AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Manuel
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Manuel » 05 okt 2014, 20:29

Sissoko je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Hajde Roma, vrijeme je da neko dobije i taj Juventus, :clap:
Napreduju, ko zna možda nekad i dobiju u Torinu.
PEP je napisao/la:ma ovo uzimate 100%,ta ce mrtvi jube
Ništa :kafa:
Pa ne bi Real dobio kad vam ljudi sviraju onakva dva penala,svaka vam cast samo nastavite krasti :bow:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Vidal89
Kontakt:

Post Postao/la Vidal89 » 05 okt 2014, 20:41

Zadnjih 4-5 gostovanja vas ispratimo uvijek s minimalno 3 gola u mrezi

Sigurno je sudija kriv :D

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 05 okt 2014, 20:53

Vidal89 je napisao/la:Zadnjih 4-5 gostovanja vas ispratimo uvijek s minimalno 3 gola u mrezi

Sigurno je sudija kriv :D
Pa je li iko spominjao prethodne poraze u Torinu.Nije niko.

Zadnje dvije tekme u Toriju ste nas zgazili i na tome vam svaka cast i prvi sam vam cestitao ali veceras fakat ne da niste zasluzili pobjedu.Onakva dva penala vam sviraju,Romi jedan radi kompenzacije onda Pjanic ono fuli a na kraju Manolas dobija crveni a nije ga zasluzio.

Veceras niste zasluzili pobjedu i to je to.

Zato je liga ovakva kakva jeste.Sudjenje ocajno i dok se to ne popravi dzaba sve.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 05 okt 2014, 21:15

Roki jade jadni sve ti po spisku

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 05 okt 2014, 21:17

Kakav mafijas Roki..fuj fuuujj

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 05 okt 2014, 22:56

Manuel je napisao/la:Manolas dobija crveni a nije ga zasluzio.
Rocchia odron, ali ono što je Manolas uradio je dokaz maloumnosti, i zbog onog treba da dobije 3+ utakmica zabrane, Morata jeste grublje ušao na loptu i mogao je maksimalno dobiti žuti, a onda stupa na scenu frustirana mazga.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 06 okt 2014, 00:24

Hvala ti Bože što sam navijač Rome. Ponosan!

Svaka čast momcima, u ove zadnje dvije tekme odigrali su iznad mog' očekivanja. Nemam niti jedne zamjerke ni treneru ni igračima. Dali su svoj maksimum, bili ravnopravan protivnik protiv favoriziranog Juventusa, možda pali zadnjih 10-ak ili 15 min., ali to je sasvim razumljivo zbog "15" odsutnih igrača u timu i igranja velikog broja utak.sri-sub. Mislim da Juve po prikazanoj igri i svemu što se dešavalo na terenu, nije zaslužio onoliko sreće na kraju (Bonucci će uhvatiti onakav volej jednom u 5 000 situacija).

Protivniku čestitam na fer i korektnoj igri i pobjedi, a našim igračima i treneru treba dati maksimalnu podršku, jer je stvarno zaslužuju. Ova ekipa Rome ima glavu i rep. Samo taj jedan vrhunski napadač i prešišali smo Juve po kvaliteti. Cijelo vrijeme mi u glavi ovi povrijeđeni igrači, šta li bi bilo da su bili svi tu. Kad smo uspjeli bez pola prvotimaca biti ravnopravni, zamislite šta bi bilo npr. da su umjesto Pjanića i Tottija u igru ušli Strootman i De Rossi, pa ovakav Juve ne bi prišao 30m do našeg gola. Šta je tu je, idemo dalje, valjda će se vratiti neko od ovih povrijeđenih nakon reprezentativne pauze.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 06 okt 2014, 01:44

Manuel je napisao/la: Zadnje dvije tekme u Toriju ste nas zgazili i na tome vam svaka cast i prvi sam vam cestitao ali veceras fakat ne da niste zasluzili pobjedu.Onakva dva penala vam sviraju,Romi jedan radi kompenzacije onda Pjanic ono fuli a na kraju Manolas dobija crveni a nije ga zasluzio.

Zato je liga ovakva kakva jeste.Sudjenje ocajno i dok se to ne popravi dzaba sve.
Sva tri penala je mogao svirati i ne svirati. Budi objektivan. Ruka je bila unutar 16 metara,lopta isla prema golu... Mogao je i ne svirati nista i ne bi pogrijesio,ali nije pogrijesio ni ovako. Pjanic kada je udario Pogbu ovaj je vec bio nagazio liniju,osnova za sudjenje penala postoji,ali ga je mogao i ne svirati. Grljenje Totija i Licha,svakodnevnica u 16 metara u svakoj utakmici,mogao je ne svirati,ali je svirao.
Manolas je APSOLUTNO zasluzio crveni. Kod uklizavanja Morate kontakta nije bilo,momak je isao na loptu. Nakon cega ovaj seljacina pocinje da ga gura i udara glavom. Pogledaj snimak i vidjet ces upravo ovo sto sam napisao. Crveni cist kao suza.
Juventus je u ostatku utakmice bio bolji kao sto je bio bolji i u periodu prije prvog penala. Vise prilika,suteva i stabilniji u odbrani. Da sudija nije napravio cirkus opet bi bili porazeni stim sto ne bi dali 2 gola vjeruj.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 06 okt 2014, 02:05

Marvin je napisao/la:
Manuel je napisao/la: Zadnje dvije tekme u Toriju ste nas zgazili i na tome vam svaka cast i prvi sam vam cestitao ali veceras fakat ne da niste zasluzili pobjedu.Onakva dva penala vam sviraju,Romi jedan radi kompenzacije onda Pjanic ono fuli a na kraju Manolas dobija crveni a nije ga zasluzio.

Sva tri penala je mogao svirati i ne svirati. Budi objektivan. Ruka je bila unutar 16 metara,lopta isla prema golu... Mogao je i ne svirati nista i ne bi pogrijesio,ali nije pogrijesio ni ovako. Pjanic kada je udario Pogbu ovaj je vec bio nagazio liniju,osnova za sudjenje penala postoji,ali ga je mogao i ne svirati. Grljenje Totija i Licha,svakodnevnica u 16 metara u svakoj utakmici,mogao je ne svirati,ali je svirao.
Manolas je APSOLUTNO zasluzio crveni. Kod uklizavanja Morate kontakta nije bilo,momak je isao na loptu. Nakon cega ovaj seljacina pocinje da ga gura i udara glavom. Pogledaj snimak i vidjet ces upravo ovo sto sam napisao. Crveni cist kao suza.
Juventus je u ostatku utakmice bio bolji kao sto je bio bolji i u periodu prije prvog penala. Vise prilika,suteva i stabilniji u odbrani. Da sudija nije napravio cirkus opet bi bili porazeni stim sto ne bi dali 2 gola vjeruj.
Jedini penal koji je i mozda ispravan i ako i njega nije morao suditi je prvi penal za Juve,drugi apsolutno nije,mozete mi postaviti sto snimaka al znam sta sam vidio svojim ocima.Onakvi penali se nikad za Romu ne bi svirali.Onaj penal za Romu je kompenzacija s tim se slazem ali opet brate previse vas guraju.Pa ako ste toliko jaci nek bude normalno sudjenje i nista vam necu zamjeriti ali poslije ovoga veceras sam izgubio svaku nadu za titulu i tacno me vise ne zanima ova liga.Sto se mene tice osvojite iducih 10 godina skudeto,poslije ove tekme sam halalio sve i sve mi je jasno.Nek Roma svake godine obezbjedi ligu sampiona ja prezadovoljan,za nesto vise nije moguce dok bude ovakvih stvari.Sto se tice Manolasa ono po meni nije crveni,trebali su obojica dobiti zuti al dzaba kad je sudija totalno izgubio sve konce.

Hocu li ikada docekati da poslije ovakve tekme pisemo i cestitamo jedni drugima na zasluzenoj pobjedi a ne da se uvijek koljemo zbog yebenih sudija kojih mi je pun **** vise.Yebem ti ovu ligu vise.

Pozz brate.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 06 okt 2014, 02:42

Slazem se,sudija je napravio cirkus. Ali kada izuzmes taj "cirkus" dio utakmice jasno se vidi ko je ima vise od igre u vidu prilika,kontrole utakmice koja se odvijala pred golom Rome. Nemoj sudije kriviti za ovaj poraz. Nisu vas sudije pobijedile,nisu vas sudije pritisle prvih pola sata igre kao i zadnjih 15 mim,niti je sudija volejom odlucio pobjednika...
Kazem ti da bi u "normalnoj" utakmici 100% Roma opet bila porazena stim da sigurno na bi dala 2 gola. Juventus je psihicki stabilnija ekipa,jaca ekipa,i pobijedili bi.
Pokazala je Roma snagu i da zna priprijetiti,Iturbe dao lijep gol,iz lijepe akcije ali kada izuzmes dio utakmice kada su se makljali i pucali penale igra je bila upravo onakva kakva pase Juventusu,koji je imao loptu,sve napade Rome prekidao na sredini terena i dosao bi do pobjede na drugaciji i "normalniji" nacin kao i u zadnje dvije utakmice.
A oko crvenog za Manolasa se ne mozemo sloziti ipak :)
Ono je crveni jer opet kazem,nije ga Morata dotakao pri uklizavanju nakon cega je nasrnuo na njega i bukvalno ga udario glavom.
Pozz drug i nemoj se crnjaciti,imate extra tim koji raste.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 06 okt 2014, 03:57

Manuel je napisao/la: Jedini penal koji je i mozda ispravan i ako i njega nije morao suditi je prvi penal za Juve, drugi apsolutno nije,mozete mi postaviti sto snimaka al znam sta sam vidio svojim ocima.Onakvi penali se nikad za Romu ne bi svirali.
Nemoj toga prijatelju. Uvijek bilo i biće takvih penala. Jednostavno se sve prebrzo desi da sudija može u tom trenutku sve vidjeti.

slika
slika

Vjerujem da se sjećaš ovog penala. Skoro je to bilo.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 06 okt 2014, 06:13

PeleFerguson je napisao/la: prvih pola i zadnjih 15 je 45 min,sta cemo sa ostalih 45 min ?
Pogledat cemo snimak utakmice,jer nam je promaklo,ocito.
PeleFerguson je napisao/la: Mene mi bilo sramota rec da navijam za Juve nakon onog od sinoc.
Zasto? :hmmmmm:
PeleFerguson je napisao/la:Znaci da je bio neki strani sudija,pricalo bi se o potopu juveta.Ne budite smijesni djeco.
:crazy: ?

dexter___
Kontakt:

Post Postao/la dexter___ » 06 okt 2014, 10:01

" onclick="window.open(this.href);return false;

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 06 okt 2014, 11:09

dexter___ je napisao/la:[youtube][/youtube]
Identičan penal. Gledaj Tottija što traži pravdu. :urnebes:

DDR
Kontakt:

Post Postao/la DDR » 06 okt 2014, 11:23

Stranac je napisao/la:
dexter___ je napisao/la:[youtube][/youtube]
Identičan penal. Gledaj Tottija što traži pravdu. :urnebes:
Pogledaj još jednom, gdje je bila ruka Majkona, a gdje ruka Vidala (ako se ne varam)! Pa onda pričaj "identično". :crazy:

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 06 okt 2014, 14:25

Uništiše ovi Juventusovci temu. Slavite teško izborenu pobjedu Juvea protiv KOMBINOVANOG tima Rome na svojoj temi, šta ste ovdje okupirali našu temu.

Nisam htio o suđenju sinoć, ali evo sad moram dati svoje mišljenje. Prvo ću reći da čitajući komentare neutralnih posmatrača, svi se slažu u jednom, a to je da je Roma POKRADENA sinoć. Sad će Juventini reći to su navijači Milana, Intera... oni mrze Juve i nisu objektivni, ali vidim da i ostali navijači klubova iz ostalih liga petice osuđuju sinošnju pljačku u Torinu, pa čak i neki moji prijatelji objektivni navijači Juvea.

- Prvi penal koji je sviran za Juve po meni je neregularan iz razlog što je kako reče komentator na areni, Maiconu ruka bila u visini glave, znači što bi rekli, ruka uz tijelo, prirodni položaj jer je štitio lice. Za razliku od ove utak. što je neko postavio snimak kada je Romi sviro penal, a igraču Juventusa ruka totalno u neprirodnom položaju, ispružena 2m od tijela i nikako se ove dvije situacije ne mogu izjednačavati. Druga stvar kada su na areni prikazali snimak sa strane, ne može se utvrditi da li je ikako maicon bio u 16m, iako je živi sudija postavio u 16terac, što znači da su igrači Rome prišli korak, dva i sudija je trebao ponoviti izvođenje slobodnjaka i dati priliku maestru Pirlu da pokuša ponovo.
-Penal za Romu nad Tottijem se čini kao kompenzacija, ali on je više glupost sinoć katastrofalnog Lichstajnera (par puta ničim izazvan izlazi s loptom izvan granica igrališta, sinoć totalno odsutan). U početku se činilo kao svakodnevno gurkanje dva igrača u 16m, ali kasnije je sirovina Lich napravio hrvački zahvat, oborio Tottija, i još ga i na podu svojom rukom za vrat ili potiljak držao na zemlji. Ogromna glupost i bespotreban faul Švicarca, penal čist kao suza.
-Drugi penal za Juve je diskutabilan iz dva razloga. Prvi- ako pogledate snimak, vidjet ćete da je sudija produžio 1min prvo pol., a penal svira u 46:30min, 30-ak sekundi ranije je trebao svirati kraj, jer je na 46:00 lopta bila na polovini Juvea i nije bilo razloga da pušta da se napad nastavi, jer nije opasna situacija. Dok recimo utak. produžava 4 min i svira kraj tačno na 94:00, iako je Roma imala aut u opasnoj zoni (u visini 16m) na prorijeđenu odbranu Juvea. Samo ovaj detalj dovoljno govori o različitim kriterijima sudije. Pored toga što je morao svirati kraj poluvremena 30-ak sekundi ranije, drugi razlog zbog kojeg je diskutabilan penal je to što se na ponovljenom snimku vidi da je Miralem cijelim tijelom van 16m i apsolutno faul ako je postojao, nije bio u 16tercu. Stariji će se prisjetiti penala za Španiju na SP 1982., kada je Zaec startao na Španca izvan 16m i ostao ukopan na mjestu gdje je napravio faul, ali sudija dosudio penal za Špance i Jugoslavija ispala. Nešto slično se sinoć desilo Pjaniću i Romi.

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 06 okt 2014, 14:55

Ne živite u zabludi, ljudi vas podržavaju jer Pjanić tamo igra, interisti i milanisti jer nas mrze odavno.
Sva ta ljubav i "druge lige su uz nas" je isto ko kad City igra pa čim Dzeko izadje gasi se stream :mrgreen:
Na italijanskim TV- stanicama koje uobičajeno analiziraju situacije Juventus nije poguran ili prema nekima jeste gdje je i Roma isto, ona dva spomenuta penala ostalo je sve kmečanje jer to je normalno, kad doživiš poraz ne mozes biti sretan.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 06 okt 2014, 14:58

Ovo je trenutak kontakta između Pjanića i Pogbe, a ne ova slika što je Gefufnica postavila. Kako ne možete priznati da je izvan 16m :D Ali opet ponavljam da je svirao kraj kad je trebao (30-ak sekundi ranije), do ovoga ne bi ni došlo. Kkao god okreneš ovdje niko ne vidi penal osim sudije i nekih nerealnih navijača Juventusa.
slika

Maiconova ruka izvan 16m, i zaista se vidi da štiti lice, nije mu ruka iznad glave niti pored tijela.
slika

Treći gol Juvea je čisti ofsajd kako reče i sam Alegri nakon meča. Vidal stoji 2m iza odbrane Rome i neposredno ispred Skorupskog, što je po pravilima nogometne igre nedozvoljena pozicija.
slika

Evo za kraj jedna fotka koja najbolje oslikava sinošnje suđenje. Kad je onakav gospodin i inače miran trener uspio dobiti crveni karton, meni je tu sve jasno.
slika
Zadnja izmjena: Alen1987, dana/u 06 okt 2014, 15:07, ukupno mijenjano 1 put.

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 06 okt 2014, 15:06

Ta slika jasno pokazuje da je to u 16m jer je linija sastavni dio šesnaesterca, plus kad bi sliku okrenuli da ugao gledanja bude paralelan sa linijom 16m jos jasnije bi bilo, to su u tv analizi vec objasnili.
Sve nekakve slike postavljate a one sve ukazuju da su ispravne odluke, sto je potvrdjeno i od inace anti Juve nastrojenih novinara . :yawn:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 06 okt 2014, 15:09

Dosta bi bilo i ovdje, bar ovih komentara protivničkog kluba.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.