S triestri dominacija.
ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
S triestri dominacija.
lagana pobjeda najvećeg svih vremena

Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Dobra igra Rogera, nije ni Novak bio toliko loš ali naravno ni blizu svog maksimuma.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Neki s triestri igraju kao da im je dvaestosam.
Neki s dvaestosam igraju kao da im je triestri.

Neki s dvaestosam igraju kao da im je triestri.
Roger moze samo da zali za ovom godinom.Kako je igrao,trebao je uzeti barem 2 GS,a da je to uradio vec bi uveliko bio prvi.

GOAT.
Čini mi se da nikad neću prežaliti što je ove godine izgubio Wimbledon i US Open.
Ali eto, nije uspio i to je to. Valja se zadovoljiti pobjedama poput ove protiv Novaka i osvajanjem ponekog Mastersa (i njih je mogao imati 5-6 osvojenih
Nadal i Djoker se raspadaju, ali starkelja i dalje ne odustaje. Biće zanimljiv finiš sezone.
je li vama jasno da je danas novak izgubio a ne roger pobijedio. roger je odigrao svoj standardni tenis a novak je prvo napravio previše grešaka i onda jednostavno izgubio živce
mene raduje pobjeda rogera, i posebno to da će izgleda fakat igrati (najmanje) do rija kako je najavio prije 4-5 godina, ali ovo danas ide na novakovu kapu
mene raduje pobjeda rogera, i posebno to da će izgleda fakat igrati (najmanje) do rija kako je najavio prije 4-5 godina, ali ovo danas ide na novakovu kapu
Ja ne znam šta je raji, pa misle da je danas Novak loše igrao ?

31 viner i 24 neiznuđene greške ? To je nevjerovatno dobar 'ratio'. Ipak, Federerov 35/23 omjer W/UE pokazuje da je Federer više napadao i brže stizao poena, odnosno da je nadigrao Novaka u agresivnoj igri.
Novak je ubacio 69% prvog servisa, a Federer 71%. To je izuzetno dobar postotak za obojicu. Ipak, Novak je osvojio 60% poena na prvi, a Federer 69%. To znaći da je Federerov servis bolji, a da je istovremeno za nijansu-dvije bolje riternirao na servis Novaka.
Novak je osvojio 54% poena na drugi servis, a Federer 62%. To pokazuje da je Roger bio bolji u 'igri u polju', a konačna potvrda toga jeste podatak o broju osvojenih poena na osnovu broja razmjenjenih udaraca:
1-4 = 39-38 za Federera
5-9 = 32-21 za Federera
9+ = 9-8 za Federera
A pogledajmo i statistiku vinera sa oba krila (FH & BH)
Novak je imao 12 FH i 7 BH vinera, a Federer 11 FH i nijedan BH viner. Uzimajući u obzir ovako dobru statistiku bazičnih udaraca, izuzetno dobar postotak prvog servisa, odličan postotak osvojenih poena na mreži i strašno dobar omjer winera i neiznuđenih grešaka, lako je zaključiti da je Novak danas igrao jedan jako dobar meč, jer da nije, rezultat bi bio mnogo gori po njega. Kao što je i trebao biti, jer 6-4, 6-4 ne pokazuje dovoljno koliko je dobro Federer danas igrao.
Ovo je ipak brzi hard, a znamo ko se ovdje za sve pita. Novak koliko god dobro igrao ne može protiv ovakvog Federera u ovakvim uslovima. Isto kao što Federer ne može protiv njega na sporom hardu, bez obzira koliko dobro igrao.

31 viner i 24 neiznuđene greške ? To je nevjerovatno dobar 'ratio'. Ipak, Federerov 35/23 omjer W/UE pokazuje da je Federer više napadao i brže stizao poena, odnosno da je nadigrao Novaka u agresivnoj igri.
Novak je ubacio 69% prvog servisa, a Federer 71%. To je izuzetno dobar postotak za obojicu. Ipak, Novak je osvojio 60% poena na prvi, a Federer 69%. To znaći da je Federerov servis bolji, a da je istovremeno za nijansu-dvije bolje riternirao na servis Novaka.
Novak je osvojio 54% poena na drugi servis, a Federer 62%. To pokazuje da je Roger bio bolji u 'igri u polju', a konačna potvrda toga jeste podatak o broju osvojenih poena na osnovu broja razmjenjenih udaraca:
1-4 = 39-38 za Federera
5-9 = 32-21 za Federera
9+ = 9-8 za Federera
A pogledajmo i statistiku vinera sa oba krila (FH & BH)
Novak je imao 12 FH i 7 BH vinera, a Federer 11 FH i nijedan BH viner. Uzimajući u obzir ovako dobru statistiku bazičnih udaraca, izuzetno dobar postotak prvog servisa, odličan postotak osvojenih poena na mreži i strašno dobar omjer winera i neiznuđenih grešaka, lako je zaključiti da je Novak danas igrao jedan jako dobar meč, jer da nije, rezultat bi bio mnogo gori po njega. Kao što je i trebao biti, jer 6-4, 6-4 ne pokazuje dovoljno koliko je dobro Federer danas igrao.
Ovo je ipak brzi hard, a znamo ko se ovdje za sve pita. Novak koliko god dobro igrao ne može protiv ovakvog Federera u ovakvim uslovima. Isto kao što Federer ne može protiv njega na sporom hardu, bez obzira koliko dobro igrao.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
da. ali to je suva stastistika, kao što je ovo sa brzim i sporim terenima pusta činjenica.
ono što je u prijenosu upalo u oči je da je većina tih grešaka napravljena u drugom setu i da je onda novak poživčanio, počeo praviti face itd što je rezultiralo u porazu

ono što je u prijenosu upalo u oči je da je većina tih grešaka napravljena u drugom setu i da je onda novak poživčanio, počeo praviti face itd što je rezultiralo u porazu
Statistika pokazuje brojeve, a brojevi nešto govore. Kada si u svim statističkim segmentima bio više nego dobar, onda nije do tebe. Ipak, ono što statistika ne pokazuje, pokazao je Federer danas.
Njegov današnji tenis je ponajbolji njegov tenis u posljednjih nekoliko godina. Kada tako igra u ovim uslovima, protivnik se malo pita. Naravno, ukoliko se protivnik ne zove Rafa Nadal. 
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Gledao sam meč i Roger je odigrao fenomenalno. Novak se nije mnogo pitao u ovom okršaju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Uzasan Fedex za sad
Vec vidjeno ove godine vise puta.mirzatele je napisao/la:Uzasan Fedex za sad
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
koristi trecu set loptu, bravo Roger
VAMOS ROGER ! 
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!
E moj Rožere ovakvog Simona bi morao razvaliti, lose pravo
Ima li neko stream ?
I ovo finale je odigrao kao svako ove godine.Sreca samo pa je Simon prelos da to iskoristi.
Treba uvesti novi izraz za ovaku losu igru
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.