Književnost

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Tribalian
Kontakt:

Re: Književnost

Post Postao/la Tribalian » 17 okt 2014, 01:22

muamerc je napisao/la:Da li neko moze predloziti kakve knjige, romane gdje se radnja desava u americi od 1700 do 1900, otprilike, ili historijske knjige u tom periodu?
Edgar Alan Po , Mark Tven ...

A istorijskih knjiga iz tog perioda bar ovde imas koliko hoces. :) Ne trebaju ti strani autori, jer ti treba nekoliko zivota da procitas domace. :)
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 17 okt 2014, 13:45

Pa, ovaj Dario je stvarno bio veliki pisac. Često mu se vraćam, a sad mi ovo pod ruke dođe.
... strah me je; šta li će se iz ovog izroditi?
Ne može loše, Eso. Hoćeš li se opet vidjeti s njom?
-Hoću: rekla mi je da je čekam na istom mjestu 2028. godine.

Pojačao sam limunadu još jednom votkom i pomislio:
I to je nešto. Šta je dvadeset i osam godina naspram nikad.
Znam da smo ga često ovdje spominjali, ali evo, opet preporuke za ove mlađe naraštaje koji ne znaju šta da prvo uzmu u ruke. :salut:

Inače, u zadnje vrijeme sam počela sa biografijama (i Daco se može tu uvrstiti sa svojim pričama). Kad završim par knjiga, spomenuti ću ih ovdje. :)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 17 okt 2014, 14:05

pročitao Zovem se Crveno od Pamuka. Nije loša knjiga, ali ne mislim da je za nobela. malo zamara sa milion pogleda na jednu te istu umjetnost
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 okt 2014, 22:19

jedini sam vjeran ovoj temi...

inače pročitao sam i Lovca na zmajeve od Hoseinija... kakva knjiga jbt, oduvala me skroz
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 19 okt 2014, 22:22

DANTES je napisao/la:jedini sam vjeran ovoj temi...

inače pročitao sam i Lovca na zmajeve od Hoseinija... kakva knjiga jbt, oduvala me skroz
Mene je ostavila bez teksta, kako nešto može toliko navikano bit, a ustvari je šund IMO :mrgreen:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 19 okt 2014, 22:23

muamerc je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Ako te zanima opšta historija onda svakako Dragoljub Živojinović - Uspon Evrope : 1450-1789. Tu ćeš naći mnogo toga o Španiji, Portugalu, Engleskoj, SAD, itd, odlična je, :thumbup:

Ako je budeš već čitao, obrati posebno pažnju na Prusku, :cool:

Nisam još onu paranormalno pročitao, :problem:
Hvala, bas sam nesto slicno trazio. Vec sam je skinuo i spremna je za citat. :-)
Hajde posalji link za download molim te.

Usput, trenutno na čitanju knjiga teniskog novinara, Krisa Bauersa o Novaku Djokovicu. Nezavisna knjiga, a ne biografija Novaka, što je bitno za napomenuti.
Zadnja izmjena: Pappy, dana/u 19 okt 2014, 22:38, ukupno mijenjano 1 put.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 okt 2014, 22:32

Dex je napisao/la:

Mene je ostavila bez teksta, kako nešto može toliko navikano bit, a ustvari je šund IMO :mrgreen:
to nije knjiga vrhunske pisane riječi to je knjiga emocije onoga što svako od nas ima u sebi za čim žudi i za čim žali... npr zovem se crveno jeste književno jača knjiga(stil, konstrukcija rečenica), ali ova je nešto posebno...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 19 okt 2014, 22:39

DANTES je napisao/la:
Dex je napisao/la:

to nije knjiga vrhunske pisane riječi to je knjiga emocije onoga što svako od nas ima u sebi za čim žudi i za čim žali... npr zovem se crveno jeste književno jača knjiga(stil, konstrukcija rečenica), ali ova je nešto posebno...
Može bit da mi ne valja, jer sam je čit'o u doba kad sam bio emotivno nedostupan.Možda bih promijenio mišljenje da opet pročitam, al vremena nemam
Zadnja izmjena: Dex, dana/u 19 okt 2014, 22:59, ukupno mijenjano 1 put.
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 okt 2014, 22:41

Meni je bila :thumbup:

Jest da sam je citao prije dvije godine ali moze proci gledajuci sad na nju, kad sam zreliji.

Mada, nikad me nije previse odusevljavala ta istocnjacka knjizevnost, vise naginjem k'a zapadu :kafa:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 okt 2014, 22:44

@dex pa sve zavisi... meni se lovac u žitu nimalo nije dopao..
@otelo ja mogu sve.. moraću probati i murakamija i još ponešto od pamuka i hoseinija.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 19 okt 2014, 22:49

Ima nas, Dantes. :)
Polako se čita, ali ne evidentiram sve ovdje. Kad napokon navratim, onda obično nešto zaboravim. :)

Što se tiče te knjige, dijelim mišljenje. Ostavila je ogroman utjecaj na mene, kao i prva Khaledova knjiga. Treća mi nekako uvijek bježi, ali ću i nju uskoro pročitati, nadam se.

Jedan forumaš je ovdje jednom spomenuo tu knjigu, ali nikad nije obrazložio svoje kritike, iako je bio prozvan. Zaboravila sam o kome se radi, ali bih voljela i danas čuti njegovo mišljenje. :mrgreen:

Preporučujem ti Murakamija, mene je nekako kupio. :thumbup:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 okt 2014, 22:54

@Dantes mogu i ja sve citati ali mi mnogo vise lezi u glavi zapadna knjizevnost.

Murakamiji je isto vrh pisac, i njega sam citao podavno ali ga se sjecam u dobrom sjecanju :mrgreen:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 19 okt 2014, 22:57

Pappy je napisao/la:
muamerc je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Ako te zanima opšta historija onda svakako Dragoljub Živojinović - Uspon Evrope : 1450-1789. Tu ćeš naći mnogo toga o Španiji, Portugalu, Engleskoj, SAD, itd, odlična je, :thumbup:

Ako je budeš već čitao, obrati posebno pažnju na Prusku, :cool:

Nisam još onu paranormalno pročitao, :problem:
Hvala, bas sam nesto slicno trazio. Vec sam je skinuo i spremna je za citat. :-)
Hajde posalji link za download molim te.

Usput, trenutno na čitanju knjiga teniskog novinara, Krisa Bauersa o Novaku Djokovicu. Nezavisna knjiga, a ne biografija Novaka, što je bitno za napomenuti.
" onclick="window.open(this.href);return false;

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 okt 2014, 23:00

Otelo je napisao/la:@Dantes mogu i ja sve citati ali mi mnogo vise lezi u glavi zapadna knjizevnost.
Takodje, ne bezim ni od ove lokalne. ;)

Preporuka

slika

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 20 okt 2014, 22:34

Tribalian je napisao/la:
Otelo je napisao/la:@Dantes mogu i ja sve citati ali mi mnogo vise lezi u glavi zapadna knjizevnost.
Takodje, ne bezim ni od ove lokalne. ;)

Preporuka

slika
ovaj stojiljković me razočarao kao čovjek. jedna sitna duša, arogantan, ohol, i vrlo nabusit... neprijatno iskustvo na jednom forumu sa dotičnim
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 20 okt 2014, 23:12

Od mog profe Keca sinčina. Ako je u pola kao otac mogla bi to biti dobra stvar. Vidio sam po trafikama i dok završim ovih što imam htio sam to uzeti.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 20 okt 2014, 23:15

DANTES je napisao/la: ovaj stojiljković me razočarao kao čovjek. jedna sitna duša, arogantan, ohol, i vrlo nabusit... neprijatno iskustvo na jednom forumu sa dotičnim
Nije valjda da i on piskara po forumima?

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 okt 2014, 00:00

Tribalian je napisao/la:
DANTES je napisao/la: ovaj stojiljković me razočarao kao čovjek. jedna sitna duša, arogantan, ohol, i vrlo nabusit... neprijatno iskustvo na jednom forumu sa dotičnim
Nije valjda da i on piskara po forumima?
i to na jedan vrlo ružan, primitivan pa rekao bih i seljački način... vreba postove onih koji mu kritikuju knjigu, ili ga ne smatraju jednakim pekiću, ćosiću, andriću :*)

@papy nenadov sin????
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 21 okt 2014, 00:02

DANTES je napisao/la: Nije valjda da i on piskara po forumima?
i to na jedan vrlo ružan, primitivan pa rekao bih i seljački način... vreba postove onih koji mu kritikuju knjigu, ili ga ne smatraju jednakim pekiću, ćosiću, andriću :*)

[/quote]

Znaci pacenik klasican. Koju si mu knjigu kritikovao ? :mrgreen:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 okt 2014, 00:14

Tribalian je napisao/la:
DANTES je napisao/la: Nije valjda da i on piskara po forumima?
Znaci pacenik klasican. Koju si mu knjigu kritikovao ? :mrgreen:[/quote]
ma ja to nisam ni čitao nisam našao vremena, ni ebook, a u biblioteci nema. nego tri cure od koji je jedna magistrala srpsku i svjetsku književnost, druga srpsku, špansku i englesku, a treća je student francuske. kritike su bile na mjestu i onda dođe lik, pazi ovo, koji se registrovao na forum otvorio temu u kojoj predstavlja knjige od stojiljkovića i više nikad ništa na forumu nije napisao i krene da ih vrijeđa na najprimitivnije načine, kako one nisu u pravu, kako su djela vrhunac novije srpske književnosti... onda se i ja uključim, malo ga zezam, on poriče ko je kao on je samo fan(mos misliti).. jedna cura malo gugla i provali to jeste dokaze da to jeste on. i da ima više nikova na više foruma...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []