Safet Sušić - Pape

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 11 okt 2014, 23:23

Juventinisimo je napisao/la:Kada je Pape protiv Kipra naredio strogi napad...ispalo je kako je ispalo..prokisnjavalo sa svih strana..katastrofa..
Ne mogu da shvatim,kako ne vidite da nam u odbrani fali tri standardna igraca.. :hmmmmm:
Jeste li uopste svjesni koliko treba vremena da se sve to uigra...to je tesko uigrati u timu,gdje se trenira svaki dan,o reprezentaciji da i ne govorim...
Imamo jako los protok lopte prema Dzeki i Vedi...sasvim razumljivo...treba to uigrati,i treba vremena za to..
Ljudi,nama fali Miske koji je bio alfa i omega,preko kojeg je sve islo..to se promjenilo i to treba uigrati...
Prizeljkujete neke taktike koje su u ovome trenutku nemoguce...odbrana nam je desetkovana...to se u ovome trenutku MORA pojacati...zgusnutim veznim redom,a kako drugacije?? Protiv Kipra je puhalo sa svih strana i desilo se ono sto se desilo...
Imamo posjed lopte,imamo pasove...fali samo bolji protok prema napadu...nadoci ce i to...ovi momci to mogu...
Tema Kipar: Naravno da je puhalo kad je igrao sa Vrsajevicem i Lulicem kao laznim bekovima (jer ni jedan ni drugi nisu bekovi). I Spahic je izgledao kao najveci amater protiv Nigerije kad je na njegovoj strani igrao Lulic kao bek i krilo, ali bar je Mujdza bio na desnoj strani (koji je ipak "malo" kvalitetniji od Avdije). Protiv Kipra u vezi igrali sa Pjanicem, Prcicem i TSS-om. Prcica stavio na neko lazno krilo kojem je uglavnom Vrsajevic smetao, TSS-u je uglavnom Lulic smetao jer se nije znalo ni ko pije ni ko placa, a Pjanicu su smetali i Prcic i TSS. Sa takvom taktikom je logicno da puse na sve strane.

Problem je uigrati odbranu, jos pogotovo ako, kao nas vrli selektor, pokusavas da uigras vezne igrace i igrace koji sa skoro 30 godina ne znaju koja im je prirodna pozicija da igraju u odbrani.
Pozivanjem onog kojeg vjesto ignorira bi se situacija za 180° okrenula i vecina problema bi se rijesila. Pozivanjem Zukanovica imas lijevog beka koji oslobadja Lulica 85% defanzivnih zadataka, koji automatski daje lijevog veznog/lijevo krilo a salje TSS-a na klupu. U tom slucaju je i Medunjanin visak umjesto kojeg das Hajrovica u ekipu i imas normalnu 4-4-2, sa 2 vanjska vezna/krila koji mogu probiti i uputiti centarsut, poslati loptu u 16, dok npr. Hajrovic moze i sam zaprijetiti ukoliko mu se otvori prilika. U sredini Pjanica koji bi igrao na svojoj prirodnoj poziciji centralnog veznog (a ne na Misimovicevoj prirodnoj poziciji), sa te pozicije dosta vise kvalitetnih lopti prema naprijed proslijediti i sigurno velikim dijelom rijesiti problem protoka lopte prema naprijed, te Besic koji bi vezao odbranu i vezni red.
Kao alternativna taktika se moze zrtvovati Ibisevica i umjesto njega ubaciti Medunjanina da igra ono sto je Misimovic igrao i da ga se oslobodi 95% defanzivnih zadataka (dok u tom slucaju Pjanic mora biti malo aktivniji u defanzivi).
Uz te rokade i izmjene ostaje samo problem stopera koji ce biti rijesen kad se Bicakcic oporavi.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 11 okt 2014, 23:31

staragarda je napisao/la:
Juventinisimo je napisao/la:
DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:
Cestitke, polako preuzimas ulogu najveceg trola foruma. Nije mala stvar, mozes da budes ponosan. :urnebes: :urnebes:

Da Bog da ti Susic preuzeo Juventus tvoj jednog lijepog dana. :salut:
Da...ma ti samo obrati paznju na generale poslije bitke i obavezno na postove tipa:
Susicu napolje,kockasta glavo odlazi,ubleho idi iz svetinje,umri Pape...to su trenutno najbolji postovi na forumu i najpopularniji... :yawn:
ma ja ba....nas 756 ovdje lupeta bez veze a ti jos dvojica ste u pravu :roll: :roll: ....de malo stavi prst na celo j.e.b.o ga ti pa se zapitaj dal ovoliko raje mrzi i pljuje susica bez razloga :roll: :roll:
Koja raja?? Ona ista koja je pljuvala Susica prije SPa...koja ga je pljuvala kada je preuzeo repku..koja pljuje sve,ama bas sve i jednog igraca repke..koja ce i u buduce pljuvati sve sto je DOBRO i dolazi iz BOSNE,kao recimo BHF..
To je ta ista raja..raskrinkana od prvog dana..raja koja prizeljkuje potop i propustanje EPa radi nekih licnih interesa i ko zna cega jos...o toj raji pricas??

To nije moja raja... :nene: i mene ne interesuje takva raja...

Ni ja nisam za Papeta...ali prizeljkivati katastrofu repke radi Papeta,vec sam rekao...ZABORAVITE.. ;)

Vas,756...naravno da ste u pravu...pa nismo mi repka koja moze pobijediti sve utakmice sa pet razlike da vi ne bi mogli doci do izrazaja...jos nismo tolika sila.. :zviz:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 11 okt 2014, 23:33

Ako se ne kvalifikujemo na Euro u Francuskoj savez gubi 9,5 miliona eura.

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 11 okt 2014, 23:34

Pape izdaje prirucnik za igrace i trenere "Kako izgubiti utakmicu od daleko slabije ekipe", udzbenik za polaznike "Taktikom do poraza", leksikon "Kako zaposliti rodbinu a da drugi ne uprate", pravilnik za selektore "Kako zakasniti na izvlacenje grupa za SP", katalog za studente tjelesnog i zdravstvenog odgoja u skolama i na univerzitetima "Nismo znali da su Nigerijci brzi", drugi dio "Kako se blamirati", DVD izdanje za zumbu "Kako stajati kraj aut linije 90' a ne pokusati uputiti niti rijec niti gestikulaciju makar obrvom", posebno izdanje za studente sa humanističkih nauka odsjek komunikologija "Kako pricati sa dugim pauzama uz ironican smijeh", pravilnik za Telecom operatere "Kako spustiti slusalicu nakon nezgodnog pitanja u 60 sekundi", a za menadzere "Kako pomnoziti premiju za nerijesen rezultat", Emerik je razocaran katalogom i naslovnicom "Suskavac Legea vs Suskavac Adidas", za forumase koji ga podrzavaju "Osvajamo 4. mjesto u grupi i ove godine"
Rođeni brato

Ziko
Kontakt:

Post Postao/la Ziko » 11 okt 2014, 23:44

Pa šta će Pape na treningu večeras kao da će on igrati u ponedjeljak. :tokralju: :tokralju: :tokralju: :bih:

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 11 okt 2014, 23:45

Juventinisimo je napisao/la: Koja raja?? Ona ista koja je pljuvala Susica prije SPa...koja ga je pljuvala kada je preuzeo repku..koja pljuje sve,ama bas sve i jednog igraca repke..koja ce i u buduce pljuvati sve sto je DOBRO i dolazi iz BOSNE,kao recimo BHF..
Jesi li ti svjestan mogucnosti da "normalna" raja ne podrzava Susica?
A onih koji blate sve uvijek ce biti. Neka se napravi anketa bilo gdje i vidices rezultate.

Sta npr. reci o spanskim navijacima koji ne zele Ikera, jednu od legendi spanskog fudbala, na golu reprezentacije (oko 80% ako se dobro sjecam) ? Jesu li i oni pljuvaci ili... ?

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 11 okt 2014, 23:49

Ne moze se biti za Susica i repku u isto vrijeme. To je kontradiktorno. On je simbol onog najgoreg sto nam se u sportu desava. Radi takvih likova smo i proglaseni najgorom sportskom nacijom u Evropi. Nestrucnost i sutnja okoline moze samo proizvesti krah. Na likove poput Safeta treba grmit iz svih oruzja. Mi nikad ne napadamo bez razloga makar vecina nas. Tko je ikad rekao rijec protiv Ivanovica. Nismo nesto super odigrali kvalifikacije ali ljudi su vidjeli da covjek radi sve sto moze da uspijemo. A ova konjina je i na treninge pocela nedolaziti.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 11 okt 2014, 23:51

Ja definitivno ne kontam kakav mentalni sklop neko treba imati da pruža podršku ovoj seoskoj varalici nakon svih njegovih gafova, promašaja, korupcije, nepotizma... Mislim, u neku ruku i znam, na FB kada vidiš ko su branioci dotičnog, sve ti je jasnije.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 okt 2014, 23:52

Imate jos osam minuta i onda zatisje :D

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 11 okt 2014, 23:53

Juventinisimo je napisao/la: Koja raja?? Ona ista koja je pljuvala Susica prije SPa...koja ga je pljuvala kada je preuzeo repku..koja pljuje sve,ama bas sve i jednog igraca repke..koja ce i u buduce pljuvati sve sto je DOBRO i dolazi iz BOSNE,kao recimo BHF..
To je ta ista raja..raskrinkana od prvog dana..raja koja prizeljkuje potop i propustanje EPa radi nekih licnih interesa i ko zna cega jos...o toj raji pricas??

To nije moja raja... :nene: i mene ne interesuje takva raja...

Ni ja nisam za Papeta...ali prizeljkivati katastrofu repke radi Papeta,vec sam rekao...ZABORAVITE.. ;)

Vas,756...naravno da ste u pravu...pa nismo mi repka koja moze pobijediti sve utakmice sa pet razlike da vi ne bi mogli doci do izrazaja...jos nismo tolika sila.. :zviz:
Prijatelju, u zabludi si... Nama, ustvari, nedostaje samokriticnosti i malo vise razmisljanja hladnom glavom ;)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 12 okt 2014, 00:00

dubrovnik je napisao/la:Ne moze se biti za Susica i repku u isto vrijeme. To je kontradiktorno. On je simbol onog najgoreg sto nam se u sportu desava. Radi takvih likova smo i proglaseni najgorom sportskom nacijom u Evropi. Nestrucnost i sutnja okoline moze samo proizvesti krah. Na likove poput Safeta treba grmit iz svih oruzja. Mi nikad ne napadamo bez razloga makar vecina nas. Tko je ikad rekao rijec protiv Ivanovica. Nismo nesto super odigrali kvalifikacije ali ljudi su vidjeli da covjek radi sve sto moze da uspijemo. A ova konjina je i na treninge pocela nedolaziti.
Susic ce otici, u ponedeljak ili iduceg mjeseca, sto prije - to bolje, medjutim, i kada ode, ostace isti problem.
Susica nece otjerati 4 godine nestrucnosti, kriminala, nepotizama, bezobrazluka,nevidjene gluposti i tvrdoglavosti, nego cinjenica da nas je doveo na granicu propasti, u grupi u kojoj je to izgledalo nemoguce, i ugrozio zaradu bandi iz saveza.
Naredni selektor ima zeleno svjetlo da radi isto sto i Susic, tu je problem.
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 12 okt 2014, 00:04

voltron30 je napisao/la:Ja definitivno ne kontam kakav mentalni sklop neko treba imati da pruža podrškuovoj seoskoj varalici
kako ti znas da mu neko daje podrsku ja sam jutros pitao je li ima takvih na forumu ,za citav dan samo jedan se javio da daje podrsku Susicu . Tako da nemojte tu pricu da on ima podrsku on nema podrske ni 1 posto .
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 12 okt 2014, 00:08

Te probleme u savezu ja Hogare ne razumijem ali veceg budalasa od naseg trenera ja nisam vidio otkad nogomet gledam. Covjek kod kojeg nikad ne znas sto ce uciniti. Zato sam uvjeren da gori ne moze doci.

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 12 okt 2014, 00:14

aleksandar_veliki je napisao/la:
ibrakadabra je napisao/la:Ako se ne kvalifikujemo na Euro u Francuskoj savez gubi 9,5 miliona eura.
Ne mozes izgubiti, ono što nisi dobio. Savez, a ni nogomet u nasoj zemlji, nece propasti ako se ne plasiramo na Evropsko. Sve je to samo sport, nekad gubis, nekad dobijas...
Sve je u parama a sporta je najmanje.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 12 okt 2014, 00:16

dubrovnik je napisao/la:Te probleme u savezu ja Hogare ne razumijem ali veceg budalasa od naseg trenera ja nisam vidio otkad nogomet gledam. Covjek kod kojeg nikad ne znas sto ce uciniti. Zato sam uvjeren da gori ne moze doci.
Ne moze biti imbecil poput ovog, iako, kod nas uvijek igraju losiji scenariji.
Hocu da ti kazem, npr, od par izjava Hadzibegica mi se povracalo, a on se puno mota oko reprezentacije. dobije li posao selektora, opet cemo imati laufera. Nadam se da grijesim ali...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 okt 2014, 00:16

Mi ako ne dobijemo tih devet miliona, koda je Safet sjeo u tenk i porusio nam sve stadione u drzavi..

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 12 okt 2014, 00:18

aleksandar_veliki je napisao/la:
ibrakadabra je napisao/la:Ako se ne kvalifikujemo na Euro u Francuskoj savez gubi 9,5 miliona eura.
Ne mozes izgubiti, ono što nisi dobio. Savez, a ni nogomet u nasoj zemlji, nece propasti ako se ne plasiramo na Evropsko. Sve je to samo sport, nekad gubis, nekad dobijas...
Samo je Susic vjecan... i RS!
Zadnja izmjena: hogarstrasni, dana/u 12 okt 2014, 00:19, ukupno mijenjano 1 put.

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 12 okt 2014, 00:18

tuzlak1987 je napisao/la:Mi ako ne dobijemo tih devet miliona, koda je Safet sjeo u tenk i porusio nam sve stadione u drzavi..
A sta je sa promocijom drzave i igraca.Besic bi se sigurno prodao u Everton da ga cijeli svijet nije vidio.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 okt 2014, 00:26

To je on sam sebi zasluzio, malo je falilo da ga ovaj ne pozove uopste..

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 12 okt 2014, 00:40

Vi,prekrasni ljudi...zbog cega bi se vi raspravljali sa nama,koji pratimo repku od osamostaljenja?? Mozete pokusati ali mi vas posjedujemo...ne zaboravite to..

Vi,prekrasni ljudi...pljunuli ste u facu,nasim najvecim legendama fudbala Kodri i Bolicu,radi cirkusanta Cire..
Jeste li se ikada zapitali koliko para je uzimao Ciro??...ili ste samo znali da uzivate u krkanluku "yebacemo im majku"...to je bilo,za diviti se... :tokralju:
Ciro...sa kojim nam je "malo falilo", kao i sa svim prijasnjim selektorima...vase bozanstvo... :tokralju:

Papetova plata i primanja vam smetaju...naravno da ih nije zasluzio...a i sto bi dobio vise para...samo je nas najuspjesniji selektor svih vremena...da se na glavu nasadite,to je tako...

Kad budete prihvatali cinjenice onakve kakve jesu,tada ce sve i jedna tema na forumu biti zdravija.. ;)

Hocete promjene...pa izborite se za njih...a ne da vam Fanaticosi :tokralju: prave proteste i mijenjaju savez...gdje ste bili,vas 756 i ostali milion koji zele Papeta smijeniti..barem tako VI tvrdite..

Tvrdite da gori ne moze doci...po ko su bili bolji prije njega i gdje to mi odosmo??? Vjerujem da vam nece biti tesko nabrojati barem jednog..

Ja vam priznajem,da sam najgluplji na ovom forumu...ali isto vam zadajem zadacu...da me demantujete cinjenicama i argumentima...zayebite ono...Pape odlazi,teleca glava,ubleha...sve hit do hita... :crazy:

Zukanovica ostavite po strani...njegov slucaj nije normalan ali ni prvi ni zadnji u nasoj drzavi..
Prcu ste prizivali,Papeta pljuvali...Prco dosao,Papeta i dalje pljujete,sada radi Prce sto je igrao... :crazy: i masu ostalih igraca..znate kojih.. :kafa:

Sve sto ste trazili od Papeta,on vam je ispunio zelje...gdje je problem??
Hadzic,Kolasinac,Prcic,Besic,Pjanic,4-2-3-1,pa vracanje Vede u prvih 11,Spahic,Misimovic..

Prestanite porediti repke koje imaju igraca za tri tima sa nama,koji jedva krpimo izostanak 3-4 igraca...Koliko golmana ima Spanija? Kako jedna Njemacka zijani od Poljske?..a svjetski prvaci... :shock:

I na kraju,ja ne razmisljam hladnom glavom...de momci,zapitajte se malo..
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []