Eto odradi i to, pa javi da li je problem rijesen.Head je napisao/la:Evo odradio sam, samo sto mi je ostalo na shotdown system i ja sam jos iskljucio AV jer je pisalo da ga ugasim.
Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
- OnlyUnited
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
- Ed Woodward for Prime Minister !
Aferim momciluka, nakon restarta tastatura radi normalno. Vidjecemo kad prenoci pa sutra upalimo, ako bude zezala onda se kupuje nova. 
1946
- OnlyUnited
- Kontakt:
Eto, znaci sada si eliminisao mogucnost softver problema ili uopce nekog problema u registru. Znaci ako zezala, kupuj drugu.
Sinoc pucam fife i odjednom sve zasteka. Resetujem ga, nece da digne sistem. Do cega bi moglo biti?
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Moguce da ti je crko kuler procesora, naprosto radio na velikom obrtaju jer je zbog date igre doslo do pregrijavanja procesora. Naravno, ne treba iskljuciti ni druge mogucnosti.
cakso123 je napisao/la:Moze li ko pomoci? haha
Nedavno sam dobio MacBook na poklon( sistem je smece )
E da li se ovaj njegov sistem OS X moze nekako formatirati kao Windows?
Pretrpo sam ga i poceo je pomaao stekati :S
Mostar u srcu, Velez do groba!
Ma bio mi je isti ovakav problem prije nekoliko dana kad sam htio obarati sistem. Upali ga i dodje do jedne tacke gdje pise:"Reboot and select proper boot device."
Tako mi je bilo kad sam dizao sistem, ionds iskljucim HDD i ponovo ukljucim, i digne se sistem normalno. Sad ni to nije uspjelo.
Tako mi je bilo kad sam dizao sistem, ionds iskljucim HDD i ponovo ukljucim, i digne se sistem normalno. Sad ni to nije uspjelo.
- BurningLegion
- Kontakt:
http://www.nursing.vanderbilt.edu/tools ... lation.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;cakso123 je napisao/la:cakso123 je napisao/la:Moze li ko pomoci? haha
Nedavno sam dobio MacBook na poklon( sistem je smece )
E da li se ovaj njegov sistem OS X moze nekako formatirati kao Windows?
Pretrpo sam ga i poceo je pomaao stekati :S
- champions1921
Haj ljudi pomozite.. Uradio sam i flash bios-a na zadnju verziju.. Nanovo instalirao 64 bitni windows 7.. Isto kao da su drugi i cetvrti slot za ram pokvareni a rade normalno sa starim procesorom.. Sve ja default u bios-u.. Da ne treba sta u bios-u stimati?? Ima li iko bilo kakvu ideju?? Stari proc je amd athlon 64 3200+ i snjim radi normala.. Memorija je ddr2 533 a maticna asus m2v..champions1921 je napisao/la:
Uzeo sam procesor AMD athlon x2 5000 2,6 GHz i sa njim uspio pokrenuti racunar tek nakon sto sam iz drugog i cetvrtog utora izvadio po 1gb ram-a.. Da ne pricam sta sam sve pokusavao prije toga, naravno bezuspjesno.. Jedino nisam flash-ovao bios posto to nikad nisam radio a i nemam damu da to odradim jer postoji mogucnost da shebem maticnu..
I sa ova 2 gb ram-a racunar radi 100x brze nego sa starim procesorom i 4gb ram-a.. Cak, mislim, da necu uzimati graficku jer sam i sa ovom promjenom dobio ono sto sam trazio, odnosno, mogu gledati full hd filmove bez problema a saznao sam da i dvi izlaz na mojoj grafickoj moze izbaciti full HD sliku..
E sada me interesuje zasto ove dvije plocice ram-a ne rade????? Ispravne su jer sve rade kada ih stavim u prvi i treci utor..
Zna li neko u cemu bi mogao biti problem?? Meni na pamet jedino pada da uzmem dvije plocice od po 2 gb i stavim u ove utore sto rade.. Znam da tada ne mogu dobiti dual channel memoriju ali mi to nije ni bitno jer po onim informacijama do kojih sam dosao nema neke velike razlike u perfomancama..
Napomenucu da su sa starim procesorom sve cetiri plocice radile u dual channel i nisu pravile nikakav problem..
Ko mi pomogne da ovo rijesim ima pivu od mene, samo da mi ne kaze da moram flashovati bios
edit: Kada stavim ram u prva dva utora samo se ventilatori popale, nema ni bipa maticne, samo mrak.. Kada stavim sve cetiri plocice maticna se javi ali smrzne na onom dijelu kada ocitava uredjaje.. Tada ocita i ta 4gb memorije ali smrzne i ne mogu ni u bios uci.. Par puta kada sam stavio ram u prva tri utora dodje do onog kada pokusava dici windows sa hard diska i onda mi se na ekranu pojave neke kockice razlicitih boja i neki hijeroglifi ali nece da digne windows..
BUDI ŽELJO !!!
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
-pokusaj prvo uci u bios i vratiti sve na default postavke opet
-pokusaj reset odraditi preko jumpera
-i probaj na kraju da izvadis bateriju i vratis nazad nakon 30sekundi, onda udji u bios i nastimaj postavke tj datum i sat
ako to ne pomogne onda si zezno tokom flashanja
takodjer moguce i da problem prave ram plocice, zeznuto je to kod hardvera, u svemu moze biti problem
-i probaj na kraju da izvadis bateriju i vratis nazad nakon 30sekundi, onda udji u bios i nastimaj postavke tj datum i sat
takodjer moguce i da problem prave ram plocice, zeznuto je to kod hardvera, u svemu moze biti problem
- champions1921
Radio sam sve to i nije pomoglo. Bios sam flashovo jer je i sa starom verzijom bio isti problem i svi su mi savjetovali da ga flashujem.. Kada vratim stari procesor radi sve normalno.. Milion nekih foruma sam precesljo ali nigdje nisam nasao odgovor sto mi je bilo haman pa nevjerovatno.. Izgleda da sam jedini na dunjaluku sa ovim problemom.. Sve plocice rade kada ih stavim u prvi i treci slot ili pojedinacno u prvi ili treci.. Ako neko ima bilo kakvu ideju dobro bi mi dosla jer sam ja ispuco sve dosadasnje prijedloge..QUARESMA 18<<< je napisao/la:-pokusaj prvo uci u bios i vratiti sve na default postavke opet
Tebi hvala u svakom slucaju na odgovoru..
BUDI ŽELJO !!!
- IlCapitano
- Kontakt:
Ima li neki download manager u kojem bih mogao kopirati više linkova i da on onda skida jedan po jedan, ne sve odjednom? Imam 39 dijelova i muka mi je da svaki pojedinačno pokrećem i čekam kad će završiti.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Jel to 2KIlCapitano je napisao/la:Ima li neki download manager u kojem bih mogao kopirati više linkova i da on onda skida jedan po jedan, ne sve odjednom? Imam 39 dijelova i muka mi je da svaki pojedinačno pokrećem i čekam kad će završiti.
- IlCapitano
- Kontakt:
Ja nasao neki torrent reloadeda, samo mu je brzina nestabilna. Aj mi pošalji te dijelove u PP. 
IlCapitano je napisao/la:Ima li neki download manager u kojem bih mogao kopirati više linkova i da on onda skida jedan po jedan, ne sve odjednom? Imam 39 dijelova i muka mi je da svaki pojedinačno pokrećem i čekam kad će završiti.
http://jdownloader.org/
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
I tako 2k dohakao ovima sto kod nas prodaju "originale" za 6-7KM po DVD-u...ko ce im dati pare sad za 40GB

za Pes 12 imam procesor 2,8(a trazi 2,4min)
Ram 1,5 GB (trazi 512min)
Grafa 256 shader 2,0(trazi shader 3,0min)
dali bi moglo da dzaba neskidam ak nemoze
Ram 1,5 GB (trazi 512min)
Grafa 256 shader 2,0(trazi shader 3,0min)
dali bi moglo da dzaba neskidam ak nemoze
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
Ne može, grafička neda 
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Pokušavam skinuti NBA 2K15 i DISK mi stalno zakucan na 100%, gdje ispod piše da bittorrent zauzima oko 30 mb. Uspori mi računar. Kako da spustim disk usage, ako je moguće? 
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 2 gosta.