FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

boccaccio
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la boccaccio » 14 mar 2010, 15:57

Seyo_TM je napisao/la:@boccaccio koji su juniori usli?
Ne znam fakat kako se zovu,bio je golman,jedan visok i mrsav stoper,neki mali po desnom krilu,jedan napadac povisok i mrsav,boji se sjene svoje,molim boga da ono nije toliko nahvaljeni Djip,jer ako jeste to on,onda je on daleko od dobrog igraca(ne znam kako Djip izgleda,tako da mi oproste svi ako grijesim),u vezi je bio mladi Zeba i pri napadu jedan jako nizak lik,kako sam cuo raju zovu ga Pljevljak,ne znam je li to taj lik,ali on nije los,a Dino je prema njemu uputio pokoju pohvalu...Zeba izuzetno sebican,hoce sve sam...taj visoki stoper moze biti ekstra,ali je direktno kriv za jedan gol...onaj napadac ne moze meda,ili se momak prepao duela sa Moscanicom
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 14 mar 2010, 16:14

Željovac je napisao/la:
Hamo je napisao/la:evo gledam zadnjih par postova raja samo pitanja postavlja niko neodgovara pa dajte budite uljudni i odgovorite ako znate štagoda...
Ona namještena utakmica je bila u Beogradu protiv Partizana.
HVALA! ! !
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 14 mar 2010, 16:14

Evo jos jedan kratki tekst...dosao Amar...valjda dodje i dupla :D

2001-2002-PRVA DUPLA KRUNA
U maratonskom prvenstvu, u kojem su odigrana cak 42. kola, Zeljeznicar je na velicansten nacin dosao do jos jedne titule sampiona Bosne i Hercegovine. Ubjedljivo je osvojio prvo mjesto na tabeli, uz impresivnu gol-razliku 113:38. Medjutim, pocetkom proljetnog dijela nije sve izgledalo tako sjajno. Zeljo je zapao u krizu, a sve je rezultiralo smjenom trenera. Dinu Djurbuzovica je zamijenio dotadasnji trener juniora Amar Osim. Mnogi su bili skepticni, ali ono sto se desilo svega nekoliko dana kasnije, sve je razuvjerilo. Na Kosevu je sa 3:0 pregazeno zahuktano Sarajevo, ali iznad svega su svi bili zadovoljni zbog nacina na koji je taj rezultat ostvaren. Zeljeznicar je pokazao da je zrela ekipa, sa nekoliko sjajnih pojedinaca, medju kojima i kapiten Dzalaludin Muharemovic, koji je osvojio titulu najboljeg strijelca. Na drugoj strani, Zeljeznicar je dosao i do finala Kupa Bosne i Hercegovine gdje su nas jos jednom cekale komsije. U uzbudljivoj i nadasve kvalitetnoj utakmici, Sarajevo je dva puta vodilo, a Zeljeznicar golovima Alihodzica stizao. Konacno, Muharemovic je donio pobjedu Zeljeznicaru rezultatom 3:2. U toj generaciji su nastupali: Kruzik, Guso, Biscevic, Mulaosmanovic, Kurt, Mulalic, Alihodzic, Adzem, Beslija, Zeric, Muratovic, Muharemovic, Joldic, Garcevic, Kunic, Zubanovic, Fatic, Mesic, Sabic, Ihtijarevic, Radonja, Burek, Prepoli, Holjan…
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 14 mar 2010, 17:39

tm8782 je napisao/la:
themaniaks je napisao/la:Zna li ko sta je sa Simicem,maloprije bio na treningu u kojem su trenirali privih 11 i 3,4 sa klupe a nigdje njega,da nije neka ozljeda :(
Bio je danas s Bucanom na Grbavici izgledao je ok.
danas ga vidio u stigao na drugo poluvrijme, izasao iz auta normalno je hodao...cinio mi se sasvim ok
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 14 mar 2010, 17:44

Danas se moglo odigrati kolo k'o hljeb. Al' mozgovi su reagovali ekspeditivno i već ga u srijedu odgodili. :roll:
Mislim da se samo kod nas nije igralo za vikend, računajući planetu Zemlju.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 14 mar 2010, 17:48

Željovac je napisao/la:Danas se moglo odigrati kolo k'o hljeb. Al' mozgovi su reagovali ekspeditivno i već ga u srijedu odgodili. :roll:
Mislim da se samo kod nas nije igralo za vikend, računajući planetu Zemlju.
Tako je ! ako zelis da provjeris imas u avazu clanak. :mrgreen:

kinone
Kontakt:

Post Postao/la kinone » 14 mar 2010, 17:49

evo jos jedne slike sa danaslje utakmice.

slika
www.fkzeljeznicar.com - novi, do sada najbolji portal o nasem klubu!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 14 mar 2010, 18:18

slika
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 14 mar 2010, 18:53

Željovac je napisao/la:[youtube][/youtube]
Ovo je tekma iz 85. možda i najveći poraz ove generacije na Grbavici. Bio sam nekako optimista pred ovu tekmu, ali nas je Zvezda praktično potopila za dvije minute. Nije bilo onog čuvenog Željinog furioznog početka već smo nekako previše respektovali ciganiju. Kako je loše bilo kad je glavonja dva gola dao i to nogom. Nema dalje.
Inače ovo je bilo posljednja Osimova sezona na klupi. Jesenji dio smo završili na predposljednjem mjestu, ali na proljeće smo bili najbolja ekipa. Ipak nedovoljno (samo 7 mjesto, dva boda od Evrope) za Evropu što je onakva ekipa morala ostvariti. Međutim, kao i sezonu ranije najviše bodova smo izgubili od "domaćih" klubova (Čelik, neriješeno na Grbavici, poraz u Ze, Sloboda - oba poraza, Velež - oba poraza).
Inače ova sezona je bila katastrofalna. Zadnje kolo Partizan i Zvezda se bore za titulu. Pitari puštaju ciganiju na Koševu, a mi Partizan u Bg. Utakmica u Bg počinje sa 5 minuta kašnjenja što je Partizanu dovoljno da nas dobije 4:0, a na Koševu ostalo 0:3. Partizan prvak. Međutim zadnje kolo se poništava, Partizan neće da igra, titula Zvezdi, novo prvenstvo 10 klubova počinje sa minus 6 bodova radi namještanja. Na kraju (87.) sud je vraćo bodove i titulu. Užas sezona.
Evo kako su neki vidjeli odlazak Osima:
"Ovo je bila posljednja sezona u kojoj je trener bio Ivica Osim. Nakon toga on će postati selektorom reprezentacije SFRJ, a Željo će utonuti u učmalost sredine tabele, pa će se čak morati boriti i za opstanak u ligi. Do raspada bivše nikada više neće predstavljati značajan faktor u ligi, tek će poneka velika pobjeda podsjetiti na vremena Ivice Osima, čovjeka koji je osam godina sa više ili manje uspjeha vodio Želju, čovjeka koji nije osvojio ništa osim srca onih koji vole ovu igru. Ako to nije, zapravo sve."

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 14 mar 2010, 19:32

boccaccio je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:@boccaccio koji su juniori usli?
Ne znam fakat kako se zovu,bio je golman,jedan visok i mrsav stoper,neki mali po desnom krilu,jedan napadac povisok i mrsav,boji se sjene svoje,molim boga da ono nije toliko nahvaljeni Djip,jer ako jeste to on,onda je on daleko od dobrog igraca(ne znam kako Djip izgleda,tako da mi oproste svi ako grijesim),u vezi je bio mladi Zeba i pri napadu jedan jako nizak lik,kako sam cuo raju zovu ga Pljevljak,ne znam je li to taj lik,ali on nije los,a Dino je prema njemu uputio pokoju pohvalu...Zeba izuzetno sebican,hoce sve sam...taj visoki stoper moze biti ekstra,ali je direktno kriv za jedan gol...onaj napadac ne moze meda,ili se momak prepao duela sa Moscanicom
Ja koliko znam Djip je otišao il treba da ode u Sampdoriu :roll: Ispravite me ako griješim :?:
Fkt ne znam ko bi mogao biti taj špic :roll: Taj Pljevljak će biti velika igračina, po mom skromnom mišljenju, on je Čolina generacija 91. Brz, jak po meni najbolji iz te generacije. Golman je vjerovatno Kustura bio, ne znam ko bi drugi mogao. Eldara odavno nisam gledao, uvijek je bio majstor, jedino da ga nije shebala Zilina i to neigranje. Sve u svemu valjalo bi da potpiše za nas, isplati će se sigurno. Momak što je najbitnije uporan i disciplinovan, a naravno talent je neosporan. Samo u mlade treba ulagati, to je valjda i upravi jasno.
Strauss Junior

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 14 mar 2010, 20:04

Ne znam fakat kako se zovu,bio je golman,jedan visok i mrsav stoper,neki mali po desnom krilu,jedan napadac povisok i mrsav,boji se sjene svoje,molim boga da ono nije toliko nahvaljeni Djip,jer ako jeste to on,onda je on daleko od dobrog igraca(ne znam kako Djip izgleda,tako da mi oproste svi ako grijesim),u vezi je bio mladi Zeba i pri napadu jedan jako nizak lik,kako sam cuo raju zovu ga Pljevljak,ne znam je li to taj lik,ali on nije los,a Dino je prema njemu uputio pokoju pohvalu...Zeba izuzetno sebican,hoce sve sam...taj visoki stoper moze biti ekstra,ali je direktno kriv za jedan gol...onaj napadac ne moze meda,ili se momak prepao duela sa Moscanicom[/quote]

Ja koliko znam Djip je otišao il treba da ode u Sampdoriu :roll: Ispravite me ako griješim :?:
Fkt ne znam ko bi mogao biti taj špic :roll: Taj Pljevljak će biti velika igračina, po mom skromnom mišljenju, on je Čolina generacija 91. Brz, jak po meni najbolji iz te generacije. Golman je vjerovatno Kustura bio, ne znam ko bi drugi mogao. Eldara odavno nisam gledao, uvijek je bio majstor, jedino da ga nije shebala Zilina i to neigranje. Sve u svemu valjalo bi da potpiše za nas, isplati će se sigurno. Momak što je najbitnije uporan i disciplinovan, a naravno talent je neosporan. Samo u mlade treba ulagati, to je valjda i upravi jasno.[/quote]

Ma nekako mi je ovaj licio na Mujkanovica,takav lik,mrsav...fakat nisam gledao Djipa,pa ne znam kako lik izgleda,ali ovaj mali se dobro prepao...inace svi juniori su bili losi danas,totalno bez energije,sa strahom nekim,mozda taj visoki stoper ima dobro kretanje i dobro se postavlja,a znao je uletiti i u napad,samo je zbog njega pao gol,klinac bas pogrijesio,ali borio se...ostali nisu vrijedni pomena
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 14 mar 2010, 20:30

Đip je brz, često bezvoljan, igra petom kad ne treba i nosi crvene kopačke :mrgreen:
Tako je bilo kad sam ga prije nekoliko mjeseci gledao protiv kadeta Širokog.

Visca el Višća!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 14 mar 2010, 20:47

slika

Ovo je Djip i on nije mrsav, on je samo brzi od trole :mrgreen:

bang
Kontakt:

Post Postao/la bang » 14 mar 2010, 20:49

Seyo_TM je napisao/la:slika

Ovo je Djip i on nije mrsav, on je samo brzi od trole :mrgreen:
istina, po brzini odskače od sviju ali potrosi lopti dostA

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 14 mar 2010, 21:00

Boccaccio saznao sam da je onaj napadac bio Mahovic, igrao je za Olimpik u prvoj ligi dok Gracic nije rastjerao sve. Sad ej presao kod nas i igra za juniore.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 14 mar 2010, 21:49

SREDNJOEVROPSKI KUP

Srednjoevropski kup je najstarije klupsko takmicenje u Evropi. Osnovan je na inicijativu velikog fudbalskog strucnjaka Huga Majsla u Becu 31. marta 1927. god. Osnivaci su bili Austrija, Cehoslovacka, Madjarska i Italija, a na njihov poziv ukljucila se i Jugoslavija.
Takmicenje je prekinuto 1940. godine da bi se nastavilo 1951. godine.
Prve propozicije su predvidjale ucesce prve dvije ekipe drzavnih prvenstava. Samim tim je Srednjoevropski kup prije rata bio najkvalitetnije takmicenje klubova Evrope. Propozicije su tokom vremena pretrpjele niz izmjena, kako u pogledu broja ucesnika, tako i u nacinu odrzavanja ovog takmicenja. Najcesce je primenjivan dvostruki kup sistem.

1963.
I kolo 1/8 finala
Sarajevo, 29.05.1963. Zeljeznicar - Austrija (Bec - Austrija) 4:1
Bec, 05.06.1963. Zeljeznicar - Austrija (Bec - Austrija) 0:2

II kolo 1/4 finala
Sarajevo, 12.06.1963. Zeljeznicar - MTK (Budimpesta - Madjar.) 1:1
Budimpesta, 19.06.1963. Zeljeznicar - MTK (Budimpesta - Madjar.) 0:1
Nastupali: Radovic V. (4), Staka M. (4), Krajnc V. (4), Kapidzic E. (4), Kulovic S. (4), Matic R. (4), Smajlovic Dj. (2), Osim I. (4/1), Smajlovic D. (4/4), Duspara Z. (4), Azabagic S. (3), Kokot K. (2), Dizdarevic A. (1).

1964.

I kolo 1/ 8 finala

Sarajevo, 10.06.1964. Zeljeznicar - Slovan (Bratislava - CSSR) 2:1
Bratislava, 17.06.1964. Zeljeznicar - Slovan (Bratislava - CSSR) 0:3
Nastupali: Radovic V. (2), Staka M. (2), Krajnc V. (2), Braculj B. (2), Jovanovic D. (1), Zemko J. (2), Gasic M. (2), Smajlovic D. (2/1), Dizdarevic A. (1/1), Osim I. (2), Azabagic S. (1), Matic R. (2), Kapidzic E. (1), Duspara Z. (1).

1967/68
I kolo 1/8 finala

Trencin, 15.11.1967. Zeljeznicar - Jednota (Trencin - CSSR) 0:0
Sarajevo, 30.11.1967. Zeljeznicar - Jednota (Trencin - CSSR) 1:0

II kolo 1/4 finala
Trnava, 28.02.1968. Zeljeznicar - Spartak (Trnava - CSSR) 1:2
Sarajevo, 06.03.1968. Zeljeznicar - Spartak (Trnava - CSSR) 2:2
Nastupali: Radovic V. (4), Hrvat F. (2), Mujkic M. (2), Staka M. (3), Katalinski J. (4), Hadziabdic E. (4/1), Jelusic B. (4/1), Bratic B. (4), Osim I. (2/1), Spreco E. (2/1), Derakovic A. (2), Bajic D. (3), Mujkic F. (1), Kadric N. (2).

1968/1969
I kolo 1/8 finala

Budimpesta, 13.11.1968. Zeljeznicar - Honved (Budimp. - Madjar.) 1:0
Sarajevo, 04.12.1968. Zeljeznicar - Honved (Budimp. - Madjar.) 1:0

II kolo 1/4 finala
Ostrava, 19.03.1969. Zeljeznicar - Banjik (Ostrava - CSSR) 1:1
Sarajevo, 02.04.1969. Zeljeznicar - Banjik (Ostrava - CSSR) 4:0

III kolo 1/2 finala
Sarajevo, 21.05.1969. Zeljeznicar - Union-Teplice (Teplice - CSSR) 1:1
Teplice, 28.05.1969. Zeljeznicar - Union-Teplice (Teplice - CSSR) 1:2
Nastupali: Radovic V. (6), Hrvat F. (3), Mujkic M. (4), Staka M. (2), Hadziabdic E. (6), Jelusic B. (6/1), Bratic B. (6), Osim I. (4), Spreco E. (4), Derakovic A. (6/2), Bajic D. (6), Mujkic F. (6/1), Bukal J. (5/3), Becirspahic V. (6/2), Saracevic H. (2), Jovanovic D. (2), Jankovic B. (1)

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 14 mar 2010, 21:59

Je li ovo zapelo nešto sa ŽELJO TV? U prvom dijelu sezone je bila epizoda nakon svake utakmice, čini mi se.

Visca el Višća!

kinone
Kontakt:

Post Postao/la kinone » 14 mar 2010, 22:09

Željovac je napisao/la:Je li ovo zapelo nešto sa ŽELJO TV? U prvom dijelu sezone je bila epizoda nakon svake utakmice, čini mi se.
zeljo tv ce biti samo na domacim utakmicama

C.Ronaldo_9
Kontakt:

Post Postao/la C.Ronaldo_9 » 14 mar 2010, 22:14

Je li moze neko napisati strijelce na danasnjoj utakmici...
Hvala unaprijed :D
IBRAHIM ŠEHIĆ JEDAN JE OD NAS..........

ANER KASAPOVIC 1979-2005

kinone
Kontakt:

Post Postao/la kinone » 14 mar 2010, 22:37

C.Ronaldo_9 je napisao/la:Je li moze neko napisati strijelce na danasnjoj utakmici...
Hvala unaprijed :D
ja samo znam da je rezultat bio jedno 7:2

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: CentarsutNaClanak921, chanchi i 88 gostiju.