Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid
Uistinu mi je drago da imamo ovoliko iskusnih forumaša sa preko 70 godina praćenja nogometa poput MidhataVeličanstvenog itd. Svi su gledali i Alfreda i Cruyffa i zato ne želim ulaziti u ovu bespotrebnu raspravu.
Samo ću reći da je za mene najbolji nogometaš kojeg sam ja ikad gledao - pr(a)vi Ronaldo.
Samo ću reći da je za mene najbolji nogometaš kojeg sam ja ikad gledao - pr(a)vi Ronaldo.
- MidhatVelicanstveni
- Kontakt:
Moderni i totalni fudbal je nastao onom cuvenom Ajaxovom generacijom ciji je lider i najbolji igrac bio Cruyff.U to vrijeme daleko najbolji igrac na Svijetu.Fudbal je tada dozivio daleko najvecu expanziju , te je u to vrijeme i postao ovako popularan , a jedan od uzroka je bila ta cuvena generacija Ajaxa.Cap17an je napisao/la:Uistinu mi je drago da imamo ovoliko iskusnih forumaša sa preko 70 godina praćenja nogometa poput MidhataVeličanstvenog itd. Svi su gledali i Alfreda i Cruyffa i zato ne želim ulaziti u ovu bespotrebnu raspravu.
Nemam sta misliti ko je bolji , same cinjenice govore da je Cruyff jedan od 3 najbolja igraca svih vremena i daleko najbolji playmaker.
Ne , nikada ga nisam gledao uzivo ali sam pregledao jedno 200 utakmica gdje je na mene ostavio veci utisak nego i jedan igrac kojeg sam gledao.Bio je za level kvalitetniji nego i jedan igrac u to vrijeme , vrijeme kada se fudbal nije igrao mnogo losijim intenzitetom.Ne podcjenjujem Zidanea i njegovo majstorstvo , uzivao sam ga gledati ali jednostavno ne mogu mi u isti recenicu, radi mogucnosti koje su mogli na terenu , nacina igre i epohe u kojoj su igrali.Zidane cak i u ovoj novijoj generaciji meni licno nije najbolji vezni fudbaler , dalo bi se diskutovati da li je kvalitetniji i bolji od Scholesa,Pirla,Xavija...
O Alfredu ne zelim pricati , nisam ga gledao a fudbal u tamosnje vrijeme smatram neozbiljnim pa tako i njega i Pelea

Samo dio njegove svestranosti i genijalnosti koju je posjedovao

[youtube][/youtube]
Samo bi dodao i to da Krojf zna gdje je Jimmy Hoffa ...
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano

Koke: "Cristiano es un atleta pero Messi es Dios"
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
doslo je dotle da se citira Koketa

Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Čuj Xavi, Scholes i Pirlo da se porede s velikim Zinedinom ... Meni je Zizou uz Ronalda de Limu i Zubonju najbolji igrač kojeg sam ikad gledao s tim da mi je ipak bolji od njih.
- MidhatVelicanstveni
- Kontakt:
Po kojem parametru se navedeni trojac ne moze mjeriti sa Zidaneom?
Sent from my MB865 using Tapatalk
Samo se sjetiš šta je Zizou radio s Francuskom na onom svjetskom 2006. kad ih je sam vodio do finala i (1998. se ne sjećam najbolje) i koliko je graciozan s loptom bio, kakvu je kontrolu i primanja iste imao i da je mogao igrati bilo koju poziciju u veznom redu i sve objašnjeno. Ne sporim ja da su sva trojica koje si ti naveo genijalci i sigurno ponajbolji veznjaci koje su njihove zemlje ikad imale al Zizou je Zizou i plus je osvojio sve što se može osvojiti.
- MidhatVelicanstveni
- Kontakt:
Namjerno nisam zelio spomenuti Iniestu do sada, jer bi nastalo ludilo ovdje, a covjek je u sva 3 velika trofeja Spanije bio najbolji igrac .Key man, covjek sudbine i nacionalni heroj.Covjek koji gdje god gostuje jedini dobija ovacije od citavog stadiona jer one najbitnije stvari za Spaniju, on je rjesavao.Djela koja je crtao u Barceloni,titule koje je osvajao,nije Zizou jedini..
Stilom igre, gracioznoscu i elegancijom jednak sa Zidaneom.
Navedeni su drugi tip igraca ali njihove igre i kontinuitet ni po cemu ne zaostaju za Zidaneom.Postovalac sam Zidana i ljubitelj njegove igre ali to ne treba umanjiti genijalnost ovih igraca ,a ujedno i ne stvarati mit o Zizou kao jedinom igracu koji je bio lider,key man i idol

Stilom igre, gracioznoscu i elegancijom jednak sa Zidaneom.
Navedeni su drugi tip igraca ali njihove igre i kontinuitet ni po cemu ne zaostaju za Zidaneom.Postovalac sam Zidana i ljubitelj njegove igre ali to ne treba umanjiti genijalnost ovih igraca ,a ujedno i ne stvarati mit o Zizou kao jedinom igracu koji je bio lider,key man i idol

Zinedin je za nabrojane babo.
Prijatelju,da bi bio troll moras postati tako da te ostali ne smatraju glupakom.
Prijatelju,da bi bio troll moras postati tako da te ostali ne smatraju glupakom.
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Ma 'ta će Zidane kraj Scholesa, Xavija i Pirla 

Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Javier Thebes najavio je da će se El Clasico prekinuti na nekoliko minuta kako bi se Messiju odala počast ako na toj utakmici sruši Zarrin rekord. Podsjetimo, Leu nedostaju još tri pogotka kako bi postao najbolji strijelac u povijesti španjolskog prvenstva. Sigurni smo da Messiju neće faliti motivacije za narednu utakmicu protiv Eibara te derbi na Bernabeu, na kojem bi bilo zanimljivo vidjeti reakciju domaćih igrača te navijača na malu svečanost u Leovu čast.

Visca el Barça ! Mes que un club !
[youtube][/youtube]
kad citav bernabeu se pokloni najvecem
koji crnjaci ce to biti
prekida se utakmica ,cvijece ,pjesma ,bina odma na centru bernabea i duboko u noc ce se slaviti dostignuce najveceg

koji crnjaci ce to biti
prekida se utakmica ,cvijece ,pjesma ,bina odma na centru bernabea i duboko u noc ce se slaviti dostignuce najveceg

We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
Samo da to vidim i rezultat je onda nevazan.
Jedino ako se Messi ne zaleti pa uvali 3 komada odma Eibaru

Jedino ako se Messi ne zaleti pa uvali 3 komada odma Eibaru

Visca el Barça ! Mes que un club !
To bi bila sudbina
Iako bi radije da to obori odma protiv Eibara

Iako bi radije da to obori odma protiv Eibara

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
bitches please

postoji i opcija da midgu momci sa maskama na glavi zgrabe u sred clasica i pravo u sudnicu
naravno rekord vijedan divljenja i ne sumnjam u gospodu na SB koja ce odati zasluzenu pocast midgi na rekordnom broju golova,nije to ciganija...

postoji i opcija da midgu momci sa maskama na glavi zgrabe u sred clasica i pravo u sudnicu

naravno rekord vijedan divljenja i ne sumnjam u gospodu na SB koja ce odati zasluzenu pocast midgi na rekordnom broju golova,nije to ciganija...
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Vec danas je naruceno 50 krmecih glava,specijalno za tu priliku.madridist je napisao/la: postoji i opcija da midgu momci sa maskama na glavi zgrabe u sred clasica i pravo u sudnicu![]()
Sve u duhu culesa,samo se nadam da nece povratiti na taj prizor.

Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Šlagiro sam se od smijeha. 

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
- AlfredBorden
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.