Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

arelinho
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la arelinho » 08 okt 2014, 10:08

OnlyUnited je napisao/la:To je aplikacija kreirana od strane "GipsyMedia Ltd" i ima multimedijalni znacaj. Nije bitna, smije se ukloniti. Pokusaj deinstalirati "DigiGuide" ako nadjes (skini iobit uninstaler i potrazi boldiranu aplikaciju)..
Zatim idi Start - Run - u run kucaj regedit, zatim kad udjes u registry editor pod Edit idi u Find i kucaj client.exe.. Izbacit ce ti jedan ili dva registry kljuca date aplikacije, desni klik na to i delete.
Onda skini WiseCare 365... Precesljaj pc, rijesit ce ti i ostale registry erore. Zatim restartuj racunar.
ima li neki drugi program osim ovog WiseCare 365 da ne trazi registraciju,a da uradi to sto si rekao ?

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 08 okt 2014, 10:26

Jutros opet ista stvar sa tastaurom, upalim kad opet zeza i nakon pola sata, sat sve regularno radi. Pa mi cudno da je pokvarena ne bi proradila nakon pola sata, sat. I to se desava kad ujutro palim pc. Sad sam skinuo novi AV pa cu skenirati s njim citav HDD, mozda je uzrok neki virus.
1946

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 08 okt 2014, 10:53

Usao neki sejtan u nju kao sto Malik kaze hahaha

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 08 okt 2014, 10:58

arelinho je napisao/la:
OnlyUnited je napisao/la:To je aplikacija kreirana od strane "GipsyMedia Ltd" i ima multimedijalni znacaj. Nije bitna, smije se ukloniti. Pokusaj deinstalirati "DigiGuide" ako nadjes (skini iobit uninstaler i potrazi boldiranu aplikaciju)..
Zatim idi Start - Run - u run kucaj regedit, zatim kad udjes u registry editor pod Edit idi u Find i kucaj client.exe.. Izbacit ce ti jedan ili dva registry kljuca date aplikacije, desni klik na to i delete.
Onda skini WiseCare 365... Precesljaj pc, rijesit ce ti i ostale registry erore. Zatim restartuj racunar.
ima li neki drugi program osim ovog WiseCare 365 da ne trazi registraciju,a da uradi to sto si rekao ?
Ma ne treba ga registrovati. Osnovne funkcije radi kao besplatan, samo za par dodataka treba registracija.
- Ed Woodward for Prime Minister !

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 08 okt 2014, 10:59

OnlyUnited je napisao/la:
arelinho je napisao/la:
Ma ne treba ga registrovati. Osnovne funkcije radi kao besplatan, samo za par dodataka treba registracija.
Meni trazio registraciju :?

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 08 okt 2014, 11:03

Head je napisao/la:Jutros opet ista stvar sa tastaurom, upalim kad opet zeza i nakon pola sata, sat sve regularno radi. Pa mi cudno da je pokvarena ne bi proradila nakon pola sata, sat. I to se desava kad ujutro palim pc. Sad sam skinuo novi AV pa cu skenirati s njim citav HDD, mozda je uzrok neki virus.
Usput skini:

https://www.malwarebytes.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.glarysoft.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Sa ova dva plus antivirusnim precesljaj pc, ako bude ponovo zezala, nema sta drugo biti nego kupuj drugu.

@arelinho
Ides na obicni download (ne upgrade to pro), skines, run, next, finish i zavrseno. Kada otvoris program, idi na checkup (zatim fix sto bude problema)... Onda pod system cleaner na registry cleaner (scan te fix), itd.. ;)

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 08 okt 2014, 12:10

Po vama koji je bolji AV, Ad Aware ili Micorosoft Security Essentials :?
1946

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 08 okt 2014, 12:16

Head je napisao/la:Po vama koji je bolji AV, Ad Aware ili Micorosoft Security Essentials :?
Avast,registrujes ga i imas licencu 365 dana :cool:

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 08 okt 2014, 12:19

arelinho je napisao/la:
Head je napisao/la:Po vama koji je bolji AV, Ad Aware ili Micorosoft Security Essentials :?
je li usporava sistem? :D

Bas me zanima sta ce i @OnlyUnited preporuciti :D
1946

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 08 okt 2014, 12:24

Ja ovaj microsoftovov koristim, bgm ne osjetim ga ko da ne radi, a nikad nista ušlo nije ;) a i nema ono trial, free, pro i sl. ;)

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 08 okt 2014, 12:37

Da pitam za RAM nešto..

Uzeo sam 4 GB, na maticnoj mi ima dva slota, i uzeo 2X2GB. PRije toga mi je bilo 2X1GB, i sada kada sam ubacio ove nove RAM memorije, opet mi ocitava one 2GB. Jel treba nešto drugo uraditi, pa da mi prepozna novi RAM :?:

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 08 okt 2014, 12:40

Skini cpu-z i vidi tamo, uglavnom očitava ti samo jednu pločicu rama tamo vidi koju prvu ili drugu, pokusaj im zamjenit mjesta, a možda ta jedna pločica ne radi ili ne može da radi u paru sa drugom, nije kompatabilna ;)
uglavnom testiraj i vidi sta je ;)

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 08 okt 2014, 13:35

Može li biti da mi je jedan od slotova otišao, crkao, ili kako vec ? Pošto sam sada kombinovao u njega dosta RAM-ova, ali ni jedan nije prepoznao :?:

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 08 okt 2014, 13:53

Može biti, isti problem imo, uzmi lampu dobru kakvu ja sam od mobitela i dobro pregledaj slot, meni se ona jedna zlatna bila savila na sredinu pa sam je ja vratio iglom jedva lijevo i ubacio RAM i radilo, možda ti je nešto slično ;)

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 08 okt 2014, 14:49

Head je napisao/la:
arelinho je napisao/la:
je li usporava sistem? :D

Bas me zanima sta ce i @OnlyUnited preporuciti :D
Upravo taj, jer Avast je po meni najbolje rjesenje. U mjesec dana skines malawarebytes kao nadopunu i rijesio si problem.

Uopce ne usporava sistem, cak sa 1 GB rama nema nekog stekanja...

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 08 okt 2014, 14:54

Može li ovaj moj problem riješiti ako pokušavam updateovati BIOS ?

Jer sam gledao slotove, sve uredno izgleda.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 08 okt 2014, 15:56

Eo sad gledam, BIOS ima neki update od 2007 godine, a najnoviji je iz 2010. Možda i ima taj problem, ali nikako ne mogu da update napravim biosa. :crazy:

Kad udjem u Bios, ne ocitava mi USB. :evil:

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 okt 2014, 19:06

kako na skajpu obrisati istoriju razgovora?

p.s. pronasao sam

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 08 okt 2014, 21:32

jel ima jos neko problema sa skype-om
jbt nemoguce se ulogovati, pokusavao sam sve metode i FB acc i Microsoft acc ali ne pomaze :roll:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 okt 2014, 00:27

Moraš prvo ući na mejl da ga potvrdiš. Trebaš im dati svoj broj ili neki alternativni mejl. Ovo što su uradili je neviđeno smeće.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: invincible1921, Marsal i 6 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []