FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

InatSilanBosanski
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la InatSilanBosanski » 07 okt 2014, 21:17

Oj Boze, rasprava na nivou."Pra dedino" ajd produzi sestre ti.

Sto se tice ove sezone ja ne ocekujem titulu, ocekujem da se srce ostavi na terenu svaku utakmicu i da se promovisu nasa djeca.EL bi bila plafon, kao sto je i cilj, ne?

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 07 okt 2014, 21:19

Tema je...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 07 okt 2014, 21:22

bistrikboy je napisao/la:Tema je...
izgleda pra dedo ;)
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 07 okt 2014, 21:40

Pustite padobrance. Meni bi licno zao bilo da Zeljkovic napusti Klub,jer ima odredjeno fudbalsko znanje. Opet mislim da bi u formaciji 5-2-2-1 koja bi se lahko transformisala u 3-4-3, cuda cinili..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 okt 2014, 21:43

to zaista ima rezona dok su nam kvesić i stanić tu.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 07 okt 2014, 21:48

Upravo to. Kao centralnog stopera bi stavio Bogdanovica,desno Zeljkovic,lijevo Kosoric. Izostatak zadnjeg veznog se mozda ne bi ni osjetio. Ako Kvesa ode na zimu volio bih da nam dodje Subic iz Borca, definitivno je dobar igrac.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

legenda79
Kontakt:

Post Postao/la legenda79 » 07 okt 2014, 21:58

Haj Super šarni sta konkretno kumu na pp... ;-)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 08 okt 2014, 09:34

FKZ1921 je napisao/la:Ponavlja se situacija da ne čitamo postove, nadovezujemo diskusiju na diskusiju,gubeći suštinu izvorne informacije.
Nisam uopće diskutirao o Adinom statusu u klubu,njegovom radu... Radi se o strategijskim ciljevima i politici kluba.Nju vodi uprava a ne trener. O tome je riječ.
Inače, od početka sam na stanovistu da je postavljanje Adzema za sefa struke opravdan postupak uprave. O tome sam više puta pisao. Ostvarenje postavljenih ciljeva će o predjelima njegov status.Kao i svakog trenera,u svakom klubu.
Izvini što se vraćam na temu ali ja sam počeo pa i da objasnim. Ja sam tebe u potpunosti razumio. Sve se slažem sa tobom. Samo mislim da nisi trebao reći da je dobio išaret od kluba. Ovdje to na forumu mnogi ne shvaćaju ili ne žele da shvate. Meni je drago što sam to čuo. Zašto? Jer sad znam da klub ima dugoročne ciljeve koji su prioritetniji od kratkoročnih bez obzira ko je trener kluba. Uprava kluba je ta koja daje smjernice, koja vodi politiku i ona je ta koja bi trebala stati iza Adžema da se desilo recimo da ih posluša a da to bude pogrešna procjena. Drago mi je i da Adžem ipak na kraju odlučuje. SAd se potrefilo da je promašio ali vrlo lako je moglo biti i obratno. Svaki dio ovoga što sam čuo mi se svidio. I da uprava daje smjernice i da ipak Adžem odlučuje itd, ali mislim da mnogi ovdje ne razumiju da to tako u svi mozbiljnim klubovima funkcioniše. Ja sam potpuno mišljenja bio kao i uprava, ali gotovo sad. Mđutim ovo što si rekao dovešće do toga da sutra ovdje pričaju kako se neko Adi miješa u posao, kako ga je neko otjerao jer je neposlušan itd. Forumi stvaraju lošu atmosferu oko kluba u modernom dobu a ja to ne želim jer bez obzira što mislim da su Željini navijači poprilično relani i dobro razumiju sport ovdje na ovom forumu ih ima dosta koji nisu na tom nivou a oni prilično utiču na ljude koji površno prate sve oko kluba. Pogrešno prenesena informacija loše utiče, a ova tvoja se itekako može izvrnuti. Nadam se da si me razumio. Zbog toga sam i reagovao i zbog toga sam i objasnio sve ovo. Nadam se da će ljudi shvatiti.
Možeš li samo odgovoriti na moje pitanje o ovim mladima, pošto vidim da si upućen? MOže i na pp.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 08 okt 2014, 11:40

samoposmatram je napisao/la:Filip Loncaric, Semir Kerla, Armin Hodzic, Nermin Jamak, Jani Urdinov, Muamer Svraka, Asim Skaljic, Nermin Zolotic, Emrah Hasanhodzic i Vernes Selimovic su u ovo vrijeme prosle godine bili u kadru protiv Celika u Zenici, 2-2. Vecina ih je bila nosioci igre. Da su otisli iz kluba za odstetu po 100 000 eura. Zeljo bi mogao dovesti klasu od igraca i uloziti u infrastukturu. Cinjenica je da su vecina otisli dzaba. Onda kad ovdje neki spominju dovodjenje pojacanja ko da igraju Fifu, treba da znaju da su zalutali na ovu temu, jer Zeljo nije takav tim. I na pauzi nece doci pojacanje vec igraci koji nemogu naci klub a posjeduju zadovoljavajuci kvalitet ili omladinski kadar.
filip - slobodni papiri,pored antolovica i kjosjevskog,logicno
kerla-igrao toplo-hladno,jeste da je bolji od ove dvojice sad,ali je znao biti i gori
ara- nije otisao badava,uzete su fine pare na tom momku do sada
jani- doveden da odigra period dok se kvesa ne vrati i odigrao je sasvim solidno
skaljic-vise bio zamotan,nego sto je igrao,neka je vala otisao
jamak-nije otisao dzaba
zola-takodjer nije otisao dzaba
emrah - sta uzeti za igraca koji i kod gracica igra u juniorima?
vernes - za igraca njegovih godina niko ne moze lovu uzeti,kod nas je ispucao svoje i logican raskid saradnje
SVRAKA-u trenutku kad je otisao,je pravo cudo sto je uopste nasao klub,a mislim da je najveca greska kad nije prodat,nakon sto se dupla uzela,i zbog nas i zbog njega...

sto znaci da nije cinjenica da su svi otisli dzaba i da su neki trebali ostati,a na zimu ce biti pojacanja,a ne prinova koje ne mogu klub naci.zivi bili pa vidjeli...

p.s.-zeljo je bio u takvoj banani,finansijskoj(sto je rijeseno vecim djelom do sada),za sta dusmani 99% nemaju pojma inace bi svr.savali od srece,da sve pare koje su dolazile,a dolazilo ih je,nisu mogle ici na infrastrukturu i pojacanja.
neka druga prica bi trebala biti vec od zimske pauze

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 08 okt 2014, 12:14

Zanimljivo je svakako sve to sto ste pisali o strategiji i ciljevima kluba. I kada klub da odredjene smjernice vezano za takmicenja u kojima ucestvujemo, to je pozitivno, jer je u tom smislu klub i uprava koja je u klubu ciljano vezan za te smjernice. Zna se sta se hoce. A to je najvaznije.
Ta se vezanost za odluke prirodno veze za svaki normalan evropski klub, a kod nas se veze za svaki klub koji iole hoce normalno da funkcionise. Pred pocetak sezone daju se smjernice, a strucni stab je taj koji na terenu treba da opravda svoj zadatak, bas kao i uprava koja treba da radi svoj posao u nekim drugim pravcima.
Nadam se zato da i uprava ima smjernice koje su zadali sebi i da ce se uskoro vidjeti rezultat tih eventualnih napora. Troskove su sveli na minimum, sada je red da pojacaju prihode kluba. Ako to uspiju kroz sponzora onda je uradjen veliki posao. Ne moze se traziti od strucnog staba inace nesto sto strucni stab sa ovim minimumom igrackog potencijala ne moze ostvariti.
Zato se vjerovatno u strategiji odustalo od igranja u dva pravca, jer su u klubu shvatili da za takvo nesto nemamo kapaciteta u takmicarskom smislu, jer kvalitet je otisao zajedno sa povecanim troskovima.

Adzem je mozda trebao to da ispostuje ako mu je receno da protiv Sirokog osvjezi kadar, kako bi ligasko takmicenje probali odraditi maksimalno. Medjutim, shvatam Adzema ukoliko je on osjetio da to mozda nije potrebno i da je mozda htio da pruzi maksimum pred ovu pauzu, jer to je ona logika, hajde da probamo da damo se od sebe, ide osvjezenje u vidu pauze. Sa te strane ja potpuno razumijem ovaj pokusaj. Probao je i nije uspio nijedno da uradi. Ja bi da se pitam vjerovatno odmorio neke protiv Sirokog, ne zbog razloga sto bi ovi mogli biti umorni sa Borcem, vec iz razloga, ako klub nema ambiciju za dva takmicenja, onda bi pruzanje sanse nekim igracima poput Base ili jos tri ili cetiri igraca , moglo da pokaze na sta se kod njih moze racunati kada je takmicarski dio u pitanju. Umor nema veze ni sa cim, jer ovo nisu bog zna kakvi napori, svako moze izdrzati ovaj tempo, ko je naravno spreman. To nije tempo koji se igra non stop, vec ponekad, a trenira se i trci svaki dan, vise je psihicko umaranje, nego fizicko. Dakle ono sto je u glavama, narocito poslije poraza.

Sta zapravo uopste moze Adzem da uradi sa kadrom koji je na raspolaganju. Po meni on radi nadljudske napore da od ovoga sto ima napravi ekipu, pa da u nju nadoda par mladih potencijala kako bi ostvario jos jedan cilj koji je strateski odredjen od uprave. Sve je tu na minimumu u igrackom potencijalu. Nije lako to izvuci a da na pocetku ostanes bez stopera Kerle, bez jako bitnog zadnjeg veznog Zolotica, bez jos nekoliko standardnih igraca. Maltene bez kompletnog veznog reda, krila, napadaca. I ostane mu samo onaj kadar koji nije mogao otici. Zato, sta uopste znaci kod nase ekipe, odmoriti ove koji igraju, da bi neki drugi igrali. Sasvim je svejedno. Da je Basa zasluzio i da je bolji od ovih drugih, on bi redovno igrao, isto tako vazi i za ostale rezerve. Kod nas je to sve isprepleteno u vidu ambicija, strategije i gotovo nikakvog kvaliteta. A opet drzimo prilicno dobar rezultat. Gore smo u vrhu. Bice tu i dosta pobjeda ali i dosta poraza. Cudna smo ekipa, ne znamo dokle mozemo dogurati, ali ne samo zbog sebe, vec i zbog drugih ekipa koje su tek odron lose sto se tice svega. Na nama je da se borimo kao klub a strategija i ciljevi se trebaju povecati i poboljsati u svakom smislu u buducnosti. Ovo je jedna sezona u kojima se vracaju dugovi, u kojima se troskovi rezu i u kojima se nastoji naci mogucnost za stabilno poslovanje. Ovo je prva sezona gdje igracki kadar nije u prvom planu gdje bi se ganjao rezultat, a ostale stvari bile pokrivene tim rezultatom.
Ali vec od sljedece sezone, mi bi trebali uci mnogo jace u svojoj strategiji. To je vec do uprave i do toga kako su oni svoju strategiju uspjeli provesti. Vrijeme je pred nama.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 08 okt 2014, 13:33

Nema ništa ni sljedeće sezone, bezveze se zavaravamo ili nas bezveze obmanjuju! Mi skoro da se i ne sjećamo kada smo neku ekipu iz vrha tabele pobjedili, ako vam je lakše, bilo ih je vrlo malo, to je realnost. Treba biti nerealan pa sa ovakvim igračkim kadrom nešto više od četvrtog mjesta očekivat´ kada znamo da već imamo tri mnogo ozbiljnije ekipe od nas, a i Gredić je rekao da ćemo tek s´ krajem 2015. godine biti bez dugova, i to ako im uspije sve ovo što su zamislili. Još ako je istina ono što je @super rekao, da su propali oni sponzori (banane, gazprom) koji su nam trebali pomoći, zatim, ako je istina ono što je @adi93 postavio par stranica prije da klub namjerava i dalje prodavat´/puštat´ igrače (Zeljković, Tomić, Stanić, Čolić ...) a dovodit´ kadete i juniore, onda se mi nemamo ćemu nadat´. I naredna godina će biti teška! Ove sezone je i najvećim optimistima jasno da mi nemamo snage ni kvalitete da izborimo prva tri mjesta, jedina nam je šansa da se desi nešto kao i prošle sezone tj. da u Evropu odemo kao četvrtoplasirani, i to nam je upitno ako ne budemo pobjeđivali ekipe poput Veleža, Borca ...
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

ManijakUSA
Kontakt:

Post Postao/la ManijakUSA » 08 okt 2014, 13:35

Mene samo zanima ko navijača Želje koji ima staž od oko 25 god kad će uprava barem donjeti neki plan sanacije Grbavice??? Evo neki dan sam ponovo proalzio i srce me boli što o tome niko ne razmišlja i gotovo nema spomena te teme. Kada ćemo jednom već europske utakmice dočekati na svom stadionu!!! Pa imali iko bilo kakvu informaciju u vezi ove teme? Je li napravljen neki dugoročni plan za "sanaciju i sređivanje" stadiona. Jer godine prolaze a ništa se ozbiljnije ne dešava osim nekih "kozmetičkih" šminkanja.
Ja sam rođen zbog plavih, ja umrjeću zbog njih

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 08 okt 2014, 13:48

Stadion treba srusit i napravit novi, a za to nam treba 30-ak miliona eura.

Svaka marka ulozena u "sanaciju i sređivanje" je marka bacena u vodu.

ManijakUSA
Kontakt:

Post Postao/la ManijakUSA » 08 okt 2014, 13:52

Mozambik je napisao/la:Stadion treba srusit i napravit novi, a za to nam treba 30-ak miliona eura.

Iako nemam puno godina 3 decenije i kusur :D ne vjerujem da će se novi Željin stadion napraviti za mog života. Odakle nama tolika lova? A moglo bi se i ovaj malo bolje ušminkati onako kao što je Dinamo jedne godine učino bar nanovo prebojiti srediti malo jugu vjerujem da bis e to moglo s nekih milju maraka. A u stvari ne znam šta nama uopće fali da recimo igramo barem prva dva kola kući? U čemu je uopće glavni problem slabo sam upućen u tu kategorizaciju stadiona :?

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 08 okt 2014, 14:00

ManijakUSA je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Stadion treba srusit i napravit novi, a za to nam treba 30-ak miliona eura.

Iako nemam puno godina 3 decenije i kusur :D ne vjerujem da će se novi Željin stadion napraviti za mog života. Odakle nama tolika lova? A moglo bi se i ovaj malo bolje ušminkati onako kao što je Dinamo jedne godine učino bar nanovo prebojiti srediti malo jugu vjerujem da bis e to moglo s nekih milju maraka. A u stvari ne znam šta nama uopće fali da recimo igramo barem prva dva kola kući? U čemu je uopće glavni problem slabo sam upućen u tu kategorizaciju stadiona :?
Podtribinski prostori, loze, novinarske loze itd... Ustvari zapadna tribina sa svim UEFA standardima, onda izlazi, ulazi, broj WC-ova na ostalim tribimana.

Ukratko, citav stadion :mrgreen:

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 08 okt 2014, 14:06

Ukratko zapadna tribina.
DRUG NEBI TI PUNCA

ManijakUSA
Kontakt:

Post Postao/la ManijakUSA » 08 okt 2014, 14:10

Mozambik je napisao/la:

Podtribinski prostori, loze, novinarske loze itd... Ustvari zapadna tribina sa svim UEFA standardima, onda izlazi, ulazi, broj WC-ova na ostalim tribimana.

Ukratko, citav stadion :mrgreen:
a dajjjj :o :o pa ni u snu nisam zamišljao d asmo u takvo rasulo doveli svoj stadion al izgleda da plaćamo danak sustavnog zanemarivanja ulaganaj u infrastrukturu

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 08 okt 2014, 14:10

Ne treba nam lova.. Koldzo ce napraviti arenu sa 7 zvjezdica..
BUDI ŽELJO !!!

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 08 okt 2014, 14:11

ManijakUSA je napisao/la:Mene samo zanima ko navijača Želje koji ima staž od oko 25 god kad će uprava barem donjeti neki plan sanacije Grbavice??? Evo neki dan sam ponovo proalzio i srce me boli što o tome niko ne razmišlja i gotovo nema spomena te teme. Kada ćemo jednom već europske utakmice dočekati na svom stadionu!!! Pa imali iko bilo kakvu informaciju u vezi ove teme? Je li napravljen neki dugoročni plan za "sanaciju i sređivanje" stadiona. Jer godine prolaze a ništa se ozbiljnije ne dešava osim nekih "kozmetičkih" šminkanja.

Mene zanima ko navijača Želje zašto npr. u Americi gdje ima naših ljudi ne napravite neko plavo vece i donirate pare za Želju,nije bitno uopšte koliko bi skupili novca ali bi na taj način pokazali da ste uz klub i da niste zaboravili Želju ?
Klub se skoro izvukao iz dugova i ubrzo nece imati marke dužan nikome, zašto nismo ništa uradili povodom stadiona, odgovor je jednostavan imali smo parazite u upravi koje je Amar otjerao i nacelnik opcine Novo Sarajevo je jedan lopov i ublehaš koji je milione uložio u dvoranu pored stadiona umjesto da je uložio u stadion kako je i obecao.Sadašnja uprava i ljudi u njoj rade fenomenalan posao, samo naš narod je glup pa kad ti ne ide na zelenom terenu kažu uprava ne radi svoj posao i pocnu kenjati protiv ljudi iz uprave, umjesto da dođu na stadion i kupovinom karte pomognu svom klubu..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

ManijakUSA
Kontakt:

Post Postao/la ManijakUSA » 08 okt 2014, 14:19

Željooooo je napisao/la:
ManijakUSA je napisao/la:Mene samo zanima ko navijača Želje koji ima staž od oko 25 god kad će uprava barem donjeti neki plan sanacije Grbavice??? Evo neki dan sam ponovo proalzio i srce me boli što o tome niko ne razmišlja i gotovo nema spomena te teme. Kada ćemo jednom već europske utakmice dočekati na svom stadionu!!! Pa imali iko bilo kakvu informaciju u vezi ove teme? Je li napravljen neki dugoročni plan za "sanaciju i sređivanje" stadiona. Jer godine prolaze a ništa se ozbiljnije ne dešava osim nekih "kozmetičkih" šminkanja.

Mene zanima ko navijača Želje zašto npr. u Americi gdje ima naših ljudi ne napravite neko plavo vece i donirate pare za Želju,nije bitno uopšte koliko bi skupili novca ali bi na taj način pokazali da ste uz klub i da niste zaboravili Želju ?
Klub se skoro izvukao iz dugova i ubrzo nece imati marke dužan nikome, zašto nismo ništa uradili povodom stadiona, odgovor je jednostavan imali smo parazite u upravi koje je Amar otjerao i nacelnik opcine Novo Sarajevo je jedan lopov i ublehaš koji je milione uložio u dvoranu pored stadiona umjesto da je uložio u stadion kako je i obecao.Sadašnja uprava i ljudi u njoj rade fenomenalan posao, samo naš narod je glup pa kad ti ne ide na zelenom terenu kažu uprava ne radi svoj posao i pocnu kenjati protiv ljudi iz uprave, umjesto da dođu na stadion i kupovinom karte pomognu svom klubu..
Drug kao prvo ja sma se vratio u Sarajevo i ponovo sve izgradio cijela kuća mi je bila porušena u ratu!!! A dao sam aj Želji jako puno al o tome možemo nekom drugom priliko a glupo ti je ovako prozivati ljude. Svi misli te da je lako negdje drugo u svjetu pa treba i tamo otići i snaći se u tuđem svijetu. A SAD je velik zemlja i ne živimo mi svi u jednom "selu" pa da je to lako organizirati a niti svi Bošnjaci navija za Želju tako da ti priča nimalo ne stoji i pomalo je nigdje veze

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: CCMuHa87 i 61 gost.