kakav glupan braćo mila

naravno da dio krivice snose svi... narod je iznjedrio ovakvu 'elitu'... prosjecan bosnjo bi se identicno ponasao kao safet, da je na nekoj rukovodecoj poziciji...ko zivi u bosni, a i hercegovini zna dobro o cemu pricam.. prosjecan bosnjo, a i ero dok je go i bos laprda o postenju i pravdi, cim se domogne kakve funkcije pravi zaokret 180°i prvi je neposten, zaposljava rodbinu, prima i daje mito... vecina naseg naroda kritikuje ne zato sto se krade i sto se zloupotrebljavaju javne funkcije, vec zato sto nije u prilici da cini isto...hogarstrasni je napisao/la:Dakle krivi su svi ! Narod, navijaci, igraci , novinari - svi, samo ne covjek koji za vodjenje reprezentacije prima preko 50 000 maraka, a od nje je napravio nevidjen , korumpirani cirkus, i ljudi koji su ga zaposlili, a koji su , sudski potvrdjeno, kriminalna organizacija !?harixs je napisao/la:Morao sam citirati ovaj komentar sa jednog drugog portala, sve je direktno u sridu.Ovog Isanovica sam uzimao za relevantnog sportskog novinara, ali momak je krampetina kao i ostatak mu kolega. Edine dragi, nije problem Zukanovic, problem je sto najbolje igrace boli **** za reprezenatacijom. U tom kurcenju ste im najvise pomogli vi "novinari", kao i naravno retardirani bosnjacki, krezavi i nepismeni napaceni narod, srozavajuci selektorov autoritet i danas imamo ovo sto imamo. Od prvog sesira cemo se srozati u cetvrti u sljedecim kvalifikacijama i tu nam je i mjesto kad smo prokleti. Ne moze napaceni Bosnjak podnijeti da ima ista uspjesno i dobro, daj odma da se sjebe i sroza na njegov jadni nivo.
Prosjecni bosnjo bi trebao ovo procitati svaki put pred spavanje.
Nesto tu ne stima ali nije prvi put da korumpirani, drustveno politicki lobiji, bezobzirno optuzuju narod, i sve oko sebe, za sopstvenu nesposobnost i kriminal!
Ovo sto je gore receno bi trebalo, valjda , zvucati pametno ,a u sustini je potvrda poremecenog sistema vrijednosti u ovoj, nesretnoj, drzavi !
Razmislite prije nego prihvatite da vas , notorni nitkovi, koji su ovu drzavu u svakom segmentu doveli do dna , optuze da ste vi krivi sto drzava ne valja !
Znaci nerealni smo jer hocemo da Susic ode sa mjesta seletora, ili mozda treba da mu svi pusimo slijedecih 20 godina jer je bio selektor u vrijeme plasmana na SP?bordobijeli je napisao/la:sva prica pocinje od nerelnosti nase i to je najveci problem svega , mi nikad nismo zadovoljni a ne znamo ni sta hocemo a ni koliko mozemo ni sta je realno . 20 godina smo cekali SP I umjesto da uzivamo o tome mi pricamo o svemu samo ne o dobroj atmosferi i plasmanu na sp ja garantujem da smo prosli i Nigeriju da bi opet se naslo pametnjakovica pa reklo de ba ispali u osmini finale dzeko kloc ne trci ,safet tele ,spaha kabadahija ,vrsajevic debil itd. gledam utakmicu lige prvaka psg- barca u kaficu u basti i ne mozes da vjerujes komentare ljudi mesi nema pojma gledaj samo setka , jojj ove barce tika taka pokvarise fudbal ,pa drugi kaze a ovog psg samo nabijaju duge lopte nigdje igre i tome slicni komentari a igraju dvije svjetske ekipe e tako i ovdje komentarisu ne mozes ti nekim ljudima ugoditi kad su oni sobom nezadovoljni .
ja nisam ovdje nigdje safeta spominjao ovo sam opcenito mislio ,ja sam vec pisao i misljenja sam da je safet trebao otici poslije SP . u fk sarajevu je bila slicna situacija s uscuplicem imao je neke rezultate al nije ni malo ostavljao utisak da je on trener s kojim ce klub napredovati. i bio sam za to da ode uscupic kao i sto mislim da safet treba da ode ali mi ne pada na pamet da izmisljam price, sukobe, teorije zavjere islicne stvari .safeta se nece otjerati pricom o frzuri ,kasetama ,suskavcu ,kriminalu i slicnim glupostimo nego ce nogu dobiti kad reultat bude loš a to ce se vidjeti u ove dvije utakmice kipar mu je dobro uzdrmao stolicu .to je pravilo u sportu kad su dobri rezlutati sve je dobro cim gubis odma loše stvari izlaze na povrsinu .Consigliere je napisao/la:Znaci nerealni smo jer hocemo da Susic ode sa mjesta seletora, ili mozda treba da mu svi pusimo slijedecih 20 godina jer je bio selektor u vrijeme plasmana na SP?bordobijeli je napisao/la:sva prica pocinje od nerelnosti nase i to je najveci problem svega , mi nikad nismo zadovoljni a ne znamo ni sta hocemo a ni koliko mozemo ni sta je realno . 20 godina smo cekali SP I umjesto da uzivamo o tome mi pricamo o svemu samo ne o dobroj atmosferi i plasmanu na sp ja garantujem da smo prosli i Nigeriju da bi opet se naslo pametnjakovica pa reklo de ba ispali u osmini finale dzeko kloc ne trci ,safet tele ,spaha kabadahija ,vrsajevic debil itd. gledam utakmicu lige prvaka psg- barca u kaficu u basti i ne mozes da vjerujes komentare ljudi mesi nema pojma gledaj samo setka , jojj ove barce tika taka pokvarise fudbal ,pa drugi kaze a ovog psg samo nabijaju duge lopte nigdje igre i tome slicni komentari a igraju dvije svjetske ekipe e tako i ovdje komentarisu ne mozes ti nekim ljudima ugoditi kad su oni sobom nezadovoljni .
Safet je davno trebao ici jer nije dovoljno kompetentan za ovaj posao... Da je Savez posten i profesionalan, dobio bi otkaz pet minuta nakon utakmice protiv Kipra jer je izjavio da nema potrebe da gleda Kipar i prakticno garantovao pobjedu. Da ne spominjem da na SP nismo ostvario ono sto je realno trebao... Ne vidim kakve veze to ima sa mentalitetom navijaca?bordobijeli je napisao/la: ja nisam ovdje nigdje safeta spominjao ovo sam opcenito mislio ,ja sam vec pisao i misljenja sam da je safet trebao otici poslije SP . u fk sarajevu je bila slicna situacija s uscuplicem imao je neke rezultate al nije ni malo ostavljao utisak da je on trener s kojim ce klub napredovati. i bio sam za to da ode uscupic kao i sto mislim da safet treba da ode ali mi ne pada na pamet da izmisljam price, sukobe, teorije zavjere islicne stvari .safeta se nece otjerati pricom o frzuri ,kasetama ,suskavcu ,kriminalu i slicnim glupostimo nego ce nogu dobiti kad reultat bude loš a to ce se vidjeti u ove dvije utakmice kipar mu je dobro uzdrmao stolicu .to je pravilo u sportu kad su dobri rezlutati sve je dobro cim gubis odma loše stvari izlaze na povrsinu .
To ti je ista vrsta pranja kao ona "istraživanja" od prije par mjeseci, po kojima nije država kriva zbog velike nezaposlenosti i nedostatka radnih mjesta, nego mladi jer ne traže posao. Za reprezentaciju se radi isti spin. Budi glasan, svaljuj krivnju na drugog i neinformirani će ti povjerovati.Consigliere je napisao/la: Safet je davno trebao ici jer nije dovoljno kompetentan za ovaj posao... Da je Savez posten i profesionalan, dobio bi otkaz pet minuta nakon utakmice protiv Kipra jer je izjavio da nema potrebe da gleda Kipar i prakticno garantovao pobjedu. Da ne spominjem da na SP nismo ostvario ono sto je realno trebao... Ne vidim kakve veze to ima sa mentalitetom navijaca?
REALNO JE:bordobijeli je napisao/la:sva prica pocinje od nerelnosti nase i to je najveci problem svega , mi nikad nismo zadovoljni a ne znamo ni sta hocemo a ni koliko mozemo ni sta je realno .
Problem je sto "nama" niko nije dovoljno kompetentan za selektora, valja nam svima ugoditi..Pa da dodje Vaha i njega bi odmah oblatili..Tako da bi bilo isto sranje drugo pakovanje i u krug..Consigliere je napisao/la:Safet je davno trebao ici jer nije dovoljno kompetentan za ovaj posao... Da je Savez posten i profesionalan, dobio bi otkaz pet minuta nakon utakmice protiv Kipra jer je izjavio da nema potrebe da gleda Kipar i prakticno garantovao pobjedu. Da ne spominjem da na SP nismo ostvario ono sto je realno trebao... Ne vidim kakve veze to ima sa mentalitetom navijaca?bordobijeli je napisao/la: ja nisam ovdje nigdje safeta spominjao ovo sam opcenito mislio ,ja sam vec pisao i misljenja sam da je safet trebao otici poslije SP . u fk sarajevu je bila slicna situacija s uscuplicem imao je neke rezultate al nije ni malo ostavljao utisak da je on trener s kojim ce klub napredovati. i bio sam za to da ode uscupic kao i sto mislim da safet treba da ode ali mi ne pada na pamet da izmisljam price, sukobe, teorije zavjere islicne stvari .safeta se nece otjerati pricom o frzuri ,kasetama ,suskavcu ,kriminalu i slicnim glupostimo nego ce nogu dobiti kad reultat bude loš a to ce se vidjeti u ove dvije utakmice kipar mu je dobro uzdrmao stolicu .to je pravilo u sportu kad su dobri rezlutati sve je dobro cim gubis odma loše stvari izlaze na povrsinu .
od kako BIH ima samostalnu reprezentaciju 20 god znaci mi smo se jednom plasirali na SP i to je za mene nevjerovatan uspjeh ,i svaki nas odlazak na veliko takmicenje je veliki uspjeh .ko smatra da je poraz od nigerije katastrofaAjax je napisao/la:REALNO JE:bordobijeli je napisao/la:sva prica pocinje od nerelnosti nase i to je najveci problem svega , mi nikad nismo zadovoljni a ne znamo ni sta hocemo a ni koliko mozemo ni sta je realno .
- DRUGI KRUG na SP ( u onakvoj grupi ) a poslje toga castan poraz od Francuza ( kojega bi gledale miljarde ljudi i tek to bi bila prava promocija ove drzave i reprezentacije ). Sve iznad toga je mega uspjeh sve ispod toga je neuspjeh.
- minimalno da se izbori EP kao drugi u grupi i da se dogura do drugog kruga na EP. Sve iznad toga je mega uspjeh. Sve ispod toga je neuspjeh.
90% ljudi koji kritikuju Safeta ( osim par ljudi koji ne vole ovu drzavu, reprezentaciju i ljudi koji namjerno kritikuju sve zivo ) zbog toga a ne zato jer nije stigao do polufinala. Greske protiv Nigerije i Kipra su KATASTROFALNE. I ne izvrci vise stvari kao neko dijete ziv bio. Uvjek jedno te iste finte.
Vaha je preskup. Prije sam bio protiv Bajevica kojega su mnogi ovdje hvalili. Ali poslje ove utakmice protiv Kipra i nepozivanja nekih igraca mislim da ipak Bajevic nebi mogao slabije odigrati protiv Kipra. Da o Ciri i ne govorim. Mozda Prosinecki, Bilic je odlican ali je zato jako skup. Mislim da ce Kodro postati zanimljiv reprezentaciji ali on mora bar jos par godina uciti u Sarajevu. Mada sad je gotovo sta je tuje. Treba probati izvuci maksimum u ovoj utakmici protiv Walesa koja ce biti jako teska kao sto govorim vec mjesecima. Evo vidim trener Walesa trazi protekciju od sudija da ih zastite protiv nas jako pametno od njega znaci vrsi pritisak na sudije. Nadam se da ce i Safet uraditi nesto slicno.Fudo je napisao/la: Problem je sto "nama" niko nije dovoljno kompetentan za selektora, valja nam svima ugoditi..Pa da dodje Vaha i njega bi odmah oblatili..Tako da bi bilo isto sranje drugo pakovanje i u krug..
O cemu pricas? Je li Susic u 90% svog mandata imao ogromnu podrsku navijaca? Cak i kad je primio sesticu od Portugala, dobio je podrsku... Jednostavno, neki prirodan ciklus je zavrsio nakon SP-a, vrijeme nam je bilo za promjenu...Fudo je napisao/la: Problem je sto "nama" niko nije dovoljno kompetentan za selektora, valja nam svima ugoditi..Pa da dodje Vaha i njega bi odmah oblatili..Tako da bi bilo isto sranje drugo pakovanje i u krug..
Nevjerovatan uspjeh plasman u grupi sa Slovackom i Grckom? U trenucima kad imamo vise zvijezda u ekipi nego ove dvije ekipe zajedno? Ajde, molim te... Plasman je bila najnormalnija stvar u tim okolnostima.bordobijeli je napisao/la: od kako BIH ima samostalnu reprezentaciju 20 god znaci mi smo se jednom plasirali na SP i to je za mene nevjerovatan uspjeh ,i svaki nas odlazak na veliko takmicenje je veliki uspjeh .ko smatra da je poraz od nigerije katastrofa.od kako je safet selektor jedini kiks i katastrofa to je ovaj poraz od kipra . meni je isto zanimljivo kako su ljudi izgubili osjecaj prema reprezentaciji nema vise one euforije i nije to zbog Safeta nego je to sto nama sad nisu interesantne kvalifikacije jer kao mi smo sad velika reprezentacija i normalno je da igramo na EP I SP
Sta je bilo je proslost to nema nikakve veze. Kada ti se ponudi prilika trebas je iskoristiti ako si pravi. Hrvatska je bila skoro na nuli pa jih je Ciro doveo do treceg mjesta na SP i od tog momenta dalje su svjetsko ime. To su gluposti sta pricas. Motor ove ekipe su Pjanic , Dzeko, Spahic i Begovic. Vec smo vidjeli sta znac igra bez Spahica. Dzeko ce odigrati jos maksimalno dvije kvalifikacije odnosno prvenstva. Ni za 100 godina mi necemo stvoriti vise napadaca kao sto je Dzeko iz nase lige. A iz diaspore ce igrati djeca sve manje i manje posebno ovi ekstra kvalitetni. Kolasinac je izuzetak. Bas iz tog razloga je bilo bitno da Susic ulozi maksimalan napor da nagovori Seferovice, Tankovice i Hrgote i to se sve vise vidi sada i vidjet ce se sve vise i vise. Susic je dobio i ruke zlatnu generaciju pokrivenu skoro na svim pozicijama i vec dobrim djelom uigranu od Cire kojoj je dodao jos bar pet jako dobrih igraca. Ovo sada je taj trenutak kada treba napraviti neki iskorak u fudbalu.bordobijeli je napisao/la: od kako BIH ima samostalnu reprezentaciju 20 god znaci mi smo se jednom plasirali na SP i to je za mene nevjerovatan uspjeh ,i svaki nas odlazak na veliko takmicenje je veliki uspjeh .ko smatra da je poraz od nigerije katastrofa.od kako je safet selektor jedini kiks i katastrofa to je ovaj poraz od kipra . meni je isto zanimljivo kako su ljudi izgubili osjecaj prema reprezentaciji nema vise one euforije i nije to zbog Safeta nego je to sto nama sad nisu interesantne kvalifikacije jer kao mi smo sad velika reprezentacija i normalno je da igramo na EP I SP
Kad si hrvatsku uzeo za primjer evo i ja cu oni konstantno forsiraju igrace hajduka i dinama sad i rijeke modric,srna,corluka ,kramaric,da silava,vukojevic,vrsaljko , subasic i jos mnogi svi su igrali domace prvenstvo i dobili šansu u reprezentaciji kod nas kad pozovu ,susica ,cimirota i kvesica ljudi pljuju kaze kriminal poziva kaze ove livadare ,hrvatska isto isala u prvom krugu i kovaca kao novinari napadali sto je igrao s modricem i rakiticem na zadnjem veznom a evo sad opet i jedan i drugi u barci i realu na tim pozicijama a neki dan je kovac izjavio da ce opet igrati s njima na tim pozicijama ,i oni su ispali pa mu niko nije skidao glavu,opet ponavljam safet je trebao otici poslije sp al meni sto smeta je retorika i nacin na koji smo poceli pisati i razmisljati o reprezentaciji i selektoru .Ajax je napisao/la:Sta je bilo je proslost to nema nikakve veze. Kada ti se ponudi prilika trebas je iskoristiti ako si pravi. Hrvatska je bila skoro na nuli pa jih je Ciro doveo do treceg mjesta na SP i od tog momenta dalje su svjetsko ime. To su gluposti sta pricas. Motor ove ekipe su Pjanic , Dzeko, Spahic i Begovic. Vec smo vidjeli sta znac igra bez Spahica. Dzeko ce odigrati jos maksimalno dvije kvalifikacije odnosno prvenstva. Ni za 100 godina mi necemo stvoriti vise napadaca kao sto je Dzeko iz nase lige. A iz diaspore ce igrati djeca sve manje i manje posebno ovi ekstra kvalitetni. Kolasinac je izuzetak. Bas iz tog razloga je bilo bitno da Susic ulozi maksimalan napor da nagovori Seferovice, Tankovice i Hrgote i to se sve vise vidi sada i vidjet ce se sve vise i vise. Susic je dobio i ruke zlatnu generaciju pokrivenu skoro na svim pozicijama i vec dobrim djelom uigranu od Cire kojoj je dodao jos bar pet jako dobrih igraca. Ovo sada je taj trenutak kada treba napraviti neki iskorak u fudbalu.bordobijeli je napisao/la: od kako BIH ima samostalnu reprezentaciju 20 god znaci mi smo se jednom plasirali na SP i to je za mene nevjerovatan uspjeh ,i svaki nas odlazak na veliko takmicenje je veliki uspjeh .ko smatra da je poraz od nigerije katastrofa.od kako je safet selektor jedini kiks i katastrofa to je ovaj poraz od kipra . meni je isto zanimljivo kako su ljudi izgubili osjecaj prema reprezentaciji nema vise one euforije i nije to zbog Safeta nego je to sto nama sad nisu interesantne kvalifikacije jer kao mi smo sad velika reprezentacija i normalno je da igramo na EP I SP
Poraz protiv Nigerije jeste katastrofa zbog nacina na koji se je desio. Katastrofalna taktika bez ljevog beka i neshvatljiva kazna za Kolasinca. Igra bez plana B i C. Covjek je samo stajao iz aut liniju i gledao. O Kipru bolje da ni ne govorim. Opet poraz zbog taktike i izbora igraca a ne nesrece
Jeste zato nam je odbrana na nivou malte..Grci su za nas izmislili odbranu a i Slovaci. Ja nedajem podrsku susicu a nisam ni protiv njega, jer znam da bi isto bilo i da nam dodje nedaj boze taj "Prosinecki, Ciro koji se saginje kako vjetar puse ili Kodro aka nema iskustva" ... Sigurno bi dobro kod nas u Bosni prosli, gdje je svaki igrac Maradona kad treba a kad netreba kloc, a relanosti manjak..Neki se umislili mi brazil ebote, a standardni rep. u top klubovima imamo samo 4 igraca..Ostalo klupu grije..Hajrovic aka predobar za Werder--mars klupa, Mujdza aka staklo -- mars klupa.. Salihovic--klupa, Ibisavic 0 golova skoro godina u stuttgartu -- klupa ga zove.. Citava odbrana u pm.. Sta to mi imamo, u rangu smo sa Walsom realno gledajuci..Consigliere je napisao/la:O cemu pricas? Je li Susic u 90% svog mandata imao ogromnu podrsku navijaca? Cak i kad je primio sesticu od Portugala, dobio je podrsku... Jednostavno, neki prirodan ciklus je zavrsio nakon SP-a, vrijeme nam je bilo za promjenu...Fudo je napisao/la: Problem je sto "nama" niko nije dovoljno kompetentan za selektora, valja nam svima ugoditi..Pa da dodje Vaha i njega bi odmah oblatili..Tako da bi bilo isto sranje drugo pakovanje i u krug..
Nevjerovatan uspjeh plasman u grupi sa Slovackom i Grckom? U trenucima kad imamo vise zvijezda u ekipi nego ove dvije ekipe zajedno? Ajde, molim te... Plasman je bila najnormalnija stvar u tim okolnostima.bordobijeli je napisao/la: od kako BIH ima samostalnu reprezentaciju 20 god znaci mi smo se jednom plasirali na SP i to je za mene nevjerovatan uspjeh ,i svaki nas odlazak na veliko takmicenje je veliki uspjeh .ko smatra da je poraz od nigerije katastrofa.od kako je safet selektor jedini kiks i katastrofa to je ovaj poraz od kipra . meni je isto zanimljivo kako su ljudi izgubili osjecaj prema reprezentaciji nema vise one euforije i nije to zbog Safeta nego je to sto nama sad nisu interesantne kvalifikacije jer kao mi smo sad velika reprezentacija i normalno je da igramo na EP I SP
Jaci smo od kompletnog Walesa 10-20% igracki ne vise. Utakmica ce biti jako neizvjestna i odlucivat ce sitnice. Ako ne zaigra Spaha ili ako zaigra nedovoljno oporavljen jedva cemo i nerjeseno izvuci. Sa pravim Spahom imamo sanse i da pobjedimo. Susic je trebao davno pozvati Zukanovica kao tog treceg napadaca jos i prije jer je Vedo skroz izvan forme a i da je u formi trebao bi nam opet taj treci napadac.Fudo je napisao/la:
Citava odbrana u pm.. Sta to mi imamo, u rangu smo sa Walsom realno gledajuci..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.