Popušiti!Amarinho je napisao/la:Zaista - dosadan sam te opet ponavljam - nije mi svjiesno kako taj trun optimizma uopste.
Pa jos dodaj uz to sve sranje, da veceras Kompany cuva Dzeku - kapiten njegove ekipe, zna ga u dusu. Sve vrline.
Ako ga je Skrtel pojeo, ne znam sta ce mu Kompany...
Vels - BiH / BiH - Belgija
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Vels - BiH / BiH - Belgija
@francobaresi
-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.
-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Principatus je napisao/la:Evo vam bisera papetoljubaca Calcia i Eleganta aka Mr. Copy&Paste, scroll do sredine teme:
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?p=1938204" onclick="window.open(this.href);return false;
Elegant tu pita ko je taj Hrgota, koga mi trazimo.![]()
A Calcio na toj temi objasnjava da nekoliko nastupa Kolasinca za prvi tim Schalke-a nisu dovoljni za poziv na prijateljsku utakmicu. A danas brani poziv Susica na hebeno SP. Dakle Kolasinac nije vrijedan prijateljske, a Susic jeste SP.![]()
Samo otprilike da shvatite zasto i kako ovi placenici pisu po forumima, nema veze sa pameti. Samo spin.
p.s.
Ocekujem sad da Calcio citira kako sam 1945 pisao da se Hadzic pozove na prijateljsku utakmicu, kako bi vidjeli da li valja ili ne. Time ce pokusati da objasni, kako sam i ja zelio Hadzica na SPu. Spin do spina.
Vadis iz konteksta, Kolasinac tada nije ni imao nase papire niti se oglasio da zeli za nas igrati. Cim je to sredio ja sam kao i ostali rekao da ga mora pozvati.
I ti si nekad pisao da se pozivaju nekakvi Vrancici a da se ignorise Hadzic. Nije spin, nego istina.
Ali da se ne vracamo vise u proslost, fokusirajmo se na vecerasnju utakmicu. Hajmo BiH
- Goalgetter
- Kontakt:
Pa znas kako, ako si optimista, ovu ces recenicu preokrenuti obrnuto sto si ti napisao za Dzeku i Kompanyia.Amarinho je napisao/la:Zaista - dosadan sam te opet ponavljam - nije mi svjiesno kako taj trun optimizma uopste.
Pa jos dodaj uz to sve sranje, da veceras Kompany cuva Dzeku - kapiten njegove ekipe, zna ga u dusu. Sve vrline.
Dzeko zna kapitena svog ekipe u dusu. Sve njegove mane i vrline, i gdje je ranjiv.
Znatno jacu ekipu kao sto je Belgija (a jesu znatno jaci sa ovom nasom desetkovanom odbranom) mozes jedino pobjedit zbog bolje taktike i vece borbe. Taktiku mozemo zaboravit dok je Pape trener, ostaje borba. Momci se moraju napalit, odigrat iz inata i ginut za svaku loptu. Kao u stara vremena, kad smo pobjedili u Parkenu ili trebali pobjedit u Valenciji. To nam treba. Zato Spaha strasno nedostaje, jer je jedini lider u ekipi. Tu je Besic, ali previse je mlad da bi zagrmio u svlacionici i sve ih digao. Dzeko ne zna dvije recenice sastavit, tako da od njega nista. Mozda Piplica ludi? Ili da ih vatrena atmosfera podigne...
Nesto nam treba, jer ljudi su za klasu bolji. Inat se mora probudit.
Nesto nam treba, jer ljudi su za klasu bolji. Inat se mora probudit.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- Principatus
- Kontakt:
I ponovo lazes. Kolasinac je tada rekao, da bi pjeske dosao do Sarajeva. Pljus, pljus.calcio je napisao/la:Vadis iz konteksta, Kolasinac tada nije ni imao nase papire niti se oglasio da zeli za nas igrati.Principatus je napisao/la:Evo vam bisera papetoljubaca Calcia i Eleganta aka Mr. Copy&Paste, scroll do sredine teme:
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?p=1938204" onclick="window.open(this.href);return false;
Elegant tu pita ko je taj Hrgota, koga mi trazimo.![]()
A Calcio na toj temi objasnjava da nekoliko nastupa Kolasinca za prvi tim Schalke-a nisu dovoljni za poziv na prijateljsku utakmicu. A danas brani poziv Susica na hebeno SP. Dakle Kolasinac nije vrijedan prijateljske, a Susic jeste SP.![]()
Samo otprilike da shvatite zasto i kako ovi placenici pisu po forumima, nema veze sa pameti. Samo spin.
p.s.
Ocekujem sad da Calcio citira kako sam 1945 pisao da se Hadzic pozove na prijateljsku utakmicu, kako bi vidjeli da li valja ili ne. Time ce pokusati da objasni, kako sam i ja zelio Hadzica na SPu. Spin do spina.
Ha ja, nekima od nas valja Kolasinac, a nekima ne valja, zato volite Vrsku, Tinu i Hadzica, a Susic vam je najveci strateg. Svako onako kako mu dolikuje rekao bih.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
ne znam ni ja čemu toliko pesimizma. istina, po imenima i formi su daleko ispred nas, ali nismo ni mi za odbaciti. kad smo mogli parirati argentini koja je dogurala do finala svjetskog prvenstva, što ne bi parirali i belgiji.Amarinho je napisao/la:Zaista - dosadan sam te opet ponavljam - nije mi svjiesno kako taj trun optimizma uopste.
a što govoriš za kompanya, pa on je čuvao džeku i prošla dva puta kad smo igrali sa njima, a svi znamo kako je završilo.
Zadnja izmjena: AeGon099, dana/u 13 okt 2014, 16:43, ukupno mijenjano 1 put.
Odlazi Safete.
Dobra ima i ta mjesta...Goalgetter je napisao/la: Dzeko zna kapitena svog ekipe u dusu. Sve njegove mane i vrline, i gdje je ranjiv.![]()
Ja gledajuci te silne utakmice Citiya jos nisam te mane kod Kompanya pronasao... nadam se da je Edin...
- calcio
- Kontakt:
Zna ovaj Kompany ispasti kao amater. Sjetite se nedavno protiv Rome kako je ispao, 100% njegova greska za gol.Goalgetter je napisao/la:Pa znas kako, ako si optimista, ovu ces recenicu preokrenuti obrnuto sto si ti napisao za Dzeku i Kompanyia.Amarinho je napisao/la:Zaista - dosadan sam te opet ponavljam - nije mi svjiesno kako taj trun optimizma uopste.
Dzeko zna kapitena svog ekipe u dusu. Sve njegove mane i vrline, i gdje je ranjiv.![]()
@Principatus, to je pisalo u Avazu i tada je dosta ljudi bilo sumnjicavo oko tog clanka. Ne bi im bio prvi put da izmisle nesto.
Mister @calcio to nije bas tako.calcio je napisao/la:Zukanovic nije lijevi bek, dok Lulic to cesto igra u Laciju i u reprezentaciji. Uostalom oko Zukanovica neke stvari nisu jasne, ne znamo sta se sve desilo.
Vrancic tek sad zaigrao u Bundesligi, godinama je igrao po trecim ligama. Tako ste nekad i Prcica gurali u prvih 11 umjesto Medunjanina pa cak i umjesto Misimovica pa sta je bilo? Sto ga sad niko od vas ne spominje? Hajmo veceras igrati sa Prcicem umjesto Medunjanina?
1) Lulic ne igra cesto beka u Laziu
2) Vrancic nije igrao godinama po trecim ligama nego je bio proglasen za najboljeg veznjaka Cvajte a i igrao je za Njemacke mlade selekcije. Cvajta ti je nesto skoro kao druga Engleska liga znas gdje se neki nasi reprezentativci zele prodati poslje SP. Bilo je ocekivano da ce biti jako dobar i u Bundesligi. Problem Vrancica je njegova konkurencija na njegovoj poziciji. Njega da se je htjelo dovesti moglo se je srediti sve do SP samo ocigledno nije bio prioritet.
3) Prcic je dobitak na duge staze koji mozda moze jos puno napredovati. Po kvalitetu je u rangu TIne Susica koji nista bolje od njega nije odigrao svoje prve dvije utakmice. Njegova "mana" je da je dobio kasnije poziv pa sada mora da ceka na red. Znaci pojednostavljeno Prcic = Tino Susic ( sve je to u pet deka )
4) Nista negativno nije da navijaci zele nove igrace. Ako se isproba 10 igraca i naprimjer cetvorica zadovolje. To je razlog za slavlje a ne da se pljuju navijaci za onih sest igraca koji se nisu dokazali.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 13 okt 2014, 16:57, ukupno mijenjano 1 put.
- Goalgetter
- Kontakt:
Onda druze nisi ih dovoljno gledao. Kompany je strasan stoper, ali je X puta znao usrati motku i to posteno. Najcesce tezi ka tome, da dobije rani crveni karton, zbog neke totalne gluposti, kad igrac ide 1 na 1, i slicno. Dakle, ranjiv je.Amarinho je napisao/la:Dobra ima i ta mjesta...Goalgetter je napisao/la: Dzeko zna kapitena svog ekipe u dusu. Sve njegove mane i vrline, i gdje je ranjiv.![]()
![]()
Ja gledajuci te silne utakmice Citiya jos nisam te mane kod Kompanya pronasao... nadam se da je Edin...
A i autogolovi mu idu takodjer.

Veca je prednost odbrambenom da poznaje napadaca, nego obratno. Jer uvijek je teze nesto stvorit, nego unistit. Kompany je strasan stoper, ali zna nekad napravit nevjerovatne greske, kao protiv Liverpoola prosle sezone, i bilo je jos par situacija gdje je bio direktni krivac. Ali ne mozemo se u to uzdat. Dzeko mora ovaj put zgrabit prvu priliku koju dobije, a ne promasit ih nekoliko kao sto radi u zadnje vrijeme za repku. Prva mora bit gol, jer nece ih bit puno, to je sigurno.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
Krenem da spavam jer treba gledati utakmnicu, procitati lektiru i onda gledati Nurkica ali ne mozes zaspati jer se bojis da ce ovaj izvesti 1-5-Susic -2
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- Consigliere
- Kontakt:
Pa da postoji i 1% sanse da ga vidimo veceras pojavljiv'o bi se na formacijama sigurno. Posto ga Susic ne dozivljava, pravimo od onih koji imaju sanse da igraju veceras.Elegant je napisao/la:A zasto sada niko od vas vanserijskih strucnjaka (iz skolskih klupa) u tim silnim sastavima sto pisete ne stavite Prcica ?
Kad se sjetim pred SP i za vrijeme istog, nije mogao proci dan a da neko ne kuka sto nije pozvan ili pred utakmicu kad idu sastavi da napise "trebao je igrati Prcic da je pozvan" ??!!
Sto ga sad niko ziv ne spominje ?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
calcio je napisao/la: Dobro, vazi, u pravu si. Sa stoperom Zukanovicem na LB i sa dojucerasnjom zvijezdom regionalnih seoskih njemackih liga Vrancicem bi sa pola snage razvalili Belgiju. Ali ne samo Belgiju, nego i sve ostale.
Mario Vrančić prema izboru Kickera najbolji veznjak 'Cvajte'
Prema izboru uglednog njemačkog sportskog magazina Kickera igrač Paderborna Mario Vrančić izabran je za najboljeg veznjaka njemačke 2. Bundeslige za prošlu sezonu. Paderborn je u prošloj sezoni izborio ulazak u elitni rang takmičenja u Njemačkoj, a Vrančić je bio jedan od najzaslužnijih za taj historijski uspjeh ovoga kluba. U 30 odigranih utakmica prošle sezone postigao je pet golova i upisao deset asistencija.
Ako ovo nije bio dovoljan razlog da Papeta zainteresira ovaj igrac ja neznam sta je. Najbolji veznjak Cvjate.
večeras ćemo imati šansu jedino ako Pape izvede formaciju sa Hajrovićem, Lulićem /Višćom po krilima i sa Vedatorom na klupi.
nekako ova PREJAKA Belgija mi je najtanja (
), ako se tako uopšte može reći, po krilima, ali poznavajući Papeta on će natrpati 3-4 igrača u sredinu, Pjanketa, Medu i Sušića, iza njih Bešića i možda čak i Hadžića s njim i tako će smetati jedni drugim, a krila, naša skoro pa jedina šansa, će ostati na klupi...
nekako ova PREJAKA Belgija mi je najtanja (
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Nema sanse da ce izvesti dva krila. Prije da ce Hajrovica umjesto Ibisevica,a da ce Lulic sa pozicije lijevog beka pokrivat cijelu stranu zajedno sa Tinom kao laznim krilom.
Sent from my GT-S7560 using Tapatalk
Sent from my GT-S7560 using Tapatalk
Na lijevoj ruci traka suvereno leži,desnom nogom projektile on lansira ka mreži
Belgija ima samo dvije slabe tacke jedna je stoper ( Lombaerts ) a druga je desni bek ( Alderweireld ) ako budu uopste igrali njih dvojica. Nadam se da ce Dzeko i ko god bude igrao lijevo krilo ( Lulic, Susic ) to znati iskoristiti. Najebali smo ako ce Kompany igrati flastera na Dzeki onda ce biti jako bitno da igraci iz drugog plana izlaze na Lombaertsa i Alderweirelda.Amarinho je napisao/la:Zaista - dosadan sam te opet ponavljam - nije mi svjiesno kako taj trun optimizma uopste.
- calcio
- Kontakt:
Ovaj @Ajax stvarno kao da je poceo pratiti fudbal prosle godine. Sve mu pocinje od prosle sezone, kao da se prije 2013-2014 nije igrao fudbal.
Lulic prosle sezone nije igrao lijevog beka. Vrancic prosle sezone igrao u cvajti...
Da, tacno. Ali sta je bilo prije toga?
Lulic je u svojoj prvoj sezoni u Italiji skoro cijelu polusezonu igrao LB kada je Radu bio povrijedjen. Da ne govorim da to cesto igra i u reprezentaciji. Vrancic je godinama prije prosle sezone igrao u regionalnim ligama. Probio se kao vrlo mlad i kada je svak ocekivao da napravi korak dalje on nije napravio nista nego je igrao u nizim ligama sve do prelaska u Paderborn.
Lulic prosle sezone nije igrao lijevog beka. Vrancic prosle sezone igrao u cvajti...
Da, tacno. Ali sta je bilo prije toga?
Lulic je u svojoj prvoj sezoni u Italiji skoro cijelu polusezonu igrao LB kada je Radu bio povrijedjen. Da ne govorim da to cesto igra i u reprezentaciji. Vrancic je godinama prije prosle sezone igrao u regionalnim ligama. Probio se kao vrlo mlad i kada je svak ocekivao da napravi korak dalje on nije napravio nista nego je igrao u nizim ligama sve do prelaska u Paderborn.
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 13 okt 2014, 16:56, ukupno mijenjano 1 put.
@Cartman
Bravo. To hocu da kazem... Uz to Dzeki ne leze stoperi tipa "mrcina" kao sto je Kompany, Skrtel, Distin i sta ja znam... Vjerujem da ce ga Kompany preuzet na prekidima te nam tako uzet tu skoro svaku opasnost, jer iskljuceno je, da bilo ko drugi recimo iz kornera nesto napravi. Zna Kompany gdje ce Dzeko cekat, na koju stativu ide cesto, kad skace itd... mislim oni treniraju zajedno 2-3 puta na dan...
Nasa sansa, i ako je veoma mala po meni, lezi u visokom pressingu i to 90min. Ako ih mozes ranit, onda u fazi kad stvaraju napad. Kad je lopta 30m od gola i vodi je Hazard te ide 1 na 1, *ebi ti to, vec je kasno - jer ce nam izbazit barem jednog odbrambenog i stvorit tako visak igraca u njihovu korist. Znaci pressing na zadnju liniju, zatvorit im u centru opcije za prvi pas, Naingolana, Defoura...
...i onda nek slobodno nabijaju onom mladom crncu gore.
Bravo. To hocu da kazem... Uz to Dzeki ne leze stoperi tipa "mrcina" kao sto je Kompany, Skrtel, Distin i sta ja znam... Vjerujem da ce ga Kompany preuzet na prekidima te nam tako uzet tu skoro svaku opasnost, jer iskljuceno je, da bilo ko drugi recimo iz kornera nesto napravi. Zna Kompany gdje ce Dzeko cekat, na koju stativu ide cesto, kad skace itd... mislim oni treniraju zajedno 2-3 puta na dan...
Nasa sansa, i ako je veoma mala po meni, lezi u visokom pressingu i to 90min. Ako ih mozes ranit, onda u fazi kad stvaraju napad. Kad je lopta 30m od gola i vodi je Hazard te ide 1 na 1, *ebi ti to, vec je kasno - jer ce nam izbazit barem jednog odbrambenog i stvorit tako visak igraca u njihovu korist. Znaci pressing na zadnju liniju, zatvorit im u centru opcije za prvi pas, Naingolana, Defoura...
...i onda nek slobodno nabijaju onom mladom crncu gore.
Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 22 gosta.