Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ajax
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Ajax » 13 okt 2014, 12:32

Virtu4l je napisao/la: Loše si skontao. Kritike na račun Pjanića su uvijek postojale. Sad su malo intenzivnije, zato jer napokon nema igrača koji ga je godinama 'gušio'.
Nisam mislio na tebe sto se toga tice nego na neko druge "forumase". Ti ga kritikujes vec duze vremena a neki su ga poceli kritikovati tek poslje zadnje dvije utakmice za koje je itekako kriv i selektor a ne samo Pjanic, igraci. Selektor je duzan da skroji momcad oko Pjanica da izvuce maksimum iz njega. Ako to znaci 4-3-3 onda neka tako igra. Ili 4-2-3-1 ili nesto deseto. On je selektor on bi trebao da zna kako izvuci najbolje iz Pjanica a ne da se sudara sa igracima na sredini terena i da se nezna ko sta igra.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 okt 2014, 12:36

Consigliere je napisao/la: Kritike su zbog toga sto ljudi ocekuju da Pjanic radi ono sto je radio Miske, a to necemo docekati. Pjanic radi ono sto bi radio Bajramovic, recimo, da ga nisu povrede syebale i da je ispunio sav svoj potencijal. Misimovic je poseban i jedinstven igrac, a koliko je znacio nasoj ekipi vidi se i jos ce se vidjeti.
Nedo nam bog da za nas igra Modric ili cak Rakitic. Nasli bi se i za njih dvojicu kruticari da su losiji od Misketa jer nedaju dovoljno golova, asistencija :roll: A to sto igraju sasvim druge pozicije to nema veze ocigledno.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 13 okt 2014, 12:51

slika

Najveci krivac za to ocekivanje da Pjana zamjeni Misketa je upravo Ciro. Evo formacije protiv Belgije... Gdje je tu bilo mjeta za Pjanica? Rahimic i Muratovic su Boban i Asanovic, u fazonu lopta moze proci ali igrac ne. Cirina dugogodisnja vizija. Posto nije mogao naprijed, jer nije bio nivo Misketa u tom trenutku, logicna je bila ona da za njih dvojicu nema mjesta na terenu u isto vrijeme. Nekoliko godina kasnije, to vise nije vrijedilo jer je Pjanic potpuno promjenio poziciju i ulogu na terenu.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 okt 2014, 12:54

Consigliere je napisao/la:slika

Najveci krivac za to ocekivanje da Pjana zamjeni Misketa je upravo Ciro. Evo formacije protiv Belgije... Gdje je tu bilo mjeta za Pjanica? Rahimic i Muratovic su Boban i Asanovic, u fazonu lopta moze proci ali igrac ne. Cirina dugogodisnja vizija. Posto nije mogao naprijed, jer nije bio nivo Misketa u tom trenutku, logicna je bila ona da za njih dvojicu nema mjesta na terenu u isto vrijeme. Nekoliko godina kasnije, to vise nije vrijedilo jer je Pjanic potpuno promjenio poziciju i ulogu na terenu.
Nije ni ovo lose od @calcia 4-3-3. Bolje i to nego 4-4-2 a i Pjanic bi se mozda bolje snasao. Naravno na poziciju Visce ide Lulic a na beka Kolasinac.
calcio je napisao/la: Od kako se Misimovic oprostio mi nemamo prave prirodne desetke i po meni ne bi trebali gurati Medunjanina (ili Pjanica) na tu poziciju. Stilic bi to mogao biti u buducnosti, bio je u formi ali nesto se ne cuje u zadnje vrijeme..?Susic pokusava igrati sa tri centralna vezna u formaciji 4-1-3-2 ali nisam siguran ni to da je najbolje rjesenje. Tri centralna vezna su ok ali onda bi trebali igrati sa jednim napadacem protiv jacih ekipa. Znaci po mom misljenju namece se sama po sebi neka formacija kao sto je 4-3-3 sa Besicem, Medunjaninom i Pjanicem na sredini. Da se ja pitam tako bih igrao.
-------------------Begovic----------------
Mujdza----- ????------ Sunjic-------Lulic
-----Pjanic------Besic---Medunjanin----
---Hajrovic------Dzeko-------Visca---

???= Vranjes ili Hadzic

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 okt 2014, 12:55

Ko je bio/gledao utakmicu mora se sjecati kakve je cevape Dembele pravio. :tokralju: :P Taktika je bila odlicna, bili smo zgusnuti i na pocetku doslovno osigurali 3 boda.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 13 okt 2014, 13:00

Sabinho je napisao/la:Ko je bio/gledao utakmicu mora se sjecati kakve je cevape Dembele pravio. :tokralju: :P Taktika je bila odlicna, bili smo zgusnuti i na pocetku doslovno osigurali 3 boda.
Ma, Ciro majstor! Nakon dva treninga je skontao kako i sta treba, i prilagodjavao taktiku protivnicima: nekad sa jednim, nekad sa dva spica, pa nekad jaca sredina itd. Jedini put kad je igrao za raju je bilo protiv Spanije kuci, i znamo sta je bilo.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 okt 2014, 13:03

Samo neznalice mogu porediti Ciru i Papeta sto se tice trenerskog znanja a tek motivisanja igraca i publike. Da nas on sad trenira napalio bi raju na ovu utakmicu da bi sve grmilo a i igrace. Uvjerio bi nas i igrace da idemo po pobjedu. To dali je dobar ili los covjek to stvarno neznam ili kolika mu je plata niti me ne zanima. Kao trener mi bi sa njim prosli grupu na SP i potukli se sa ne tako nepobjedivim Francuzima. Bilo bi svega, a protiv Kipra nikad nebi izgubili niti bi igrali dijamant taktiku sa ovim igracima.

[youtube][/youtube]

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 13 okt 2014, 13:22

Pjana kralju, veceras je tvoja noc, iz slobodnjaka, iz sesnaesterca, s 30 metara kako god moras ga zabit, ili barem neka genijalna asistencija za Dijamanta, vi ste nam jedina nada nocas

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 13 okt 2014, 14:08

Virtu4l je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:nesto kao box to box
Gdje ćeš to reći, sad će Kurleone i znalci da te strijeljaju, jer pobogu, oni znaju tačnu definiciju box to box igrača i ne treba im Wikipedija.
Znas ti dobro da se nikada nisi proslavio kada si mene prizivao :mrgreen: :lol: .

Na SP-u je za BiH igrao najprije box-to-box. Medjutim, u Romi nije, a ti si izjavio da je igrao u Romi box-to-box pa su te momci strijeljali, ja te vala nisam dirao :lol: .

Ma da je Consigliere rekao nesto kao box-to-box, sto je sirok pojam, dok si ti ranije isao grlom u jagode :lol: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 okt 2014, 19:05

Consigliere je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Ajax je napisao/la:Nego dali ove kritike na racun Pjanica se rade zbog toga da bi se opravdao Papetov kiks u taktici tek sada sam skontao ?? :lol: :lol:
Loše si skontao. Kritike na račun Pjanića su uvijek postojale. Sad su malo intenzivnije, zato jer napokon nema igrača koji ga je godinama 'gušio'.
Kritike su zbog toga sto ljudi ocekuju da Pjanic radi ono sto je radio Miske, a to necemo docekati. Pjanic radi ono sto bi radio Bajramovic, recimo, da ga nisu povrede syebale i da je ispunio sav svoj potencijal. Misimovic je poseban i jedinstven igrac, a koliko je znacio nasoj ekipi vidi se i jos ce se vidjeti.
Bgm je meni recimo Cartman tvrdio da cemo bez Misimovica biti jaci tri puta.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 okt 2014, 19:08

I bili bi jaci da kreten igra sa 4-2-3-1. Ali naravno da bi bolje bilo da Miske igra umjesto Tinceka. Da je veza Besic, Pjanic, Medunjanin sa jasnim ulogama i sa trkacima po krilima, preporodili bi se. Misimovic je strasno usporavao igru pred kraj karijere. On je u proslim kvalifikacijama odigrao samo jednu dobru utakmicu, protiv Grcke u Zenici.

A bilo je i onih koji su govorili da cemo bez Spahe bit za klasu jaci. :kafa:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 okt 2014, 19:15

Cartman je napisao/la:I bili bi jaci da kreten igra sa 4-2-3-1. Ali naravno da bi bolje bilo da Miske igra umjesto Tinceka. Da je veza Besic, Pjanic, Medunjanin sa jasnim ulogama i sa trkacima po krilima, preporodili bi se. Misimovic je strasno usporavao igru pred kraj karijere. On je u proslim kvalifikacijama odigrao samo jednu dobru utakmicu, protiv Grcke u Zenici.

Bez Spahica smo u ove dvije utakmice primili 1 gol i to nije nesto porazavajuce, no bez Misketa smo zabili 1 sto a poznati smo kao efikasna repka. No onoga koga nema bez njega se mora. Idemo mi po pobjedu a za dalje cemo vidjeti. :bih:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 okt 2014, 19:19

Sabinho je napisao/la:
Cartman je napisao/la:I bili bi jaci da kreten igra sa 4-2-3-1. Ali naravno da bi bolje bilo da Miske igra umjesto Tinceka. Da je veza Besic, Pjanic, Medunjanin sa jasnim ulogama i sa trkacima po krilima, preporodili bi se. Misimovic je strasno usporavao igru pred kraj karijere. On je u proslim kvalifikacijama odigrao samo jednu dobru utakmicu, protiv Grcke u Zenici.

Bez Spahica smo u ove dvije utakmice primili 1 gol i to nije nesto porazavajuce, no bez Misketa smo zabili 1 sto a poznati smo kao efikasna repka. No onoga koga nema bez njega se mora. Idemo mi po pobjedu a za dalje cemo vidjeti. :bih:
Kakav jedan gol momcino? Primili smo dva, i to od KIPRA.

Ali dobro, nemoj mi svadje i negative sad pred tekmu. Idemo zmajevi, valjda se Pjana trgne veceras. :bih:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 okt 2014, 20:03

Halali, u prebacaju sam :bih: :D

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 13 okt 2014, 20:11

Hajde Mire veceras obraduj naciju i prvu koju budem guzio slisticu u nju nebi rodila gaziju sa tvojim imenom

Volim te Bosno

Sent from my iPhone using Tapatalk
Thomas Müller - Fußballgott

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 okt 2014, 20:33

DonCorleone je napisao/la:Znas ti dobro da se nikada nisi proslavio kada si mene prizivao :mrgreen: :lol: .
Nemoj da ja vadim postove iz arhive, opet ćeš bjegati po forumu.
DonCorleone je napisao/la:Na SP-u je za BiH igrao najprije box-to-box. Medjutim, u Romi nije, a ti si izjavio da je igrao u Romi box-to-box pa su te momci strijeljali, ja te vala nisam dirao :lol: .
Nisam izjavio da je to igrao u Romi, već sam rekao da je Mire klasični box2box igrač, a SP je pokazalo da mu ta uloga u reprezentaciji najviše odgovara :wave:

Strijeljali, pa se nakon SP ponovo sakrili u rupice.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 13 okt 2014, 20:34

ko će ga večeras gušit'? :urnebes:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 okt 2014, 20:36

Chinaglia je napisao/la:ko će večeras da ga guši? :urnebes:
Nainggolan. :kafa:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 13 okt 2014, 20:41

Goalgetter je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:ko će večeras da ga guši? :urnebes:
Nainggolan. :kafa:
a od naših? :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 okt 2014, 21:18

To je to sine Miraleme...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], bordobijeli, bvsic, Cwirek, DjaniTarik, kolezeljovac, legendarnadruga, LoveFootball1987, Pitar6785, Vaya, Zglavkar i 133 gosta.