Vels - BiH / BiH - Belgija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Šta očekujete od ovog dvomeča:

6b
54
15%
4b
75
21%
3b
43
12%
1b
111
31%
0b
80
22%

Ukupno glasova: 363

Cartman
Kontakt:

Re: Vels - BiH / BiH - Belgija

Post Postao/la Cartman » 11 okt 2014, 16:19

Kakva crna nesreca? Bila je izjednacena utakmica, gdje je Vels imao daleko najvecu sansu, zicer Williamsa. Mi smo imali dva dobra perioda, odma prije i odma poslje poluvremena. Osim toga tanko pravo. Nikakav manjak srece mi nismo imali.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 11 okt 2014, 16:21

Cartman je napisao/la:Kakva crna nesreca? Bila je izjednacena utakmica, gdje je Vels imao daleko najvecu sansu, zicer Williamsa. Mi smo imali dva dobra perioda, odma prije i odma poslje poluvremena. Osim toga tanko pravo. Nikakav manjak srece mi nismo imali.
Imali smo vise suteva kazu, a zapravo 3 suta, od kojih su 7-8 bili sa distance. Stisli ih 3-4 puta kako treba, ostalo zali boze, totalno providna igra, i bez dinamike.

Ali kazu Papetovci, nadigrali smo ih totalno. :rol:

mumin
Kontakt:

Post Postao/la mumin » 11 okt 2014, 16:22

calcio je napisao/la:Igrali smo 4-1-3-2 formaciju.
Imali smo posjed, imali smo vise sansi, kontrolisali smo njihovu ofanzivu zato ne razumijem ovoliko kukanje oko formacije. Ocigledno nije bila promasaj jer smo ih nadigrali. Zasto nismo dali gol, o tome se moze diskutovati. Ali kukati i plakati kako nas je formacija i taktika unistila iako smo ocigledno bili bolji na terenu, to mi nije jasno. Da nismo sanse stvorili, da su nas nadigrali, onda bi se moglo kukati.
Igrali su u prvih 15 20 minuta drugog poluvremena i stvarali prilike, ostalo je bilo dodavanje na sredini il branjenje, ako ti je to kontrola utakmice onda smo je kontrolisali. Volio bi da Susic u ponedjeljak ode sa selektorske pozicije, al to onda znaci da bi trebali da izgubimo od Belgije sto ni u kom slucaju ne bi volio. Nadam se nerijesenom rezultatu i smjeni selektora. Utakmica protiv Izraela ce nam biti od krucijalne vaznosti bez obzira kako odigrali u ponedjeljak, a ako Susic doceka izrael ne pise nam se dobro.
http://www.youtube.com/watch?v=i4udWjudsSQ
Dvadeset i prve..nastala je ljubav..odkad znam za njega..ne zelim nista drugo..jer Želju volim ludo..

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 okt 2014, 16:24

Cartman je napisao/la:Kakva crna nesreca? Bila je izjednacena utakmica, gdje je Vels imao daleko najvecu sansu, zicer Williamsa. Mi smo imali dva dobra perioda, odma prije i odma poslje poluvremena. Osim toga tanko pravo. Nikakav manjak srece mi nismo imali.
Priznaces da je pak najveca sansa bila nakon Susicevog prizemnog ubacivanja kad je nas igrac pogodio sa metar golmana u nogu. Sigurno je takodje da smo bili bolji ali tebi je mrznja prema pojedincima uzdrmala shvatanja i postao si nerealan u velikoj mjeri. Ne valja to tako druze, ova repka je veca od Safeta, Tina, Begica...
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 okt 2014, 16:27

Koga bi vi da dodje da nas trenira ako Safet ode? Ovi nasi spiskali sve pare, nemaju para za skupljeg trenera. Provjereno vam kazem..

Isto provjereno, nemaju para za Vahu, a i Vaha nece da nas trenira. Bajevic ima podrsku iz RS-a, Barbarez hoce..Za stranog kao nemaju para :crazy:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2014, 16:27

fixator je napisao/la: E hajmo diskutovati sto nismo dali gol:
nasa prirodna formacija je 4231, zato sto imamo visokog napadaca na kojeg mozemo uputiti centarsuteve kojih sinoc nije bilo jer smo igrali jednostrano a to je sve kroz sredinu, kad imas dva krila, jaka i dobra, onda siris igru, imas mogucnost tog centarsuta, prekidi na 20tak metara od gola, slobodni udarci i sve sto nosi ta igra, ovako imas milion ljudi u sredini terena koji se guraju i smetaju jedni drugima jer igraju igraci koji nisu KRILA pa se ne izvlace na ista.
Zadnja utakmica koju smo igrali 4231 je protiv Argentine i od tada pape nonstop mjenja a ima rjesenje, ali to rjesenje znaci da TSS i VI moraju na klupu.Ja sam ubjedjen kad dodje novi selektor (ASAP) da cemo igrati 4-2-3-1:

Džeko
Lulic Medunjanin Hajrovic
Pjanic Besic
Salihovic Kolasinac Bicakcic Mujdza
Begovic
Upravo to mu i ja objasnjavam od A do Z bukvalno.

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 11 okt 2014, 16:29

Cartman je napisao/la:Njemu jos nije jasno da mi moramo nadoknadit prosute bodove protiv Kipra negdje. Da smo njih pobjedili bilo bi ok sa bodom u Velsu i kod genocidasa. Ovako to ne ide. Negdje se to mora nadoknadit.
Tvoj je problem ako ne vidis da je bod u gostima protiv oba konkurenta za 2./3. mjesto dobar rezultat tj. nadoknada izgubljenih bodova od Kipra. To je jednostavno tako, nema puno filozofiranja i kalkulacija,
Naravno, pretpostavka je da cemo ih kod kuce dobiti i da je cilj borba za drugo/trece mjesto, a ne prvo.
Dva boda u gostima protiv Izraela i Velsa, uz poraz protiv Kipra, jesu losi uzimajuci u obzir da smo nosioci grupe, ali trenutno je, s obzirom na probleme koje imamo od kojih je najveci Safet, jedini cilj kvalifikovanje na EP tj, prva tri mjesta.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 11 okt 2014, 16:29

Od utakmice protiv Egipta pa do danas skoro potpuno su nam unistili reprezentaciju,tada je to bila mocna reprezentacija spremna za velike stvari na svjetskom prvenstvu a danas ne moze pobijediti Kipar i Vels.
Sad nismo ni sjena te reprezentacije,nemamo igru,patimo se,tesko pravimo sanse,jos teze dajemo golove,reprezentacija je privatna,prodaju se igraci preko nje i sve to se jos opravdava i odobrava.

Momci,unistili su nas i to je to.Trebat ce puno truda a mozda i vremena da se vratimo tamo gdje smo bili pa i samo prije dva mjeseca.
Neki su to radili svjesno i namjerno a neki nesvjesno,jedan od primjera nesvjesnog unistavanja reprezentacije su svi oni koji su tjerali Misimovica i Spahica a takvih i ovdje ima koliko hoces.Tako je to kad te spineri navuku a ti nasjednes na njihovu pricu.

Belgija ce nas unistiti i nijedan drugi scenario nije moguc a najgore od svega sto ni tada ovaj kriminalac nece dobiti otkaz.
Trazili ste,eto vam ga.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 okt 2014, 16:31

Pjanic se ubio da bude pored Besica kao u Romi uz Nainggolana, a Lulic da bude ispred Kolasinca. Al hajd ti to objasni Safetu.

Sa dva napadaca isto ne treba igrati, pogotovo kada znas da jedan nije dao gola od januara. Nema zaduzivanja nikakvih, u kakvoj si formi mora diktirati mjesto u prvih 11

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 11 okt 2014, 16:32

Igrali smo sa dva centarfora, koji nijednom nisu dosli u sansu.
Toliko o sjajnom veznom redu, da nije bilo par suteva s distance i slobodnjaka, ne bi napravili ni to malo. :roll:
Pjanic,
Medunjanin,
Lulic,
Dzeko,
Ibisevic

Nijedna izigrana sansa, to je ucinak.
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 11 okt 2014, 16:32

Papetoljubci ocigledno zazmire kad Vels ima loptu. :rol: Williamsova sansa glavom potpuno sam sa 5 metara ili Robson Kanu sa pola metra kad je izbio loptu bolje nego nasi defanzivci su u istom rangu sa Medinom sansom, cak mozda i bolje.
Zadnja izmjena: DzemoVoliMarmeladu, dana/u 11 okt 2014, 16:35, ukupno mijenjano 1 put.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 11 okt 2014, 16:33

I Vels bi nas pobijedio da su iole ozbiljna ekipa,sreca samo pa ne znaju,primjer je onaj 10-ka koji promasuje dvije mrtve sanse glavom sa dva metra.
Dakle da je bio recimo Izrael pobijedio bi nas sinoc tri razlike.A vi se tjesite da je za nosioca grupe dobar jedan bod iz dvije utakmice i to protiv autsajdera.
Zadnja izmjena: Rusilac, dana/u 11 okt 2014, 16:34, ukupno mijenjano 1 put.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 11 okt 2014, 16:34

Mislim da sam vec pisao o jednom poznaniku albancu koji je ubjedjen da kad bi njihov trener imao hrabrosti da stavi Canu na sredinu umjesto sto igra stopera, bili jedna od najboljih reprezentacija u Evropi. Malo je reci da covjek zivi u zabludi ali ne mozes mu objasniti. Bojim se da mnogi od vas slicno razmisljaju.
Citao sam malo sta stranci misle o nasoj igri na SP i ogromna vecina je smatrala da je Susic pogrijesio sto je odstupio od igre sa dva napadaca koja nas je krasila tokom kvalifikacija. Kad je protiv Argentine usao Ibisevic, dali smo gol. Portiv Irana smo se vratili istoj formaciji i bez problema pobjedili. I oni su nakon toga tvrdili da smo trebali cijelo vrijeme tako igrati.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 okt 2014, 16:34

tuzlak1987 je napisao/la:Pjanic se ubio da bude pored Besica kao u Romi uz Nainggolana, a Lulic da bude ispred Kolasinca. Al hajd ti to objasni Safetu.

Sa dva napadaca isto ne treba igrati, pogotovo kada znas da jedan nije dao gola od januara. Nema zaduzivanja nikakvih, u kakvoj si formi mora diktirati mjesto u prvih 11
Koji to od napadaca nije dao gola od januara?
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2014, 16:35

@ calcio jel ti to ozbiljno ??
:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :lolno: :lolno: :lolno: :lolno: :lolno:

Ne izgledas mi los covjek samo vjeruj mi da grijesis. Kakvi crni stranci. Iran u nasoj grupi nebi bio ni cetvrti na kraju. Limitirana ekipa totalno koja je bila najlosija na SP koji nije imala svoj kamp i preumorne igrace. Da smo poceli protiv Argentine sa dvojicom napadaca neb izgubili samo golom razlike. Upravo dzoker sa klupe je bila prava uloga za Vedu protiv Argentine. Kljucna je bila utakmica protiv Nigerije koju smo izgubili znas i ti sam zasto.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 11 okt 2014, 16:37, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 okt 2014, 16:35

Od pet najboljih sansi za gol mi smo imali jednu ili dvije.

2 suta Balea, Williams glavom i Kanu glavom su bile 4 od najboljih 5 situacija na utakmici. Jedna je nasa, tj sansa Medunjanina na ubacivanje Susica.

Slobodni nisu sanse, slobodni su prekidi

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 11 okt 2014, 16:37

calcio je napisao/la:Mislim da sam vec pisao o jednom poznaniku albancu koji je ubjedjen da kad bi njihov trener imao hrabrosti da stavi Canu na sredinu umjesto sto igra stopera, bili jedna od najboljih reprezentacija u Evropi. Malo je reci da covjek zivi u zabludi ali ne mozes mu objasniti. Bojim se da mnogi od vas slicno razmisljaju.
Citao sam malo sta stranci misle o nasoj igri na SP i ogromna vecina je smatrala da je Susic pogrijesio sto je odstupio od igre sa dva napadaca koja nas je krasila tokom kvalifikacija. Kad je protiv Argentine usao Ibisevic, dali smo gol. Portiv Irana smo se vratili istoj formaciji i bez problema pobjedili. I oni su nakon toga tvrdili da smo trebali cijelo vrijeme tako igrati.
I ti uzimas "misljenje" nekih stranaca, kojima vjerovatno nije ni na kraj pameti da nekad pogledaju utakmicu reprezentacije BiH, kao kompetentno ? Ljudi su samo vidili tabelu, statistiku i formaciju s dva napadaca u nekom highlights-u i to je to. Nidje veze.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 okt 2014, 16:37

harishp je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Pjanic se ubio da bude pored Besica kao u Romi uz Nainggolana, a Lulic da bude ispred Kolasinca. Al hajd ti to objasni Safetu.

Vedad Ibisevic nije dao gola od 17 kola prosle sezone Bundeslige..

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 okt 2014, 16:40

tuzlak1987 je napisao/la:
harishp je napisao/la:

Vedad Ibisevic nije dao gola od 17 kola prosle sezone Bundeslige..
Oh a ko ga dade protiv Kipra,prosli mjesec.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amarosi
Kontakt:

Post Postao/la amarosi » 11 okt 2014, 16:40

Ibisevicu penzionisi se levatu onda cemo moci igrati 4-2-3-1

Begovic
mujdza sunjic spahic kolasinac
besic pjanic
hajrovic susic lulic
dzeko

rezerve medunjanin zec i prcic

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: badboy, bhfanatic14, denza, General505, Goalgetter, greenwood, juka55, xinxee i 32 gosta.