RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la MostaracVelezovac » 06 okt 2014, 18:33

Pirke je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:Do kraja polusezone imamo:

11 kolo...... 18.10.14...... FK Željezničar - FK Velež
12 kolo...... 25.10.14...... FK Velež - NK Vitez
13 kolo...... 01.11.14...... FK Sloboda - FK Velež
14 kolo...... 08.11.14...... FK Velež - NK Zvijezda
15 kolo...... 22.11.14...... FK Borac - FK Velež

Ako Velez misli u Evropu, 4 od ovih 5 ekipa se moraju pobjediti, a mozda i svih 5.
Vrijeme je za seriju pobjeda i da zavrsimo polusezonu na 3. mjestu... A onda borba za Evropu.
Mislim da mozemo do 9 bodova. 12, tesko.
Velezu je mnogo godina trebalo da sredi finansijsku situaciju, i stekne povjerenje igraca, pa navijaca pa da ga ozbiljno pocnu svatati. To je proslo i sad je vrijeme za pobjednicki mentalitet. Mislim da je to ono sto ovdje trenutno fali i to je sljedeci korak. Mislim da to Feja moze da uradi i da ovi igraci moraju da malo sebi vise vjeruju.

Zeljo nije bolji. Nit je Borac bolji. Uopste ne vidim razlog zasto Velez ne moze pobjediti Zeljeznicara na Grbavici. Ako se sredi napad napokon (a evo pocelo je po malo) onda bi se trebalo pokazati to i na terenu. Isto tako i Sloboda. Isto tako i Borac. Za Zvijezdu i Viteza, na domacem terenu, da i ne govorim.

Mislim i vjerujem da Velez moze pobjediti svih 5 utakmica. Vrijeme je za preokret ako se misli igrat po Evropi.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 06 okt 2014, 18:51

MostaracVelezovac je napisao/la:
Pirke je napisao/la:

Ako Velez misli u Evropu, 4 od ovih 5 ekipa se moraju pobjediti, a mozda i svih 5.
Vrijeme je za seriju pobjeda i da zavrsimo polusezonu na 3. mjestu... A onda borba za Evropu.
Velezu je mnogo godina trebalo da sredi finansijsku situaciju, i stekne povjerenje igraca, pa navijaca pa da ga ozbiljno pocnu svatati. To je proslo i sad je vrijeme za pobjednicki mentalitet. Mislim da je to ono sto ovdje trenutno fali i to je sljedeci korak. Mislim da to Feja moze da uradi i da ovi igraci moraju da malo sebi vise vjeruju.

Zeljo nije bolji. Nit je Borac bolji. Uopste ne vidim razlog zasto Velez ne moze pobjediti Zeljeznicara na Grbavici. Ako se sredi napad napokon (a evo pocelo je po malo) onda bi se trebalo pokazati to i na terenu. Isto tako i Sloboda. Isto tako i Borac. Za Zvijezdu i Viteza, na domacem terenu, da i ne govorim.

Mislim i vjerujem da Velez moze pobjediti svih 5 utakmica. Vrijeme je za preokret ako se misli igrat po Evropi.
Ma slazem se da na svaku ovu takmicu treba ici na pobjedu bez ikakvih kalkulaci(cim pocnu kalkulacije mi ga poshipu),Niko od ovih ekipa nije nesto ekstra jaci od nas.Sloboda je slabija od nas ali igraju na svome terenu,Borac je tu negdje sa nama a Zeljo ne bi rekao jaci nego uigraniji od nas(ali nije neka velika razlika).Dakle ako mi budemo pravi mozemo ocekivati da svakog ovog rivala pobjedimo,a mozemo i izgubiti isto tako.Treba uci 100% u utakmice i ici na popbjedu pa sta bude.Ako budemo pickasto igrali (ko protiv SB i kona)onda necemo ni 6 bodova osvojiti.Velez je uvijek bio nepredvidljiv pa se moze desiti recimo da mlatnemo Zelju a da popusimo od Zvijezde itd. Realno ja ocekujem 10-11 bodova

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

salmy

Post Postao/la salmy » 06 okt 2014, 19:18

SiggySinatra je napisao/la:
RezervniGolman je napisao/la:
staragarda je napisao/la:ovog skobalja sad i njegovi poceli smirivat...ahahahahah :urnebes: :urnebes: ...hajd jos malo sege do jutra jer ce ovo adminstracija svakako pobrisat
Ma evo zayebajemo se sa trojicom u travniku i 13 u vitezu :urnebes: tacno mi se crijeva zaplentase od smijeha i tuge kad vas vidim :lol: :lol:

@aleme nece upratio sam ga da se uvlaci moderatorima u pakaš :urnebes: :urnebes: prava kujica :rol:
@Aleme jel ti moram vise pricat? Frajer tvrdi da ima 50 godina a ponasa se kao dijete od 13 kojem bi vrlo rado sad vrat odvrnuo, al necu na tu temu da ne bi opet bio banovan radi debila (: toliko od mene cao pozz.
Ma sta se ti ko june primas @SiggySinatra , Pastrmka se malo zeza sa vama a ti ko francuska sobarica.
Bolan od njega mozes dosta toga da naucis, a ne da ga smatras kojekakvim tinejdzerom
Uostalom koji k.u.r.a.c ti dolazis na temu RSD Velež i komentarises ljude.
Razguli ba na temu Slobode i raduj se sa Fukarama sto ste bod otkinuli jadnoj Drini, a kad uskoro budete igrali sa Rodjenim , onda se javi.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 06 okt 2014, 19:20

RAja kanite se kalkulacija i cuda. Znate i sami kako Feja kaze: od utakmice do utakmice. Jednu po jednu pa sta bog da. Ko zna sta ce biti do 15. kola u Banjoj Luci. Povrede, suspenzije, forma, tradicija, raspolozenje, pripreme pred tekmu plus mali milion stvari ce uticati na rezultat. Kako u banjoj Luci tako i u Mostaru, Tuzli i Sarajevu. Mi se trebamo pobrinuti za tribinu i podrsku a ostalo ostaviti Feji i igracima da odrade.
Sto se Zelje tice (naredna tekma), najveci pritisak se biti sa tribina i van granica igralista. Prosle godine smo im ocitali lekciju i siguran sam da ce nam prirediti pakao. Sve samo nas dobiju. Najvise me strah sudija i zato mi je drago sto ce biti tv prenos. Mi idemo u punom sastavu (ako nebude povreda) jer smo jucer prosli bez ijednog zutog kartona. Zelje se ne bojim nimalo ali opet ponavljam, strah me je pritiska van granica igralista.
Prkosni i Ponosni od 1922

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 okt 2014, 19:32

Ova reprezentativna pauza bi mogla da donese dosta dobroga ekipi u nastavku prvenstva, ali ćemo da vidimo. Imamo do polusezone 3 teška gostovanja i 2 utakmice kući sa lakšim protivnicima. Da se ostavimo kalkulacija što reče @Sipak. Mislim da se prvenstveno trebamo bazirati na našu igru u polju, na njeno radikalno popravljanje.

Jer bljesak (uslovno rečeno) u drugom poluvremenu protiv Radnika na momente, i rezultatski ubjedljiva pobjeda ne treba da nas zavaravaju. Utakmica je bila jako teška i igrali smo jako loše. Mnogo rada je pred Fejom ako žele bilo kakav pozitivan rezultat na Grbavici. Nadam se da ćemo zbiti redove i odigrati muški, kako znamo, i da više neće biti potrebno udarati po džepu da ih se prisjeća čiji dres nose.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Crvena1981Armija
Kontakt:

Post Postao/la Crvena1981Armija » 06 okt 2014, 19:37

Imaju 14 dana da se mentalno pripreme za ono šta nas čeka gore.Vidilo se u subotu zadnjih 20 minuta da onom igrom kad hoće mogu svakog dobit. Mene je najviše strah da ne podlegnu pritisku sa tribina jer će biti velik, naročito zbog zadnje utakmice.Ali, vjerujem u Feju i nadam se da će ih pripremit da grizu, udaraju i da ostave srce na terenu, kao protiv Sarajeva.Željo nikad zreliji za poraz i prvu našu pobjedu na Grbavici.
FORZA VELEŽ
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA!!!
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!

salmy

Post Postao/la salmy » 06 okt 2014, 19:43

MostaracVelezovac je napisao/la:
Pirke je napisao/la:

Brate, malo je preambiciozno razmisljati o pobjedama u svih 5 utakmica.
Mislim da bi realno bilo da sa Zeljom i Borcem abd odigramo nerjeseno, a ove preostale rutinski odraditi i poderati.
Slobodu cemo svakako dobiti na Tusnju jer oni imaju kompleks od nas, a sto se tice Viteza (male Barse) i Zvjezde ne gine im ko i svake godine u fazonu one reklame na TV "napuni do vrha" :lol: :lol: :lol:
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 06 okt 2014, 19:57

Raja nemojte zajebavat Vitez, a pogotovo Želju, ako nam se opet nakače na temu nayebali smo :mrgreen: pa sjetite se samo prošle utakmice :lol:

Crvena1981Armija
Kontakt:

Post Postao/la Crvena1981Armija » 06 okt 2014, 20:03

vm22 je napisao/la:Raja nemojte zajebavat Vitez, a pogotovo Želju, ako nam se opet nakače na temu nayebali smo :mrgreen: pa sjetite se samo prošle utakmice :lol:
:lol: :lol: a jesu štrumfovi onda smorili 7 dana pred utakmicu nisi mogao ostat od njih.Valjda neće i pred ovu :D
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 06 okt 2014, 20:04

Optimistični mostarci ... :urnebes: Vama je na Grbavici bod plafon, vjerovatno i u Banja Luci! Uozbiljite se, još uvijek nemate ekipu za nešto više, (kroz ligu) Evropa je od vas daleko svjetlosnu godinu, jedina šansa vam je kup!
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

Crvena1981Armija
Kontakt:

Post Postao/la Crvena1981Armija » 06 okt 2014, 20:07

Evo ih počinju, a ima još 14 dana :lol:
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 06 okt 2014, 20:13

Crvena1981Armija je napisao/la:Evo ih počinju, a ima još 14 dana :lol:
šta sam ti reko :urnebes:

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 06 okt 2014, 21:18

Samo hrabro na Grbavicu pa šta bude.Dojma sam da nećemo biti dočekani u nekom lijepom ozračju ali to nas ne treba zanimati sekunde.Samo hrabro,pa šta bude.Niko igračima neće zamjeriti ako izgube a ostave srce na terenu,ali ako odigraju geyevski kao protiv zr. i ŠB-a,onda sve pada u vodu.
Nadam se hrabroj i otvorenoj utakmici pa šta bude.U svakom slučaju ne trebamo izaći pognute glave jer nisu ništa bolji od nas.Možda i najmanja razlika u kvaliteti zadnjih godina.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 06 okt 2014, 21:27

[youtube][/youtube]
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 06 okt 2014, 21:57

Ma ne treba ni kuhat sada po forumu. Manijaci na forumu 90% su ok i regulara momci. Jedino par one balavurdije tipa carson,sejo boj i jos par njih ali normala. Zeljo je realno favorit ali ne idemo s bijelom zastavom. Valjda je vrijeme da nas ako nista sreca posluzi ono da oni pogode 3 stative i precku a mi u 80 iz jedne sanse odbijancem od Popova leđa zabijemo :D
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

Ljiljani87
Kontakt:

Post Postao/la Ljiljani87 » 06 okt 2014, 22:00

RezervniGolman je napisao/la:Ma ne treba ni kuhat sada po forumu. Manijaci na forumu 90% su ok i regulara momci. Jedino par one balavurdije tipa carson,sejo boj i jos par njih ali normala. Zeljo je realno favorit ali ne idemo s bijelom zastavom. Valjda je vrijeme da nas ako nista sreca posluzi ono da oni pogode 3 stative i precku a mi u 80 iz jedne sanse odbijancem od Popova leđa zabijemo :D
Uh ovo ni pitarima ne bi zaželio :D :D
1921 !
05.06.1998

Crvena1981Armija
Kontakt:

Post Postao/la Crvena1981Armija » 06 okt 2014, 22:07

RezervniGolman je napisao/la:Ma ne treba ni kuhat sada po forumu. Manijaci na forumu 90% su ok i regulara momci. Jedino par one balavurdije tipa carson,sejo boj i jos par njih ali normala. Zeljo je realno favorit ali ne idemo s bijelom zastavom. Valjda je vrijeme da nas ako nista sreca posluzi ono da oni pogode 3 stative i precku a mi u 80 iz jedne sanse odbijancem od Popova leđa zabijemo :D
Ma daje ga Pop sigurno :D Sad ce da ga krene, pazize sta vam kažem ;)
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 06 okt 2014, 22:13

Nadam se da mi se nece moja RAja zamjeriti,ali utakmica koja nam slijedi je meni uvjek bila i bice praznik(Bajram) fudbala.Kada igraju Zeljo i Velez to je nesto posebno,znaju to starija raja.Zbog toga bih zelio da sve bude u sportskom duhu i dobroj atmosferi.Naravno kao navijac Veleza prizeljkujem pobjedu,mada bih licno i bodom bio zadovoljan.O porazu ne zelim razmisljati ali ako nam se desi treba sportski cestitati.Zao mi je,ali najiskrenije nemoguce mi je zao sto su se odnosi medju nama zadnjih par godina malo pokvarili,ali isto tako hocu da vjerujem i to silno zelim,ti odnosi da nam se vrate u normalu i neka bude kao nekad iskljucivo sportski i tekme za fudbalske sladokusce.
Forza Velez ljubavi moja
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 06 okt 2014, 22:13

[youtube][/youtube]

Moze i ovako :) Ko da je juce bilo. Napio se u Leptiru u C2 ko letva i udarili nas petorica sa stojadinom u ogradu negdje prije Konjica. Dobro se sjecam kisa padala ko luda. Bila nas milja na grbavici :cool:
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 06 okt 2014, 22:31

I delirijum na Sjeveru :crazy: :crazy:

Ajde RAja svi na Grbavicu !!! zadnjih 5 tekmi 1 poraz i 4 pobjede...zar nam to nije poziv da ovo gostovanje odradimo sto masovnije i sto bolje ?? Svi na Grbavicu !!!!!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.