Vels - BiH / BiH - Belgija

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Šta očekujete od ovog dvomeča:

6b
54
15%
4b
75
21%
3b
43
12%
1b
111
31%
0b
80
22%

Ukupno glasova: 363

Ajax
Kontakt:

Re: Vels - BiH / BiH - Belgija

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2014, 00:52

HariTz je napisao/la:
calcio je napisao/la:Vecina igraca dobila odlicne ocjene a taktika problem? Izvini ali tu nesto ne stima, ako su svi igraci dobro odigrali onda je taktika bila dobra.
Nije. Falila je ta širina i igrači koji bi igrali na poziciji krila. (VIše prodora i ubačaja). Velika koncentracija igrača na sredini terena.
4-2-3-1

slika

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 11 okt 2014, 00:54

Bešić :tokralju:
Papke je toliko bio siguran u svoju taktiku da je prvu i posljednju izmjenu napravio u 83 min. i to pogrešnu, trebao je izbaciti Tinkija (nije loše odigrao) koji je ispuhao totalno i u zadnjih 15 min. samo smetao na terenu a ubaciti Hajrovića da proba po krilu nešto odigrati.

Što neko napisa, toliko je kvaliteta u ovoj reprezentaciji bar što se tiče veznog reda pa i napada pa je stvarno grijeh da jedna trenerska neznalica sve to upropasti svojim taktičkim bravurama.

BiH iz prošlih kvalifikacija bi pobijedila ovakav (poprilično loš) Wales, al' et Papke je baš izgubio i ono malo trenerskog osjećaja koji je imao.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 11 okt 2014, 00:55

Ajax je napisao/la:
4-2-3-1

slika
Protiv Belgije identična formacija kao večeras. Ne znam što se nadate ovoj formaciji. Možda da Edin ne može igrati, ali ovako on ubacuje Vedu i Edina od prve minute.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 11 okt 2014, 00:57

Trebamo igrati sa formacijom kao što je bila na pripremama za SP. Pokidali smo tada.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 okt 2014, 00:57

Protiv Belgije treba izbaciti Ibisevica iz prve, moje misljenje. I ubaciti Viscu ili Hajrovica, mada znam da nemaju kvalitet da nesto posebno urade bolje je jedan vise u vezi nego jedan odsjecen u napadu..

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 11 okt 2014, 00:57

Najbitnije da se javila novinarska ekipa jurisnika sa izjavama Muzurovica,Bazdarevica i inih kako je ovo ustvari ogroman uspjeh kojeg mi jos nismo ni svjesni.
Stid me u kakvoj drzavi zivim,pa ovdje vise ne mozes naci postenog covjeka.
Zadnja izmjena: Rusilac, dana/u 11 okt 2014, 00:58, ukupno mijenjano 1 put.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 11 okt 2014, 00:57

Protiv Belgije idemo s 4-2-3-1. Protiv jačih Pape igra tu formaciju. :kafa:

Očekujem Hajrovića umjesto Ibiševića, ostalo nažalost, sve isto. :problem:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 11 okt 2014, 00:58

"Koliko je Bale važan za selekciju Velsa govori i podatak da je u posljednjih 10 utakmica postigao sedam golova za nacionalni tim".

Igrali smo protiv ekipe u kojoj samo jedan igrac moze zabiti gol, sto se vidjelo i na terenu. Covjek im namjestio dva zicera iz prekida, a oni ne mogu pogoditi ni sa 20 cm.

Protiv ekipe kojoj je raspala Srbija uvalila 7 komada, mi ne mozemo napraviti 3 prilike.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 11 okt 2014, 01:00

Rusilac je napisao/la:Najbitnije da se javila novinarska ekipa jurisnika sa izjavama Muzurovica,Bazdarevica i inih kako je ovo ustvari ogroman uspjeh kojeg mi jos nismo ni svjesni.
Oooo evo naseg velsanina.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2014, 01:01

HariTz je napisao/la:
calcio je napisao/la: Dominirali smo, imali posjed, stvorili puno vise prilika i poluprilika od njih. Sa takticke strane se ne moze reci da smo promasili. To sto nijednu od tih prilika nismo iskoristili je nesto drugo. Djelomicno je kriv njihov golman, djelomicno nasa neefikasnost itd.
Dominirali? ne bih baš nazvao ovo večeras dominacijom, ali neka ti bude. Bilo je prilika na obje strane, i nas i njih su u nekim slučajevima vile pronosale. Naš individualni kvalitet je presudio u sredini terena, a njihov najbolji igrač nije mogao maknut pored Mumeta. Falila su nam krila i ubačaji. Prekasno je Izet ušao u igru.
:bow: :bow: ( puno prekasno trebao je uci poslje prvog poluvremena najkasnije )

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 11 okt 2014, 01:02

Ako Amar postane novi selektor valja nam se hebavati sa Welsanima.Zidovima i Kipranima..Amar kupio bodove ,Amar sjedio sa sudijama u restoranu itd :lol:

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 11 okt 2014, 01:02

calcio je napisao/la:
Rusilac je napisao/la:Najbitnije da se javila novinarska ekipa jurisnika sa izjavama Muzurovica,Bazdarevica i inih kako je ovo ustvari ogroman uspjeh kojeg mi jos nismo ni svjesni.
Slavis li uspjeh,imamo cak 1 bod iz dvije utakmice protiv autsajdera?Puca li se?

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 okt 2014, 01:04

Kada se vrati Kolasinac biti ce Lulic za krila, Hajrovic ili Susic za drugog.. I treba da igra sa jednim napadacem. Nazad: Kolasinac- Sunjic-Bicakcic-Mujdza. Samo sto se sada ova dva povrijedise, nema puno bodova u opticaju da se tako lako gube

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 11 okt 2014, 01:05

Rusilac je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Slavis li uspjeh,imamo cak 1 bod iz dvije utakmice protiv autsajdera?Puca li se?

Imate 4 boda, zaboravio si da ste pobjedili Andoru.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2014, 01:09

calcio je napisao/la:
Ajax je napisao/la: Opet ti za 180 stepeni mjenjas misljenje i prelazis preko toga kao da se nista nije desilo.
Pa jesi li nam ti ovdje danima trubio kako jedino sa formacijom 3-5-2 mozemo nesto napraviti?
Otkud sad odjednom 4-2-3-1 i otkud igra sa krilima?
Trolu govorim vec 6 mjeseci samo o 4-2-3-1. Nagalsio sam da bi protiv Walesa kao IZUZETAK odigrao 5-3-2 koja prelazi u 3-5-2 i to samo da dupliram bekove-krila zbog Bale-a. A cak i tada sam napisao pod mogucnost B meni standardnu 4-2-3-1. Sve ostale utakmice od Kipra pa do Belgije bi igrao u 4-2-3-1 koju inace igra vecina selekcija i klubova. To sam rekao bar 100 puta trolu. Cak i prije SP prije nego sto je Pape poceo koristiti 4-2-3-1 u prijateljskim utakmicama i to ce ti masa ljudi potvrditi na ovom forumu. Znaci temeljna formacija 4-2-3-1 osim izuzetaka. Nijedna ozbiljna selekcija ne igra samo sa jednom formacijom. Gospodine spineru i izvrtivac cinjenica. Branis neobranljivo i to svim sredstvima. Svaka ti cast na trudu ali prije ili kasnije ces cak i ti shvatiti da je covjek los trener i da mu svjestno ne igra najboljih 11 igraca nego od SP dalje non stop nesto kombinuje jer je ocigledno mislio da je dovoljno odigrati i sa naprimjer 80% e pa zajebao se je i nas sve zajedno sa sobom. Kao i buducnost ove reprezentacije.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 11 okt 2014, 01:13, ukupno mijenjano 2 puta.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 11 okt 2014, 01:10

Ma dobar je Wales, samo im je Mihajloviceva raspala Srbija uvalila 6 komada.

Sta kazes Calcio, ponosan si a?

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 11 okt 2014, 01:18

Ajax je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Ajax je napisao/la: Opet ti za 180 stepeni mjenjas misljenje i prelazis preko toga kao da se nista nije desilo.
Pa jesi li nam ti ovdje danima trubio kako jedino sa formacijom 3-5-2 mozemo nesto napraviti?
Otkud sad odjednom 4-2-3-1 i otkud igra sa krilima?
Trolu govorim vec 6 mjeseci samo o 4-2-3-1. Nagalsio sam da bi protiv Walesa kao IZUZETAK odigrao 5-3-2 koja prelazi u 3-5-2 i to samo da dupliram bekove-krila zbog Bale-a. A cak i tada sam napisao pod mogucnost B meni standardnu 4-2-3-1. Sve ostale utakmice od Kipra pa do Belgije bi igrao u 4-2-3-1 koju inace igra vecina selekcija i klubova. To sam rekao bar 100 puta trolu. Cak i prije SP prije nego sto je Pape poceo koristiti 4-2-3-1 u prijateljskim utakmicama i to ce ti masa ljudi potvrditi na ovom forumu. Znaci temeljna formacija 4-2-3-1 osim izuzetaka. Nijedna ozbiljna selekcija ne igra samo sa jednom formacijom. Gospodine spineru i izvrtivac cinjenica. Branis neobranljivo i to svim sredstvima. Svaka ti cast na trudu ali prije ili kasnije ces cak i ti shvatiti da je covjek los trener i da mu svjestno ne igra najboljih 11 igraca nego od SP dalje non stop nesto kombinuje jer je ocigledno mislio da je dovoljno odigrati i sa naprimjer 80% e pa zajebao se je i nas sve zajedno sa sobom. Kao i buducnost ove reprezentacije.
Ako hoces da dupliras bekove onda je formacija koju trazis 4-4-2 ili 4-2-3-1 ili 4-3-3.
Nikako 5-3-2. Ko bi tu duplirao bekove?
Zbog ovakvih nelogicnosti i cestih promjena misljenja, prije ce biti da si ti troll a ne ja.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2014, 01:31

calcio je napisao/la: Ako hoces da dupliras bekove onda je formacija koju trazis 4-4-2 ili 4-2-3-1 ili 4-3-3.
Nikako 5-3-2. Ko bi tu duplirao bekove?
Zbog ovakvih nelogicnosti i cestih promjena misljenja, prije ce biti da si ti troll a ne ja.
Ne izvrci moje rijeci samo zato jer ne dijelim misljenje sa tobom o tvom idolu. Mislim da sam bio i vise nego korekten u ocjenama vecinu vremena i da nisam koristio neprimjerene rijeci o njemu kao mnogi drugi. Samo poslje Kipra sam shvatio da sa NIKAD ova reprezentacija nece postici ni blizu svoj maksikum sa njim.

Jos jednon ne izvrci moje rijeci i ne izmisljaj. Kod 5-3-2 koja prelazi u 3-5-2 se dobivaju zgusnuta krila gdje bekovi i krila stoje blizu jedan drugome i tako udvajaju krilne igrace ( Bale-a ). A ti to nazovi kako god hoces.

PostPostao/la Ajax dana 07 okt 2014, 12:43
Ajax je napisao/la: To ce biti Papetov sastav sigurno. Jedino ako Spaha ozdravi onda on ulazi umjesto Vranjesa. Mada ja bi igrao ovako:
-----------------Begović----------------
-----Mujdza---- Šunjić - Spahić-------
Hajrović-------Bešić-------------Lulić
------------Pjanić - Medunjanin------
------------Džeko - Ibišević-----------

ili

-----------------Begović-----------------
Mujdza - Šunjić - Spahić - Zukanovic
----------- Besic -- Pjanic --------------
Hajrovic ---- Medunjanin ------- Lulic
----------------- Dzeko ------------------

Mozda bi jedino zamjenio pozicije Medunjaninu i Pjanicu.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 11 okt 2014, 01:42, ukupno mijenjano 4 puta.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 11 okt 2014, 01:31

Niste svjesni kako ce nas Belgija osramotiti u Zenici,to humano nece biti.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 11 okt 2014, 01:33

Ovo ce biti jako teska utakmica, Safetova zadnja svakako, ali tesko da cemo izvuci i remi u ponedeljak. Covjek je sa formacijom 4-2-3-1 u pripremama za SP bio tako blizu, a sada je tako daleko :damn: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.