Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
Re: Edin Džeko
Ova vecerasnja tekma je meni samo potvrdila ono sto sam ovdje i mnogo ranije govorio. Naime kad se govorilo o tome kome treba dati kapitensku traku rekao sad da sto se tice ponasanja na i van terena zasluzuje je Bega, medutim volio bih da je dobije Edin jer imam osjecaj da bi ga to preporodilo, dohavizalo i od njega napravilo jednog pravog ratnika u dresu repke. I drago mi je da sam bio upravu. Barem po nekom mom skromnom misljenju, otkako je preuzeo kapitensku traku, Dzeko je totalno drugi igrac u reprezentaciji. Ako ne zabija golove, bori se maksimalno i definitivno daje sve od sebe. Sto znaci da mu je kapitenska fakat posluzila neka dodatna motivacija da se bori jos vise na terenu. Sto se sinocnje tekme tice, ja ga samo nisam na mjestu golmana vidio. I u odbrani ga je bilo, i u sredini terena, i na krilima i naravno u napadu. Elem Kapitenu ziv nam bio i samo ovako nastavi. Ne ocekujemo cuda samo ocekujemo trud, zelju i volju. Jos da nam je normalan selektor, gdje bi nam kraj bio.

I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
- AlfredBorden
- Kontakt:
Belmin6 je napisao/la:Ne volim te pretjerano nešto..
ALi brate svaka cast za veceras, poželio sam ovakve tvoje utakmice.
Editovao, razlog je nebitan.
UMRI SAFETE SUSICU!
UMRI SAFETE SUSICU!
- bordo_Sarajevo
- Kontakt:
Bit ce to tuzan dan kada se ovaj covjek oprosti od reprezentacije ....
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
Ja o tome ne smijem ni da razmisljembordo_Sarajevo je napisao/la:Bit ce to tuzan dan kada se ovaj covjek oprosti od reprezentacije ....
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Šta vam je, igrat će Edin još dugo, dugo za našu reprezentaciju.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
-
Evil Genius II
da, kombinacija iz wolfsburga je bila cista poezija ali nije bas da dzeko danas, kada miske nije tu, nema upotrebljivih lopti. nije ga islo jedno vrijeme, sinoc je procepio i nadam se da ce ispuniti svoju kvotu od nekih 9, 10 golova u kvalifikacijama . i bog i narod su svjedoci da nam trebaju njegovi goloviVirtu4l je napisao/la:Tada je iza sebe imao čovjeka koji ga je vezanih očiju pogađao u trepavicu.
Koliko Dzeko ima golova za repku,,,na transfermarktu pise 34 ali sinoc komentator govori da mu je ovo 38 pogodak.
Do petobanke cemo brojat kasnije nema veze.Mislim da je 38.
Momčina se drastično promijenio od kako je dobio traku.
Morat ću izvadit iz sehare onaj dres Wolfsburga. A i vrijeme je bilo.
Morat ću izvadit iz sehare onaj dres Wolfsburga. A i vrijeme je bilo.
A.F.C. Bournemouth!
Jedini čovjek koji zaslužuje traku oko ruke, pravi i istinski kapiten. 
Just to settle it once and for all: Which came first, the chicken or the egg? The egg, laid by a bird that was not a chicken.
Prije svega covjek, ljudina pa kapiten skidam kapu za onu zelju sto si ispunio onoj nani pa na tvojim igrama..
Sinoc je pokazao sve sto se od njega ocekuje..Borbenost,trka,gol..Zasluzio sve cestitke i definitivno u ove dvije utakmice opravdao traku koju je zasluzeno dobio nakon Spahe..Kapitenu,kapa dole ! 
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Moram priznati da ga ja nisam vidio kao 1. izbora za kapitena. Ipak kad razmislim kolika je to ljudina i igračina i sve njegove zasluge, ipak nema dileme za kapitena + njegova igra otkada je dobio traku je za
Dijamantu naš.
Dijamantu naš.
Edin Dzeko kad zeli da igra je jedan od najboljih svjetskih napadaca. To je bilo vidljivo i sinoc. Naklon do poda momcino opet si dusu ostavio na Bilinom Polju
Edin od sinoć nam je potreban da bismo se direktno plasirali na EP i zaigrali tamo bitnu ulogu (smjenu selektora podrazumijevam
). Pored efektnog pogotka, bio je borben, vraćao se nazad po loptu i često bio u prilikama. Dakle, bio je sve osim statičnog, što je svakako odlična stvar za nas.
Protiv Izraela je za očekivati nastavak golgeterske serije.
Protiv Izraela je za očekivati nastavak golgeterske serije.
Jesmo to zaboravili osmijeh poslije Nigerije?
Kad su me ovdje prozivali svakakvim imenima jer sam ga branio.
Edin Džeko, najbolji bh. igrač svih vremena.
- Goalgetter
- Kontakt:
A sta cemo za njegov osmjeh?Wisey je napisao/la:Jesmo to zaboravili osmijeh poslije Nigerije?

Semper Fidelis
Džeko deveti najbolji strijelac u Evropi
Kapiten bh. nogometne reprezentacije i napadač Manchester Cityja Edin Džeko zauzeo je deveto mjesto najefikasnijih ligaških strijelaca u posljednjih pet godina.
Dijamant je, naime, postigao 88 pogodaka u Bundesligi i Premiershipu, što ga svrstava u Top 10 najefikasnijih napadača evropskih liga, piše Goal.com.
Prvo mjesto zauzima neprikosnoveni Lionel Messi sa 227, dok mu je za petama Cristiano Ronaldo sa 201 golom.
Daleko iza njih dvojice nalazi se Di Natale, koji je postigao 115 pogodaka, a iznad 100 golova su i Zlatan Ibrahimović (113) i Edison Cavani (105).
Na šestom mjestu je Gonzalo Higuain sa 97, slijedi Robin van Persie sa 94, te Edin Džeko, Roberto Soldado i Wayne Rooney sa 88 pogodaka.
Na desetom mjestu je Kun Aguero, koji je protivničke mreže tresao u 84 navrata.
Kapiten bh. nogometne reprezentacije i napadač Manchester Cityja Edin Džeko zauzeo je deveto mjesto najefikasnijih ligaških strijelaca u posljednjih pet godina.
Dijamant je, naime, postigao 88 pogodaka u Bundesligi i Premiershipu, što ga svrstava u Top 10 najefikasnijih napadača evropskih liga, piše Goal.com.
Prvo mjesto zauzima neprikosnoveni Lionel Messi sa 227, dok mu je za petama Cristiano Ronaldo sa 201 golom.
Daleko iza njih dvojice nalazi se Di Natale, koji je postigao 115 pogodaka, a iznad 100 golova su i Zlatan Ibrahimović (113) i Edison Cavani (105).
Na šestom mjestu je Gonzalo Higuain sa 97, slijedi Robin van Persie sa 94, te Edin Džeko, Roberto Soldado i Wayne Rooney sa 88 pogodaka.
Na desetom mjestu je Kun Aguero, koji je protivničke mreže tresao u 84 navrata.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- akisarajevo92
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: DeeWa, DzaniMehmet, FerdinandF, Hazre, LeCoq, Sveti i 81 gost.