FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

arelinho
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la arelinho » 09 okt 2014, 00:22

ceze je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Stvarno imali istine u ovome da je Danska U19 poslala poziv u repku Amiru ili sta vec? :hmmmm:
Gdje si to pročitao ?
On je dugo zivio tamo cak mislim da se rodio tamo.

karabaja_sa
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la karabaja_sa » 09 okt 2014, 00:37

avlami97 je napisao/la:
pinki je napisao/la:Ubrzo se sprema delegacija za pregovore sa potencijalnim ulagačem...
:tokralju:
Izborna je godina, vrijeme za mercedes arene i ulagace

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 09 okt 2014, 00:39

Amir je bio na klupi ja mislim. On je 97 godiste,a trenutno za u19 prednost imaju 96godista. To je jedini razlog bar tako mislim.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 09 okt 2014, 01:12

@ManijakUSA

Sto ocekujes da sustav ulaze?

Problem je sto ljudi zive u demokratiji (vladavili privatnika) a ne u socijalizmu (vladavini drzave).

Nema drzava u ovom sistemu sigurno nece praviti stadion niti treba ocekivati uopste to da radi, jer kada Kosevo kao gradski, tj ne moze odrzavati, kada reprezentacija sa toliko nogometnih imena i velicina mora igrati u Zenici, jer su pak ljudi tamo sami ulozili u to, onda je zaista smijesno stavljati u istu recenicu drzavi i Zeljin stadion!

@Željooooo

Prijatelju, nije Koldzo gradio niti ulozio u dvoranu , vec je ulagala stranka. A da stvar bude gore, niti je odlucivao. Prema tome, jedan stranacki igrac ode, dode drugi i tako sve u krug.

Zeljo treba da se potruditi svim silama da se usvoji zakon o privatizaciji sportskih kolektiva. Samo je to nacin u ovakvom sistemu, drugog nema... Dakle, ne ono nesto kao sto je FK Sarajevo uradilo, jer na onakav nacin investitor nikad nece uloziti onoliko koliko treba vec ce vazda biti odmjeren prema tome svemu, vec pravi zakon o privatizaciji sportskih drustava.

@pinki

Predizborna standardna prica.

@Hordekatedrala

Generalno si upravu, ali grijesis jer ima vise oblika investicija. Tako, recimo nadem investitora koji investira u teba kao sponzor, tako da je to legalno moguce teoretski samo sto u praksi ne mozes pronaci takvog sponzora niti ga realno imas necim adekvatnim ponuditi...

Liga svedena na amaterizam...
Prija ulaganja u tim, treba dobro ulaganje u instrastrukturu...
Zakoni u sportu na nivoe drzave se usvojaju od incidenta do incidenta...
itd...

Hordekatedrala
Kontakt:

Post Postao/la Hordekatedrala » 09 okt 2014, 07:31

pile87 je napisao/la:
Hordekatedrala je napisao/la:Nije valjda da vam smetam, nema razloga da idem dok nekog ne vrijedjam ili kršim neko pravilo foruma. Zapala mi za oko ta priča oko investitora, koja je iz pravnih razloga neostvariva pa se ja nadovezah.

A što se titule tiče, što ne ove sezone, nije valjda da si nas otpisao :mrgreen:
"prvanih razloga" statut se moze promjeniti vrlo lako, udrzenje gradjana sto je sve i jedan nas klub i kosta vjerovao ili ne 200 KM pa ne vidim valjan razlog sto to smatras nemogucom misijom.
Dodjosmo sa priče o tome kako je dobar statut, u to kako se može vrlo lako promjeniti, napredujemo.

Ne može se pile vrlo lako promjeniti, treba ga prvo napisati tako da je potencijalan za ulagače a da ujedno štiti neke zaštitne znakove kluba, grb, ime itd.

To je nešto na čemu smo mi radili nekih pola godine, pa se nakon toga mora sazvati skupština kluba, u ovom slučaju FK Željezničar, na koju se opet mora odazvati dovoljan broj članova da bi se ispunio kvorum, pa onda na to sve ta ista skupština mora izglasati izmjenu statua.

Dakle sve osim vrlo brzo, tako da ima sigurno smisla ovo što ja pričam.

Isto tako mislim da je taj investitor jedini spas za Želju, ali se mora krenuti od malih koraka, a ne od pisanja sprema se delegacija. Sprema se delegacija da mu predstavi šta ?

@ bagrcavi

Mislim da ovdje nije to tema, a i pokušavalo se sa takvim investitorima, u ovakvoj državi to ne prolazi, teško prolazi i da neko uloži da ima apsolutnu vlast.

@ Džole Željo

Pa eto i ne mislim da se nema čime ponuditi, ako pričamo o tome da mu se ponudi stadion i poslovni prostori, ali tu se jednim djelom petlja i politika, a teško je s' time izaći na kraj.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 09 okt 2014, 07:46

Ispade pisanje statuta i sastavljanje kvoruma naucna fantastika. :crazy:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 okt 2014, 08:36

od tanove investicije u sarajevo i svaki osnovac koji navija za njih misli za sebe da je vrhunski pravnik, ekonomista i pregovarač koji na dnevnoj bazi donosi milione. ovo je ba muka više za čitati.

Sarajevo22
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo22 » 09 okt 2014, 08:45

Biće investitor:

Visit Škafa

Naravno da su dobri stručnjaci, eto vasi su imali bezbroj fula mercedes atena pa slovenci pa koldjo pa banane pa oni za koje ne znate.Ako bi preslikali statut Sarajeva morali bi nešto skontati jer onaj ko investira posto bi nekad vlasnikom stadiona za djabe, kontate ne.
Međutim za sve ostalo tu je "Škafa".

memce1987
Kontakt:

Post Postao/la memce1987 » 09 okt 2014, 08:49

evo spisak Danske u 19 za sljedece dvije utakmice, nema Amira.
A izgleda da ni nikad nije zaigrao za neku reprezentaciju.

http://www.dbu.dk/landshold/ungdomsland ... 19-truppen" onclick="window.open(this.href);return false;

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 okt 2014, 08:52

Sarajevo22 je napisao/la:Biće investitor:

Visit Škafa

Naravno da su dobri stručnjaci, eto vasi su imali bezbroj fula mercedes atena pa slovenci pa koldjo pa banane pa oni za koje ne znate.Ako bi preslikali statut Sarajeva morali bi nešto skontati jer onaj ko investira posto bi nekad vlasnikom stadiona za djabe, kontate ne.
Međutim za sve ostalo tu je "Škafa".
Dobro majstore. Vaši su iz prve uboli jelde? Koliko se sjećam išli su svuda dok nije došao Tan, a da nije bilo momka koji je dobar sa Tanom ,a vi svi znate koji je, on nikad nebi došao. Džaba statut džaba sve. Isto tako je mogao Tan uložiti lovu i na druge načine i uložio bi 90%, a ovako je samo postao vlasnik kluba za male pare. Pustite bolan nas na miru. Uživajte u rahatluku. Ja bi uživao vjeruj mi.

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 09 okt 2014, 09:02

adi93 je napisao/la:Moze li mi neko vise reci o hirosu malom...kakav je igrac,najmanje se spominje a momak danas igrao za reprezentaciju i imao asistenciju,a njega najmanje spominjemo...imao prednost ispred kuzmanovica a kuzmanovica smo htjeli dovesti ...
Ne bih sada puno pisao o Ameru, jer su me pojedinci ismijavali ovdje kada sam pisao o njemu.Uglavnoj jako fin igrač, tehnički jak, izuzetnih fizičkih predispozicija i ono što je najbitnije, momak koji je bez ikakvih štela i intervencija dobio poziv u reprezentaciju.Ima potpisan amaterski ugovor sa vama, ali ga još uvijek nema u prvom planu, obzirom da još uvijek ima pravo nastupa za juniore.Momak koji se ne eksponira puno, ali velika radilica na terenu i igrač koji može pokriti više pozicija u timu.Još je na ovoj utakmicom igrao sa povredom.
Uglavnom, sigurno vaša velika prespektiva momak koji se 100% posvetio fudbalu i takav život živi.
Zadnja izmjena: Ado76, dana/u 09 okt 2014, 09:05, ukupno mijenjano 1 put.
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 okt 2014, 09:05

potpuno je drukčiji pristup svemu, sa obje strane, kad klub ima veliku nepokretnu imovinu i kad nema nikakvu. jer ona je ujedno ulog, zalog za ispunjenje obaveza iz nekog potencijalnog ugovora i stalno sredstvo.

al' ne, oni čuli statut, svidjelo im se, egzotično zvuči, misle kad doneseš statut sutradan ti neko donese gutu para nizašta.

dobrinja
Kontakt:

Post Postao/la dobrinja » 09 okt 2014, 09:23

Dobio je poziv ali je Amir odbio ...nije zaigrao ni za jednu drugu reprezentaciju ali je dobio poziv iz Danske U 17 i U 19..Amir je rođen u Danskoj i igrao je gore fudbal..moze igrati za njih ali on ne zeli..
memce1987 je napisao/la:evo spisak Danske u 19 za sljedece dvije utakmice, nema Amira.
A izgleda da ni nikad nije zaigrao za neku reprezentaciju.

http://www.dbu.dk/landshold/ungdomsland ... 19-truppen" onclick="window.open(this.href);return false;

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 09 okt 2014, 09:26

Pored moje vikendice prvi komsija mi je clan skupstine Zelje (ime necu reci) pa uvjek bacimo supljak oko Zelje,Sarajeva ,Tana itd.I onda smo prebacili pricu na ekipu Zelje ,podmlađivanje, i sanacija kluba.I moj dobri komso bukvalno ovako kaze,bez privatizacije kluba,ili ulaska nekog stranog ulagaca, nema napretka,i fin.stablizicaije kluba.Sve ostalo je bacanje prasine u oci,i i ubleha za navijace.

Kako ce uprava Zeljo izvrsiti fin.stabilizaciju kluba, on pojma nema. :?:

Plan sanacije kluba taj pismeni, kao clan skupstine iste kaže,nikad nije dobio.Pojma nema kako se sprovodi,ali tvrdi da ce sa podmlađenom ekipom,a ukoliko se ne izbori Evropa,klub biti u jos vecem minusu.
Neizlaskom u Evropu od UEFE ce se izgubiti bar 500 milja km a moza i vise, zavisno od protivnika,tu su jos ulaznice tv.-e prava,sponzori.Sa losim plasmanom na tabeli Premijer lige,tesko da ce se koji igrac prodati,a tu je jos par stotina milja km,o generalnom sponzoru da ne pricamo.

Kad se uzme usteda od igraca na plate,i druge stvari na kojim ce se smanjiti troskovi,i gubici od neigranja Evrope i loseg plasmana kluba,i lajicki se vidi da ce gubici za klub biti, mnogo veci nego dobit.

zeljo1974
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1974 » 09 okt 2014, 09:34

E moj ami folira te komsija

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 okt 2014, 09:53

ChWilla je napisao/la:od tanove investicije u sarajevo i svaki osnovac koji navija za njih misli za sebe da je vrhunski pravnik, ekonomista i pregovarač koji na dnevnoj bazi donosi milione. ovo je ba muka više za čitati.
kao što rekoh...

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 09 okt 2014, 10:00

Dajte da promjenimo pricu, dok ne dodju ti ulagaci da ne pisemo u prazno. Nadam se da ce protiv Veleza biti lijepo vrijeme uz fin ambijent da im se oduzimo za poraz iz prosle sezone.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 09 okt 2014, 10:01

ChWilla je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:od tanove investicije u sarajevo i svaki osnovac koji navija za njih misli za sebe da je vrhunski pravnik, ekonomista i pregovarač koji na dnevnoj bazi donosi milione. ovo je ba muka više za čitati.
kao što rekoh...
amy je i doktorat na tu temu uradio
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 09 okt 2014, 10:05

:lol: :lol:

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 okt 2014, 10:11

a jasno je se oni ovoliko brinu oko investicija. jer je jasno da smo mi konkurentni i sa 10 puta manje para. ako se to smanji na 2-3 puta manje, mi opet rješavamo prvenstvo 4-5 kola prije kraja.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 64 gosta.