FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
9%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
11
19%
1/4 finala
10
17%
1/2 finala
4
7%
Finale
2
3%
Schalke osvaja titulu!
22
38%

Ukupno glasova: 58

Hamo
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la Hamo » 12 mar 2010, 22:38

http://www.bundesliga.de/de/liga/tabelle/index.php lijepo za vidjeti ali mislim da nece dugo trajati ipak da Bayern protiv Freiburga kiksa hmm tesko :)
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 12 mar 2010, 22:43

Hamo je napisao/la:evo jedna teska utakmica je zavrsena alee 2:1 ovaj Edu cini mi se u zadnje vrijeme dobar :D i usput posto FTV neprenosi Bundesligu a digitalnu nisam još zbavio pa neznam kako S 04 igra ove sezone najjčešče pa neko ko zna bili mogo tu postavu predstavit... :D
Gledaj preko interneta. :D
Prvo poluvrijeme je bilo katastrofa. Prvi put ove sezone sam bio malo (ali sasvim malo) skeptičan što se tiče izbora formacije i igrače od strane Magath-a. Igrali su Schmitz lijevo i Kluge desno u veznom redu, nisu nešto puno ni pokazali. Kao što rekoh, prvo poluvrijeme je bila katostrofa obe ekipe mada je Stuttgart bio nešto bolji. U drugom poluvremenu Magath mijenja neke igrača i utakmica postaje jako zanimljiva. Dolazimo do vodstva nakon greške odbrane Stuttgart-a na šta ovi uzvraćuju istom mjerom, tj. težka greška naše odbrane. Ipak, opet dolazimo u vodstvo nakon jedne smiješno postavljene ofsajd zamke. :D :D
Do kraja utakmice Stattgart nije zaprijetio niti jednom ozbiljno dok mi nismo iskoristili nekoliko dobrih šansi. Sve u svemu, zaslužena tri boda.

Glück Auf!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 mar 2010, 22:59

Dobiše :roll:

Sada su čak i prvi, mora sada Bayern dobiti :mrgreen:

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 12 mar 2010, 23:02

Neutral je napisao/la:Dobiše :roll:

Sada su čak i prvi, mora sada Bayern dobiti :mrgreen:
Prpa ha? Sad kad je Džaja!
Ma Bayern sutra dobija sa nekih 3:0.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 mar 2010, 23:06

Davno sam ja nekad rekao , odnosno napisao da će Schalke biti najspremnija ekipa na kraju prvenstva. Magath i njegovi treninzi su daleko najjači. :roll:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 mar 2010, 10:36

Ponovo pobjeda za S04. Nisam gledao utakmicu, pa me interesuje jesu li i ovaj put golovi padali iz prekida ili iz kontre? :mrgreen: Evo vidim da je utakmicu odlucila neuspjela ofsajd-zamka Stuttgarta. Magath je proslu sezonu sa Wolfsburgom bas u 26 kolu zasjeo na prvo mjesto. I nije ga ispustao do kraja sezone. Gute Omen?

"Konnten uns bei Manuel Neuer bedanken" - izjava Felixa-a nakon utakmice. Znaci opet sretna pobjeda.
Zdena04 je napisao/la: Na osnovu toga da li se "poglavici" sviđe klub ili ne.
Smije li se znati na koga si mislio?
Vom Jäger zum Gejagten

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 13 mar 2010, 11:11

geronimo je napisao/la:
Smije li se znati na koga si mislio?
Mislio sam na tebe ali je ovako bilo napisano:

Na osnovu toga da li se "poglavici" sviđe klub ili ne. :D :D :D
Dakle, nije ozbiljno mišljeno.
A što se tiče utakmice sa Stuttgartom, sigurno je da sreće nije bio dlučujući faktor. Već sam opisao svoje viđenje utakmice. Između ostaloga, Bayern je više puta ove sezone odlučio utakmice nakon prekida i kontri ili pak golovima iz ofsajda pa ja to ne komentarišem................Kao pri svakom klubu, ja samo ostavljam "pozitivne" komentare ako ima potrebe za to. :D
Kad smo već kod sreće, imam jedno pitanje za tebe, pošto si tvrdio da si dugogodišnji navijač Bayerna.
Šta je, sve do osvanja lige prvaka 2001 godine, bilo uklesano na Säbener Strasse u Münchenu? Koja je to famozna rečenica? Vezana je, naravno, za Bayern München.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 mar 2010, 11:12

geronimo je napisao/la:Ponovo pobjeda za S04. Nisam gledao utakmicu, pa me interesuje jesu li i ovaj put golovi padali iz prekida ili iz kontre? :mrgreen: Evo vidim da je utakmicu odlucila neuspjela ofsajd-zamka Stuttgarta. Magath je proslu sezonu sa Wolfsburgom bas u 26 kolu zasjeo na prvo mjesto. I nije ga ispustao do kraja sezone. Gute Omen?

"Konnten uns bei Manuel Neuer bedanken" - izjava Felixa-a nakon utakmice. Znaci opet sretna pobjeda.

Gero drug, ja sam na polovini sezone rekao da imamo novu Herthu. U prvom poluvremenu VfB je imao tri 100 % prilike, i da onaj Pogrebnyak nije toliko smotan mozda bi i dosli do pobjede. U drugom poluvremenu Schalke dolazi do prvog gola zahvaljujuci Tasciju, koji izbija loptu, a samo dragi Bog zna kako je dosla do Edu-a, kod drugog gola Tasci opet je pokusao napraviti ofsajd zamku ali nije uspjelo, i Schalke dolazi do pobjede.
Prvi gol je bio iz igre (za divno cudo) ali lopta se isto ping-pong loptica odbila do Edu-a, a drugi gol standardno Schalkeovo, prekid nabij u kazneni prostor pa sta Bog da.
Jadna nam majka ako ovako budu igrali u Evropi, odmah mozemo zaboraviti to cetvrto mjesto koje silno zelimo. Na primjeru Herthe se vidi da mozda ova taktika prolazi u Bundesligi, a na Evropskoj sceni Bogami tesko, istina Magath ima odlicne rezultate sto se domaceg prvenstva tice, ali na Evropskoj sceni jos nije pokazao svoj kvalitet. Milanu je EL prosle godine bila patnja, i igraci kada su ispali od Bremena to su jedva docekali, i ispali su odmah u trecem krugu odnosno 1/16 finala, u Bayernu je dobio otkaz radi toga, a isto tako je jedan prosjecan PSG izabcio Wolfsburg dosta ubjedljivo u 1/16 finala. Necu da me pogresno shvatite ja smatram Magataha najboljim trenerom u Bundesligi, ali on mora promjeniti nacin igre, jer u Evropi tesko da sta moze s ovom taktikom, i tamo nemaju svi smotane napadace kao sto ih ima Stuttgart ili neke druge ekipe u Bundesligi, isto tako sam ubjedjen da je sinoc na onom mjestu bio Dzeko ili RvN bilo bi 0-3 na poluvremenu.

@ Zdena

nadam se da ces oavj moj post shvatiti dobronamjerno, i drago mi je i da si sam vidio kako su igrali. Uostalom isto tako nemam nista protiv vaseg trenera kako mi avatar pokazuje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 13 mar 2010, 15:44

bgm sretna pobjeda...golovi presmjesni :D :D al eto...zasluzio je to schalke mislim...ako ove godine ne uzmu nece nikad ;) :D
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 13 mar 2010, 19:21

Rakitić je u velikoj formi, on, Neuer i Kuranyi drže sve konce igre i rezultata Schalkea.
Dok ovo pišem poluvrijeme je u Munchena na utakmici Bayerna i Freiburga, gdje gosti vode 1-0 pogotkom Makiadia iz 31.min. Bayern nije nešto posebno ali ima dosta do kraja
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 13 mar 2010, 20:56

jednostavno rečeno Bavarski ciganluk...koliko taj klub ima sreće i sada a i u prošlosti to je za nepovjerovati :evil:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 13 mar 2010, 21:06

jbg...dolaze na arenu i tu ce past abd ;) ;) ...ma scahlke samo od seb zavisi jbo bayerna
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 mar 2010, 21:11

Hajd' potrudite se da vam postovi lice na nesto! :roll: Od silnog tipkanja pocela su vam slova bjezati. Odmor neophodan. ;)

Zdena - odgovorim ti poslije ( cim nadjem na netu :D ). Sala, nemam sad vremena.
Vom Jäger zum Gejagten

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 13 mar 2010, 21:12

sarajlija89 je napisao/la:jbg...dolaze na arenu i tu ce past abd ;) ;) ...ma scahlke samo od seb zavisi jbo bayerna
dao BOG...ali mi stvarno neide u glavu kako mogu toliku sreću imati neki sada Bayernovac bi rekao pa to je jer imamo jaku ekipu pa sve okrećemo u svoju korsit ma da su neznam kako jaki pa nemogu stalno isto radit ta je sreća neizmjerna koju oni imaju samo kada se sjetim nekih naslova prvaka itd.

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 13 mar 2010, 22:33

sarajlija89 je napisao/la:Gledam najavu Bundes lige...i sjetim se da Schalke nema svoju temu...moj najdrazi klub poslije Juventusa definitivno,prvenstveno zbog najboljih navijaca na svijetu i iskreno se nadam da ce ove sezone osvojiti titulu koju vec godinama ocekuju jer to i zasluzuju...iako nemaju neku ekipu na odnosu ranijih sezona ali zato je tu Felix Magath i uz malo srece mogu do salatare...nadam se da ce se naci poneki navijac ovog kluba i ovdje ;)

Neki podaci o klubu

Schalke je njemački nogometni klub iz grada Gelsenkirchena. Schalke je već dugi niz godina jedan od najpopularnijih njemačkih klubova, iako je zadnje veliko uspješno razdbolje imao još u 1930-tima i 1940-tima. Schalke je prvi europski trofej osvojio 1997. nakon što je u finalu Kupa UEFA pobijedio Inter iz Milana nakon izvođenja jedanaesteraca.

Schalke svoje domaće utakmice igra na stadionu Veltins Arena, poznatijem i kao Arena AufSchalke, koji je redovito popunjen do posljednjeg mjesta.

Puno ime FC Gelsenkirchen-Schalke 04 e.V.

Nadimak Die Königsblauen,Die Knappen

Osnovan 4. svibnja 1904.

Igralište Veltins-Arena, Gelsenkirchen

Kapacitet 61.482

Predsjednik Josef Schnusenberg
Trener Felix Magath

Bundesliga 2008./09. 8. mjesto

Trofeji

* Bundesliga - Prvaci: 1934, 1935, 1937, 1939, 1940, 1942, 1958
* Viceprvaci: 1933, 1938, 1941, 1972, 1977, 2001, 2005, 2007
* Njemački nogometni kup - Pobjednici: 1937, 1972, 2001, 2002
* Finalisti: 1935, 1936, 1941, 1942, 1955, 1969, 2005
* Liga kup - Pobjednici: 2005
* Finalisti: 2001, 2002, 2007
* Kup UEFA - Pobjednici: 1997
* Coppa delle Alpi: 1968
* Intertoto kup - Pobjednici: 2003, 2004

Igracki kadar

Golmani

1 Manuel Neuer
33 Mathias Schober
35 Mohamed Amsif

Odbrana

2 Heiko Westermann
3 Tore Reginiussen
4 Benedikt Höwedes
5 Marcelo Bordon
18 Rafinha
24 Christian Pander
25 Carlos Zambrano
39 Marvin Pachan

Vezni red

6 Albert Streit
7 Lewis Holtby
8 Mineiro
10 Ivan Rakitic
11 Alexander Baumjohann
12 Peer Kluge
13 Jermaine Jones
15 Zé Roberto
16 Jan Morávek
20 Vasileios Pliatsikas
21 Lukas Schmitz
23 Emin Yalin
26 Danny Latza
28 Christoph Moritz
30 Levan Kenia
32 Joel Matip
40 Predrag Stevanovic

Napadaci

9 Edu
14 Gerald Asamoah
17 Jefferson Farfán
19 Halil Altintop
22 Kevin Kuranyi
27 Vicente Sanchez
29 Bogdan Müller
31 David Loheider
34 Besart Ibraimi

slika
i za ovo sam te jednostavno morao pohvaliti :D svaka čast

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 13 mar 2010, 22:41

geronimo je napisao/la:Hajd' potrudite se da vam postovi lice na nesto! :roll: Od silnog tipkanja pocela su vam slova bjezati. Odmor neophodan. ;)

Zdena - odgovorim ti poslije ( cim nadjem na netu :D ). Sala, nemam sad vremena.
mislio sam te ignorisat ali kad ugleda da si moderator e sada stvarno moram da se potrudim za postove :mrgreen:

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 15 mar 2010, 12:31

Zdena04 je napisao/la:
Hamo je napisao/la:evo jedna teska utakmica je zavrsena alee 2:1 ovaj Edu cini mi se u zadnje vrijeme dobar :D i usput posto FTV neprenosi Bundesligu a digitalnu nisam još zbavio pa neznam kako S 04 igra ove sezone najjčešče pa neko ko zna bili mogo tu postavu predstavit... :D
Gledaj preko interneta. :D
Prvo poluvrijeme je bilo katastrofa. Prvi put ove sezone sam bio malo (ali sasvim malo) skeptičan što se tiče izbora formacije i igrače od strane Magath-a. Igrali su Schmitz lijevo i Kluge desno u veznom redu, nisu nešto puno ni pokazali. Kao što rekoh, prvo poluvrijeme je bila katostrofa obe ekipe mada je Stuttgart bio nešto bolji. U drugom poluvremenu Magath mijenja neke igrača i utakmica postaje jako zanimljiva. Dolazimo do vodstva nakon greške odbrane Stuttgart-a na šta ovi uzvraćuju istom mjerom, tj. težka greška naše odbrane. Ipak, opet dolazimo u vodstvo nakon jedne smiješno postavljene ofsajd zamke. :D :D
Do kraja utakmice Stattgart nije zaprijetio niti jednom ozbiljno dok mi nismo iskoristili nekoliko dobrih šansi. Sve u svemu, zaslužena tri boda.

Glück Auf!
tek ugleda post pa druže gledo bi ali mi je promet ograničen imam 10 GB(mjesečno) tako da bi na jednu utakmicu dosta dosta potrošio tako da ta ideja otpada :)

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 15 mar 2010, 17:37

Hamo je napisao/la: tek ugleda post pa druže gledo bi ali mi je promet ograničen imam 10 GB(mjesečno) tako da bi na jednu utakmicu dosta dosta potrošio tako da ta ideja otpada :)
U jbt kod mene je samo 5GB. :(
U tih 5GB sebi uvijek uračunam minimalno tri utakmice Schalke-a (po potrebi).

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 15 mar 2010, 20:57

Zdena04 je napisao/la:
Hamo je napisao/la: tek ugleda post pa druže gledo bi ali mi je promet ograničen imam 10 GB(mjesečno) tako da bi na jednu utakmicu dosta dosta potrošio tako da ta ideja otpada :)
bilo je i u mene 5 ali radi konkurencije koja dolazi daju bolje uvjete...a gdje gledas i koliko trosi jedna tekma :?:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 15 mar 2010, 23:46

Hamo je napisao/la:
Zdena04 je napisao/la:
bilo je i u mene 5 ali radi konkurencije koja dolazi daju bolje uvjete...a gdje gledas i koliko trosi jedna tekma :?:

ma mozes vidjet na onoj ikoni od neta kad hoces da se diskonektujes ili konektujes :D :D pise ti recived :D :D to ti je kolko si potrosio,tako pratis ..sto si ba lud :P ;)

SCHALKE SAMPION

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.