Ne znam zasto mnogi, ili skoro svi kude windows 8
evo kod mene je i bas lagan za rad, a i lijepo izgleda,
meni bolji od 7ice.
Moderator/ica: insider
a sad uzmi u obzir koje igre su koristene kao uzorak i koliko one ustvari koriste jezgriNeutral je napisao/la:Ovaj polovan 115KM, drugi nov 534KM,
nije taj Intel los procesor ali u ovom trenutku ne moze nikako biti best buy ako uzimas racunar da ti traje 4-5 god. (u tom slucaju trazis i5 ili FX 8320 ili FX 8350), i7 je jos uvijek overkill za gaming-aNeutral je napisao/la:Frend mi ima taj procesor i pokreće novije igre bez problema (trenutno skida Mordor, slabo seedersa ima, a 32gb, javim kada skine ako ne zaboravim). Samu mu daj rama i odličnu grafičku,![]()
Taj procesor je u usporedi cijene i kvaliteta (snage) best buy.
Pa u mene je malo slabiji procesor od tog 3220, ali uz odličnu grafičku pokretao sam novije igre bez problema (testirao).
Ne kažem da je taj procesor bolji od i7, ovdje isključivo govorimo o odnosu cijene za naše uslove, ko će dati 550KM samo za procesor osim ako nemaš neka masna primanja, a vamo za manje pare dobiješ procesor koji pokreće sve.
Kod: Označi sve
1.50 GB total memory type DDR2
Memory timing: 5.0 clocks-5 clocks-5 clocks-15 clocks-2 TT
ASUSTeK Computer INC. P5V-X SE Rev x.xx
Serial number (motherboard): MS6C7BB28600031
SKU Number: To Be Filled By O.E.M.
Bios version: 0207
Date: 10/12/2007
Intel Pentium E2180 clocked at 2 GHz
Number of cores: 2 physical, 2 logical
Processor socket: Socket 775 LGA
Windows 7 Ultimate Edition (X86) Service Pack 1
System install date: 6/11/2010
Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV620 HDMI Audio [Radeon HD 3400 Series]
VIA Technologies, Inc. VT8237A/VT8251 HDA Controller
Generic Non-PnP Monitor
Harddrive WDCWD1600AAJS-00WAA0 from 149.05 GB SATA II
Firmware: 58.01D58
SATA version: SATA Rev 2.5
Serial number: WD-WMAS20168219
HDD Temperature: 39 °C
Power time: 5452 hours
Harddrive Generic STORAGE DEVICE USB Device
ATI Radeon HD 3400 Series
DirectX version installed: 11.0polij ga benzinom i zapaliCautinho je napisao/la:Kompjuter imam vec 6 godina,na njemu je prvo bio XP,pa onda kad mi se pokvario u servisu su instalirali 7,i danas na tome fercera,to je bilo kad je 7 tek bio izasao.Dugo vremena je bio bez interneta,zadnje 2-3 godine jer smo ga isključili pa nije se ni komp toliko koristio,sad sam ga opet uveo ima 3 mjeseca i svaki dan je sve sporiji,sve tromiji,sve slabiji.Stranice otvara kao mobitel od 512 mb rama,c particija mi je uvijek bila do pola sve ove godine,sada mi je ona puna i d je dosla do pola,ako neku igricu skinem i odigram,zavrsim sa njom,odmah je deinstaliram.Avira na njemu fercera sve vrijeme,nikad nisam nista tu dirao i mjenjao.Nijemac je nijemac.
Sad,sta mi je najbolje,neda mi se vise skidati programe za skeniranje,to mi je na vrh glave,imam sve od ccleanera,advanced system care 7,avira scana,anti malware,ovaj windows all in one,nerijetko upalim ciscenje i defregmentaciju diska...
To mi ne odgovara vise.Sta mi preporucate,da nanovo instaliram windows ( imam nekih slika i filmova sto zelim sacuvati,to cu morati back-upom,ali imam dvije particije i svaka ima iskoristenog prostora,jeli to ista znaci...?)
ili da obaram sistem...?
Ma ne smije ti toliko spor biti, nije to toliki odron konfiguracija mora normalno radit, uglavnom moja preporuka prebaci sve sto ti treba na drugu particiju i instaliraj windows7/8/10 koji god hoćeš i u toku ono instalacije izbrisi C particiju i fino nanovo sve odradi...Cautinho je napisao/la:Ne,imam 1,5 gb rama,jednu pločicu od 512 i jednu pločicu od 1gb.Imam još 3 pločice od 512 ali samo su dva utora pa tako ispalo.To mi valjda neće biti problem, 2 x 2gb bi valjda bila dovoljna.Nemam razloga mjenjati kompjuter,monitor je nov i dan danas,zvučnici standard,i eto konfiguracija u kućištu nije baš nešto posebno,ali u to vrijeme sam kupio najbolji što se nudio u radnjama.Ako baš budem pri parama uzet ću nešto novo i bolje,ali opet tu imam isto prioriteta od vozačkog,auta,mobitela,do raznih drugih stvari,tako da ako baš ispadne nešto za kompjuter uzet ću.
Trenutno korisnika/ca: feniksptica i 7 gostiju.