FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
sve isto ste pisali u ova doba i u barem dvije od tri šampionske sezone od kad se amar vratio. nekidan nije valjalo kad uz hrpu atraktivnih poteza pobijedimo zvijezdu 5-3, prizivali ste amarovu čvrstinu u igri i govorili da bi igrali ružnije ali imali više bodova, kad je juče odigrana upravo takva utakmica i pobijeđeno 1-0, ni to ne valja. eto ljepše smo igrali sa ćulumom, lazarom, bajićem, radovanovićem, jesmo ali malo sutra, i ružnije smo igrali i imali manje bodova u ova doba. za ovoliko para teško može bolje - ali zato može gore sa neuporedivo više.
-
zeljovolim
- Kontakt:
Pitaj Kvesica il Tomica,pa ces dobit odgovordomorocki je napisao/la:bio sa Goranom ,dan ranije na otoci,Olimpik-Drina,tako da znam šta ga je dovelo na Grbavicu
bravo @chwilla
Draza mi je ova pobjeda nego recimo 3-2. Ako se gleda sa strane reci će da je bolje da bude golova nego da izgleda kao jučer, 1-0. Ali ako ces primiti dva gola,a za jedan bude kriv golman za drugi odbrana onda to ne ide. Svi bi ovdje razapeli Marijana i odbranu,kao poslije Zvijezde. Evo sad su pokazali da se moze i bez primljenog gola, pa nek nije utakmica ni na sta licila. Mene je jedino sramota ocajne posjete. Sta ocekivati na proljece kad ce sve derbi utakmice kuci biti odigrane na jesen,tj vec su odigrane uz mizerne posjete. Nadam se da ce iz Kluba imati sluha te staviti pristupačne cijene karata, tj da budu manje nego inače za utakmicu protiv širokog.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
posjeta će na proljeće biti bolja samo ako raja bude mislila da stvari cjelokupno idu na bolje, bez obzira je li to stvarno tako. takav je mentalitet. a nakon što smo prekucali sve u domaćim takmičenjima, odatle ima samo pad. kad je rečeno da se ide na podmlađivanje ekipe i vraćanje dugova, u startu je sasječeno bar hiljadu ljudi po utakmici, iako ja to svejedno podržavam jer je očekivanja postavilo gdje treba da budu.
ako preko pauze dovedeš dva zvučna imena i jednog većeg sponzora, ne mora biti ni milion ni pola miliona, biće bolja posjeta protiv radnika nego što je protiv veleža i zrinjskog bila sad. a možda ta dva zvučna igrača budu totalno ispuhana i uzimala vrijeme našoj djeci na kojoj se mogu zaraditi pare, a sponzor ispali dogovor i ostane dužan. al' to nije bitno jer većina ljudi naprosto o tome ne razmišlja, već površno gleda na stvari kad vaga hoće li na utakmicu.
a prošle godine je protiv veleža na grbavici bilo još dobro manje ljudi...
ako preko pauze dovedeš dva zvučna imena i jednog većeg sponzora, ne mora biti ni milion ni pola miliona, biće bolja posjeta protiv radnika nego što je protiv veleža i zrinjskog bila sad. a možda ta dva zvučna igrača budu totalno ispuhana i uzimala vrijeme našoj djeci na kojoj se mogu zaraditi pare, a sponzor ispali dogovor i ostane dužan. al' to nije bitno jer većina ljudi naprosto o tome ne razmišlja, već površno gleda na stvari kad vaga hoće li na utakmicu.
a prošle godine je protiv veleža na grbavici bilo još dobro manje ljudi...
- Ljiljani87
- Kontakt:
ne znam ko se može žalit na utakmicu od jučer sve je bilo perfektno , pogotovo svaka čast ovim mladjim igračima koji evo skoro polusezonu odigraše bez greške , dok su stariji dosta lošiji ...
jučer antolović bez greške , odbrana u prvih 10 minuta kritična ostatak sasvim ok , vezni red odigrao onako kako je trebalo , velež kroz sredinu nije ništa napravio , nedo odličan (jedino što je kvesu polomio ne valja ) pritiskao veležovu odbranu nenormalno uz pomoć veznog reda , žal za onom stativom Varee , na proljeće samo da ne dodje do dosta promjena u ekipi i europa je tu
jučer antolović bez greške , odbrana u prvih 10 minuta kritična ostatak sasvim ok , vezni red odigrao onako kako je trebalo , velež kroz sredinu nije ništa napravio , nedo odličan (jedino što je kvesu polomio ne valja ) pritiskao veležovu odbranu nenormalno uz pomoć veznog reda , žal za onom stativom Varee , na proljeće samo da ne dodje do dosta promjena u ekipi i europa je tu
1921 !
05.06.1998
05.06.1998
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Kakav kup, pa jedva guraju u prvenstvu, jos bi u kupu da igraju...jaludovolimte je napisao/la:Stavit' simbolične ulaznice(Jug, sjever markica). Treba nam prolaz, a samo uz pomoć navijača možemo do njega.
Daj prijatelju, finansijski nam igraje u kupu ove sezone nikako ne odgovara.
Ne znam iskreno sta se cuditi za posjedu, jer iskreno da se igra u 19.00h svakako ne bi doslo preko 2.000 u vrh glave.
Evo da se ti i ja kladimo u avatar?
Ja ti kazem da derbi protiv Sarajeva nece pratiti preko 8.000 ?
Smijes li?
Ako ja zijanim ja nosim avatar Crvene Zvezde mjesec dana, ako ti, nosis avatar FK Sarajeva mjesec dana?
Na prvu,ne igramo dobro,ima dosta takticke nediscipline,bezidejnosti,individualnih tehnickih gresaka,nedovoljno trke...
Ali kad to stavimo u kontekst,a moramo staviti,onda mozemo biti zadovoljni. Mozda uz uvjet da na narednim utakmicama vidimo pozitivne pomake. Recimo da smo u ovoj,uz vaznu pobjedu,vidjeli malo vise cvrstine i odgovornosti, u odnosu na predhodne. I dalje bih se kladio da imamo individualni kvalitet koji, u adekvatnom sistemu igre,dobrom planu i ideji koja mora biti jasna igracima,mozemo kao ekipa puno bolje izgledati.
Kad je rijec o kontekstu,jasno je da mislim na finansije. U tom smislu su nam neki predvidjali krah,predvidjali da cemo nakon deset kola zaostajati deset bodova za nekima,prizivali raspad sistema...A mi jos tu,zivi,u igri za vrh...
Kad smo vec kod finansija,radosna vijest je da je klub izmirio i posljednji veci dug koji je imao.Radi seo dugu prema Kenanu Hasagicu u iznosu od 110 000 km,od cega je 60 000 km dug, a 50 000 km kamata. Ne mogu ne pomenuti izuzetno nekorektan odnos hasagica prema Zelji,a imajuci u vidu okolnosti pod kojima je taj dug nastao, te okolnosti pod kojima je Hasagic dosao u Zelju ,a jos vise kako je otisao iz Zelje. Ukratko,dug je nastao nakon ucjene, dan prije polaska na revans protiv Anortosisa,trazio je cifru za godinu dana, iako je imao ugovor jos tu godinu, kojim je sve bilo definosano.Ali,u medjuvremenu je, od izgubjenog slucaja,hodanja po Turskoj,povratka na ulicu,u Zelji postao reprezentativac i smatrao je da mu se ugovor treba popraviti. Dovedeni pred svrsen cin,u upravi su odlucili da mu poprave uvjete.On je trazio nesta,uprava je ponudila nesta i dogovoreno je da mu se do kraja ugovora isplati 90 000 km.Odmah mu je dato 30 000. Nakon toga su uslijedili problemi,poceo je birati utakmice,sve cesce se fatao za rame i za ledja.Na polusezoni je otisao na probu u Liverpul,povrijedio se i prakticno prestao braniti za Zelju.Uprava je trazila da produzi ugovor,nije htio i na kraju te sezone je otisao bez marke obestecenja. Ali otom potom,to je sad zavrsena prica.
Dakle,uprava je i u ovoj godini rasciscavala stare dugove i kao sto rekoh,nema vise cifri. Ostali su neke tekuce obaveze koje nisu velike.Koliko znam, ne prelaze par stotina hiljada km. Osim,naravno duga poreznoj upravi Federacije od 1 209 000 km.Kao sto je poznato,za ove dugove raditi ce se sporazumi o izmirenju,i to u ovom momentu nije teret klubu.
Vazno je da vise nema niti jednog pojedinca koji moze ucjenjivati klub, a vezano za dobijanje licenci. Zadnji takav je bio Kenan Hasagic.
Ali kad to stavimo u kontekst,a moramo staviti,onda mozemo biti zadovoljni. Mozda uz uvjet da na narednim utakmicama vidimo pozitivne pomake. Recimo da smo u ovoj,uz vaznu pobjedu,vidjeli malo vise cvrstine i odgovornosti, u odnosu na predhodne. I dalje bih se kladio da imamo individualni kvalitet koji, u adekvatnom sistemu igre,dobrom planu i ideji koja mora biti jasna igracima,mozemo kao ekipa puno bolje izgledati.
Kad je rijec o kontekstu,jasno je da mislim na finansije. U tom smislu su nam neki predvidjali krah,predvidjali da cemo nakon deset kola zaostajati deset bodova za nekima,prizivali raspad sistema...A mi jos tu,zivi,u igri za vrh...
Kad smo vec kod finansija,radosna vijest je da je klub izmirio i posljednji veci dug koji je imao.Radi seo dugu prema Kenanu Hasagicu u iznosu od 110 000 km,od cega je 60 000 km dug, a 50 000 km kamata. Ne mogu ne pomenuti izuzetno nekorektan odnos hasagica prema Zelji,a imajuci u vidu okolnosti pod kojima je taj dug nastao, te okolnosti pod kojima je Hasagic dosao u Zelju ,a jos vise kako je otisao iz Zelje. Ukratko,dug je nastao nakon ucjene, dan prije polaska na revans protiv Anortosisa,trazio je cifru za godinu dana, iako je imao ugovor jos tu godinu, kojim je sve bilo definosano.Ali,u medjuvremenu je, od izgubjenog slucaja,hodanja po Turskoj,povratka na ulicu,u Zelji postao reprezentativac i smatrao je da mu se ugovor treba popraviti. Dovedeni pred svrsen cin,u upravi su odlucili da mu poprave uvjete.On je trazio nesta,uprava je ponudila nesta i dogovoreno je da mu se do kraja ugovora isplati 90 000 km.Odmah mu je dato 30 000. Nakon toga su uslijedili problemi,poceo je birati utakmice,sve cesce se fatao za rame i za ledja.Na polusezoni je otisao na probu u Liverpul,povrijedio se i prakticno prestao braniti za Zelju.Uprava je trazila da produzi ugovor,nije htio i na kraju te sezone je otisao bez marke obestecenja. Ali otom potom,to je sad zavrsena prica.
Dakle,uprava je i u ovoj godini rasciscavala stare dugove i kao sto rekoh,nema vise cifri. Ostali su neke tekuce obaveze koje nisu velike.Koliko znam, ne prelaze par stotina hiljada km. Osim,naravno duga poreznoj upravi Federacije od 1 209 000 km.Kao sto je poznato,za ove dugove raditi ce se sporazumi o izmirenju,i to u ovom momentu nije teret klubu.
Vazno je da vise nema niti jednog pojedinca koji moze ucjenjivati klub, a vezano za dobijanje licenci. Zadnji takav je bio Kenan Hasagic.
http://www.****.ba/novost/1686 ... odina-foto" onclick="window.open(this.href);return false;
"Crkva se gradi pored stadiona Željezničara, a projekat je napravio poznati tuzlanski arhitekta Jure Pranjić."
Nista protiv crkve samo me interesuje slijedece: koliko ovo utice na projekat koji su ponudili slovenci (trgovacki centar)??? Koliko ovo utice na potencijalnu rekonstrukciju Grbavice??
"Crkva se gradi pored stadiona Željezničara, a projekat je napravio poznati tuzlanski arhitekta Jure Pranjić."
Nista protiv crkve samo me interesuje slijedece: koliko ovo utice na projekat koji su ponudili slovenci (trgovacki centar)??? Koliko ovo utice na potencijalnu rekonstrukciju Grbavice??
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Ta je crvka prvobitno trebala ici na mjesto sadasnje dvorane, ali politika bila brza i spretnija po tom pitanju.zeljocity je napisao/la:http://www.****.ba/novost/168685/zupna-crkva-na-grbavici-izgradnja-nakon-trideset-godina-foto
Na kraju su ovi iz crkve dosta pritisaka uputili i dobili prostor/zemlju za sebe.
Za rekonstrukciju Grbavice prvo treba pronaci adekvatnog investitora, jer SDA koja ce vladati ovdje sigurno narednih 20 godine jer imaju preveliku podrsku u manjim mjestima, nece marke uloziti u taj projekat.
Od drugih stranaka takoder nema nista, niti od vlasti bilo kakve, tako da sto vise Zeljo ceka da neko sadake uruci, duze se se cekati na neku rekonstrukciju Grbavice.
Pricalo se bilo nedavno po ovom pitanju. Recimo Grbavica se moze adekvatno adaptirati za grupa LP za jedno 3.5 mil € u vrh glave, ali to nije nikome u cilj. Upravo sto se cekaju mega projekti, time klub sve vise i vise ispasta, a raje sve manje i manje.
Na kraju ce vise ljudi gledati Pofalicki umjesto Zelje...
ne čeka se "mega projekat" jer se nekome hoće, nego jer investitor jedino može sebe naći ako se gradi još nešto uz stadion što će ostati njemu. ako "samo" izgradi stadion njega nema nigdje, jer mi i da uđemo u ligu šampiona to neće popraviti posjetu protiv radnika i travnika, niti će učiniti da kirije u poslovnim prostorima budu tri-četiri puta veće.
- bistrikboy
- Kontakt:
Pitaj Koldzu yebo ga otac...zeljocity je napisao/la:http://www.****.ba/novost/168685/zupna-crkva-na-grbavici-izgradnja-nakon-trideset-godina-foto
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
taj dio svakako nije naš već opštinski. a on bi ga dao nama - k'o što je i sve ostalo dao.
Kvesić: Moram mirovati, ali nije riječ o težoj povredi
Dvadestak minuta prije kraja jučerašnjeg susreta sa Veležom, u kojoj je Željezničar slavio sa 1:0 igru je napustio kapiten Plavih Josip Kvesić.
Kvesić je uz bolnu grimasu i bol u lijevoj nozi otišao u svlačionicu a mnogi navijači našeg najtrofejnijeg kluba su zabrinuto čekali informaciju o kakvoj povredi se radi.
Reprezentativac Bosne i Hercegovine je danas obavio sve potrebne preglede koji su ustanovili da se ne radi o težoj povredi već samo o nategnuću ligamenta zbog čega će Kevsić morati mirovati narednih nekoliko dana.
''Hvala Bogu nije riječ o nekoj težoj ozljedi. Danas sam obavio sve potrebne pretrage koje su pokazale da je došlo samo do nategnuća ligamenta u lijevoj nozi i moraću mirovati narednih nekoliko dana. Propustiću revanš duel u Kupu BiH protiv Širokog Brijega ali ću najvjerovatnije biti spreman za duel protiv Mladosti iz Velike Obarske koji se igra za vikend''izjavio je Josip Kvesić kapiten Željezničara.
Dvadestak minuta prije kraja jučerašnjeg susreta sa Veležom, u kojoj je Željezničar slavio sa 1:0 igru je napustio kapiten Plavih Josip Kvesić.
Kvesić je uz bolnu grimasu i bol u lijevoj nozi otišao u svlačionicu a mnogi navijači našeg najtrofejnijeg kluba su zabrinuto čekali informaciju o kakvoj povredi se radi.
Reprezentativac Bosne i Hercegovine je danas obavio sve potrebne preglede koji su ustanovili da se ne radi o težoj povredi već samo o nategnuću ligamenta zbog čega će Kevsić morati mirovati narednih nekoliko dana.
''Hvala Bogu nije riječ o nekoj težoj ozljedi. Danas sam obavio sve potrebne pretrage koje su pokazale da je došlo samo do nategnuća ligamenta u lijevoj nozi i moraću mirovati narednih nekoliko dana. Propustiću revanš duel u Kupu BiH protiv Širokog Brijega ali ću najvjerovatnije biti spreman za duel protiv Mladosti iz Velike Obarske koji se igra za vikend''izjavio je Josip Kvesić kapiten Željezničara.
- ManijakUSA
- Kontakt:
Utakmicu protiv Veleža nisma bio u mogućnosti pratiti ali po izvještaju BHT 1 čini se još jedno otužno izdanje na Grbavici al eto bar smo pobjedu upisali
... Sad probati iznenaditi Široki iako su oni realno jači od nas i imaju dva pogotka prednosti treba napasti pa šta bude. Biće teško sigurno al nadam se da možemo samo trebaće biti puno puno bolje izdanje od ovog sad zadnjeg s Veležom. moželi mi netko napisati dali ćemo kompletni dočekati Široki izuzev Kvesića koji je rekao da vjerovatno neće nastupiti kakvo je stanje s ostalima ?
Ja sam rođen zbog plavih, ja umrjeću zbog njih
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
' " (2 жута)TeaM87 je napisao/la:kakvo nam je stanje sa kartonima, ko je u opasnosti ?
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
Nedo 3 preskace obarsku ?? bajic 2 varea 2 trebaju se paziti protiv mladostijovanmaksimovic je napisao/la:' " (2 жута)TeaM87 je napisao/la:kakvo nam je stanje sa kartonima, ko je u opasnosti ?
ne prenosi se s kupa na ligu i obrnuto..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
-
zeljovolim
- Kontakt:
Derby ce bit vjerovatno nedjeljom, vecernji termin.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.