Da manjak kvaliteta da se razigraju nesiguran keln, kaotican stutgart, slomljeni hsv, zbunjen shajze... Za sta nam sluzi ta siroka klupa ako ti igraci nemogu dobiti ovako slabe protivnike? Koji ce nam *urac Jojic, Ginter, Grossonja, Kehl, Ramos, itd...? Cemu svrha tih igraca, da popune broj igraca na treningu?adnan24 je napisao/la:Manjak kvaliteta protiv Kolna,Stuttgarta,Mainza ? ...blago njima kakve igrace imajuLokos19 je napisao/la:Manjak kvaliteta.
Zar mislite da je slucajnost da uvjek zijanimo protiv na papiru slabih ekipa??? Nije, nego nemamo truna kreativnosti niti igru protiv bunkera. Bez broj puta sam reko protiv nas je svako siguran ko nam prepusti loptu, stane pred 16erac i zatvori sredu sa 3 vezna. Bod mu je 100% zagarantovan. A cekanje iz prikrajka na pokoju kontru ukoliko se potrefi neki gaff s nase strane donose i citava tri boda.
Sta je odgovor Kloppa na takvu postavu protivnika? Eto ti mi odgovori... dali si uocio kakav plan B u ove zadnje dvije godine?
Fazon sa presingom i protupresingom je pila vode dok se protiv nas nije slavio svaki bod, pa je protivnik pokusavao kolko tolko parirat i nije se zatvarao. Ta vrsta taktike je bila hit ali ima svoj protulijek, i to vrlo jednostavan. Sta mislis zasto je pep razjebo upravo tu taktiku, koju je hejnkes doveo do vrhunca? Bas zato sto je predvidljiva i lahko za neutralisat. Sad kad pogledas buyern neznas ko sta igra i kome je koja uloga. Klopp sa svojom tvrdoglavoscu i bezrezervnom vjerom u igrace i sistem je prespavao trend i sad mu nista nije jasno.
Nestade VOLLGAS FUSSBALL, jer protivnik nepada vise u tu zamku. Cim vidim da protivnik stane pozadi znam da im mi nemozemo ama bas nista. Samo se ceka nas kiks, jer stojimo previse ofanzivno. Stoperi na 35m. od naseg gola, bekovi na 35m. do njihovog i onda jos obje sestice krenu naprijed. Eh kad se to desi tad nas samo treba stisnut i napast agresivno sa dva tri igraca i haos nastaje. Dovode se igraci izkljucivo po kriterijumu da znaju brzo trcat s loptom, Klopp baca drkicu na takve igrace. Prijem i prerade lopte katastrofa. Kod mikija, aubame, cire, ramosa pa cak i reusa. Nema utakmice da svakom od nabrojanih barem jednom ili dva puta lopta pobjegne, udari od koljeno i sta jos ne.
Kad na tu "procitanost" sistema i "limitiranost" igraca dodas jos nase WELTMEISTERE kojima kazes nemamo se mi u BL sta borit za titulu, buyern to uzima glat, onda dobijes i 5-10% posto manje zara, koncentracije i motivacije. Bundeska je jako napredovala u zadnje 3,4 godine, sve ekipe su maltene prekopirale BVB style i sada da bi dobio jednu BL-tekmu moras ici preko granice moguceg i do povracanja. Svjesno momci zele i zalazu se, ali podsvjesno na momente proradi upravo ta misao a zasto da ginem? Upravo ta spremnost u nedostatku ambicija i dovodi do onakvih gresaka etabliranih igraca.
Sve u svemu, neocekujte nista do kraja sezone. Jedini nacin da mi dobijemo tekme je da protivnik napravi gresku, pa mi presijecemo i istrcimo kontru. Mozda uspijemo izboriti cetvrto mjesto (u sta sumnjam), al to ce sigurno vise biti zbog slabosti konkurenata nego zbog nas. Zato braco, nenervirajte se bezze... nego uzivajte u patnji od igre.
Moji postovi iz aprila ove godine:
Lokos19 je napisao/la:...da skratimo.![]()
Ja sam itekako svjestan da uprava radi odlican posao, pogotov po pitanju saniranja i udaranja finansijski stabilnog temelja klubu. Podrzavam absolutno Fatzketov stav "netrosit vise nego sto se zaradi". Ono oko cega se neslazem i sto smatram pogresnim je prevelika stednja i politika Klopp ce opet od nekog anonimusa napravit zvjerku. Nije Klopp madjionicar. Vidi pod Siber, Löwe, Amini, ... Ta politika je imala smisla dok smo ganjali kvalifikacije za EL, pa si imo luxus da mozes zijanit 7,8 tekmi u toku sezone. BVB je imao ogromnu priliku da se evaulira u jos jaci klub ali se to zarad stekanja love ispustilo, tako da smo sada opet u pet deka sa Leverkusenom, Salke i Wolfsburg. U zadnje 3 godine netoprofit je preko 100 mio, po mom (a igra na terenu to pokazuje) trebalo je najmanje 50 mio vise investirat zadnje dvije godine. Sa tom lovom sigurno bi se mogli realizovat ugovori bez klauzula i jos 1 eventualno 2 top igraca tipa Eriksen, Volland. Tako bi zadrzali kvalitet ekipe i jos prosirili na vrijeme i opet bi ostala fina zaliha.
Lokos19 je napisao/la: Zasto bi se veselio? Sto kidam zivce? Jesam li ti ja kriv sto tebi treba pola sezone da svaris istinu i da ti izlape izvlakuse? U njemackom ima izreka "kaput sparen". Ovo sto imamo sada je upravo rezultat i spirala ka dnu koju je moguce samo uz ogromne investicije i doooosta srece preokrenut. Mozda je uprava morala ici ovim putem, mozda nije. Ja samo znam da je jeftinije Gecu dati dva mio godisnje vise za ugovor bez klauzula nego godinu dvije posle bacati ogromnu lovu na polovne igrace
Lokos19 je napisao/la: Druga greska je dovodjenje igraca koji su izkljucivo jaki na kontrama i transformaciji a onda igras taktiku sto veceg posjeda lopte ala vangall. Nidje vezze. Najbolji primjer veceras, dok su nesto ko htjeli kontrolisali loptu i meljali fasovali smo golove, tek u drugom kad smo agresivno napadali napred i igrali na sve il nista izgledalo je bolje. Sta imas sa grossonjom i aubame gradit?
Lokos19 je napisao/la: Ako ramos bude prvi napadac usrecit ce mo se ko sa mikijem i siberom. Sve sami potencijali.
Lokos19 je napisao/la:@Semir
Netreba nama Kagawa pod svaku cijenu ali stos i jest u tome sto Shinji moze igrati u svim tim navedenim sistemima, da li kao 10tka, krilo, osmica ili lazna devetka. Sa njegovim dolaskom takodje bi rasteretili i mikija koji bi na krilu imao vise vremena za prijem i obradu lopte te bi njegove kvalitete u kontrima i polukontrima bile bolje izkoristene.
Sa Reusom, Shinjijem i Mikijem imali bi 3 igraca sa kojima bi mogli igrati fluidne sisteme u igri i prilagodjavat se taktici protivnika. Sva trojca mogu igrati sve pozicije kvalitetno.
Takodje slucaj Gündogan je nepredvidljiv. Ko garantuje da ce nam uopste biti na raspolaganju sledece sezone. Osim njega nemamo igraca u ekipi koji je rezistentan na pressing, koji se s loptom moze okrenuti na 1m² i onda odigrat kvalitetan pas. Upravo oni najjaci aduti Shinjija nam fale ove godine, jer Gundo nije bio tu.
Dalje dovodjenje Shinja treba gledati i prespektivno u smislu sta 2015 kada nas napuste Reus i Gündogan. U tom slucaju vec imamo Shinjia koji je uigran. Pitanje je hoceli Shinji biti dostupan 2015te. Znaci kad odu njih dvojca imas Shinjija i Mikija i samo im trebas pridodat Vollanda i recimo malog Lea vratit (strasno ga je krenulo, sam nek nastavi). Isto tako netreba ni Leitnera otpisat, mogao bi taj sledece sezone eksplodirat.
Naravno da bi dolazkom Shinjija Hofman izvisio. No, njega treba isvakako poslat na posudbu u neki ambiciozni klub koji igra internacionalno napr. Mainz (htjeli ga vec na ljeto) ili cak Gladbach. Oba kluba imaju ekstra dobre trenere koji bi ga znali unaprijedit.