FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Lillard
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Lillard » 05 okt 2014, 21:14

Nije to do povrede Nijemca vec do Lucha. On ga je htio i doveli su ga da bude prvi golman, njemu vise vjeruje. Cini se ispravno, ali nadam se da ce vec iduce sezone Ter Stegen zauzet mjesto među vratnicama.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 05 okt 2014, 21:31

pobjedio se Rayo i sve 5, odjednom svi problemi nestali :rol:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 06 okt 2014, 14:15

Deulofeu, on loan at Sevilla this season, has scored 1 goal and given 5 assists in the 3 games he so far started this season.
Kazu sebican :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 06 okt 2014, 16:18

Lillard je napisao/la:
Deulofeu, on loan at Sevilla this season, has scored 1 goal and given 5 assists in the 3 games he so far started this season.
Kazu sebican :kafa:
nemoj dzaba, Pedro bolji od njega :yawn:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 06 okt 2014, 16:51

barca_87 je napisao/la:Claudio Bravo još uvijek ne zna kakav je osjećaj izvaditi loptu iz vlastite mreže, s obzirom da je Barça i 7. ligašku utakmicu završila bez primljenog pogotka, a gol razlika je 19-0, što predstavlja rekord u Primeri. Napomenimo da je Bravo sada jedini golman u historiji Lige koji nije primio pogodak u prvih 7 utakmica, odnosno 630 minuta, a Barça jedina ekipa s tim učinkom.

slika

bravo pokazao svima koji su sumnjali u njega kakav je golman ;),imo je i sinoc ekstra intervencija.
ja kad sam govorio da ce lik biti sigurno prvi golman u ekipi neki su govorili kakav on ,doveden je samo da bude zamjena ;)
Ja nikad nešto slično nisam govorio nit' imao takvo mišljenje, majstoru svaka čast, ovaj rekord je stvarno za svaku moguću pohvalu, ali...nazovi ti mene budalom, il' kako god želiš, al' meni je Ter Stegen bolji golman. :)

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 06 okt 2014, 17:05

:opaopa: :opaopa: :opaopa: :salut: slika

MidhatVelicanstveni
Kontakt:

Post Postao/la MidhatVelicanstveni » 06 okt 2014, 17:07

Bravo je macka prava.Prvi golman definitivno.

Stegen ima potencijal da bude nivo Nojera ali jos uvijek nije , tako da prednost dajem Bravu jer je sigurniji , agresivniji i duplo bolje se krece sto je veoma vazno za Barcinu igru.

U utakmici protiv PSG-a smo mogli vidjeti kako je MATs nesiguran.Kod prvog a posebno drugog gola mogao je i morao bolje , drugi go koliko ide na dusu Raketi i Alvesu ide jos vise njemu jer je lopta svom putanjom letjela na njegovih 5 metara sto bi trebao pokupiti bez i malo problema.Ocito mu i komunikacija prdstavlja problem.

No' ne bojim se za njega , do godine sam uvjeren da ce apsolvirati krucijalne stvari i biti nedodirljiv dugi niz godina ;)

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 okt 2014, 17:36

Samo u Barci , i nigdje drugo na svijetu bi Ter Stegen (lani najbolji golman Bundesa) grijao klupu Bravu (pri tome ne pljujem uopšte Claudia)....doduše, kad skontamo da je i toj istoj Barci Mascherano inace po zanimanju DMF prvi stoper (ispred redom: Piquea, Bartre, Vermalena i francuskog Robocopa) onda je jasno kakve se odluke tu donose.
Slicnu analogiju možemo povuci i na poziciji RB, gdje se forsiraju Alves i izvjesni Daglas ispred Montoye.

šteta propalog talenta mladog MATSa , momak je došao u Barcu da brani,a ne da grije klupu lošijem golmanu od sebe....predviđam za dvije godine razvod braka sa Barcom, nešto ala Cesc.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 06 okt 2014, 17:53

Ma kakvi. Ter Stegen zna da je od sljedece sezone prvi golman, taman dok se privikne na ligu i savlada jezik.
Tek nakon povrede Stegena vidis da je odlican potez bio dovesti 2 tako kvalitetna golmana. Inace bi Pinto i dalje branio

MidhatVelicanstveni
Kontakt:

Post Postao/la MidhatVelicanstveni » 06 okt 2014, 17:55

let3 je napisao/la:Samo u Barci , i nigdje drugo na svijetu bi Ter Stegen (lani najbolji golman Bundesa) grijao klupu Bravu (pri tome ne pljujem uopšte Claudia)....doduše, kad skontamo da je i toj istoj Barci Mascherano inace po zanimanju DMF prvi stoper (ispred redom: Piquea, Bartre, Vermalena i francuskog Robocopa) onda je jasno kakve se odluke tu donose.
Slicnu analogiju možemo povuci i na poziciji RB, gdje se forsiraju Alves i izvjesni Daglas ispred Montoye.

šteta propalog talenta mladog MATSa , momak je došao u Barcu da brani,a ne da grije klupu lošijem golmanu od sebe....predviđam za dvije godine razvod braka sa Barcom, nešto ala Cesc.
Po cemu je to MATs bolji od Brava ?

Po tome sto je kao wonderkid i legitimni nasljednik Nojera ?

Evo 7 utakmica Bravo brani bez i jedne jedine greske sa par fenomelanih intevencija.

Btw : MATs nije bio najbolji golman Bundeslige.To je bio Nojer, dok je posljednje 3 godine Bravo jedan od 3 najbolja golmana Primere.

Nema tu puno mudrolija, brani onaj koji je bolji , MATS-u vrijeme radi , adaptira se , uci.Ne moze preko noci nista , da je Viktor ostao jos godinu a on dosao isti bi ga scenario docekao ;)

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 06 okt 2014, 19:05

Džaba treneri koji rade s oba golmana svaki dan, jasno je da let3 zna ko je bolji golman. Dan te neyebo nije lik napiso normalnog komentara dvije godine, sve neka patetika, kontra, žalopojke itd.
Don't hate what you don't understand.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 okt 2014, 19:12

xaviesta je napisao/la:Džaba treneri koji rade s oba golmana svaki dan, jasno je da let3 zna ko je bolji golman. Dan te neyebo nije lik napiso normalnog komentara dvije godine, sve neka patetika, kontra, žalopojke itd.
jah, ali zato je tu Xaviesta da obavezno iskritikuje svaki moj post :urnebes:
kralj te ne yebo, ne mogu posta napisati da se ovaj lik na javi sa svojim nekim upadicama :tokralju: ....ko da je isprogramiran za to :facepalm:

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 06 okt 2014, 19:16

Ne laskaj si.
Don't hate what you don't understand.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 06 okt 2014, 19:18

xaviesta je napisao/la:Džaba treneri koji rade s oba golmana svaki dan, jasno je da let3 zna ko je bolji golman. Dan te neyebo nije lik napiso normalnog komentara dvije godine, sve neka patetika, kontra, žalopojke itd.
:rol:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 okt 2014, 19:19

eki ne laskaj si :mrgreen: ...a sam kaže da dvije godine prati moje postove :clap:

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 07 okt 2014, 00:12

lijepo ja reko @let3 ko ce biti prvi golman prije dva mjeseca ,on zapeo bio barca dovela rezervnog golmana za tolike pare :D
let3 je napisao/la:
a 11-ti je Bravo, 31 godina, kojeg smo platili 12 miliona :clap: :tokralju: ....samo ce Barca platiti toliko rezervnog golmana i niko više na svijetu.
sta bezze pricas platili rezervnog golmana 12 miliona ,da si gledo press luisa enriquea i sta je pricao ne bi tako pisao bezze

barca je kupila dva golmana jednog starijeg sa iskustvom u primeri i jednog mladjeg,nema ti tu prvi drugi golman ,ako je ter stegen uzeo br.1 dresa ne mora da znaci da je prvi golman jbt

luis je lijepo rekao a i zubi da svi golmani su ravnopravni ,ko se pokaze u predsezoni bice prvi golman a ja ti garantujem da je ove sezone bravo sigurno prvi golman barce ,zivi bili pa vidili ;)

ter stegen je jos mlad da bi odma upo i bio prvi golman ,bravo sa svojom sigurnoscu i iskustvom ce prve sezone (a sto da ne i narednih sezona ,nikad se ne zna )biti prvi golman

bravo je stvarno siguran golman,cim je doso ja sam njega vidio kao prvog golmana ,bar ovu sezonu,jer ter stegen je jos mlad ,nikako mi nije djelovao da ce odma stati na gol ,ima vremena za njega ,jos kad se zna da je lucho izricito trazio da se bravo dovede i da je bravo njegov izbor a zubi je doveo ter stegena prije nego je ovaj i postavljen kao trener .lucho vjeruje vise bravu ,zbog tog velikog iskustva a bgm i bravo mu se oduzio pravo ;) ,zato ova sezona ter stegenu ce sluziti za adaptaciju, sljedece vidicemo.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 07 okt 2014, 00:18

slika
Ibra u intervjuu za guardian
His falling out with Pep Guardiola at Barcelona has been rehashed repeatedly. But it is striking to hear Ibrahimovic’s awe when reflecting on Barcelona. “I was probably with the best team in history. Their football was beautiful. When I prepared for a game, I knew I had won even before we started. I looked at the players around me and saw Messi and Iniesta and Xavi and Puyol and Piqué and Dani Alves and Busquets. Unbelievable! It was football from another planet and I loved it. It was technically perfect.”

Yet he has complained that Barcelona’s players acted like schoolboys in their willingness to accept orders. “Yes, but they were so disciplined. They are superstars but it was like – not a school but a place of incredible discipline. They were willing to do everything the coach tells them. When you go to Italy it’s different. You have 22 big personalities and each one thinks he’s the best in the world.”
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 okt 2014, 01:23

ma udure je sve ;) ...yebo ba Brava i MATSa, to je nebitna prica u suštini....obicno licno forumsko mišljenje, ni prvo ni posljednje...svak ima pravo da napiše šta misli

nego, ne volim fakine koji hinjski ulijecu klizece s leđa, i to sa dvije noge...pokušaj ismijavanja i javnog omalovažavanja :puke:

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 07 okt 2014, 01:27

Najbolji igrač Tuluza, Wissam Ben Yedder, nalazi se na meti Barselone, preneli su pojedini katalonski mediji danas.

Skauti Barselone za koje se samo misli da nemaju posla u ovom periodu zbog zabrane transfera ovom timu do 2016. godine poslati su od strane Zubizarete u Francusku kako bi gledali pomenutog napadača Tuluza.

[youtube][/youtube]

MES QUE UN CLUB !!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 okt 2014, 01:47

nekoliko izjava bivših igraca

Patrick Kluivert: "Kada sam igrao u Barçi, Guardiola i Luis Enrique bili su kapiteni. I zaista su bili prave vođe ekipe. Luis je obavio sjajan posao u Celti prošle sezone, ali je najvažnije da poznaje FC Barcelonu i klupsku filozofiju. Mislim da je sadašnja ekipa jako dobro balansirana."

Cesc Fabregas: "Moj san je bio da igram u Barçi, kako god bilo. Otišao sam iz Barcelone zadovoljan. Osvojio sam trofeje, igrao sa svojim prijateljima..."

"Također, bilo je i lošijih trenutaka, ali smatram da imam jak karakter i nikada se nisam loše osjećao."

Zlatan Ibrahimović: "Kad sam bio u Barçi, to je bila vjerojatno najbolja ekipa u kojoj sam igrao. To je bio nogomet s druge planete i to mi se sviđalo. Bilo je tehnički savršeno."

"Utakmica protiv Arsenala 2010. godine je bila jedna od najboljih koje sam ikad igrao. Prvih 30 minuta je bilo ludo."

"Gledao sam igrače oko sebe i vidio sam Messija, Iniestu, Xavija, Puyola, Piquea, Alvesa, Busquetsa... Nevjerojatno!"

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.