U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

bavarian_bk
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la bavarian_bk » 08 okt 2014, 18:29

E treba nam još i to da jedan od većih talenata zaigra za Dansku a trenutno igra u BH Premijer ligi ...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 okt 2014, 09:01

dobrinja je napisao/la:Amir je bio medju 18 igraca i bio je u Vogosci na okupljanju, ali je iznenada zaigrao u Banja Luci...ko zna koji su dogovori pali medju trenerima..Hiros je upao medju 18 zato sto je Amir zavrsio u Banja Luci...ali dobro je da imamo potencijal u mladim igracima
zaboljisportuBiH je napisao/la:Pustite sad tu priču. Pozitivno je što imamo toliko mladih potencijala pa možemo reći što nema Anđušića, Hadžiahmetovića, Hajrića, Bašića itd. Evo recimo u Želji guraju Amira, a ovdje nije ni među 18 igrača, dok Hiroš i Beganović koji nemaju još minutažu u prvom timu (mada su potpisali ugovore) igraju. MOžda je procjena trenera da ima dovoljno veznjaka, a fali mu napadač i tome slično.
Drug ja sam samo govorio o mogućim varijantama što nema nekih igrača jer su svi počeli nagađati i navoditi razne razloge. Za Anđušića sam čini mi se spomenuo da je možda dogovor i slučajno baš njega naveo kao primjer, a i Amira sam spomenuo u drugom primjeru jer mi se činio najlogičniji da je u konkurenciji Gojaka, Modića, Radovca, Hairlahovića, koji su veliki talenti kao i AMir, možda čovjek procijenio da je trenutno Amir najmanje potreban a i najmlađi je. SAmo moja procjena a razlozi mogu biti svi koje sam naveo u postu pa i taj je dogovorio sa Adžemom da mali igra za Želju. HIroš je malo drugačiji tip igrača itd, ali dobro je. Četiri Željina dječaka su u repci a trebali su biti i Amir i Ćutahija ali eto trener je taj koji odlučuje a i ima vremena i za njih.

zmajusk
Kontakt:

Post Postao/la zmajusk » 09 okt 2014, 12:32

soko je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:
soko je napisao/la:Mogao bi ovaj Ismar Hairlahović ubrzo u A-repku.
Pa sto se tice njegovog imena kluba i nije moglo bolje.
germanija agentur!
Igrom slučaja, to mi je srodna djelatnost, pa sam dugo,dugo vremena, tražio način za informaciju više. Ono što sam čuo i što je 100% sigurno,da imate masu igrača,kako mladih, tako i već afirmiranih,kod kojih na TM-u stoji pogrešna (ciljano ili ne, slučajno ili ne, ne znam) agencija. Nekad,istina, iz objektivnih razloga to bude, razlog kašnjenje promjene ili promjena agencije.
Shodno tome,isto tako pouzdana informacija je da navedeni Hajrulahović ( ili je tačnije Hairlahovic) NEMA apsolutno menadžera koji ga zastupa niti ima veze sa Germania agencijom. Ono što je tačno da ima nekakvu vezu sa Predragom Pašićem, a znamo svi da isti nije licencirani menadžer,pa ta veza može biti samo prijateljska još od vremena Gillet selekcije i boravka u Interu,gdje su bili i Gojković,Handžić i još neki.
Ono što je bitno,da je,po većini fudbalskih stručnjaka,momak izuzetan potencijal, karakter iznad svega,i glavom u rangu dvadesetpetogodišnjaka. U ostalom čitao sam da je srednju školu u Splitu (kao Bosanac,što je jako bitno) završio odličnim i upisao fakultet. A biti sa prvom ekipom Hajduka, a da još nisi bio ni punoljetan,bez da si dalmatinac ili sin od neke bivše legende kluba,i iz radničke porodice, vjerujte nije lako.

Što se tiče Nemanje, ja sam njega na osnovu najave i stavio u prvi sastav,po nekoj svojoj projekciji., ali očito su on i Kadušić bili oni prekobrojni (preko 18). I momak je potentan napadač, ali nemojte sumnjati ni u kvalitet Juričića koji je jučer dao dva gola. Ova dva gola Romi na turniru KW u Rimu, nisu mjerilo jer je roma došla sa 15 igrača 98 godište, 5 igrača 97 godište i jedan igrač 99 godiše. tako to rade ovi jaki evropski klubovi., i naravno to niti jedan naš portal ili tiskani medij ne objavi kao jako bitnu stvar.

Isto tako,nemojte se čuditi što je Gojak jučer ostao na klupi. Po meni se oko momka stvara jako negativna klima,i sve to utiče i na njega i razvoj njegov.,i to po meni od samog pomena Dinama i prelaska. karačić sigurno nije lud da, i ako se radi o Lihtenstainu i prvoj utakmici, da ne bi ušao sa najjačim mogućim sastavom.

On je sad po prikazanom i trenutnoj formi, level niže od Modica,Radovca i Hajrulahovića,a možda na razini Kuzmanovića.

Imaće momci, mnogo više nego što se misli, posla protiv Makedonije.

zmajusk
Kontakt:

Post Postao/la zmajusk » 09 okt 2014, 12:41

Vandelanoite je napisao/la:Ovo nije prva postava najvjerovatnije će Hiros preseliti na klupu a Kuzmanovic u prvih 11 i Corovic umjesto Orsolica. Gojak realno nema mjesta u vezi pa bolje mu je na klupu nego da mu se izmislja pozicija

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Najtačnija pretpostavka.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 09 okt 2014, 12:47

@zmajusk, nisi trebao toliki elaborat pisati za Isu, jer će uvijek biti onih koji osporavaju našu djecu. Momak je (tad dječak) sam dospio do Hajduka, prije bilo kakvih (opravdanih ili ne) špekulacija vezanih za kojekakve agencije. Nadam se da će nastaviti da se razvija kako i dosad, pa ćemo ga svi mi ovdje zajedno stavljati u nebesa jednog dana, ako Bog da. Samo mu dajte vremena da se razvija i ide po redu, kako je i logično. ;)

A, ako ste pratili Avazov Sport, oni ga čak nisu ni stavili na spisak pozvanih igrača, iako je momak bio kapiten u prethodne dvije utakmice i uvijek gotovo da ima zagarantovano mjesto u ekipi. No, sve će to samo pozitivno da djeluje na Ismara Hairlahovića (to je ispravno prezime). :salut:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 09 okt 2014, 12:49

Ime agencije koja zastupa igrača je najmanje bitna kada igrač posjeduje kvalitet, kao što je u Ismarovom slučaju. Da mu je selektor Karačić menadžer niko ne bi imao pravo da se buni jer dečko odlično igra i sigurno da je velika karijera pred njim.
DRUG NEBI TI PUNCA

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 09 okt 2014, 13:50

Što me dobro nasmija ovaj gore "stručnjak" sa svojim mišljenjem kako Gojak nema mjesta u vezi pa mu je eto bolje da je na klupi.Momak može imati minutažu u U-21 ali u mlađem uzrastu nema mjesta u prvih 11.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 09 okt 2014, 14:35

Dobro, hajmo biti realni, u prvom timu Hajduka su cetiri igraca, koji su isto godiste kao Hairlahovic ili mladji i dobijaju sanse u prvom timu.
Hairlahovica tu nema, ne moze se pricati o nekom velikom talentu, bar dok ne debituje za prvi tim Hajduka.
Pa Modic je blize prvom timu Milana, nego Hairlahovic Hajduku .
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 09 okt 2014, 14:38

Momak je već debitovao. Povremeno igra, dok je redovan u Hajduku B.
Poenta je da njemu, kao i svakome drugome, treba dati vrijeme da se razvije na ispravan način. Kad bude po godinama podoban za A tim reprezentacije, tad ćemo vidjeti "gdje je i šta je".
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 09 okt 2014, 14:51

hogarstrasni je napisao/la:Dobro, hajmo biti realni, u prvom timu Hajduka su cetiri igraca, koji su isto godiste kao Hairlahovic ili mladji i dobijaju sanse u prvom timu.
Hairlahovica tu nema, ne moze se pricati o nekom velikom talentu, bar dok ne debituje za prvi tim Hajduka.
Pa Modic je blize prvom timu Milana, nego Hairlahovic Hajduku .
Lakse je doci do prvog tima Milana nego Hajduka , jer u Milanu se gleda kvalitet a na nasim krajevima neke druge stvari! :kafa:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 09 okt 2014, 14:52

BaDa12 je napisao/la:Momak je već debitovao. Povremeno igra, dok je redovan u Hajduku B.
Poenta je da njemu, kao i svakome drugome, treba dati vrijeme da se razvije na ispravan način. Kad bude po godinama podoban za A tim reprezentacije, tad ćemo vidjeti "gdje je i šta je".
Ma debitovao je prosle sezone , na kraju, u nebitnim utakmicama...i to 15 -20 minuta ukupno. Ove ga nema.
Volio bih ja da, vec ove sezone, bude najbolji igrac HNL, ali nije preporucljivo gajiti neka prevelika nadanja kada nema realnog osnova.
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 09 okt 2014, 15:00

Igrao je i ove sezone. Čak je u dva-tri dana igrao dvije utakmice, jednu za prvi tim, pa odmah za B tim.

Neću da budem jedna od onih što slijepo guraju jednog igrača, ali mi je zasmetalo što su momka povezali sa kojekakvim agencijama samo zato što igra u Hajduku. Zbog toga sam reagovala.
Neću više, Ismar na terenu dovoljno pokazuje i sebe predstavlja i bez djelovanja "onih koji su jaki na riječima". ;)

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 09 okt 2014, 15:17

BaDa12 je napisao/la:Igrao je i ove sezone. Čak je u dva-tri dana igrao dvije utakmice, jednu za prvi tim, pa odmah za B tim.

Neću da budem jedna od onih što slijepo guraju jednog igrača, ali mi je zasmetalo što su momka povezali sa kojekakvim agencijama samo zato što igra u Hajduku. Zbog toga sam reagovala.
Neću više, Ismar na terenu dovoljno pokazuje i sebe predstavlja i bez djelovanja "onih koji su jaki na riječima". ;)
Malac nema veze sa Susicem , njega je Ibricic jos odveo u Hajduk u svoje vrijeme jer je rodom gore iz Sanskog mosta da zavrsimo tu pricu..

Momak je talentovan al jos daleko od A repke to sigurno... Ako nastavi sigurno nekad al ne jos..

momirpeh
Kontakt:

Post Postao/la momirpeh » 09 okt 2014, 15:43

Imam utisak da je ova generacija U-19 talentirana i fino posložena.Šta će se desiti ukoliko budemo prvi u ovim kvalifikacijama,ili pak drugi ? Idemo li na EP ili imaju još dodatne kvalifikacije ? O čemu se radi ? Kada je to EP za juniore i gdje se održava ?

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 09 okt 2014, 15:47

momirpeh je napisao/la:Imam utisak da je ova generacija U-19 talentirana i fino posložena.Šta će se desiti ukoliko budemo prvi u ovim kvalifikacijama,ili pak drugi ? Idemo li na EP ili imaju još dodatne kvalifikacije ? O čemu se radi ? Kada je to EP za juniore i gdje se održava ?
Onda ide baraz ili tako nesto.Na europskim u mladjim uzrastima igra 8 reprezentacija,u dvije grupe.Opet neka neko bolje objasni,ko zna.
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 09 okt 2014, 16:19

Sto vise poena uzmes u kvalifikacijama to bolje su sanse da se nadjes medju nosiocima u elitnom krugu. Znaci u slucaju da budemo prvi mozemo ocekivati da smo u prvoj jakosnoj grupi.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 09 okt 2014, 20:50

Pa je li to onda Hadžiahmetović definitivno ostao u klubu?

Stvarno čudna odluka, da se Anđušić pusti na turnir a Hadžiahmetović vrati kući. OK, ima kvalitetnih igrača da popuni njihove pozicije ali nisu oni baš bezveze igrači.

acinzalu
Kontakt:

Post Postao/la acinzalu » 10 okt 2014, 12:32

Sta vi mislite? Mozemo li dobiti makedonce danas?
*since 29 sep 2008, 13:05

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 10 okt 2014, 12:34

Sve osim pobjede je veliki neuspjeh.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

acinzalu
Kontakt:

Post Postao/la acinzalu » 10 okt 2014, 13:03

sajo10 je napisao/la:Sve osim pobjede je veliki neuspjeh.
Oni protiv francuza 2-1 izgubili. Ali mislim da smo ipak mi mnogo jaci, jer nam je bas dobra ova generacija.

Postano iz kladionice. SS.ba forum
*since 29 sep 2008, 13:05

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.