FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

cinclatorTM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la cinclatorTM » 14 mar 2010, 00:23

Ja predlazem da MI pitarima damo ta tri boda iz Tuzle pa da prestanu sa kukanjem vise...
Zeljo mi te volimo, kako god zavrsio...

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 14 mar 2010, 00:25

Hamo ima ubjedljivo najbolji avatar na cijelom forumu :mrgreen:
svaka cast majstore za izbor avatara ;)
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 14 mar 2010, 00:26

cinclatorTM je napisao/la:Ja predlazem da MI pitarima damo ta tri boda iz Tuzle pa da prestanu sa kukanjem vise...

Kakve veze imaju pitari sa nama,mani se njih i tuzle i ostalih sranjja oko njih ;)
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

ChelseaFann11
Kontakt:

Post Postao/la ChelseaFann11 » 14 mar 2010, 00:26

drop je napisao/la:Hamo ima ubjedljivo najbolji avatar na cijelom forumu :mrgreen:
najjaci ubjedljivo....ima li jos neki protiv pitara osim ovog rumen na licu....
sve je pijano sve je gotovo NAS JE ZELJO PRVI PONOVO..

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 14 mar 2010, 01:39

Sutra je trening/utakmica u 11 na umjetnoj travi...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

TMKalifornija
Kontakt:

Post Postao/la TMKalifornija » 14 mar 2010, 03:40

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 14 mar 2010, 10:08

drop je napisao/la:Hamo ima ubjedljivo najbolji avatar na cijelom forumu :mrgreen:
HVALA HVALA BRATE! ! ! ;)
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

Wert
Kontakt:

Post Postao/la Wert » 14 mar 2010, 10:09

Joj jeste dosadni sa avatarom vise, imate temu chat!!!
Kad imaš novac, svi te vole brate, svi žele s tobom život svoj da prate, kofol ti ime ne blate, a ima ih ko salate, jer fakat pare, pare svima drag si brate!

rexxxoNa_
Kontakt:

Post Postao/la rexxxoNa_ » 14 mar 2010, 10:24

http://www.****/sport/fudbal/s ... -hasagicem

Ibrahim Šehić je često bio na meti brojnih kritika. Mnogi su sumnjali u ovog talentovanog vratara, koji je danas uz
Alaima i Nurkovića, najbolji „portir“ Premijer lige.

Svoju klasu je potvrdio i na Pecari u prošlom kolu.

- Lijepo je kada pobjeđujete. Nakon utakmice sa Širokim Brijegom na Grbavici su nas dočekali navijači. Na njihovim licima se vidi da su sretni i ponosni na nas. Mi smo zaista protiv Širokog napravili veliki iskorak u borbi za visok plasman.

Željo je sada jedan od kandidata za titulu.

- O tome je još rano govoriti. Do kraja sezone je ostalo još 13 utakmica. Sve je moguće. Istina je da smo osvojili važne bodove na najtežem gostovanju u sezoni.

Plavi ove sezone imaju dobru odbranu.

- Vidi se da smo se uigrali. Zbog toga mi je i lakše braniti. Trudit ću se da ostanem u što boljoj formi, jer nas u narednom periodu očekuju teške utakmice. Raspored nam ide na ruku pa ćemo tako u naredna četiri kola, tri puta igrati pred našim navijačima.

U narednom kolu u goste vam stiže Zvijezda iz Gradačca. Vaša očekivanja?

- Idemo na pobjedu. To je i normalno. Očekujem i veliku podršku sa tribina. Zvijezda nas je jesenas dobila u Gradačcu i sada ćemo sve učinitio da im se revanširamo. Neće nam biti lako, jer ćemo igrati bez nekoliko igrača.

U polufinalu Kupa BiH, tim sa Grbavice će igrati protiv aktuelnog prvaka ekipe Željezničara.

- Prije žrijeba nisam imao nikakvih želja. Dobili smo Zrinjski. Jakog rivala. Prvi meč igramo na Grbavici i tu trebamo tražiti svoju šansu. Mostarci su jesenas na našem terenu izvukli bod i to dovoljno govori o kakvoj se ekipi radi.

Šehić je član mlade reprezentacije naše zemlje, a u budućnosti bi trebao biti konkurent Hasagiću i Begoviću za mjesto „jedinice“ u našoj najboljoj selekciji.

- Mlada selekcija je ponovo u igri za plasman na EP. Vratili smo se na pobjednički kolosijek. O „A“ timu BiH za sada još ne razmišljam. Mada mi je čast što me porede sa Hasagićem, jer to je golman kojem sam se divio dok je branio za Željezničar - istakao je Šehić, kojem stručnjaci predviđaju blistavu karijeru.

S obzirom da branite u dobroj formi, očekujete li ubrzo odlazak u inoistranstvo?

- Još godinu dana sam ugovorom vezan za moj najdraži klub. Inače, moja velika želja je da sa plavima osvojim trofej, a tek onda odlazak u pečalbu. Nigdje mi se ne žuri. Svjestan sam da bi odlaskom u inostranstvo, riješio svoju egzistenciju. Međutim, sve sam prepustio svom menadžeru - kaže Šehić.

Brković odbranio magistarski

Nijaz Brković, Genarli sekretar Željezničara u četvrtak je odbranio magistarski rad na šumarskom fakultetu na temu ribe u BiH, čime je uz Almira Gredića postao drugi magistar u klubu.
... daj zaigraj, zaplesi na terenu, zabi tom kretenu da bude ludnica ...

rexxxoNa_
Kontakt:

Post Postao/la rexxxoNa_ » 14 mar 2010, 10:33

... daj zaigraj, zaplesi na terenu, zabi tom kretenu da bude ludnica ...

kosewsko hill
Kontakt:

Post Postao/la kosewsko hill » 14 mar 2010, 12:16

Dobro je..Samo što ovaj momak koji je postavljao pitanja mogao malo profesionalnije a ne ko' da je Šehu negdje na ulici priupitao ;)

Jedva čekam srijedu aBd..
Željo - My first love!!!

sladoled
Kontakt:

Post Postao/la sladoled » 14 mar 2010, 12:18

Nijaz Brković, Generalni sekretar Željezničara u četvrtak je odbranio magistarski rad na šumarskom fakultetu na temu ribe u BiH, čime je uz Almira Gredića postao drugi magistar u klubu.
Nijaz legenda :mrgreen:

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 14 mar 2010, 13:00

PIRKE33 je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Pirke, svaka čast za prijateljski osvrt na situaciju u ŽELJI :mrgreen: Nisam rek'o ništa protiv Amara, ne d'o Bog :mrgreen: Samo malo zapažanje moguće greškice :mrgreen:
Seyo, Perak nije bio standardan u svim utakmicama(nije ga nikako bilo protiv Hajduka), a možda bi se i za njega to moglo reći. S druge strane, Stanić nam je potencijalno najbolji igrač i grehota ga je držati na klupi. Pozitivno je da je Amar to uzeo u obzir i nije ga u ove dvije utakmice stavljao u privih 11, što ovaj kvalitetom sigurno zaslužuje. Nadam se da će što prije biti starter.
nema na cemu...ja sam to pokusao prije par mjeseci, al nisam naisao na odobravanje vecine........i onda su mi brisani postovi i koji su trebali i koji nisu.....pa se ja iznervirao...i tako otislo sve u PM..........mozda sam malo naglo neke stvari tad pricao..........a mozda su malo i mene uzeli sa predrasudama..........uglavno sad sam malo drugacije krenuo pa cemo vidjet dokle....... :D .........uglavnom mogu se pohvalitti da sam na jednom od derbija prije 6-7 god bio u sred juga sa svojom rajom koja navija za Zelju.............i cak u par navrata pokazao da navijam za Sarajevo nekim glasnim komentarima ....ono ponijelo me.......bilo je likova koji su me cudno gledali, al je sve ok bio sam sa rajom koji su vasi pripadnici ...........i koji su dali do znanja da me se smije samo tako gledati, ali ne i nesto kazati, jer nisam dosao iz straha,........ipak smo mi svi zajedno odrasli, skakali jedan za drugog, bez obzira ko je na kojoj strani
Nego...iskreno drago mi je da ste na svome ponovo i da Amar radi posao kako treba..........
Pirke jarane tebi samo "boba" fali da pređeš definitivno :D . Ustvari, davno bi ti s tim završio nego ti ofirno zbog raje. Skonto si ti ko je Željo, a ko Torpedo. Imao sam par odrađenih takvih u karijeri. Bilo im je nezgodno samo prvu heftu, kasnije su se osjećali k'o ponovo rođeni. Veliko je to olakšanje u duši, priznaše sami. Kad ih pitaš što im je to uopšte trebalo, kažu nisu ni razmišljali, zavelo ih, pogrešne informacije ili nedostatak istih u potpunosti. Kad su saznali bi haman kasno, ali eto nikad nije kasno tobe doći. Ukratko, odmah protiv Zvijezde hrabro dođi i poleti :idea:
Zadnja izmjena: čamac, dana/u 14 mar 2010, 13:23, ukupno mijenjano 1 put.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 14 mar 2010, 13:09

Seyo_TM je napisao/la:Ma hoce zujo jos para...logicno...
Svi su oni od Zelje okretali ledja i noge postavljali i sada se nesto skupljaju, pljuju po ljudima koji su ga uzeli kad niko nije htio itd...njima na dusu...helenejse idemo dalje, al zaboravit se neke stvari ne mogu...

Trening je danas u 3...
U zadnje vrijeme nešto razmišljam, kako li se sad obaveze u klubu plaćaju ako se naravno i plaćaju. Svi znamo kako je to nekoć bilo i šta se je sve radilo. Nemam koga neutralnog da pitam. Ove što imam bi se možda uvrijedili.
Evo npr. išlo se u Međugorje na mini pripreme. Je li plaćeno ili klasika džemdo ti. Išlo se u Goražde, je li plaćeno?. Gostuje se, ide dan ranije, je li plaćeno itd. itd. Šta je sa uposlenicima u klubu? Kasnile su im plate ranije mjesecima, nisu plaćani doprinosti itd. Nije mi namjera da podrivam atmosferu koja trenutno vlada već me ovo duže vrijeme interesuje, a eto kao da krenu malo priča na ovu temu. Mislim da svi mi stariji se sjećamo kako se to radilo prije 10-ak godina i još uvijek imamo strah od te prakse. Volio bi ako neko ima informacije da podjeli s nama jer zaista mi ne bi bilo drago da se pravi rezultat na veresiju mada i ta opcija nekad nije loša, ali sa poštenim ljudima. U ove naše nažalost ja se zakleti ne mogu.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 14 mar 2010, 13:22

Još me nešto kopka u zadnje vrijeme. Svi znamo da je SD Željezničar bilo (nadam se daje i ostalo mada više nisam siguran) najjače sportsko društvo u državi i među najjačim u bivšoj državi (možda odmah poslije Zvezde i Partizana). Neki dan gledam na TV-u predstavnike DŽudo kluba Željo. Ljudi su tamo neke godine bili drugi u Evropi što je najveći klupski uspjeh yu džuda. Nije gotovo bilo sporta da ga SD Željo nije imao u svom sastavu. Međutim , nakon rata izgubili smo ženski fudbalski klub (prvaci yuge bili, ja ih gled'o :D ), košarkaški muški, atletski klub, odbojkaški ženski. bokserski klub (boksali do rata prvu yu ligu, i njih sam gledo :D) i vjerovatno još mnogi drugi. Nasreću, mnogo toga je i ostalo, ne bih sad nabrajao.
Mene interesuje, ako neko zna, kakve su sad aktivnosti u tom SD. Ko ga vodi i kako?
Imam osjećaj da su nam klubovi prepušteni sami sebi i da nismo porodica kao što smo nekad bili. Sjećam se nekad davno boskeri Želje boksuju u Pančevu (tad su bili druga liga) i poslije boksa se svrati na Marakanu jer igra Željo (trefio se i ja s njima, zijanili smo 1:3, ne bitno). Naravno, igra naš Željo jer svi smo bili velika porodica i bodrili smo jedni druge Činjenica da Željo ima najviše u državi i poslije velike četvorke ih je imao i u bivšoj državi je, između ostalog, posljedica i jakog SD-a. Sve što je igralo kroz razne sportove u SD-u je velikom većinom navijalo za Želju u svemu. Ne bi se fakat smjelo dozvoliti da nam se gase i otimaju klubovi već naprotiv da se vraćaju ugašeni. Eto da ne dužim više, mislim da ste shvatili šta želim da kažem.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 14 mar 2010, 13:27

čamac je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:Ma hoce zujo jos para...logicno...
Svi su oni od Zelje okretali ledja i noge postavljali i sada se nesto skupljaju, pljuju po ljudima koji su ga uzeli kad niko nije htio itd...njima na dusu...helenejse idemo dalje, al zaboravit se neke stvari ne mogu...

Trening je danas u 3...
U zadnje vrijeme nešto razmišljam, kako li se sad obaveze u klubu plaćaju ako se naravno i plaćaju. Svi znamo kako je to nekoć bilo i šta se je sve radilo. Nemam koga neutralnog da pitam. Ove što imam bi se možda uvrijedili.
Evo npr. išlo se u Međugorje na mini pripreme. Je li plaćeno ili klasika džemdo ti. Išlo se u Goražde, je li plaćeno?. Gostuje se, ide dan ranije, je li plaćeno itd. itd. Šta je sa uposlenicima u klubu? Kasnile su im plate ranije mjesecima, nisu plaćani doprinosti itd. Nije mi namjera da podrivam atmosferu koja trenutno vlada već me ovo duže vrijeme interesuje, a eto kao da krenu malo priča na ovu temu. Mislim da svi mi stariji se sjećamo kako se to radilo prije 10-ak godina i još uvijek imamo strah od te prakse. Volio bi ako neko ima informacije da podjeli s nama jer zaista mi ne bi bilo drago da se pravi rezultat na veresiju mada i ta opcija nekad nije loša, ali sa poštenim ljudima. U ove naše nažalost ja se zakleti ne mogu.
Pripreme su placene i plate podjeljenje igracima od strane jedne osobe, a klub ce to vracati njemu na duze staze (nemojte me pitat necu reci ko)...sto se tice uposlenika i ne znam bas, znam da mom jaranu dodju para koji je bio u klubu (i sada je samo u drugacijem angazmanu) i ja mislim da ima jos uvijek ugovor do ljeta...ima repova ali je bitno sada da je prvi tim "namiren"...
Nema se sta podrivat, ja nisam levat pa da im zaboravim al me pogotovo izjave onakve raspizde (prije cca 7 mjeseci placen carter let protiv Lillestroma i usudjuje se nesto pricati)...znaci nek suti i radi, a nek nas ne tretira ko da smo levati...

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 14 mar 2010, 13:38

Znači Sejo moglo bi se zaključiti (ili ne) da se ne stvaraju novi dugovi starog tipa (naravno da je dug i prema tom čovjeku) i da klub trenutno posluje u plusu. Mene to ustvari zanima, ne imena, šeme i sl.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 14 mar 2010, 13:45

čamac je napisao/la:Znači Sejo moglo bi se zaključiti (ili ne) da se ne stvaraju novi dugovi starog tipa (naravno da je dug i prema tom čovjeku) i da klub trenutno posluje u plusu. Mene to ustvari zanima, ne imena, šeme i sl.
Pa eto ja znam sto se tice priprema i plata za igrace...al sto se tice drugih stvari ne znam...
Mislim da se ne prave onakvi dugovi, al nevjerujem da poslujemo u plusu :mrgreen: najbolji slucaj je da smo na 0 :mrgreen:

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 14 mar 2010, 14:19

Naidjoh slucajno na ovo...

Osvajac Super kup-a BiH 1998.
Jesenja sezona je bila na izmaku, a Zeljeznicar nije opravdao ulogu sampiona. U vrlo losoj atmosferi, i jos losijim vremenskim uslovima, NSBiH je donio odluku da se utakmica Super kupa Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva odigra na Dan drzavnosti. Tog 25. novembra 1998. godine na Grbavici se skupilo 15.000 gledalaca, a mnogi su bili pesimisticni po pitanju ishoda. Prvo poluvrijeme nije donijelo kvalitetnu igru i svi su imali osjecaj da bi utakmica mogla biti odlucena jednim golom. Medjutim, drugo poluvrijeme je donijelo nesto sasvim drugo. “Munjeviti rat” u izvedbi plavih momaka je rezultirao sa cetiri pogotka u mrezi nasih komsija, a strijelci su bili Fatic, Muharemovic, Radonja i Zeric. Ovo je zasigurno jedna od najsladjih pobjeda u duelima sa gradskim rivalom, a sastav je izgledao ovako: Guso, Mulalic, Burek, Kunic (Lagumdzija), Biscevic, Kurt, Fatic, Radonja (Zeric), Muharemovic, Obuca (Cenan), Zubanovic.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 14 mar 2010, 14:22

Seyo_TM je napisao/la:Naidjoh slucajno na ovo...

Osvajac Super kup-a BiH 1998.
Jesenja sezona je bila na izmaku, a Zeljeznicar nije opravdao ulogu sampiona. U vrlo losoj atmosferi, i jos losijim vremenskim uslovima, NSBiH je donio odluku da se utakmica Super kupa Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva odigra na Dan drzavnosti. Tog 25. novembra 1998. godine na Grbavici se skupilo 15.000 gledalaca, a mnogi su bili pesimisticni po pitanju ishoda. Prvo poluvrijeme nije donijelo kvalitetnu igru i svi su imali osjecaj da bi utakmica mogla biti odlucena jednim golom. Medjutim, drugo poluvrijeme je donijelo nesto sasvim drugo. “Munjeviti rat” u izvedbi plavih momaka je rezultirao sa cetiri pogotka u mrezi nasih komsija, a strijelci su bili Fatic, Muharemovic, Radonja i Zeric. Ovo je zasigurno jedna od najsladjih pobjeda u duelima sa gradskim rivalom, a sastav je izgledao ovako: Guso, Mulalic, Burek, Kunic (Lagumdzija), Biscevic, Kurt, Fatic, Radonja (Zeric), Muharemovic, Obuca (Cenan), Zubanovic.
Joj Bureka (Rusmir mislim), sjećam se da smo se njemu stalno smijali nešto, al' da me ubiješ ne znam zašto. **** davno, a i bilo se mlado,balavo. Željin blitzkrieg!
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Bordo10, eldin1987, Levin, Lokomotifa, Meshko91 i 79 gostiju.