Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

neno#4
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la neno#4 » 18 okt 2014, 21:05

@Lotus, u kojem stanju nam je kosark? Juniori u 12, U 20 medju 16, kadeti osmi. Jesmo li to mozda nekada imali?
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 18 okt 2014, 21:11

neno#4 je napisao/la:@Lotus, u kojem stanju nam je kosark? Juniori u 12, U 20 medju 16, kadeti osmi. Jesmo li to mozda nekada imali?
Nisi me shvatio,govorio sam o klubovima da ne rade sa mladim i da ne igraju ozbiljna takmicenja i samim tim dok se stanje ne promijeni ne vidim da cemo imat jaku bazu igraca i neke vece uspjehe A selekcije.Ovo je sve tanko jer djeca idu sa 14,15 godina u svijet da bi nesto postigla,a to je sve pod velikim upitnikom.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 18 okt 2014, 21:21

Lotus je napisao/la:
MrMuscle je napisao/la:Napadamo kari.nu a ne medalju....
Opstanak i A divizija jednako puna saka brade... Mi sa fantasticnim dvojcem Musom i Sikirasem ne mozemo nista kad oni prakticno nemaju nikakvu ispomoc u ostalim igracima... i recimo ako ces ganjati medalju u ovim oml selekcijama bolje imati 12 solidnih nego 2 vrhunska i 10 losih... Prije ces tako osvojiti medalju... Al ja cu svakog trena potpisati ovu sad situaciju sa 2 vrhunska i 10 losih jer oni ce vjerovatno (ova dvojica) i ispuniti svoj puni potencijal.. A sloziti ce te se da je vaznije gledati sta je bolje za A selekciju a ne za oml selekcije...

Medalju mozemo napasti jedino u U20 selekciji i to ako se svi odazovu i budu spremni, te ako Sulejmanovic bude na raspolaganju... Drugacije nikako....

Kadeti definitivno ostaju u A diviziji, U20, al su juniori upitni... Vidjecemo da l ce Atic i Djedovic mladji biti dovoljni... Oni nemaju nikako kvalitetnog centra....Cak stavise bice strasno inferiorni pod kosem u odnosu na vecinu protivnika....
Jel ti stvarno mislis da ce nam A divizija napraviti igrace za A selekciju pa toliko forsiras opstanak?Nista mi necemo napraviti dok je nam kosarka u ovakvom stanju a pricat price o Musi i Sikirasu da ce ispuniti svoj potencijal to je veoma upitno.Dok se kosarka kod nas ne oporavi i klubovi pocnu vise raditi sa mladim i igrati ozbiljna takmicenja e onda se moze nesto vise ocekivati da ce imati koristi A selekcijia..

Opet cu reci ocekujem od kadeta da idu na medalju a samim tim to znaci igranje U17 svjetskog prvenstva.
Normalno da nece napraviti igrace.. Al nece ti B divizija sigurno privuci igrace koji se imalo dvoume, cak naprotiv otjerati ce ih.. Pogledaj nase kadete prije par godina kad su igrali B diviziju (Gacic, lazic i ostala klapa) i pogledaj danas ih u juniorima i vidjeti ces koliko imamo bolje igrace nego tada (mislim imamo jaci roster jer smo jaci za nekoliko igraca koji 99% ne bi ni igrali za nas da smo u B diviziji jer nisu svi Nurkic vjeruj mi tj nisu tada igrali kad smo bili u B diviziji).....
Sikiras nikada ne bi zaigrao za nas da nismo usli u A diviziji i jos je mnogo dr primjera....
Uglavnom samo da se vrtimo u A diviziji i vise nam ne treba u oml selekcijama.....

A da je Musa imao onakve statistike u B divitiji vjeruj niko ga ne bi ni pogledao... Svi samo prate A diviziju.. Msm na skaute i sl.... Eto imas primjer na u20 prvenstvu Beka Burjanadze iz Gruzije je imao impresivniju statistiku i od Nurkica al naravno da ga niko nije pogledao i na osnovu tog i doveo....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 18 okt 2014, 21:29

Lotus je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:@Lotus, u kojem stanju nam je kosark? Juniori u 12, U 20 medju 16, kadeti osmi. Jesmo li to mozda nekada imali?
Nisi me shvatio,govorio sam o klubovima da ne rade sa mladim i da ne igraju ozbiljna takmicenja i samim tim dok se stanje ne promijeni ne vidim da cemo imat jaku bazu igraca i neke vece uspjehe A selekcije.Ovo je sve tanko jer djeca idu sa 14,15 godina u svijet da bi nesto postigla,a to je sve pod velikim upitnikom.
Ako od 15 - ak trenutno talentovanih igraca koje imamo na kraju budu 3-4 vrhunska, mi cemo napraviti dobar rezultat u seniorima. A to je tek za jedno 3-4 godine. Mi smo jedna od sedam reprezentacija u Europi koje imaju sve reprezentacije u A diviziji, a to je za ovako razorenu i unistenu drzavu, veliki, preveliki rezultat. Vecina nije ni svjesna sta se napravilo.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Gi33
Kontakt:

Post Postao/la Gi33 » 20 okt 2014, 00:03

Srbi zovnuli 2 igraca iz Buducnosti,1 iz Basketa2000 i 1 iz Srebrenika (koji je odbio) na pripreme reprezentacije.... (2000 godista)
Zadnja izmjena: Gi33, dana/u 20 okt 2014, 12:23, ukupno mijenjano 1 put.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 okt 2014, 08:47

Gi33 je napisao/la:Srbi zovnuli 2 igraca iz Buducnosti,1 iz Basketa2000 i 1 iz Sredrenika (koji je odbio) na pripreme reprezentacije.... (2000 godista)
:?:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 20 okt 2014, 11:14

Srebrenika pretpostavljam, volio bi znati o kome je rijec za tog momka iz stebrenika jer sam i ja iz srebrenika

Gojko Cimirot
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Gi33
Kontakt:

Post Postao/la Gi33 » 20 okt 2014, 12:23

Tracy3McGrady je napisao/la:Srebrenika pretpostavljam, volio bi znati o kome je rijec za tog momka iz stebrenika jer sam i ja iz srebrenika

Gojko Cimirot
Srebrenik* , zove se Armin Hrstic,ima par videa kako igra,volio bi cuti misljenje Mr.Musclea o njemu...

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 20 okt 2014, 12:27

ajde sto nam uzimaju Milane, Dragane, Borishe itd. sad su poceli i Armine, Kenane, Dine pozivati :S

Gojko Cimirot

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 20 okt 2014, 12:39

Gi33 je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:Srebrenika pretpostavljam, volio bi znati o kome je rijec za tog momka iz stebrenika jer sam i ja iz srebrenika

Gojko Cimirot
Srebrenik* , zove se Armin Hrstic,ima par videa kako igra,volio bi cuti misljenje Mr.Musclea o njemu...
Jel Hrstic ili Hrustic jer imaju u Srebreniku Hrustici a za Hrstic ne znam :/

Vandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Vandelanoite » 20 okt 2014, 19:04

Armin Hrstic igra za Silver Kings ima na njihovom profilu na fb i spisak pozvanih igrača ima djece iz Teslića, Bijeljine, Vlasenice, Banja Luke iz ekipe Varda ne znam odakle su, Gacko itd.
PS pozvan je za repku zapadne Srbije.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MESSI - NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA.
Emir Spahić!

MES QUE UN CLUB!

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 22 okt 2014, 15:49

Opstanak i A divizija jednako puna saka brade... Mi sa fantasticnim dvojcem Musom i Sikirasem ne mozemo nista kad oni prakticno nemaju nikakvu ispomoc u ostalim igracima... i recimo ako ces ganjati medalju u ovim oml selekcijama bolje imati 12 solidnih nego 2 vrhunska i 10 losih... Prije ces tako osvojiti medalju... Al ja cu svakog trena potpisati ovu sad situaciju sa 2 vrhunska i 10 losih jer oni ce vjerovatno (ova dvojica) i ispuniti svoj puni potencijal.. A sloziti ce te se da je vaznije gledati sta je bolje za A selekciju a ne za oml selekcije...

Medalju mozemo napasti jedino u U20 selekciji i to ako se svi odazovu i budu spremni, te ako Sulejmanovic bude na raspolaganju... Drugacije nikako....

Kadeti definitivno ostaju u A diviziji, U20, al su juniori upitni... Vidjecemo da l ce Atic i Djedovic mladji biti dovoljni... Oni nemaju nikako kvalitetnog centra....Cak stavise bice strasno inferiorni pod kosem u odnosu na vecinu protivnika....
Slazem se s tobom da nemamo kvalitetnog centra,ali ne i da cemo biti inferiorni.Na petici imamo Pirica,Stakica,Jahica pa i Antunovic moze pomoci kao i Manjgafic.. na cetvorci Memic,Galic,Ahmedic moze se tu svasta iskombinovat.Jos ako budu Djedovic,Atic,Hadzic,Aleksic i Gegic napredovali mogli bi mi dosta napravit na prvenstvu.

Tarik91
Kontakt:

Post Postao/la Tarik91 » 22 okt 2014, 15:56

Lotus je napisao/la:

Slazem se s tobom da nemamo kvalitetnog centra,ali ne i da cemo biti inferiorni.Na petici imamo Pirica,Stakica,Jahica pa i Antunovic moze pomoci kao i Manjgafic.. na cetvorci Memic,Galic,Ahmedic moze se tu svasta iskombinovat.Jos ako budu Djedovic,Atic,Hadzic,Aleksic i Gegic napredovali mogli bi mi dosta napravit na prvenstvu.
Imamo antunovica koji je 208 cm on je nas najbolji centar.
ovako nesto:
Gegic,aleksic,labuz
atic,alibegovic
djedovic,mavric
cucovic,hadzic
antunovic,jahic,piric

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 22 okt 2014, 16:45

A U20 kako očekujete da ce tu roster izgledati?

Sent from Angelina's bed

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 22 okt 2014, 16:45

a zasto izostavljate Arslanagica na pleyu,mislim da taj momak moze vise pomoci od Labusa npr.
Manijaci Zeljini

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 22 okt 2014, 17:02

Tarik91 je napisao/la:
Lotus je napisao/la:

Imamo antunovica koji je 208 cm on je nas najbolji centar.
ovako nesto:
Gegic,aleksic,labuz
atic,alibegovic
djedovic,mavric
cucovic,hadzic
antunovic,jahic,piric
Iz 98 godista Gegica i Antunovica ove ostale neka cekaju 2016.Dobro rece Ultrassa Arslanagica ubacit pogotvo sto ce opet igrat juniorsku euroligu uz Gegica i Aleksica na pleju..Ne znam sto spominjes Cucovica on je igro za kadete Srbije jedino ako se ti nadas da ce nama dat Cucovica a mi njima Marica,mada to je nerealno pogotovo sto ce ovaj drugi ove godine dobit dozvolu da igra za Srbiju bas se tako prica.Ima Galic i Manjgafic na cetiri gore Piric,Stakic i Antunovic na petici...Hadzic moze i tricu igrat.

Tarik91
Kontakt:

Post Postao/la Tarik91 » 22 okt 2014, 17:16

Batko je napisao/la:A U20 kako očekujete da ce tu roster izgledati?

Sent from Angelina's bed
Zahiragic,garic,gacic
Lazic,predic
Buza,Omeragic
Sulejmanovic,karahodzic,sehic
Polutak,alibegovic

omeragic ce prije ili kasnije zaigrati za nas jeli za spaniju nema sanse.Sehic zavrsava high school znaci da nece igrati ljetni camp. Alibegovic dolazi iz college kakvo danci mogu igrati sa igracima iz collega a mi nemoze mo.Sulejmanovic sve zavisi od finaca. Ali ovo je najace sta smo mogli igrati sa.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 22 okt 2014, 19:16

pitanje za one koje se razumiju u mlade i potencijalne reprezentativce....kad ce BiH dobiti jednog dobrog playa za A selekciju, a da nije crnac naravno :bih: :bih:

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 22 okt 2014, 19:19

mali zahiragic je imao potencijal, ali se ne razvija bas u skladu s onim sto se od njega icekivalo... kamo srece da je mali nikolic nas :|
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 22 okt 2014, 19:21

mercurial je napisao/la:pitanje za one koje se razumiju u mlade i potencijalne reprezentativce....kad ce BiH dobiti jednog dobrog playa za A selekciju, a da nije crnac naravno :bih: :bih:
Gegić, ako popravi šut :D
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.