FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
ове сезоне је & $ " $. 6 сезона $, % ? је & $ у " " " на ?. $ сезоне 2009/10 $ ове тренутнне / је 54 ($ 161) пута " ". у " $, на $ ' се ? & са 49 " ', па $ сарајево 22, " " 21 " " 9.
% се " " сезона, $ $ је " " " 5 сезона $, $ је " & $ $ на ? (2001/02-2005/06).
% $ " " & се " & - $ $. " " сарајево се - $ " & за прво ' на ¥ ? " ?, " то " се ' на $ ". тренутно сарајево " 1083 $, а / 1082.
% $ " " & се " & - $ $. " " сарајево се - $ " & за прво ' на ¥ ? " ?, " то " се ' на $ ". тренутно сарајево " 1083 $, а / 1082.
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
-
- Kontakt:
slažem se sa svim osim za Benju. Tačno je da i u jačim ligama kad se potrefe dvije podjednake ekipe da je to užas za gledati. Gledao sam malo koliko sam stigao recimo Stoke i Swansea - užas, ali kod njih individualni kvalitet igrača se pokaže u 90 minuta kad tad.zaboljisportuBiH je napisao/la:Izvinite, ali ja prosto ne vjerujem šta sam pročitao ovdje. Vama je izgleda Engleska liga udarila u glavu. JEste li vi ikad gledali čvrstu tekmu dvije kvalitetom približno podjednake ekipe. To je realnost. To se dešava i u Engleskoj kad igraju takve ekipe pogotovo kad je tekma značajna za obje. Velež je ekipa kojoj su se prije početka prvenstva davale šanse i veće nego nama. Iskusni na svim pozicijama, stabilni nakon dužeg vremena i sa dobrim treenrom. VEć je rečeno da oni igraju uglavnom na kontre. Tu su jaki i to je ono što smo svi zamjerali DIni u Mostaru prošle godine što ih je napao i promio četiri gola. Sad smo napokon odigrali onako kako trebamo igrati protiv ekipa tipa Veleža, Borca, Zrinjskog, Širokog tj čvrsto, stalno na lopti, blizu igrača i zbog toga nismo stvarali puno šansi jer su i oni igrali tako. Mi moramo tako igrati jer imamo novu ekipu dok su ove gore nabrojane dugo zajedno, a i individualno su kvalitetniji realno i imaje veću širinu. Mi sa druge strane imamo igrače koji mogu biti samo bolji i bolji jer se vidi napredak pogotovo ovih mlađih i ovih rekovalescenata među koje ubrajam i TOmu koji je nakon duže vremena odigrao tekmu na svom nivou ne samo zbog gola.
Mene raduje dobra igra, a vi što niste vidjeli lepršanost i deset šansi i pobjedu 4:0 me fakat ne zanimate ali to je realnost naše fudbalske publike. Nikad relani, mada bi se moglo reći da mi prednjačimo u relanosti u odnosu na druge. Ali fakat, nije ironična ova zadnja rečenica.
Benjo dobar. Ja ne znam šta je loše uradio nek mi neko kaže. MOžda je par puta pas pogrešno dodao ali to se svima desi. Hajde malo nekad gledajte Englesku ligu i pamtite samo greške pa ćete vidjeti da se to i tamo dešava.
Mene je jučer recimo samo BUčan nervirao, bez obzira na asistenciju i tu se slažem sa većinom raje. Usporava napade, guši Kvesu.
Prootiv Širokog bi mi igrali od početka i Enis i Dado i hadžović mali umjesto Kvese lijevo. Baša i NUspahić obavezno jer ponovit ću da mislim da nama najviše trebaju krila koja špartaju dole gore. Nama fale krila kogod šta mislio a mislim da su tome najbliži Baša i Nuspahić ali im treba iskustva, a idealna prilika je ova tekma protiv Širokog da se vidi šta mogu. Jučer Bučan defanzivno pravo loš, uopšte nije bio uključen u tekmu i sve što je Velež napravio napravio je preko naše ijeve strane gdje je Kvesa bio na vjetrometini dvojice najboljih igrača Veleža Maletića i Hebibovića. POnekad su pomagali naši iz sredine pa se to nije toliko vidjelo. Varea ne može biti krilo i sa Nedom i Bajom uz njega možemo jedino igrati protiv ekipa iz donje trećine tabele. Sa dva prava krila imali bi čvrstinu dole a mnogo više opcija u napadu.
EDIT: I zaboravih reći onaj trk Memije kad je spasio onu situaciju koja je mogla biti 1 na 1 za ono bi on meni dobio duplu platu. Bravo momčino, kralju, samo tako treba igrati do kraja cijela ekipa i sigrno smo među tri na kraju polusezone,a onda analiza svega. Bit će vremena.
-
- Kontakt:
@rodom sa mejtaša, pa naravno da je individulni kvalitet tamo veći to nije upitno. Zato i jesu u ligi petice, a ne ovdje. Slažem se i ja sa tobom u većini, ali npr moraš podcrtati tu igru na lopti jučer, stalno uz igrača, kad to do sada nismo vidjeli kod nas ove sezone bez obzira što su se momci trudili i u ovih prvih 10 tekmi. Napredak se vidio jučer. I greške ADo ispravlja, ali npr ne može on promijeniti Bučana više. njega ili možeš ostaviti radi neke brzine koju posjeduje pa da zadnjih desetak min nešto pokuša ili mu se zahvaliti. I mene je iznenadio ulazak Enisa umjesto Eldara, ali je Enis to dlično odradio čak je i jednom izbacio Baju gore u polukontru. Kasnije sam shvatio da je Velež igrao više po zemlji pa mi je Enis kao brži i svježiji možda i bio bolje rješenje od Eldara, jer smo eć tada imali Dadu visočijeg u sredini.
Za Benju se ne slažem jer niko po njegovoj strani nije probio. TO kod centaršuta u prvih pet min jeste možda i do njega ali lopta je u peterac pala, valjda je to trebao Marijan pokupiti, a i bila su dva Veležova igrača, pa hajd ti sad porcijeni let lopte a napadač je uvijek u prednosti jer on je taj koji pravi prvi korak a ti ga pratiš. Meni je veći problem što je tamo lijeva strana dopustila desetak centaršuteva sa te strane. U napadu se slažem da je imao par loših ubačaja, ali svima se to dešava. Ponovit ću opet ovdje slučaj Seje Salihovića u latviji kad je ubacio 30 puta i nijednom ni blizu Džeke i Vede. Benjo je bolji dosta nego na početku sezone.
Za Benju se ne slažem jer niko po njegovoj strani nije probio. TO kod centaršuta u prvih pet min jeste možda i do njega ali lopta je u peterac pala, valjda je to trebao Marijan pokupiti, a i bila su dva Veležova igrača, pa hajd ti sad porcijeni let lopte a napadač je uvijek u prednosti jer on je taj koji pravi prvi korak a ti ga pratiš. Meni je veći problem što je tamo lijeva strana dopustila desetak centaršuteva sa te strane. U napadu se slažem da je imao par loših ubačaja, ali svima se to dešava. Ponovit ću opet ovdje slučaj Seje Salihovića u latviji kad je ubacio 30 puta i nijednom ni blizu Džeke i Vede. Benjo je bolji dosta nego na početku sezone.
Citao sam i citam odavno ovaj forum,ovdje su ljudi i kad smo ubjedljivo najjaci bili trazili i nalazili dlaku u jajetu tako da me ovi komentari bas i ne iznenadjuju.
Sto se mene tice ja sam pre pre pre zadovoljan sa ovakvom ekipom realno ovo je vise nego dobro jer mi svaku utakmicu igramo sa igracem manje pametnom dovoljno i opet imamo 7 pobjeda 2 remija i 2 zijana
Ima nekih u nasoj ligi koji su unaprijed svake sezone sampioni i potrose milione pa za 11 kola imaju 5 pobjeda 5 remija i 1 zijan,pa im i za to trebaju 34 igraca za ovakvu nasu ligu gdje ubjedljivo naj vise traju pauze nego u bilo kojoj ligi na svijetu
Pozdrav..BICE ZELJO OPET SAMPION!!!
Sto se mene tice ja sam pre pre pre zadovoljan sa ovakvom ekipom realno ovo je vise nego dobro jer mi svaku utakmicu igramo sa igracem manje pametnom dovoljno i opet imamo 7 pobjeda 2 remija i 2 zijana

Ima nekih u nasoj ligi koji su unaprijed svake sezone sampioni i potrose milione pa za 11 kola imaju 5 pobjeda 5 remija i 1 zijan,pa im i za to trebaju 34 igraca za ovakvu nasu ligu gdje ubjedljivo naj vise traju pauze nego u bilo kojoj ligi na svijetu

Pozdrav..BICE ZELJO OPET SAMPION!!!
...Ljubavi sto te rodi
klasa radnicka
Tebi posvetio zivot
sve dane,godine,
sa svojom bracom zivim
za tvoje uspjehe...
ODUVIJEK RADNIČKI NIKAD REŽIMSKI, UVIJEK GRADSKI NIKAD SELJAČKI
klasa radnicka
Tebi posvetio zivot
sve dane,godine,
sa svojom bracom zivim
za tvoje uspjehe...
ODUVIJEK RADNIČKI NIKAD REŽIMSKI, UVIJEK GRADSKI NIKAD SELJAČKI
Ima mnogo oprecnih misljenja kada je u pitanju ova utakmica, a to mi je ponekad drago da vidim, jer raja razmislja na razlicite nacine, gledaju na teren i igrace sa razlicitog aspekta i bas mi je bilo zanimljivo citati sta ovde pisu o utakmici razni forumasi. Mnogo razlicitih misljenja, nekome je postavka igre jako losa, nekome je idealna, neko je vidio odredjenog igraca kao dobrog a neko opet kao ocajnog na terenu. Stvar ukusa i naravno ocekivanja od nekog navijaca prema potezima i kretanjima tog igraca.
Kada se citao sastav Veleza dobio sam utisak pred samu utakmicu da su rodjeni u prednosti po kvalitetu. Imaju i glavu i rep, iskusne, brze, prodorne igrace, solidan vezni red koji zna da igra lopte. A od nas ne zna covjek sta da ocekuje. Mozemo i ovako i onako. Gledao sam Velez par utakmica i stekao sam dojam dobre ekipe koja bar u polju ne moze da tako lako zakaze, u samoj igri, ako vec mogu da kaskaju sa realizacijom. Nije bilo tesko pretpostaviti da ce biti slicno na ovoj utakmici.
Zato mislim da smo se dobro postavili takticki. Cilj je bio tri boda i nekako smo to uspjeli, mada po prikazanom, pitaj Boga kako smo to uopste uspjeli. Nismo primili gol i to nas je dovelo do pobjede. Mogao nas je Varea dovesti do izrazajnije razlike, ali osim toga mi ne bi dali drugi gol tri dana. Sreca je onda da smo uspjeli da ne primimo pogodak. Mozda smo kao ekipa vise bili bazirani upravo na cuvanje njihovih brzih igraca koji mogu izgraditi jaku kontru, pa je sve izgledalo kao partija saha. Sah je spora i strpljiva misaona igra, a publika u fudbalu nije spremna, pogotovo u nasoj ligi da se tako odnosi prema takvom odnosu na terenu. Mi njima nismo nista mogli, a postigli smo taktikom da ni oni nama nista ne mogu. Pat pozicija u kojoj je rezultat remi, a mi smo i od toga izvukli vise, pa mozemo biti sretni kada smo uspjeli izvojevati ovu pobjedu.
To je sve tako kada gledas rezultatski, pa znajuci koliko nam je vazna ova pobjeda, mozemo i moramo biti zadovoljni jer smo u vrhu tabele. No mi se susrecemo sa nama nepoznatom logikom takvog igranja. Nismo mi navikli igrati saha, Zeljo nije bio takav klub nikada. Navijaci hoce da vide ono sto je Zelju uvijek krasilo. Dobar potez, igra sa puno dodira, znanje u igri, borbenost i nerijetko atraktivnost. Znamo da je to sada nemoguce, jer se mnogi nasi igraci pate sa primanjem lopte, pate se sa trkom, i sa osnovnim znanjem. Trazio sam u gledanju ove utakmice da vidim bar jedan potez koji je igracki, zbog kojeg se dolazi gledati utakmica. Nisam vidio nijedan takav. Ovakva igra ne dovodi do popularizacije fudbala i nece privuci raju da dolaze na utakmice. Rezultatski sam super zadovoljan s obzirom na to koliko ne znamo igrati lopte, a kao laik neprofesionalac ili kao obicni gledalac koji je dosao da gleda i ne poznaje taktiku ili sah kao igru, mogu razmisljati o tome kako sam gledao duel dvije dosadne ekipe koje su dosle da igraju terminski fudbal u kojem nema niko da malo provalja loptu, da malo digne raju na noge, da raja navija, da se nesto na tom terminu ocekuje. Tako ce reci 90 % laika koji su bili na ovoj utakmici, a onaj mali postotak ce imati malo razvijenije misljenje o dobroj taktickoj varijanti koju smo odlicno odradili, bez obzira na ljepotu.
Osvrnuo bih se samo na nekoliko igraca u ovom susretu koji se najvise spominju od raje na ovom forumu.
Benjo Colic - Oprecna misljenja o njemu i na ovoj utakmici. Ja mislim da je napredovao u ovom periodu neigranja sa svojom fizickom spremom i bio mi je solidniji nego sto sam i sam ocekivao u ovoj utakmici. To nije onaj stari Benjo i ja se ponavljam cesto ovde pisuci kako njemu trebaju jos jedne prave pripreme da on dobije svoj optimum. Medjutim, jucer mi je djelovao malo cvrsce na terenu, ozivljava lagano i ljudi ne trebaju jos uvijek da ocekuju nista posebno od njega. Sada mu treba malo rutine i da lagano napreduje kroz utakmice i mislim da ce on ubrzo doci na svoje. Kontam da je konacno sazrio za novi pocetak.
Josip Kvesic - Primijetio sam da je ovde neko pisao da smo imali propuste u defanzivi po njegovoj strani. I to je tacno. Ali me je neobicno radovala cinjenica da je Josip poceo da ide aktivnije prema ofanzivnom polju i da mu se sve vise otvara psiha u tom smislu. Aktivniji je i gura prema naprijed, sto je uvijek bila njegova velika vrijednost. To je razlog sto sada ne stize sve u odbrani, a on je to mogao kada je bio u punoj formi. I on dolazi sebi jos uvijek i valjda nije neka nezgodna povreda sada bila u pitanju, pa se nadam da ce nastaviti da se razvija u ovom pravcu , jer je vrlo blizu da postane onaj stari Kvesic sa svim svojim vrlinama.
Kerim Memija - Kako je postala navika da se Colic kudi, tako je sada navika da se Memija hvali bez obzira na sve. Ja sam prvi put primijetio da je on uopste na terenu u 38. minuti. To je jako lose za jednog bocnog veznog igraca. Kriminalna statistika, pravljenje faulova u zoni njihovog centarsuta u defanzivi je bila njegova zaista losa identifikacija. Jedino korisno je bilo sto je borbenoscu uspio da anulira jednu mogucu veliku sansu Veleza. To je bilo jedino dobro sto je mali uradio. Po meni je ovo bila njegova ubjedljivo najlosija utakmica u nasem dresu i uvjerljivo najgori igrac utakmice. Ali on je mlad i takve stvari ce se desavati kod njega jos dosta puta.
Sejo Bucan - Za njega se uglavnom slazem oko svega sto je receno. Nazalost on je taj koji svojom brzinom zna i moze razviti kontru, ali pogrijesi u rjesenju, sto onda dovodi do nikakvog rezultata. Meni je on uvijek bio drag, ali i ptice na grani znaju da on nije lucidan igrac. Sta da se radi.
Nedo Turkovic - Poceo je zestoko da me nervira. On bas ne zna nista. Mozemo mi ovde hvaliti i postavljati ga za igraca mjeseca, ali on ne zna elementarne stvari u fudbalu. Nisam htio dovoditi razna misljenja o njemu u pitanje, ali jeste jedina cinjenica da je taj igrac nevjerovatno borben. Sve ostalo je pretjerano u vezi njega. U neko normalno vrijeme on ne bi mogao postati igrac profesionalac uopste. Takvi su nekada trenirali u nasem klubu i bili neregistrovani. Popunjavali kadar a nikada nisu mogli doci u situaciju da igraju. Mozda zvuci preostro ali je to istina. Bar moja istina. Vjerujem da se mnogi nece sloziti ovde samnom oko ovoga , jer Nedo od navijaca dobija samo pohvale. On meni nije napadac i gotovo. Nema nista razvijeno u tom smislu njuha za gol, bori se i skace, uklizava. Pa kad je vec tako borben, a nama fali tih duel igraca, onako dugonog, mozda bi mogao da posluzi na zadnjem veznom, pa neka trci i uklizava. Sanjam dan kada cemo imati jednog pravog igraca centarfora, koji ce znati gdje sta i kako u prostoru i da je okrenut prema golu. Da ceka, i da poentira. Turkovic je ovde u sluzbi ekipe, pravi ustvari Lazin posao, ima takvu ulogu, sa razlikom , sto ovaj nema elementarnog znanja da se izbori za neko poentiranje. Mozda bi to i mogao ako je odron odbrana protiv njega. Bilo koja jaca odbrana ce ga poklopiti da ovaj moze samo ganjati i bezuspjesno skakati.
Kada se citao sastav Veleza dobio sam utisak pred samu utakmicu da su rodjeni u prednosti po kvalitetu. Imaju i glavu i rep, iskusne, brze, prodorne igrace, solidan vezni red koji zna da igra lopte. A od nas ne zna covjek sta da ocekuje. Mozemo i ovako i onako. Gledao sam Velez par utakmica i stekao sam dojam dobre ekipe koja bar u polju ne moze da tako lako zakaze, u samoj igri, ako vec mogu da kaskaju sa realizacijom. Nije bilo tesko pretpostaviti da ce biti slicno na ovoj utakmici.
Zato mislim da smo se dobro postavili takticki. Cilj je bio tri boda i nekako smo to uspjeli, mada po prikazanom, pitaj Boga kako smo to uopste uspjeli. Nismo primili gol i to nas je dovelo do pobjede. Mogao nas je Varea dovesti do izrazajnije razlike, ali osim toga mi ne bi dali drugi gol tri dana. Sreca je onda da smo uspjeli da ne primimo pogodak. Mozda smo kao ekipa vise bili bazirani upravo na cuvanje njihovih brzih igraca koji mogu izgraditi jaku kontru, pa je sve izgledalo kao partija saha. Sah je spora i strpljiva misaona igra, a publika u fudbalu nije spremna, pogotovo u nasoj ligi da se tako odnosi prema takvom odnosu na terenu. Mi njima nismo nista mogli, a postigli smo taktikom da ni oni nama nista ne mogu. Pat pozicija u kojoj je rezultat remi, a mi smo i od toga izvukli vise, pa mozemo biti sretni kada smo uspjeli izvojevati ovu pobjedu.
To je sve tako kada gledas rezultatski, pa znajuci koliko nam je vazna ova pobjeda, mozemo i moramo biti zadovoljni jer smo u vrhu tabele. No mi se susrecemo sa nama nepoznatom logikom takvog igranja. Nismo mi navikli igrati saha, Zeljo nije bio takav klub nikada. Navijaci hoce da vide ono sto je Zelju uvijek krasilo. Dobar potez, igra sa puno dodira, znanje u igri, borbenost i nerijetko atraktivnost. Znamo da je to sada nemoguce, jer se mnogi nasi igraci pate sa primanjem lopte, pate se sa trkom, i sa osnovnim znanjem. Trazio sam u gledanju ove utakmice da vidim bar jedan potez koji je igracki, zbog kojeg se dolazi gledati utakmica. Nisam vidio nijedan takav. Ovakva igra ne dovodi do popularizacije fudbala i nece privuci raju da dolaze na utakmice. Rezultatski sam super zadovoljan s obzirom na to koliko ne znamo igrati lopte, a kao laik neprofesionalac ili kao obicni gledalac koji je dosao da gleda i ne poznaje taktiku ili sah kao igru, mogu razmisljati o tome kako sam gledao duel dvije dosadne ekipe koje su dosle da igraju terminski fudbal u kojem nema niko da malo provalja loptu, da malo digne raju na noge, da raja navija, da se nesto na tom terminu ocekuje. Tako ce reci 90 % laika koji su bili na ovoj utakmici, a onaj mali postotak ce imati malo razvijenije misljenje o dobroj taktickoj varijanti koju smo odlicno odradili, bez obzira na ljepotu.
Osvrnuo bih se samo na nekoliko igraca u ovom susretu koji se najvise spominju od raje na ovom forumu.
Benjo Colic - Oprecna misljenja o njemu i na ovoj utakmici. Ja mislim da je napredovao u ovom periodu neigranja sa svojom fizickom spremom i bio mi je solidniji nego sto sam i sam ocekivao u ovoj utakmici. To nije onaj stari Benjo i ja se ponavljam cesto ovde pisuci kako njemu trebaju jos jedne prave pripreme da on dobije svoj optimum. Medjutim, jucer mi je djelovao malo cvrsce na terenu, ozivljava lagano i ljudi ne trebaju jos uvijek da ocekuju nista posebno od njega. Sada mu treba malo rutine i da lagano napreduje kroz utakmice i mislim da ce on ubrzo doci na svoje. Kontam da je konacno sazrio za novi pocetak.
Josip Kvesic - Primijetio sam da je ovde neko pisao da smo imali propuste u defanzivi po njegovoj strani. I to je tacno. Ali me je neobicno radovala cinjenica da je Josip poceo da ide aktivnije prema ofanzivnom polju i da mu se sve vise otvara psiha u tom smislu. Aktivniji je i gura prema naprijed, sto je uvijek bila njegova velika vrijednost. To je razlog sto sada ne stize sve u odbrani, a on je to mogao kada je bio u punoj formi. I on dolazi sebi jos uvijek i valjda nije neka nezgodna povreda sada bila u pitanju, pa se nadam da ce nastaviti da se razvija u ovom pravcu , jer je vrlo blizu da postane onaj stari Kvesic sa svim svojim vrlinama.
Kerim Memija - Kako je postala navika da se Colic kudi, tako je sada navika da se Memija hvali bez obzira na sve. Ja sam prvi put primijetio da je on uopste na terenu u 38. minuti. To je jako lose za jednog bocnog veznog igraca. Kriminalna statistika, pravljenje faulova u zoni njihovog centarsuta u defanzivi je bila njegova zaista losa identifikacija. Jedino korisno je bilo sto je borbenoscu uspio da anulira jednu mogucu veliku sansu Veleza. To je bilo jedino dobro sto je mali uradio. Po meni je ovo bila njegova ubjedljivo najlosija utakmica u nasem dresu i uvjerljivo najgori igrac utakmice. Ali on je mlad i takve stvari ce se desavati kod njega jos dosta puta.
Sejo Bucan - Za njega se uglavnom slazem oko svega sto je receno. Nazalost on je taj koji svojom brzinom zna i moze razviti kontru, ali pogrijesi u rjesenju, sto onda dovodi do nikakvog rezultata. Meni je on uvijek bio drag, ali i ptice na grani znaju da on nije lucidan igrac. Sta da se radi.
Nedo Turkovic - Poceo je zestoko da me nervira. On bas ne zna nista. Mozemo mi ovde hvaliti i postavljati ga za igraca mjeseca, ali on ne zna elementarne stvari u fudbalu. Nisam htio dovoditi razna misljenja o njemu u pitanje, ali jeste jedina cinjenica da je taj igrac nevjerovatno borben. Sve ostalo je pretjerano u vezi njega. U neko normalno vrijeme on ne bi mogao postati igrac profesionalac uopste. Takvi su nekada trenirali u nasem klubu i bili neregistrovani. Popunjavali kadar a nikada nisu mogli doci u situaciju da igraju. Mozda zvuci preostro ali je to istina. Bar moja istina. Vjerujem da se mnogi nece sloziti ovde samnom oko ovoga , jer Nedo od navijaca dobija samo pohvale. On meni nije napadac i gotovo. Nema nista razvijeno u tom smislu njuha za gol, bori se i skace, uklizava. Pa kad je vec tako borben, a nama fali tih duel igraca, onako dugonog, mozda bi mogao da posluzi na zadnjem veznom, pa neka trci i uklizava. Sanjam dan kada cemo imati jednog pravog igraca centarfora, koji ce znati gdje sta i kako u prostoru i da je okrenut prema golu. Da ceka, i da poentira. Turkovic je ovde u sluzbi ekipe, pravi ustvari Lazin posao, ima takvu ulogu, sa razlikom , sto ovaj nema elementarnog znanja da se izbori za neko poentiranje. Mozda bi to i mogao ako je odron odbrana protiv njega. Bilo koja jaca odbrana ce ga poklopiti da ovaj moze samo ganjati i bezuspjesno skakati.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
-
- Kontakt:
Znaš kako kažu sve je dobro kad se dobro završi. Da nismo dobili, a lako se to moglo desiti bilo bi svašta i onda bi bilo još strašnijih analiza i teških riječi na istu temu odnosno na istu ovu igru u kojoj smo jučer dobili.
Što se tiče Benje to je relativna stvar u smislu da je bolji nego što je bio. Opet je među najgorima. E sad, problem je u tome što ako opet ode na klupu s njim je gotovo jer on već sad je izgubio na samopouzdanju. Ovo što se sad s njim pokušava je ustvari pokušaj reanimacije i nemam ništa protiv, ali dotle dok rezultat ne trpi. Nemam ništa protiv Benje kao u ostalom niti protiv jednog našeg igrača, ali ovo je surovi profesionalizam (barem bi trebao biti), a ne ustanova za rehabilitaciju. Dobar si, igraš, doprinosiš, gineš, rijetko griješiš, bujrum. Nema toga, žao mi je. Mislim da je Memija na beku puno bolje i potentnije rješenje, a gore na krilo ima Baša ili ko već. Greške na krilu su rijetko fatalne, za razliku od grešaka koje prave bekovi.
Biti uz igrača i na lopti to je must have modernog fudbala i to mora biti tako i nema tu priče. Čak mi se čini i da se je igra bez lopte poboljšala mada je znalo biti i smješnih situacija i gužvanja jednih na druge. Međutim, takav pristup treba znati i iskoristiti jer na taj način se otima puno više lopti, ali onda moraš imati kvalitetnu transformaciju. Naš hendikep je što od Nede nema puno fajde u tom segmentu. Jučer malo kvalitetniji špic bi zabio hladno dva komada. Baja je puno bolje rješenje za tu priču, ali mora biti neko ko će to pripremiti. To trenutno kod nas umije jedino Varea i Dado ponekad, ali ni njega jučer nije bilo kad se lomila utakmica.
Naš ili da kažem moj problem što mi se teško pomiriti sa činjenicom da mi praktično gradimo od početka i to elementarne stvari. Po inerciji nekako razmišljamo da samo nastavljamo na Amarovim temeljima koji je ove elementarne stvari davno postavio na mjesto. Nažalost, nije tako i zato ovo sve malo frustrirajuće djeluje što se igre tiče, ali kad pogledam tabelu razvuče mi se osmjeh i ne može čovjek biti ćorava mačka. 23 boda od 33 je svemirski brod za nas trenutno.
Što se tiče Benje to je relativna stvar u smislu da je bolji nego što je bio. Opet je među najgorima. E sad, problem je u tome što ako opet ode na klupu s njim je gotovo jer on već sad je izgubio na samopouzdanju. Ovo što se sad s njim pokušava je ustvari pokušaj reanimacije i nemam ništa protiv, ali dotle dok rezultat ne trpi. Nemam ništa protiv Benje kao u ostalom niti protiv jednog našeg igrača, ali ovo je surovi profesionalizam (barem bi trebao biti), a ne ustanova za rehabilitaciju. Dobar si, igraš, doprinosiš, gineš, rijetko griješiš, bujrum. Nema toga, žao mi je. Mislim da je Memija na beku puno bolje i potentnije rješenje, a gore na krilo ima Baša ili ko već. Greške na krilu su rijetko fatalne, za razliku od grešaka koje prave bekovi.
Biti uz igrača i na lopti to je must have modernog fudbala i to mora biti tako i nema tu priče. Čak mi se čini i da se je igra bez lopte poboljšala mada je znalo biti i smješnih situacija i gužvanja jednih na druge. Međutim, takav pristup treba znati i iskoristiti jer na taj način se otima puno više lopti, ali onda moraš imati kvalitetnu transformaciju. Naš hendikep je što od Nede nema puno fajde u tom segmentu. Jučer malo kvalitetniji špic bi zabio hladno dva komada. Baja je puno bolje rješenje za tu priču, ali mora biti neko ko će to pripremiti. To trenutno kod nas umije jedino Varea i Dado ponekad, ali ni njega jučer nije bilo kad se lomila utakmica.
Naš ili da kažem moj problem što mi se teško pomiriti sa činjenicom da mi praktično gradimo od početka i to elementarne stvari. Po inerciji nekako razmišljamo da samo nastavljamo na Amarovim temeljima koji je ove elementarne stvari davno postavio na mjesto. Nažalost, nije tako i zato ovo sve malo frustrirajuće djeluje što se igre tiče, ali kad pogledam tabelu razvuče mi se osmjeh i ne može čovjek biti ćorava mačka. 23 boda od 33 je svemirski brod za nas trenutno.
-
- Kontakt:
Svaka čast majstore. Ha ha, dobro je ovo za šah. Zato mi kao najveće bh sporstko društvo i imamo šahovski klub.boccaccio je napisao/la:Ima mnogo oprecnih misljenja kada je u pitanju ova utakmica, a to mi je ponekad drago da vidim, jer raja razmislja na razlicite nacine, gledaju na teren i igrace sa razlicitog aspekta i bas mi je bilo zanimljivo citati sta ovde pisu o utakmici razni forumasi. Mnogo razlicitih misljenja, nekome je postavka igre jako losa, nekome je idealna, neko je vidio odredjenog igraca kao dobrog a neko opet kao ocajnog na terenu. Stvar ukusa i naravno ocekivanja od nekog navijaca prema potezima i kretanjima tog igraca.
Ovo za Nedu i Kvesu što si rekao je kraj priče. To je to.
Slažem se i za Memiju, ali meni se čini da nije toliko do njega. Vjerujm da bi u kvalitetnijoj i kreativnijoj ekipi on tek pokazao koliko vrijedi jer ima potencijal. Nije ni on za šaha kako ti kažeš. Njemu treba prostora (kao protiv Olimpica), a ne gužva i krkljanac koji je jučer većim dijelom utakmice bio.
Dobro je neko primijetio na isti način je nas Borac dobio i šteta je da mi nismo ovako kao protiv Veleža odigrali u BL jer ne bi izgubili sigurno. Znači nema nam druge nego se šaha fatati.
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
& не ' $ " $ $ $ $ " %, ' " ", " $ $, $ ? $ " " " " " се ' $ ? $ " ? отворено ($ " ? ? $), ? $ то отвара простора $ " ?(ове)... $ $ %, ' " & ", $ " с " "...
FOR PAUL
FOR PAUL
- champions1921
Iako Nedo nije znalac moje misljenje je da vecina nasih igraca moze dosta nauciti od njega kada je u pitanju odnos prema dresu i borbenost koju su navijaci na Grbavici oduvijek cijenili.. Kada pogrijesi pogine da ispravi gresku i u dosta slucajeva je i ispravi a ne kao neki kojima je jedina reakcija posle greske mahanje rukama.. Naravno da Nedo nebi imao mjesta da smo mi imalo finansijski stabilniji u ovoj sezoni ali po meni Nedo sasvim korektno iskoristava vrijeme koje provodi na terenu.. Na svakoj tekmi nad njim bude bar 15 faulova, ne bjezi od duela.. Istina je da ne zna ono sto bi dobar napadac trebao da zna ali da posjedije i te kvalitete igrao bi u daleko boljoj ligi od nase..
edit: Jucer sam iz zezancije rekao da treba Nedu na zadnjeg veznog staviti.. Kad bi kako mogli ukrstiti Nedu i Dadu dobili bi zadnjeg veznog za Bundes lige
p.s. Jeli Kvesa bio na pregledima? Zna li se kakva je situacija?
edit: Jucer sam iz zezancije rekao da treba Nedu na zadnjeg veznog staviti.. Kad bi kako mogli ukrstiti Nedu i Dadu dobili bi zadnjeg veznog za Bundes lige

BUDI ŽELJO !!!
-
- Kontakt:
Takav nam igrač sada treba jer na terenujednostavno tjera i ostale da trče. Što kaže @rodom sa mejtasa trebalo bi da je normalno da se svaka tkma igra stalno uz igrača do lopte, ali jbg to kod nas nije normalno pogotovo što i naš mentalitet u lgavi ima onu ma lako ćemo.champions1921 je napisao/la:Iako Nedo nije znalac moje misljenje je da vecina nasih igraca moze dosta nauciti od njega kada je u pitanju odnos prema dresu i borbenost koju su navijaci na Grbavici oduvijek cijenili.. Kada pogrijesi pogine da ispravi gresku i u dosta slucajeva je i ispravi a ne kao neki kojima je jedina reakcija posle greske mahanje rukama.. Naravno da Nedo nebi imao mjesta da smo mi imalo finansijski stabilniji u ovoj sezoni ali po meni Nedo sasvim korektno iskoristava vrijeme koje provodi na terenu.. Na svakoj tekmi nad njim bude bar 15 faulova, ne bjezi od duela.. Istina je da ne zna ono sto bi dobar napadac trebao da zna ali da posjedije i te kvalitete igrao bi u daleko boljoj ligi od nase..
Za Kvesu se ne slažem sa @bocacciom što se tiče defanzive jer mislim da je jučer bio uvaljen od strane Seje koji ništa nije zatvarao. TO se nije vidjelo u tekmama sa lošijim ekipama gdje je Kvesa sve to sam zatvarao i plus polako počeo igrati prema gore, ali jučer gdje su po toj strani igrala dva za našu ligu odlična igrača Kvesa je bio ostavljen bukvalno. KAsnije je često pomagao Kosorić i mogu reći da mi on izgleda sve bolje i bolje. Problem je drugi stoper.
Memija nije puno pokazao u ofanzivnom djelu jučer i tu se slažem a i od početka prvenstva pravi nekako ofirne faulove a to je zbog neiskustva. On je ipak tip igrača za vrhunskog desnog beka, modernog tipa zabalete ili Ivanovića a ne recimo Dani Alvesa. Ovo uvođenje preko krila u priv 11 mi je i dobro zobog samopouzdanja bez obzira što je to više plod nedostatka krila. Ponovit ću Baša i Nuspahić vjerovatno još nisu spremni za 90 min, a pored njih mi jednostavno moramo naći još dva krila koja špartaju gore dole. Niej to Varea, a Sejo je za preuzimanje pjetlića poslije ove polusezone ako nađemo nekog boljeg.
Jesi to u nekakvoj kazni pa pises na cirilici?jovanmaksimovic je napisao/la:ове сезоне је & $ " $. 6 сезона $, % ? је & $ у " " " на ?. $ сезоне 2009/10 $ ове тренутнне / је 54 ($ 161) пута " ". у " $, на $ ' се ? & са 49 " ', па $ сарајево 22, " " 21 " " 9.
S obzirom na igrački kadar, s obzirom na stručni štab, s obzirom na samu igru, ovo je do sada daleko najbolji rezultat kluba od njegovog osnivanja. Postavlja se pitanje kako je ovo klub uspio kada je večina navijača i pored silnih pobjeda nezadovoljna (ne rezultatom, nego stanjem na terenu). Po meni jedini odgovor je da ova naša liga nikada nije bila nekvalitetnija. Jučer pobjedismo, pobjedismo i u par navrata u zadnjih par mjeseci na drugim utakmicama, ali ja ne vidim nikakav napredak. Jučer su bili loši, Kvesić, Memija, Sejo..., neki raniji put, Hasanović, Benjo, Kosorić, Bogdanović, Sadiković i da ne nabrajam ali pomaka nema. Možete zamisliti okršaj u Europi sa ovakvim igračima i ovakvom igrom. Bojim se da bi Litex bio mala maca. Mi niti znamo igrati nešto naprijed, niti se znamo braniti. Neki su ovdjeli pisali u stilu: svaka čast Adžemu kada od govana pravi pitu i sl. E upravo taj Adžem je zadužen i plačen da napravi igru dostojnu jednog Želje od kadra pa ma kakav on bio. U svoje vrijeme Ivica Osim je od Bahtića, Nikića, Baljića, Ćilića, Komšića ... napravio takve igrače i takvu igru da je malo falilo da igraju u finalu kupa UEFA. A vjerujete da su i ti igrači kada su došli bili živi prosjek. E to je kada imaš trenera. Moje skromno mišljenje je da bi Odović od ovih igrača napravio igru koja bi u ovim uslovima bila više nego solidna i gledljiva. Adžem daj Bože da to može.
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
не, $ ? ово "KrajPrice je napisao/la:Jesi to u nekakvoj kazni pa pises na cirilici?jovanmaksimovic je napisao/la:ове сезоне је & $ " $. 6 сезона $, % ? је & $ у " " " на ?. $ сезоне 2009/10 $ ове тренутнне / је 54 ($ 161) пута " ". у " $, на $ ' се ? & са 49 " ', па $ сарајево 22, " " 21 " " 9.

FOR PAUL
FOR PAUL
U srijedu sa Širokim u 15:00 h 

@rodom s Mejtaša
Pogotovo za prvi post!
@Valter
@boccaccio
Dobro si ono rekao za šah, dijelom si u pravu al´, dijelom su u pravu i ostali koji kažu da je igra bila loša jer naši nisu znali šta sa loptom kada je osvoje.
Kažete taktika ovo-ono O. K. vidjećemo naše "strašne taktičare" kad´ nam dođe ozbiljnija ekipa, vidjeli smo ih već protiv Širokog, Zrinjskog a ubrzo ćemo vidjeti i kad nam kone dođu, ovo sa Širokim u kupu nije pretjerano mjerodavno obzirom da igraju sa kombinovanim sastavom. Mogli smo sa neozbiljnim Veležom igrati ovako loše i pobjediti a kako ćemo proći sa ozbiljnijim, uskoro ćemo se uvjeriti. Rekao sam neozbiljnim Veležom jer su stvarno takva ekipa, igraju bez klasičnog napadača, taraba su ofanzivno, to će vam potvrditi svaki njihov navijač, tako da je bezze priča da je Velež klasa ekipa i dizanje iste. Oni su ekipa koja spada u par ekipa iz sredine tabele kojim je plafon 5 mjesto, na kraju krajeva to i sama tabela govori.
Zna li neko koga su došli gledat´ ovi iz Hajduka?

@Valter

@boccaccio

Kažete taktika ovo-ono O. K. vidjećemo naše "strašne taktičare" kad´ nam dođe ozbiljnija ekipa, vidjeli smo ih već protiv Širokog, Zrinjskog a ubrzo ćemo vidjeti i kad nam kone dođu, ovo sa Širokim u kupu nije pretjerano mjerodavno obzirom da igraju sa kombinovanim sastavom. Mogli smo sa neozbiljnim Veležom igrati ovako loše i pobjediti a kako ćemo proći sa ozbiljnijim, uskoro ćemo se uvjeriti. Rekao sam neozbiljnim Veležom jer su stvarno takva ekipa, igraju bez klasičnog napadača, taraba su ofanzivno, to će vam potvrditi svaki njihov navijač, tako da je bezze priča da je Velež klasa ekipa i dizanje iste. Oni su ekipa koja spada u par ekipa iz sredine tabele kojim je plafon 5 mjesto, na kraju krajeva to i sama tabela govori.
Zna li neko koga su došli gledat´ ovi iz Hajduka?
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 20 okt 2014, 12:29, ukupno mijenjano 1 put.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
- champions1921
Bice nas 27 na tribinama..arelinho je napisao/la:U srijedu sa Širokim u 15:00 h
BUDI ŽELJO !!!
Zaštochampions1921 je napisao/la:Bice nas 27 na tribinama..arelinho je napisao/la:U srijedu sa Širokim u 15:00 h

I have a dream
- champions1921
Radni dan, 15h, los rezultat u prvoj.. I ovako nas je malo jos odbij tu raju koja radi i bice vise aktera na terenu nega na tribinama..
BUDI ŽELJO !!!
A zbog raje koja radi do 16:00/16:30,a i zbog loseg rezultata u prvom mecuwestherc je napisao/la:Zaštochampions1921 je napisao/la:Bice nas 27 na tribinama..arelinho je napisao/la:U srijedu sa Širokim u 15:00 h?

Jbg,bice tu samo oni vjerni

-
- Kontakt:
Joj utakmice k'o da igramo s Dinamom,a ne Velezom.Definitvno smo losi i u odnosu na prosle sezone ove je osjetan pad u igri,ali sto je najbitnije u rezultatu nije i mi ovakvi kakvi smo na drugom smo mjestu.Objektivno za ovu ekipu je cetvrto mjesto najrealniji moguci domet.Sve u svemu zadovoljan sam napustio Grbavicu jer smo dobili direktnog konkurenta za to cetvrto mjesto,a i spustio sam apetite za ovu sezonu nakon evropskih utakmica vidjevsi kvalitet ekipe.
Sad Siroki!Vjerovatno smo ispali,ali samo trazimo od igraca veliku zelju da se pokusa barem zakuhat utakmica i nekim ranim golom bi to i dobili vjerovatno,ali ako udjemo mlako i prepustimo incijativu protivniku sto Adzem radi kada igramo sa boljim ekipama mi cemo izgubiti ponovo.
Mladost,pa derbi.Vazna utakmica u Bijeljini jer pobjedom ulazimo rasterecenije u derbi.Igracki i finasijski pitari puno jaci i dosad su vec trebali biti prvaci,ali mahala je to i luzerski mentalitet kluba tako da sa igracima koji uzmu po pola miliona za ugovor stoje iza Zelje u kojem igraju djeca za par stoja
ipak u ovaj derbi cemo uci slabiji.Stanic ce nam puno faliti,a ako i Kvese ne bude onda stvarno ne pamtim kad smo u derbi usli slabiji.Derbi je derbi i nema favorita,ali moje misljenje je da ce nam biti teze nego lani i da ce oni spasavat sezonu upravo tu,ali ima jos do utakmice.Prvo se okrenuti Sirokom i Obarskoj 
Sad Siroki!Vjerovatno smo ispali,ali samo trazimo od igraca veliku zelju da se pokusa barem zakuhat utakmica i nekim ranim golom bi to i dobili vjerovatno,ali ako udjemo mlako i prepustimo incijativu protivniku sto Adzem radi kada igramo sa boljim ekipama mi cemo izgubiti ponovo.
Mladost,pa derbi.Vazna utakmica u Bijeljini jer pobjedom ulazimo rasterecenije u derbi.Igracki i finasijski pitari puno jaci i dosad su vec trebali biti prvaci,ali mahala je to i luzerski mentalitet kluba tako da sa igracima koji uzmu po pola miliona za ugovor stoje iza Zelje u kojem igraju djeca za par stoja

8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "