Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vlarayan110
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Vlarayan110 » 08 okt 2014, 18:25

@Quaresma

Brate imal ikakvog infa oko novog wp-a ?
Gledo sam ono za pc platformu i hajd svidja mi se.
Al me zivo zanima hoce'l sta ce i kako ce za telefone to ic...
Mi smo divovi

Hejt za android

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 08 okt 2014, 18:27

Nokia Lumia 610 za 100 KM - polovna ali jako dobro ocuvana
a mogao bi dobiti i Lumiu 520 za 150 KM novu
sta da uzmem :)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

anonimni
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la anonimni » 08 okt 2014, 18:29

mirzatele je napisao/la:
anonimni je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:kontam ovaj uzet!?
http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... 4defd.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jedino ako radis na opasnijim poslovima, pa moras paziti telefon, ovako ne bih te pare dao za njega kad ne bi nista vise bilo na trzistu

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
ma ne radim, ali mi ispada malo je rec :D , a onako mi furka nema ih puno..Uzeo bi nesto od bhtelecom ono preko pretplate maxi50, lumie necu, a ovo ostalo sve tanko vala, nit imaju galaxy ni nexus
Mozda imaju S5 npr., trebas otici u neku od Telecomovih poslovnica i vidjeti jer nemaju sve uredjaje na stranici (a nekad nemaju ni to sa stranice), m:tel ima Nexus 5 i Galaxy S5, a cini mi se da su dobili i Galaxy Alphu i ako ti oni odgovaraju, prebaci se tamo... sto se ovog telefona tice, karakteristike su mu ocajne i jednostavno se ne isplati kupiti ga, stopace ti cim instaliras 2-3 aplikacije, a posto svakako uzimas telefon na veci paket (pa ga dobijes jeftinije), naruci S5 ako ga trenutno nemaju, bolje ti je i to nego uzeti ovaj Caterpillar

@miki
Ne uzimaj tu 610, nisam nesto upucen u WP, ali vidim da je ostala na WP 7.5, a on koliko znam nije nesto podrzan po pitanju aplikacija, pa je bolje mozda da uzmes tu 520

Zadnja izmjena: anonimni, dana/u 08 okt 2014, 18:31, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 08 okt 2014, 18:29

ok, hvala buraz :thumbup:

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 08 okt 2014, 18:30

miki_92 je napisao/la:Nokia Lumia 610 za 100 KM - polovna ali jako dobro ocuvana
a yebote pa protegni se tih 50 km ,novo je novo ,nema tu spora..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 08 okt 2014, 18:58

gdje ima na rate uzeti mobitel osim telekoma i univerzalnog (da ima veci izbor) ?

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 08 okt 2014, 19:13

madridist je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:Nokia Lumia 610 za 100 KM - polovna ali jako dobro ocuvana
a yebote pa protegni se tih 50 km ,novo je novo ,nema tu spora..
protezem se zadnjih mjesec dana na sve strane, kako je krenulo u crveno cu :rol:
aj naci se nekako ovih 50 kermi valjda :D
@anonimni na koje aplikacije tacno mislis,nisam ja neki ovisnik o istim
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 08 okt 2014, 19:17

Pa ove klasicne (FB, Viber, Instagram, Tapatalk, bruka igrica itd.), ne znam jesu li podrzane na WP 7.5 i koliko ce jos biti podrzane ako jesu, zato ti je bolje da uzmes 520 ako ikako mozes

Kapiten Blue Traina

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 08 okt 2014, 19:18

Uzela X peria Sony M2, sad za sad nije los :njanjanja:
Željeznicar za život cijeli !

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 08 okt 2014, 19:20

likusa je napisao/la:Uzela X peria Sony M2, sad za sad nije los :njanjanja:
dobar telefon samo nece niko da pomogne oko njega ovo :mrgreen:
arelinho je napisao/la:Dobio sam obavjest na mobitel da je izasao update za moj sistem na mobitelu (Xperia M2) i pise da to mogu jedino uraditi kad spojim mobitel sa pc preko usb kabla i spojim sve i preko onog programa pc companiona mi nece da ocita telefon nikako jer taj program trazi da bi uradio update sistema MTP pohranu da podesim na mobitelu i ja podesim i hocu da instaliram na pc i izbacuje mi onda ovo tokom instalacije http://pokit.org/get/img/3ec378d8e5bcd2 ... f1a6c0.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; a kad promjenim na mobitelu u ono masovna pohrana normalno ga instalira na kompjuter,ali kad je to namjesteno masovna pohrana ne moze se instalirati novi update sta da radim ?
neko da pomogne ? hahah

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 08 okt 2014, 19:58

Je l' to XP na kompjuteru? Ako jest, može biti da je do toga, meni na XP-u nije htio očitati (pra)stari HTC koji je radio na Androidu, pa je vjerovatno ista stvar i kod tebe, samo mi nije jasno zašto Sony ne da OTA update (i jaran mi ima M2 i kod njega se javljala poruka da mora spojiti mobitel s kompjuterom da bi odradio update) :roll:

Kapiten Blue Traina

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 08 okt 2014, 20:11

anonimni je napisao/la:Je l' to XP na kompjuteru? Ako jest, može biti da je do toga, meni na XP-u nije htio očitati (pra)stari HTC koji je radio na Androidu, pa je vjerovatno ista stvar i kod tebe, samo mi nije jasno zašto Sony ne da OTA update (i jaran mi ima M2 i kod njega se javljala poruka da mora spojiti mobitel s kompjuterom da bi odradio update) :roll:
ja spojim normala mobitel sa kompom kad nastimam na telefonu ono usb masovna pohrana,ali kada stavim mtp pohrana nece da spoji da ga j.ebes

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 08 okt 2014, 20:14

Ne znam, jedino što mi pada na pamet je da je do XP-a, probaj odnijeti mobitel kod nekoga ko na kompjuteru ima Windows 7 ili 8 (ili ti probaj to kod sebe ako imaš drugi kompjuter s novijim sistemom) i ako onda bude moglo, znači da je do XP-a, ako ne mogne, javi se opet, mada stvarno ne znam do čega bi onda moglo biti...

Kapiten Blue Traina

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 08 okt 2014, 20:16

anonimni je napisao/la:Ne znam, jedino što mi pada na pamet je da je do XP-a, probaj odnijeti mobitel kod nekoga ko na kompjuteru ima Windows 7 ili 8 (ili ti probaj to kod sebe ako imaš drugi kompjuter s novijim sistemom) i ako onda bude moglo, znači da je do XP-a, ako ne mogne, javi se opet, mada stvarno ne znam do čega bi onda moglo biti...
probacu onda na laptopu tu mi je 7 :)

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 08 okt 2014, 21:15

anonimni je napisao/la:Je l' to XP na kompjuteru? Ako jest, može biti da je do toga, meni na XP-u nije htio očitati (pra)stari HTC koji je radio na Androidu, pa je vjerovatno ista stvar i kod tebe, samo mi nije jasno zašto Sony ne da OTA update (i jaran mi ima M2 i kod njega se javljala poruka da mora spojiti mobitel s kompjuterom da bi odradio update) :roll:
LG ima istu glupu praksu oko ažuriranja.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 08 okt 2014, 21:33

Vlarayan110 je napisao/la:@Quaresma

Brate imal ikakvog infa oko novog wp-a ?
Gledo sam ono za pc platformu i hajd svidja mi se.
Al me zivo zanima hoce'l sta ce i kako ce za telefone to ic...
tek nekad iduce godine, ali ja tipujem nekad pocetkom, kad budu najavljivali nove telefone
do februara bi trebali biti na developer preview ili technical preview kako vec butu tad zvali

Thorin
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Thorin » 08 okt 2014, 21:53

[/quote]
Kako ti stopa ? Meni je stopalo kad npr. pjesma ide i stane slika u odredjeno vrijeme, a ton nastavi dalje, na ostalim klipovima je to pravilo problem, ali od tad nisam gledao duze klipove na mobitelu, pa ne znam je li se to popravilo... Uglavnom, ako je kod tebe ista stvar kao i kod mene, to je do YouTubea i rekli su da ce izbaciti update koji bi to trebao popraviti...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk[/quote]

Da. Isti je problem. Jako iritantno.. sacekati update pa cemo vidjeti..

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 08 okt 2014, 23:35

Dao ja starom svoj mobitel da bi ponijeo u njemacku posto na njegov nije mogla njemacka kartica valjda sto je kupljen u bh telecomu pa ne moze druga kartica il je do necega drugog, nije bitno.

I sad dosao on tamo kad veli da mu skinulo sav kredit sta je imao na mobitelu. Znal neko do cega bi moglo biti? Posto ja dok ne vidim telefon ne mogu skontat do cega bi moglo bit. Kontam da se nije nekako konektovalo na internet pa potrosilo?

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 08 okt 2014, 23:38

soxx je napisao/la:Dao ja starom svoj mobitel da bi ponijeo u njemacku posto na njegov nije mogla njemacka kartica valjda sto je kupljen u bh telecomu pa ne moze druga kartica il je do necega drugog, nije bitno.

I sad dosao on tamo kad veli da mu skinulo sav kredit sta je imao na mobitelu. Znal neko do cega bi moglo biti? Posto ja dok ne vidim telefon ne mogu skontat do cega bi moglo bit. Kontam da se nije nekako konektovalo na internet pa potrosilo?
bio upaljen onaj prenos podataka :)

Mouse
Kontakt:

Post Postao/la Mouse » 09 okt 2014, 00:10

Meni je tako otislo dvije marke

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.