Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Klare

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Klare » 04 okt 2014, 22:26

Neutral :D , bas jucer uzeo taj procesor nov sa hladnjakom 135KM, i zgleda nisam se pokajao. :)

Ne znam zasto mnogi, ili skoro svi kude windows 8 :? ,
evo kod mene je i bas lagan za rad, a i lijepo izgleda,
meni bolji od 7ice.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 04 okt 2014, 22:39

Neutral je napisao/la:
slika
Ovaj polovan 115KM, drugi nov 534KM, :lol:
a sad uzmi u obzir koje igre su koristene kao uzorak i koliko one ustvari koriste jezgri
ako neko misli da je ovo odlican proc.(G3220 ) neka ga uzme pa proba igrati next-gen naslove
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 04 okt 2014, 23:36

Za ove sto pitaju za antiviruse, tacnije radi se u ovom slucaju o extenziji WOT Web oF Trust koji bez problema mozete instalirati pored Adblock-a. Odlican tool, gdje mozete vidjeti da li je stranica koju posjecujete sigurna, tako sto ljudi ostavljaju svoje utiske o tim stranica, preporucujem :thumbup:

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 04 okt 2014, 23:40

Ma microsoftov security Essentials najbolji, hem je djabe hem radi predobro na win 8 ga dobijes i u instalaciji ;)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 okt 2014, 01:17

Frend mi ima taj procesor i pokreće novije igre bez problema (trenutno skida Mordor, slabo seedersa ima, a 32gb, javim kada skine ako ne zaboravim). Samu mu daj rama i odličnu grafičku, ;)

Taj procesor je u usporedi cijene i kvaliteta (snage) best buy.

Pa u mene je malo slabiji procesor od tog 3220, ali uz odličnu grafičku pokretao sam novije igre bez problema (testirao).

Ne kažem da je taj procesor bolji od i7, ovdje isključivo govorimo o odnosu cijene za naše uslove, ko će dati 550KM samo za procesor osim ako nemaš neka masna primanja, a vamo za manje pare dobiješ procesor koji pokreće sve.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 05 okt 2014, 09:27

Neutral je napisao/la:Frend mi ima taj procesor i pokreće novije igre bez problema (trenutno skida Mordor, slabo seedersa ima, a 32gb, javim kada skine ako ne zaboravim). Samu mu daj rama i odličnu grafičku, ;)

Taj procesor je u usporedi cijene i kvaliteta (snage) best buy.

Pa u mene je malo slabiji procesor od tog 3220, ali uz odličnu grafičku pokretao sam novije igre bez problema (testirao).

Ne kažem da je taj procesor bolji od i7, ovdje isključivo govorimo o odnosu cijene za naše uslove, ko će dati 550KM samo za procesor osim ako nemaš neka masna primanja, a vamo za manje pare dobiješ procesor koji pokreće sve.
nije taj Intel los procesor ali u ovom trenutku ne moze nikako biti best buy ako uzimas racunar da ti traje 4-5 god. (u tom slucaju trazis i5 ili FX 8320 ili FX 8350), i7 je jos uvijek overkill za gaming-a
reagovao sam gore jer je napravljeno potpuno glupo poredjenje, i7 za one gore igre je mega overkill i ne mogu iskoristiti ni 30% njegove snage

ako je neko na striktnom budzetu svakako moze "ganjati" ovaj Intel ili AMD Athlon X4 760K, ali neka onda ne stedi na grafickoj i RAM-u

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 okt 2014, 15:48

Ne fercera mi mis ma laptopu,može li se sta uraditi dok ga ne odnesem majstoru?

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 06 okt 2014, 12:06

Kompjuter imam vec 6 godina,na njemu je prvo bio XP,pa onda kad mi se pokvario u servisu su instalirali 7,i danas na tome fercera,to je bilo kad je 7 tek bio izasao.Dugo vremena je bio bez interneta,zadnje 2-3 godine jer smo ga isključili pa nije se ni komp toliko koristio,sad sam ga opet uveo ima 3 mjeseca i svaki dan je sve sporiji,sve tromiji,sve slabiji.Stranice otvara kao mobitel od 512 mb rama,c particija mi je uvijek bila do pola sve ove godine,sada mi je ona puna i d je dosla do pola,ako neku igricu skinem i odigram,zavrsim sa njom,odmah je deinstaliram.Avira na njemu fercera sve vrijeme,nikad nisam nista tu dirao i mjenjao.Nijemac je nijemac.
Sad,sta mi je najbolje,neda mi se vise skidati programe za skeniranje,to mi je na vrh glave,imam sve od ccleanera,advanced system care 7,avira scana,anti malware,ovaj windows all in one,nerijetko upalim ciscenje i defregmentaciju diska...
To mi ne odgovara vise.Sta mi preporucate,da nanovo instaliram windows ( imam nekih slika i filmova sto zelim sacuvati,to cu morati back-upom,ali imam dvije particije i svaka ima iskoristenog prostora,jeli to ista znaci...?)
ili da obaram sistem...?
Keep walking.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 06 okt 2014, 12:15

Ma džaba tebi sve, kompjuter je (pre)star i da opet instaliraš sve ispočetka, neće ti puno pomoći... Koja je konfiguracija?
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 06 okt 2014, 12:19

gdje to mogu najbolje vidit odjednom,ima li stranica neka?
Keep walking.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 06 okt 2014, 12:22

Ako ti je Windows 7 na njemu, imaš u My Computer>Properties podatke o procesoru i RAM-u (a oni su ti vrlo bitni), a ako te zanima i grafička, HDD i detaljnije o RAM-u i procesoru, skini program CPU-Z, u njemu imaš sve detaljno

Kapiten Blue Traina

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 06 okt 2014, 12:28

Kod: Označi sve

1.50 GB total memory type DDR2
Memory timing: 5.0 clocks-5 clocks-5 clocks-15 clocks-2 TT

ASUSTeK Computer INC. P5V-X SE Rev x.xx

Serial number (motherboard): MS6C7BB28600031
SKU Number: To Be Filled By O.E.M.
Bios version: 0207 
Date: 10/12/2007

Intel Pentium E2180 clocked at 2 GHz
Number of cores: 2 physical, 2 logical
Processor socket: Socket 775 LGA

Windows 7 Ultimate Edition ‎(X86)‎ Service Pack 1
System install date: 6/11/2010

Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV620 HDMI Audio [Radeon HD 3400 Series]
VIA Technologies, Inc. VT8237A/VT8251 HDA Controller

Generic Non-PnP Monitor

Harddrive WDCWD1600AAJS-00WAA0 from 149.05 GB SATA II
Firmware: 58.01D58
SATA version: SATA Rev 2.5
Serial number: WD-WMAS20168219
HDD Temperature: 39 °C
Power time: 5452 hours
Harddrive Generic STORAGE DEVICE USB Device

ATI Radeon HD 3400 Series
DirectX version installed: 11.0
Keep walking.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 06 okt 2014, 12:36

Nije to ništa, 1,5 GB RAM-a (odnosno vjerovatno 2 GB) danas imaš na malo boljim smartphoneima, a procesor nit' smrdi nit' miriše... Ako imaš para, kupi još bar jednu pločicu RAM-a od 2 GB i defragmentiraj hard disk, za početak bi to trebalo makar malo ubrzati kompjuter, a ako si u mogućnosti, kupi novi (bar bih ja to uradio na tom mjestu), i kupovina dijelova je samo privremeno krpljenje, do kad će tako ići, pitanje je...

Kapiten Blue Traina

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 06 okt 2014, 12:45

Ne,imam 1,5 gb rama,jednu pločicu od 512 i jednu pločicu od 1gb.Imam još 3 pločice od 512 ali samo su dva utora pa tako ispalo.To mi valjda neće biti problem, 2 x 2gb bi valjda bila dovoljna.Nemam razloga mjenjati kompjuter,monitor je nov i dan danas,zvučnici standard,i eto konfiguracija u kućištu nije baš nešto posebno,ali u to vrijeme sam kupio najbolji što se nudio u radnjama.Ako baš budem pri parama uzet ću nešto novo i bolje,ali opet tu imam isto prioriteta od vozačkog,auta,mobitela,do raznih drugih stvari,tako da ako baš ispadne nešto za kompjuter uzet ću.
Keep walking.

miki_92
Kontakt:

Re: Odg:

Post Postao/la miki_92 » 06 okt 2014, 12:51

Cautinho je napisao/la:Kompjuter imam vec 6 godina,na njemu je prvo bio XP,pa onda kad mi se pokvario u servisu su instalirali 7,i danas na tome fercera,to je bilo kad je 7 tek bio izasao.Dugo vremena je bio bez interneta,zadnje 2-3 godine jer smo ga isključili pa nije se ni komp toliko koristio,sad sam ga opet uveo ima 3 mjeseca i svaki dan je sve sporiji,sve tromiji,sve slabiji.Stranice otvara kao mobitel od 512 mb rama,c particija mi je uvijek bila do pola sve ove godine,sada mi je ona puna i d je dosla do pola,ako neku igricu skinem i odigram,zavrsim sa njom,odmah je deinstaliram.Avira na njemu fercera sve vrijeme,nikad nisam nista tu dirao i mjenjao.Nijemac je nijemac.
Sad,sta mi je najbolje,neda mi se vise skidati programe za skeniranje,to mi je na vrh glave,imam sve od ccleanera,advanced system care 7,avira scana,anti malware,ovaj windows all in one,nerijetko upalim ciscenje i defregmentaciju diska...
To mi ne odgovara vise.Sta mi preporucate,da nanovo instaliram windows ( imam nekih slika i filmova sto zelim sacuvati,to cu morati back-upom,ali imam dvije particije i svaka ima iskoristenog prostora,jeli to ista znaci...?)
ili da obaram sistem...?
polij ga benzinom i zapali

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 06 okt 2014, 12:53

Može.
Ti mi onda daj pare da kupim novi.
Keep walking.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 06 okt 2014, 12:55

Imam isti proces i 2 GB rama, i jos mi procesor nije clockan. Star 5 godina i radi normalno.
Jedino sto sam mjenjao je graficka, bila neka stara a stavio neku Nvida Gforce 210 od 1GB.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 06 okt 2014, 13:23

Koja je najbolja grafička za ovu matičnu?
Keep walking.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 06 okt 2014, 13:31

Cautinho je napisao/la:Ne,imam 1,5 gb rama,jednu pločicu od 512 i jednu pločicu od 1gb.Imam još 3 pločice od 512 ali samo su dva utora pa tako ispalo.To mi valjda neće biti problem, 2 x 2gb bi valjda bila dovoljna.Nemam razloga mjenjati kompjuter,monitor je nov i dan danas,zvučnici standard,i eto konfiguracija u kućištu nije baš nešto posebno,ali u to vrijeme sam kupio najbolji što se nudio u radnjama.Ako baš budem pri parama uzet ću nešto novo i bolje,ali opet tu imam isto prioriteta od vozačkog,auta,mobitela,do raznih drugih stvari,tako da ako baš ispadne nešto za kompjuter uzet ću.
Ma ne smije ti toliko spor biti, nije to toliki odron konfiguracija mora normalno radit, uglavnom moja preporuka prebaci sve sto ti treba na drugu particiju i instaliraj windows7/8/10 koji god hoćeš i u toku ono instalacije izbrisi C particiju i fino nanovo sve odradi...
Za drajvere imaš sajt drp.su, za ptogtame ninite.com, a antivirus preporučujem mictosoft security Essentials (u win 8 dodje sa instalacijom)...

Ti cleanera i ostalih čuda instaliraj jedno samo bgm dosta ti je i jednom mjesečno prekontrolisi i odradi čišćenja i ostalo (ja tune up koristim za to), rama ako možeš dodat kupi jednu pločicu od 2gb al iste brzine ko ova od 1gb, a te od 512 stavi da prodajes, ova od 2gb je čini mi se 20-30km ;)

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 06 okt 2014, 13:52

Mogu li instalirati 32-bit ili 64-bit,ima li razlike SP1,SP2,onaj x86 ili moram onaj koji mi je već bio?
To za drivere ok,ali programe sve instaliram preko torrenta jer me živciraju one free licensce ili trial.
Keep walking.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: feniksptica i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []