Užasna utakmica, pogotovo prvo poluvrijeme nakon kojeg sam razmišljao da ugasim TV.

Ako ovako limitirana ekipa uspije završiti kao trećeplasirana (mada za to nema teoretske šanse), onda je Serie A propala k'o kauč.
Golman ne zna ispucati loptu, odbrana kriminalna, a vezni red NE POSTOJI, panjina Torres totalno izgubljen u napadu, jedino Honda i Menez pokušavaju nešto cijelu utakmicu. I preporođeni Abate.

Fakat ne znam šta se dešava sa
Žućom, vezao je dobrih utakmica kao nikad u životu. Tačno me strah za njega.

Ipak, pošto je i on ograničen kao balkon, očekujem da u narednih par utakmica pokvari sve dobro što je uradio do sada. S druge strane imamo De Sciglija, koji nije igrač za Milan. Potpuno je beskoristan u ofanzivi, što je za beka nedopustivo. Njega se mora isprobati na poziciji štopera, a Armera staviti na beka, jer ovako više ne ide. Počinjem žaliti što ga Real nije odveo na Bernabeu.
Uglavnom, Pippov run and gun fudbal će teško ići s ovakvom ekipom. Proći će s vremena na vrijeme, i to protiv protivnika kao Chievo, ali to neće biti dovoljno za povratak u društvo najboljih. Sumnjam da Napoli, Inter i Fiorentina mogu biti toliko loši da dozvole Rossonerima da se dokopaju CL.