ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

formance
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la formance » 04 okt 2014, 00:36

slika

Nakon 2 sata i 46 minuta, 16-godišnji Stefan Kozlov je pobijedio Ryana Williamsa sa 4-6, 7-6 (3) i 6-4. U trećem setu je nastavio gdje je stao u prethodnom, napravio je brejk i poveo sa 2-1, imao 30-00 na svoj servis, nakon čega je uslijedio pad, koji je rezultirao re-breakom Williamsa. Potom je kod rezultata 3-4 za, Williams imao dvije vezane brejk lopte, koje bi mu omogučile servis za meč, ali onda se dešava nešto fantastično. Koslov servira u stranu i fantastičnim volejom spašava prvu brejk loptu. Zatim na drugi servis Williams izbacuje lopticu u out BH riternom. Potom odlično izgrađen poen Koslova i vrhunski štop volej za gejm loptu, koju je iskoristio tako što je u sljedećem poenu BH slajsom napao na mrežu, da bi Williams lopticu zakucao u istu. U sljedećem gejmu je Kozlov napravio brejk sa nulom, koji je i materijalizovao svojim servis gejmom za prvo polufinale Challengera iz prvog učešća na istim.

Stefan je ovom pobjedom postao najmlađi polufinalista nekon Challengera u posljednjih 5 i po godina (nakon Tomika) i od ponedeljka je 550. igrač svijeta :clap: Izdržati gotovo 3 sata tenisa na 35 stepeni protiv mnogo iskusnijeg i starijeg protivnika je uspjeh vrijedan svakog divljenja. No, kad se pogleda količina talenta koju ovaj momak posjeduje, to onda i nije tako čudno. Fascinantna je lakoća kojom igra, kratak zamah, a tehnički besprijekorna egzekucija i fantastičan 'touch'. Nevjerovatno je da je meč izvukao mentalnom snagom i S&V izlascima prije svega. Velikim dijelom meča izgledalo je kao da je 10 godina stariji igrač s obzirom na način kako razmišlja u toku poena i koliko pametno bira poteze. Biće veliko uživanje pratiti ga u budućnosti i gledati kako reda uspjehe. :thumbup:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 04 okt 2014, 06:24

formance je napisao/la:Nemojte zaboraviti da pogledate super talentovanog Kozlova, koji upravo igra protiv Williamsa na Challengeru u Sacramentu. Pogledajte budući najbolji BH svjetskog tenisa.

http://live.drakulastream.eu/static/pop ... 74950.html
Čitam ovo i kontam kakve on veze s nama ima :lol: dok nisam skont'o da je BH backhand :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 okt 2014, 06:35

Ma pusti ga, fura se na Magičnog sa tim stranim izrazima :njanjanja:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 okt 2014, 07:34

E moj Andy, sedam metara iza osnovne linije, pa i ja bi ti radio šta mi je volja, a ne Novak. Izlizaće se onaj natpis Beijing koliko cupka po njemu.
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 okt 2014, 12:21

Virtu4l je napisao/la:Ma pusti ga, fura se na Magičnog sa tim stranim izrazima :njanjanja:
Odajem priznanje 'palom' drugu. :salut: @MaGiČni izdrži :thumbup:

Žrijeb za Shangai

http://www.atpworldtour.com/posting/2014/5014/mds.pdf

PS: I očekujem vas sve ovdje večeras da zajedno pratimo Kozlova protiv Smyczeka, a ne da ko pačenik pričam sam sa sobom. :crazy: :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 okt 2014, 14:24

formance , nismo mi toliki freakovi da gledamo 2 nepoznata igrača na challengeru ... dakle paćenik si :mrgreen: :wave:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 okt 2014, 19:42

Ne filozofiraj, nego idi na link :kafa: :arrow:

http://live.drakulastream.eu/static/pop ... 74950.html

Za par godina ćeš biti ponosan što si ovog momka gledao još dok je nastupao na Challengerima. :mrgreen: :thumbup:

Profesionalnitenis.com

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 04 okt 2014, 19:46

Ne valja mu ovaj forehand nikako. :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 okt 2014, 19:54

Jel' tvoj ovaj sa kačketom, što gubi 0-3 ? :rol: :rol:
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 okt 2014, 19:59

Polako, treba mu vremena da se zalaufa. :P

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 okt 2014, 20:01

Brejk za našeg :bih: :bih:

dobar forhend, ali ko ga danas nema :tralala:
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 okt 2014, 20:03

BH mu je generalno jači udarac, ali se sve češće i češće izvlači na forhend, što je dobro, jer to je uz servis najvažniji bazični udarac. Pitanje je koliko će dugo moći fizički da se nosi, jer je sva tri prethodna meča igrao u 3 seta, ali je svejedno i polufinale veliki uspjeh s obzirom da mu je ovo prvi Challenger u karijeri.

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 okt 2014, 20:10

Obzirom da ga gledam prvi put, ova igra me mnogo posjeća na Borninu, samo ne znam zašto se konstantno povlači nazad, umjesto da ide naprijed.
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 okt 2014, 20:12

Jučer je tek od drugog seta počeo igrati vrhunski tenis, dotad se mučio, pogotovo sa BH-om. Treba uzeti u obzir da je temperatura jako visoka, oko 30-tak stepeni i da to igra veliku ulogu. Ali ne sumnjam da će i ovdje skupo prodati kožu, bez obzira pobijedio ili izgubio.

Profesionalnitenis.com

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 04 okt 2014, 20:31

ne mogu ovo gledat, nervira me kamera. :mrgreen: Po ovakoj kameri jedino naše tenisere mogu gledat :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 okt 2014, 20:38

Ma kameru nekako i podnosim, ali ovaj šaptač konjima me ubija. Jbt, k'o da komentariše na prvoj liniji, pa se čuva da ga neprijatelj ne čuje.
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 okt 2014, 20:41

Kamera možda nije gledljiva, ali je lakše vidjeti tehniku i brzinu udaraca oba igrača, luk i odskok loptice, brzinu podloge i slično. Generalno, ova kamera otkriva više nego ona uobičajena, upravo kada su te 'sitnice' u pitanju.

Evo brejka, bravo majstore. Sad samo drži servis. :thumbup:

Profesionalnitenis.com

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 okt 2014, 21:00

Drugi set je tu i to na kakav način. :thumbup:

Mogu samo zamisliti kakav je to udarac na ego ovim momcima, kada se 16-godišnjak poigrava s njima sa osnovne linije na sve moguće načine :mrgreen:

Samo obratite pažnju na zvuk žica pri dodiru sa lopticom, koliko samo Kozlov čistije kupi te udarce i koliko mu je lakše generisati snagu istih i odrediti im smjer.

A imajte u vidu da je power segment nešto što tek treba da dobije u godinama koje slijede, kada još fizički ojača :opaopa:

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 okt 2014, 21:08

formance je napisao/la:Mogu samo zamisliti kakav je to udarac na ego ovim momcima, kada se 16-godišnjak poigrava s njima sa osnovne linije na sve moguće načine :mrgreen:
Ne znam, pitaj Federera :kafa:
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 okt 2014, 21:13

Mogao bih i Nadala, njegove Wimbledonske rane su još friške. :hmmmmm:

Profesionalnitenis.com

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.