Vels - BiH / BiH - Belgija

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Šta očekujete od ovog dvomeča:

6b
54
15%
4b
75
21%
3b
43
12%
1b
111
31%
0b
80
22%

Ukupno glasova: 363

OnlyUnited
Kontakt:

Re: Vels - BiH / BiH - Belgija

Post Postao/la OnlyUnited » 13 okt 2014, 10:34

Veceras nam treba prije svega stabilna odbrana. Bez obzira ko se nadje na spisku, cetvorka pozadi mora da zna da je primarni cilj odbrana svog gola, plus ispomoc sredine, jer ne smijemo si dopustiti luksus da bekovi rade mnogo u oba pravca. To bi bilo idealno u formaciji sa krilima, gdje jedni druge ispomazu kako ofanzivo tako i def. Ali, posto Safet nabaca veznjaka koji skoro pa svi redom vuku ka sredini, bekovi moraju igrati povucenije.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 13 okt 2014, 11:08

Dolazi li ko večeras na tekmu?
naprijed rejal

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 13 okt 2014, 11:42

[youtube][/youtube]

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 13 okt 2014, 11:46

Kad nam Origi uvali tri komada... :crazy:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 13 okt 2014, 11:49

Vecina njihovi igraca je brza i jaca od nasih a svi dobro znamo kako smo igrali protiv takvih igraca,ekipa...
Nece moci mali Besic sve pokrivati,ako ljudi povedu rano,tacno me strah na kraju konacnog rezultata.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 13 okt 2014, 11:50

momci, ja vam mogu samo jedno reci........TIN je IN !!!!!!!!!! pa vi sad gledajte

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 13 okt 2014, 11:52

čuj Origi, sila igrač, nema šta :lol: a tek panjina Lukaku od 28 mln :lol:

mene je strah samo Mertensa, brz je k'o sam đavo, a ima odličat' šut, njega bi trebao markirat' Momo :D uglavnnom, ubjeđen sam u pobjedu :beba:

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 13 okt 2014, 11:59

Principatus je napisao/la:Ok bi bile sljedece formacije:

------------------Begovic-------------------
Mujdza-----Vranjes---Sunjic------Lulic---
--------------Besic----Pjanic---------------
---Hajrovic----Medunjanin-----Visca-----
-------------------Dzeko---------------------

Ili

Mujdza-----Vranjes---Sunjic------Kvesic-
--------------Besic----Pjanic---------------
---Hajrovic----Medunjanin-----Lulic-----

No Susic ce vjerovatno odigrati ovako nekako:

--------------------------Begovic-------------------
Mujdza/Svrsajevic-----Sunjic--Hadzic--------Lulic-
---------------------Besic----Medunjanin--------
---Ibisevic-------Pjanic-----Susic-----
---------------------------Dzeko-------------------------------

A da imamo normalnog selektora igrali bi sutra ovako:

-Mujdza-----Vranjes---Sunjic------Zukanovic-
---------------Besic----Pjanic---------------
--Hajrovic----Vrancic/Medunjanin----Lulic----
ne znam koji bi to normalan selektor ikako i zvao vranjesa, a kamoli da ga veceras stavi u prvih 11!
Volim te Bosno!!!

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 13 okt 2014, 12:01

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
[youtube][/youtube]
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 13 okt 2014, 12:01

Posto sam radio to protiv Velsa, a nismo izgubili - evo ponovo radim, u nadi da ponovo ne izgubimo.

Thibaut Courtois vs. Asmir Begovic

Objektivno, Courtois bolji - ali po cemu u stvari? Znaci u zraku su tu negdje, cak sto se tice visine su u 3-4cm ista. (Bega 196, Courtois 199), reflexe po meni isto u pet deka. Sad jedini plus za Courtois-a je da je igrao a) za Atl. Madrid sa nikad boljom odbranom, nikad boljom ekipom i b) ima 20 i kusur godina pa je na trzistu interesantan, interesantan medijama itd. Sto se za igraca koji redovno ODLICNO brani za Stoke, Bosanac - ne moze rec. Po kvalitetu jednaki.

BiH 1-1 Belgija

Toby Alderweireld vs. Mensur Mujdza

Alderweireld je odlican bek ako uzmemo defenzivne zadatke. U ofanzivi ga - blago receno - nema bas. Igra i on u mnogo boljem klubu, jeste poznatij, jeste skuplji - ali boga mi, ja znam najbolje kao navijac Bosne sta moze Mujdza odigrat. Belgijanac jeste defezivno bolji u svakom slucaju, ali nije ni blizu te trke, te ofanzive kao sto je bosanski "Dani Alves" ;).

BiH 2-2 Belgija

Vincent Kompany vs. Anel Hadzic

gdje Ahmo da popije kafu s Anelom.

BiH 2-3 Belgija

Nicolas Lombaerts vs. Toni Sunjic

Jest Lombaerts definitivno bolji, ali ne i za toliko, koliko se cini na prvi pogled. Veoma je jak u duelu, jak u zraku za stopera ima odlicnu brzinu. Zato mu je prvi pas ka*rina. Toni ima to sve, osim mozda brzine... i iskustva, koji odlucuje za Lombartsa.

BiH 2-4 Belgija

Jan Vertonghen vs. Senad Lulic

meni je ovaj Lulic u reprezentacij katastrofa. jest subjektivno al zesci alibi-igrac. uvjek isti fazon, trci naprjied, prebaci sebi na desnu i taj ubacaj to prve stative. tehnicki NIKAKAV znaci katastrofa, jad i cemer. To sto se forum tjiesi "pokriva citavu stranu" to je druga prica. Ako mu je do trcanja, nek se lik prebaci na marathon. Ovo je sramota vise sta igra... Nek me danas kazni ako bog da. :D

BiH 2-5 Belgija

Defour vs. Pjanic

ma kakav Defour za Pjanica. Mire bolji u svakom segmentu, osim mozda fizicki.

BiH 3-5 Belgija

Nainggolan vs. Besic

Ovaj Nainggolan je *heben igrac pravo, ko neka nova i bolja verzija Gattusa. I bas zato, moj poen ovdje ide Besic-u. Mozda sam subjektivan al Nainggolan je odlican, world-class destruktivac, neku nevidjenu snagu i energiju ima momak. Ali Besic je sve to, uz dozu elegancije, drskosti i igre prema naprjied, dobar pas, siguran sa loptom.

BiH 4-5 Belgija

De Bruyne vs. Tino Sven Susic

Jest da je De Bruyne zesce overrated, da valja, ne bi njega trener kao Mourinho tek tako odbacio. To sto valja on ostavi i vraca pod svaku cjienu (Courtois recimo)... al Tino je Tino. Vidi da je momak srcan, nije njemu lahko a iskreno nije uopste los. Vidi se da bori, da se baca u lopte ko lud... ako bog da, da ga presisa jednom al za danas bodovi idu De Bruyne-u.

BiH 4-6 Belgija

Nacer Chadli vs. Haris Medunjanin

Meni Hare jedan od tehnicki najjacih igraca koji sam gledo. Mislim sta covjek u mjestu radi, to nije normalno. Kad "za mahne" kao za sut pa prolete po 2-3 igraca... Uvjek ima rjiesenje, uvjek u svom stilu sa petom prvo namjesti sebi loptu... odlican sut (jedan protiv Velsa recimo, prava bomba). Dok ovaj Chadli meni nije nesto, trci, brz ovo ono... ali, nista sad sto me odusevi posebno.

BiH 5-6 Belgija

Eden Hazard vs. Vedad Ibisevic

Haj da je to neki Vedo u formi... sad svakako ne.

BiH 5-7 Belgija

Divock Origi vs. Edin Dzeko

Ovaj se moli bogu da u zivotu dostigne pola toga, sto je Dzeko postigao. Ni slina Dzeke ovaj mali.

BiH 6-7 Belgija

Znaci na kraju.... tu smo negdje. :D :D :D :D

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 13 okt 2014, 12:01

Eh da FACE prenosi,bio bih siguran u pobjedu,al ovako nista od toga..Jos samo fali da veceras Konjića pozovu za komentatora,e onda bih rezultat 0-5 potpisao :mrgreen:

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Vels - BiH / BiH - Belgija

Post Postao/la Goalgetter » 13 okt 2014, 12:20

Jednom 1:0 na Bilinom Polju, drugi put 2:1... :)

Logicni slijed, danas tucemo 3:2 Belgijance.

Sent from my GT-I9300 via Tapatalk

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 13 okt 2014, 12:39

Konacno sam i ja dozivio da gledam BiH uzivo u petak, video himne kasnije cu upload. Mogu reci iskreno i bez golova toliko sam uzivao u Besicovoj igri da mi je bilo ko golovi. Ova repka iskreno nema dovoljno brzine, prespori smo pogotovo Medunjanin koji je odlican igrac ali brate jedva trci, na TVu sve izgleda bolje nego sto jeste. Besic,Begovic,Pjanic i Medo su mi dobro igrali svi ostali slabo. Sunjic dobro cita igru ali jeste smotan kad mu pada lopta nikad nezna da je izbije do napadaca nego stanlo po strani ili pada plus veceras protiv sitni igraca poput Hazarda ima da ga progutaju jer je prespor.
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 okt 2014, 12:41

Principatus je napisao/la:
-Mujdza-----Vranjes---Sunjic------Zukanovic-
---------------Besic----Pjanic---------------
--Hajrovic----Vrancic/Medunjanin----Lulic----
:salut: :salut:
xavi26 je napisao/la: ne znam koji bi to normalan selektor ikako i zvao vranjesa, a kamoli da ga veceras stavi u prvih 11!
Pa covjek je mislio trenutno. Zbog povreda Spahica, Bicakcica i Kolasinca. A Hadzic i Vranjes se ne zna koja je slabija varijanta realno. Arslanagic ili neko slican nije ni isproban. Najvise fali naravno Zukanovic i na stoperu i na beku i to za prvih 11 u ove dvije utakmice.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 13 okt 2014, 12:50

Da trenutno bi Vranjesa stavio, jer nemoze drugacije, kakav Hadzic. Cim bude bio jaci pritisak na njegovu poziciju ima da pukne. Razmisljam, bilo bi mozda dobro ipak staviti Kvesica na lijevog beka. Sjecam se da je fizicki veoma jak igrac, a u defenzivnim zadatcima nemoze biti losiji od Lulica. Time bi se Lula manje trosio i mogao bi vise raditi naprijed, uostalom ne igra Bale veceras na lijevoj strani.

Susic out (nepotreban igrac)
Hadzic out (nije stoper, ne zna ni on sta radi u reprezentaciji)
Ibisevic out (igrat cemo samo sa jednim napadacem)

Kvesic in (bar je pravi bek)
Vranjes in (kakav takav, i bez forme je bolji od Hadzica na stoperskoj poziciji)
Hajrovic in (nemoram valjda objasnjavati da moramo rasiriti igru, uz to zna biti opasan po golu)

To bi bilo to, pa sta bidne bice. :mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 13 okt 2014, 12:55

precjenjeni su belgijanci,al da ga ****.....kvota na bih 3.75 na belgiju 2,05
joj sto volim sto ce dobiti samarcinu veceras...rasucemo ih ko rizu.. :bih:
najjaci smo kada nas svi otpisu.a nisu ni po imenima puno jaci od nas..mi jednostavno imamo krizu rezultata i to je to,malo su nas povrede omele,jbt,kolasinac,bicakcic,salihovic.spahic.prakticno bez zadnje linije komplet.. :o
bice bosna moja hit u francuskoj pred 20,25 hiljada fanatikosa,do cetvrtfinala akobogda :bih:
dajte malo pozitive **** vas,J*** ti nas mentalitet,jedan poraz i remi,i kada vas covjek slusa,reko bi da je na forumu andore :urnebes:
pjanic,dzeko,ibisevic,besic,mujdza,lulic,hajrovic....imamo mi solidnu repku, :cool:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 13 okt 2014, 12:59

Imamo mi care jednu dosta dobru repku, posebno bez ovih povreda. Nisu igraci problem niti razlog za pesimizam.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 okt 2014, 13:00

Principatus je napisao/la:Da trenutno bi Vranjesa stavio, jer nemoze drugacije, kakav Hadzic. Cim bude bio jaci pritisak na njegovu poziciju ima da pukne. Razmisljam, bilo bi mozda dobro ipak staviti Kvesica na lijevog beka. Sjecam se da je fizicki veoma jak igrac, a u defenzivnim zadatcima nemoze biti losiji od Lulica. Time bi se Lula manje trosio i mogao bi vise raditi naprijed, uostalom ne igra Bale veceras na lijevoj strani.
Pa to sam i ja juce rekao da mi je dilema Kvesic - Visca i to su moje formacije bile. Mada nije ni los onaj 4-3-3 od @calcia. Ako vec ne moze 4-2-3-1 koji je po meni najbolji i lagan je za uigrati. 4-3-3 moze biti odlican samo treba vremena da se uigra ta formacija i igraci naviknu na to sve.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 13 okt 2014, 13:05

Sto je to lakse uigrati 4231 od 433?

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 okt 2014, 13:09

4-2-3-1 smo vec dokazali do mozemo igrati i to odlicno protiv Obale, Meksika i Argentine. I svakako je lakse nego 4-3-3 po meni. 4-2-3-1 iovako igra velika vecina selekcija i klubova cak i oni najlosiji jer je jednostavno. 4-3-3 igra malo klubova i reprezentacija i treba ti poseban profil igraca da to izgleda dobro a i vrijeme da se sve uhoda. Mada ideja od @calcia je jako zanimljiva.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 25 gostiju.