veteran71 je napisao/la:Broj jedan razlog slabe posjete su slaba igra koju pruzaju igraci, neispunjavanje obecanja o Evropi (niko nikog nije tjerao da postavlja ciljeve, ali ako ih sam postavi a ne ostvari, trebao bi se barem izvinuti navijacima), los odnos prema omladinskoj skoli, zatvorenost Veleza u krug 3-4 covjeka koji sve odlucuju i na taj nacin privatiziraju svetinju i jos je koriste za politicku promociju
1) Kazes da je slaba igra razlog neposjecenosti. Dokaz da to nije tacno: Prosle sezone je Velez uvezao 7 pobjeda za redom, ukljucujuci i Svinje i Zelju, i koliko je bilo ljudi na tekmi? Hoces reci da razvaljivanje Zeljeznicara 4:2 nije bila dobra tekma? I koliko je ljudi doslo nakon toga? Hoces reci da Velez nije igrao dobro proslo proljece? Ili mozda i ne pratis tekme. Jer meni samo neko ko ne gleda Velez moze rec da Velez nije igrao dobro proslu sezonu - a posjeta je opet bila nula. Znaci teorija da je slaba igra Veleza razlog manjka posjete je jednostavno nelogicna jer bez obzira kako Velez igrao posjeta je slaba. Znaci kvaliteta igre nije mjenjala posjetu.
2) Kazes posjeta slaba jer se neko treba izvinuti za Evropu? Pa Evropa jos nije izgubljena. Sezona jos traje. A prosle sezone je Velagic koliko se ja sjecam rekao na pocetku da Evropa nije glavni cilj, nego da je cilj 5-8 mjesta, a Evropa je ono 'ako se desi'. Feja je, do duse, nakon svog dolaska spomenuo Evropu kao cilj i to na prvoj svojoj konferenciji za stampu - i to jeste istina, ali mislim da ko god je gledao tu pressicu mogao je skontati da je covjek samo okrecao list. I covjek nije imao ni 3 treninga s ekipom kad je to rekao - plus to nije rekao klub nego on koji je tek dosao. I sta sad? Da ga malo kritikujemo sto je postavio visoki cilj? Glupost.
A sve i da jeste uprava rekla da je Evropa glavni cilj - jel se to Inter izvinjava kad kaze da zeli Evropu pa neuspije? Jel se to Man. U. izvinjava kad kaze da zeli Evropu a ne uspije? Jel se to iko izvinjava ako ne dobije Evropu? Kakva ti je to prica svega ti? I gdje to ima da klub pokusa napraviti iskorak pa se treba izvinjavat ako neuspije? Ta niko nije neuspio namjerno - nego je igrao i izgubio. To je sport. I to je normalno. Svak zeli pobjedu.
3) Omladinska skola kao razlog slabe posjete? Pa omladinska skola je na ledini od 1992e godine pa zasto posjeta nije pala nakon rata, a ne nakon bojkota? Do izgradnje svlacionica djeca se na ledini presvlacila. A nakon bojkota je pala posjeta. A i ako jeste omladinska skola razlog (sto nema sanse da je) ako nista moras barem priznat da se NESTO okrece po pitanju skole - barem taj teren ako nista drugo. Ne znam od cega ocekujes da klub izdvoji za djecu kad to nije radjeno nikad u zadnjih 20 godina. Ali evo opet se izdvaja i opet se nesto radi na toj omladinskoj skoli. Plus nikad nisam cuo nekog da kaze "necu na tekmu jer Velez ne ulaze u omladinsku skolu" a sumnjam da si i ti to cuo.
4) Zatvorenost Veleza u 3-4 covjeka. Prvo, UO ima vise od 4 clana - znaci neistina i to moze posvjedocit tovar ljudi u UOu kluba (a znam ih nekoliko). A drugo, imas 12 epizoda Rodjeni Rodjeni samo ove sezone gdje su 90% pitanja odgovoreno - ili nisi nasao vremena da ih pogledas. Ali bukvalno su ljudi tovar pitanja odgovorili i obrazlozili zasto sta rade. A i da jest 3-4 covjeka - jel to nesto neobicno da klub vodi skupina ljudi? Jel to u FSK odlucuje 10-20 ljudi o svemu ili se pita njih 3-4? Ili bi ti mozda da se razgovara o klubu u Fejicevoj da ti mozes slusat sta pricaju? Navedi JEDAN klub gdje je slucaj to sto ti tvrdis da je problem. A neces ga navest - mozes samo slagat ili izmislit - jer toga nema. A u Velezu 2 clana UOa su navijaci (jedan RA i jedan dijaspora). To nemas ni u jednom drugom klubu - tako da reci da Velez je zatvoren moze samo biti zlonamjeran komentar.
5) Politicka promocija? To mislis na SDP vjerovatno. Prvo nisi dao dokaz za tu optuzbu pa moram reci da ti ne vjerujem da je to istina. A drugo, i da jeste, pa Velez je UVIJEK bio ljevicarski klub a SDP je ljevicarska stranka. Velez je UVIJEK imao radnicku i socijalisticku orijentaciju. Zasto bi to bio razlog manjka posjete u 2014 kad je to nastalo 1922? Plus, evo i da jesi u pravu, i da jest politicka promocija, hoces da kazes da Dzubur nije dosao u klub prije izborne kampanje i nije otisao odmah nakon izbora? Hoces da kazes da niti jedna uprava kluba od rata pa do danas nije prosla a da nije imala barem nekon kontakta sa bilo kojom od stranaka?
Eto te stare mi ko nem73.