konstantno "napucavanje" nacije protiv selektora i protiv, pa slobodno da kažem, svih igrača samo ne odjednom po svima nego pojedinačno, kako bolesniku pada na um. Lik to radi konstantno evo već duže vrijeme ali najviše uoči neke utakmice. Po meni je ova stranica i njima slične jednim dijelom zaslužna za sve loše u i oko repke. Zaslužna je time što truje narod lažima i glupim pričama. Bitno je samo da se nešto objavljuje a o posljedicama niko i ne razmišlja. Čudni su mi ljudi koji se hvataju na te priče i podsjećaju me na ribice u mom akvariumu, halapljivo uzimaju ponuđeno ... Dođem ovdje i prelistam forum na aktuelnim temama i čovjeka najviše zaboli kada na ovoj temi pročita i zaključi da smo položili oružje i predali bitku bez ispaljenog metka. Najviše boli činjenica da ogromni dio ljudi želi i priželjkuje poraz samo iz razloga da bi se i dalje širila negativna rasprava jer puno više postova će biti ako bude negativan skor. Zašto smo takvi .... ???

PeleFerguson
Kontakt:

Post Postao/la PeleFerguson » 03 okt 2014, 15:56

Mi sa partijom poput one u Parizu bi lagano tukli ovu Belgiju(kuci).

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 okt 2014, 15:57

PeleFerguson je napisao/la:Mi sa partijom poput one u Parizu bi lagano tukli ovu Belgiju(kuci).
Kad igraci bili na nivou svaku utakmicu to bi bio san, ali ne ide to tako kod nas.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 03 okt 2014, 16:04

Ne treba pretjerivati,taj Vels je dva ranga ispod nas i utakmici protiv nas bilo gdje je totalni autsajder.
Nama nije problem Vels,nama je problem Susic,on treba na teren poslati najbolje igrace,drzati svoje tal igrace sto dalje od igre,odnosno na klupi i na tribinama i Vels nema apsolutno nikakve sanse.

Jos bolje bi bilo da se ne mijesa ni u taktiku jer covjek nema pojma o zivotu,neka pusti igrace da se odaberu,rasporede i nek sjedi na klupi i gleda kao i svi mi.

Ako uradi ovako dobijamo lagano i rutinski,bez puno muke.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 okt 2014, 16:07

Ma kad bi dobili Vels vjerovao bih u pozitivan rezultat protiv Belgije, jer koliko mene sjećanje služi a pratim repku nekih 7,8 godina, nas nijedna reprezentacija osim Grčke 0-4 al' tad je bilo onih sumnjivih penala i svega i Španije 2-5 nije razvalila na Bilinom, ni igrom a ni rezultatski.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 okt 2014, 16:07

Kao sto je rekao davno @Principatus, ako se Pape ne bude mjesao u selektorov posao, i samo posalje najbolju ekipu na teren, mi cemo dobiti. :mrgreen:
FaraonTM je napisao/la:Ma kad bi dobili Vels vjerovao bih u pozitivan rezultat protiv Belgije, jer koliko mene sjećanje služi a pratim repku nekih 7,8 godina, nas nijedna reprezentacija osim Grčke 0-4 al' tad je bilo onih sumnjivih penala i svega i Španije 2-5 nije razvalila na Bilinom, ni igrom a ni rezultatski.
Ja koliko se sjecam, Kipar je u gostima samo dobio San Marino i Andoru prije nas. Takodjer, 2 godine nisu dali goli. Ali protiv nas... ;) . Pape je u stanju da unisti svaku tradiciju.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 okt 2014, 16:08

Virtu4l je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Potcjenjujete ljude, svi oni igraju po Engleskoj manje vise. Bolje i to nego ovo gdje igra vecinski dio nase reprezentacije..
Da je to bitno, valjda bi nešto do sada napravili.
U nama je najvise problem, poenta je da oni nisu nista posebno ali da mi nemamo sistem nikakav. Igru odavno nemamo..Dzeko npr u ovom sistemu uz Pjanica ima veliku vjerovatnocu da bude flop, ne zbog toga sto nema kvalitet jer imaju vec jer ih ne zna iskoristiti kako treba..

Pjanica stavi previse naprijed, Dzeko nema kvalitetne lopte. A oni su nasa dva najbolja igraca bar po imenu, dok Besic je najbolji igrac po igrama u zadnje vrijeme..

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 okt 2014, 16:10

Goalgetter je napisao/la:Kao sto je rekao davno @Principatus, ako se Pape ne bude mjesao u selektorov posao, i samo posalje najbolju ekipu na teren, mi cemo dobiti. :mrgreen:
FaraonTM je napisao/la:Ma kad bi dobili Vels vjerovao bih u pozitivan rezultat protiv Belgije, jer koliko mene sjećanje služi a pratim repku nekih 7,8 godina, nas nijedna reprezentacija osim Grčke 0-4 al' tad je bilo onih sumnjivih penala i svega i Španije 2-5 nije razvalila na Bilinom, ni igrom a ni rezultatski.
Ja koliko se sjecam, Kipar je u gostima samo dobio San Marino i Andoru prije nas. Takodjer, 2 godine nisu dali goli. Ali protiv nas... ;) . Pape je u stanju da unisti svaku tradiciju.
Ma sumnjam i da će Pape izmišljati toplu vodu, pa i njemu je u cilju da ostane na klupi i klepa pare, te možda proda ponekog igrača iz burazove agencije, mada smo trpili i Avdiju i Hadžića i Tinu i niko nigdje ne pređe, izuzev Šunjića ali je on stvarno odigrao odlično prvenstvo.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 03 okt 2014, 16:19

Ja ne mogu protiv sebe i protiv one svoje pobjednicke zice :mrgreen:

Ono sto mi je uvijek smetalo je taj gubitnicki mentalitet,to samopotcjenjivanje.
Taj Susic je nama pokopao dobar rezultata protiv Argentine pola godine prije utakmice ponavljajuci ko papagaj pricu da je u toj utakmici vazno samo da se ne osramotimo,da ne dozivimo debakl.Na takvu pricu su se uhvatili gotovo svi novinari i veci dio javnosti,na kraju i igraci i mi smo u tu utakmicu usli samo sa namjerom da se ne osramotimo,nikakav dobar rezultat nam nije bio ni na pameti.

Kad je dosla utakmica svi smo vidjeli da smo mi ravnopravno igrali sa tom Argentinom,da smo bili malo hrabriji i da nismo unaprijed imali taj samopotcjenjivacki,luzerski stav mogli smo ih cak i pobijediti.

Ista stvar se sad ponavlja za Belgiju,te Belgija ovo,Belgija ono,Lukaku,Hazard,prejaki,bod bi bio ko planina,bitno je da se ne obrukamo,sta izvucemo izvucemo itd.

Ispravan pristup je ovo,na svom terenu mi nikom ne priznajemo ulogu favorita,iz ove dvije utakmice zelimo 6 bodova i ucinicemo sve da ih i osvojimo.
Tako treba razmisljati,tako se pripremati za utakmicu,tako nabrijavati igrace i navijace a ne ubijati ih u pojam.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 03 okt 2014, 16:25

Trinity74 je napisao/la:Kraj sedmice, kraj radnog vremena i kući. Bajram sutra, treba praznk dočekati i proslaviti u sreći i veselju sa porodicom, prijateljima.... Pitam se kako? Dan depresivan sam od sebe, odem malo na fejs kad tamo, i dalje ista priča od famoznog admina koji uređuje stranicu "Marjan Mijajlović" a povuče još i priče sa drugih prljavih stranica, brdo laži i konstantno "napucavanje" nacije protiv selektora i protiv, pa slobodno da kažem, svih igrača samo ne odjednom po svima nego pojedinačno, kako bolesniku pada na um. Lik to radi konstantno evo već duže vrijeme ali najviše uoči neke utakmice. Po meni je ova stranica i njima slične jednim dijelom zaslužna za sve loše u i oko repke. Zaslužna je time što truje narod lažima i glupim pričama. Bitno je samo da se nešto objavljuje a o posljedicama niko i ne razmišlja. Čudni su mi ljudi koji se hvataju na te priče i podsjećaju me na ribice u mom akvariumu, halapljivo uzimaju ponuđeno ... Dođem ovdje i prelistam forum na aktuelnim temama i čovjeka najviše zaboli kada na ovoj temi pročita i zaključi da smo položili oružje i predali bitku bez ispaljenog metka. Najviše boli činjenica da ogromni dio ljudi želi i priželjkuje poraz samo iz razloga da bi se i dalje širila negativna rasprava jer puno više postova će biti ako bude negativan skor. Zašto smo takvi .... ???
Efendija, jesi to ti? Pripremas se za hutbu?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 okt 2014, 16:25

Zamisli da svi razmišljaju kao ti i dođe onda Belgija i dobije nas glat 3-0 jer se to može vrlo lako desiti, i zamisli onda izbio bi rat u državi.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 okt 2014, 16:26

Jeste ali zadnja utakmica gdje smo mi imali pravo da to govorimo je protiv Francuske gdje smo bili ravnopravni, a prije Argentine smo bili pali vec pola godine prije protiv Slovaka, realno mi nismo zasluzili tri boda protiv njih. Trebali smo u baraz i onda bi vjerovatno ispali.. Tu vec nije bilo igre vec su nas vile pronosale.. I onda nakon svjetskog gdje je savez pun para daju visi ugovor za Susica, a nemaju para za stranog trenera.. Ma daj, realno sad mi i da uzmemo Vels, ako izgubimo od Belgije nismo nista postigli, ostalo je sve isto..

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 03 okt 2014, 16:30

FaraonTM je napisao/la:Zamisli da svi razmišljaju kao ti i dođe onda Belgija i dobije nas glat 3-0 jer se to može vrlo lako desiti, i zamisli onda izbio bi rat u državi.
Druze,moze nas Belgija razbiti,mozemo mi njih,ja ne govorim o tome,ja govorim da nema trenera na svijetu niti sportiste koji se unaprijed priprema za neuspjeh i predaje se prije utakmice.
To je nedopustivo razmisljanje i ponasanje,to je vec pola puta do neuspjeha.Bez vjere u sebe nema nista.
Mi za takav stav apsolutno imamo pokrice,to nije pucanje u prazno niti suplja prica.
Zadnja izmjena: Rusilac, dana/u 03 okt 2014, 16:37, ukupno mijenjano 1 put.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 okt 2014, 16:33

tuzlak1987 je napisao/la:Jeste ali zadnja utakmica gdje smo mi imali pravo da to govorimo je protiv Francuske gdje smo bili ravnopravni, a prije Argentine smo bili pali vec pola godine prije protiv Slovaka, realno mi nismo zasluzili tri boda protiv njih. Trebali smo u baraz i onda bi vjerovatno ispali.. Tu vec nije bilo igre vec su nas vile pronosale.. I onda nakon svjetskog gdje je savez pun para daju visi ugovor za Susica, a nemaju para za stranog trenera.. Ma daj, realno sad mi i da uzmemo Vels, ako izgubimo od Belgije nismo nista postigli, ostalo je sve isto..
Ma dobro nije baš sve, Vels ti je hajmo reći glavni konkurent za tu drugu poziciju, ako uzmemo u obzir da je Belgija nedodirljiva onda sama pobjeda protiv Velsa i poraz od Belgije nisu loši, statistički gledano. A sad kad gledaš iz ugla navijača, naravno da je poraz od Belgije loš, jer mi sami sebe smatramo nekom jakom reprezentacijom, čak smo i iz prvog šešira žrijebani u ovu grupu pa bi bilo i logično da prvi budemo. Ja lično očekujem četiri boda iz dvije utakmice, ako kojim slučajem dobijemo Vels a izgubimo od Belgije to znači da ipak nismo tako veliki kako mislimo. A ako dobijemo Belgiju a izgubimo od Velsa onda nismo normalni :D

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 okt 2014, 16:42

Rusilac je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Zamisli da svi razmišljaju kao ti i dođe onda Belgija i dobije nas glat 3-0 jer se to može vrlo lako desiti, i zamisli onda izbio bi rat u državi.
Druze,moze nas Belgija razbiti,mozemo mi njih,ja ne govorim o tome,ja govorim da nema trenera na svijetu niti sportiste koji se unaprijed priprema za neuspjeh i predaje se prije utakmice.
To je nedopustivo razmisljanje i ponasanje,to je vec pola puta do neuspjeha.Bez vjere u sebe nema nista.
Mi za takav stav apsolutno imamo pokrice,to nije pucanje u prazno niti suplja prica.
Al' u nas nema te vjere u sebe, u nas samo ima ili ćemo izgubiti ili ćemo ih razvaliti. Nema u nas onog respect ali bez straha. Nema onog srednjeg razmišljanja, oni su igrački i u formi bolji ali i mi smo na papiru jaki što se ne bi nadali pozitivnom rezultatu, eh toga kod nas nema :D

Samo iz krajnosti u krajnost, to je naš problem.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 03 okt 2014, 16:47

raja mozeli mi iko rec gdje se u mostaru mogu uzet karte za bih-belgija?

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 03 okt 2014, 16:50

Rekao bih da je kod nas situacija takva da se velike reprezentacije uglavnom previše respektuju i da unaprijed pripremamo alibi za neuspjeh, a da uvjetno rečeno "male reprezentacije" nerijetko znamo podcijeniti ili čak otpisati, što nam se milion puta obilo o glavu. Najnoviji primjer je Kipar.

I umjesto da naučimo lekciju iz svega toga, pripremimo se i maksimalno ozbiljno odradimo Vels, a poslije bez straha i s ogromnim samopouzdanjem uđemo u susret s Belgijom, mi ćemo prije uraditi suprotno. Ima tu dosta i do selektora, ali dešavalo se to i prije (a bojim se da će i poslije) Safeta Sušića.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 okt 2014, 17:24

mikki21 je napisao/la:raja mozeli mi iko rec gdje se u mostaru mogu uzet karte za bih-belgija?
AUTOPREVOZ, Autobuska stranica

Tako piše barem :)

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], lol89 i 45 gostiju.