FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

rikimo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la rikimo » 22 okt 2014, 22:10

Stefan Effenberg je napisao/la:
Dakle, Riki mo, zar smo mi glupi kad smo rekli da nam igra treba biti brža i okomitija? Zadnje 3 tekme smo dobili lakoćom i to zato jer igramo puno okomitije.
Da ne bi bilo zabune:

1. Ja sam postavio tekst uglednog novinara Aleksandra Holige u Jutarnjem listu, sve teze su njegove. Ja se s njima samo slažem

2. Samo sam za jednog člana forumu rekao da ne zna ništa o fudbalu, to je evidentno :D

3. Ranije sam rekao da oni koji hejtaju Guardiolu, isto tako pojma nemaju. Znači oni koji mu trolanjem probaju osporiti neupitni kvalitet

Eto, samo da se zna šta sam zaista rekao. :D

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 22 okt 2014, 22:21

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
Nije lose :kafa:

Jedan navijac Rome:
"Mozda su samo Grci bili bolji prije par godina,ali i tu bi se dvoumili.Bayernovci ,kako na terenu,tako i na tribinama su bili nepobjedivi. Ne remete atmosferu.Lekcija iz navijanja naucena,preko 5000 navijaca punih 90 minuta je pjevalo kao jedno" :salut:

[youtube][/youtube]
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 22 okt 2014, 22:53

Stefan Effenberg je napisao/la:Jedino me brine obrana koja nikako da postane bedem..
Mislim da to bas necemo ni vidjet dok je Guardiola trener. Neko rece da odbrana ne stoji visoko, a stoji itekako, mozda samo nesto malo povucenije nego li je to bilo prosle sezone. Ostavlja se prostora za utrcavanja.
Guardiola jeste napravio neke promjene, u pozitivnom smislu, ali se nije odrekao a niti ce se odreci svojih osnovnih postulata, stroga ofanziva i uvijek ce vise paznje pridavati ofanzivi nego li defanzivi. Racuna de ce primati golove, ali igra za gol vise. To je moje misljenje.
Stefan Effenberg je napisao/la:Vidi se tečna i brza igra, svakako više volim gledati takvu igru nego ono peglanje lopte u širinu.
Da, tecna i brza. Pitanje je koliko nam to protivnici omogucavaju. Ne znam kako ce to izgledati protiv cvrsto postavljene zonske odbrane kakvu zna postaviti Mourinho recimo.. Roma je sinoc igrala dosta otvoreno... Mozda cemo opet silom prilika gledati peglanje lopte kada dobijemo izrazito defanzivnu ekipu za protivnika :?

Budemo vidjeli :)

Klare

Post Postao/la Klare » 22 okt 2014, 23:27

Otkrio sam sta nam se prosle sezone desilo! :!: :idea:

Ovim sam potvrdio da jednostavno najvise znam, i koliko god se pokusavao oduprijeti tom znanju, ne mogu si pomoci. :think:

Mis smo do nove godine igrali nenormalan nogomet, postalo je sve vrlo lako, prelako,
ali Gvardo kao vjeciti inovator i covjek koji uvijek trazi vise, tu nije stao.

Celo je htio to na jos veci nivo dovesti, taj nivo ja ne znam kako bi se zvao, jer dotad je bi nadljudski nivo,
sto znaci da se preko toga nije moglo.

Medjutim bradonja tvrdoglav hoce jos vise, igraci mu govore da ne razumi9ju, da to krsi ljudske kapacitete izdrzljivosti i razumijevanja...

Katalonac ne posustaje, 70posto posjeda mu malo, pohlepa radi svoje, hoce posjeda jos vise,
pasova mu malo 600, iako sve ostale ekipe u najboljem slucaju ne predju ni 400,
on zudi da to udvostruci, dolazimo i do 1000 pasova, no, no...

Dolaze utakmice mi slabimo, gubimo se u tim brojkama, u tim zamislima, igraci vise nemaju slobodu, forma pada, Spanac ne odustaje, ali ne ide, dolazi Reala, kasno je za bilo kakve promjene, i tu sve puca.

Do finala Super kupa ima je 20 dana i itekako vremena da film barem malo vrati unazad, i ucinio je, vratio bas koliko je bilo potrebnop da ih na misice u produzecima savladamo.

Ovog puta se nadamo da je svjestan kako bolje od ovog ne moze, te da ce ovo odrzavati citave sezone bez puno modrovanja i pohlepe...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 okt 2014, 23:42

2-3 ekipe u Evropi mogu odigrati protiv Bayerna kvalitetno. Ostalima treba čudo da pobijede. Ako Bayern povede, onda 98 % je da će i dobiti tu utakmicu. Protivnik (pa čak i oni najjači) da bi imali realniju šansu da dođu do pobjede, moraju povesti. Postotak za tako nešto nije velik. Nismo nepobjedivi, ima ekipa koje mogu raniti ovaj naš stroj, ali prilično malo ima slabosti Bayernova ekipa. Jednostavno kada povedemo, držimo loptu, kontrolišemo i teško je opšte protivniku da bilo šta napravi. Ali ako protivnik povede, može doći do peljanja lopte, jer tada se suzbije protivnik pozada i vreba priliku iz kontri. Real, Chelsea, pa i Dortmund, mogu tada biti opasni po nas.

Međutim, s onakvom igrom kao sinoć, okomitost, brz protok lopte, presing, nevjerovatna trka, nevjerovatna tranzicija, svaki protivnik može biti potopljen. Pogotovo ako brzo Bayern zabije gol...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 22 okt 2014, 23:43

Klare je napisao/la: Ovog puta se nadamo da je svjestan kako bolje od ovog ne moze, te da ce ovo odrzavati citave sezone bez puno modrovanja i pohlepe...
Čestitke :D

Samo ovdje po nečijoj logici ti si poglup jer kritikovati pas igru i nazivati to komplikovanjem igre je ravno neznanju osnovnih postulata igre :facepalm:
rikimo je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la:
Dakle, Riki mo, zar smo mi glupi kad smo rekli da nam igra treba biti brža i okomitija? Zadnje 3 tekme smo dobili lakoćom i to zato jer igramo puno okomitije.
Da ne bi bilo zabune:

1. Ja sam postavio tekst uglednog novinara Aleksandra Holige u Jutarnjem listu, sve teze su njegove. Ja se s njima samo slažem

2. Samo sam za jednog člana forumu rekao da ne zna ništa o fudbalu, to je evidentno :D

3. Ranije sam rekao da oni koji hejtaju Guardiolu, isto tako pojma nemaju. Znači oni koji mu trolanjem probaju osporiti neupitni kvalitet

Eto, samo da se zna šta sam zaista rekao. :D
Mulac od 34 cola kontradiktoran si :shh: To ne priliči tvojoj raskošnoj inteligenciji od 1-2 rečenice hejta ...

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 22 okt 2014, 23:49

Slazem se sa effetom, nama protiv ovih jaci samo treba da povedemo, pogotovo protiv Chelsea. To je taj dio srece koji treba da nam se desi u tih hajmo reci jednu dvije utakmice. Jer ako idjemo u nervozu onda vjerujem da ostadosmo bez ista.

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 22 okt 2014, 23:50

Molim Vas obojicu da prestanete, jer svaki put kad vidim da je neko nešto napisao, pomislim kvalitetno, uđem i pročitam samo svađu vas dvojice. Bacite jedan drugog na ignore i to je to.

Što se tiče sinoćnje utakmice, fenomenalno, zaista. Ne bih da tražim dlaku u jajetu, samo nek' momci nastave!
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 okt 2014, 23:59

GazijaKalesija je napisao/la:Molim Vas obojicu da prestanete
Pa zašto Gazijo?

Da nije možda zbog toga da bi se ovako nešto čitalo:
GazijaKalesija je napisao/la:
Što se tiče sinoćnje utakmice, fenomenalno, zaista. Ne bih da tražim dlaku u jajetu, samo nek' momci nastave!
:mrgreen:

Ne zezajte, momci su pravo osvježenje (dobro, t'kazal je stari i provjereni igrač) i ovakve rasprave uopšte nisu hrđave. Naprotiv. :cool:
Vom Jäger zum Gejagten

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 23 okt 2014, 00:01

geronimo je napisao/la:
GazijaKalesija je napisao/la:Molim Vas obojicu da prestanete
Pa zašto Gazijo?

Da nije možda zbog toga da bi se ovako nešto čitalo:
GazijaKalesija je napisao/la:
:mrgreen:

Ne zezajte, momci su pravo osvježenje (dobro, t'kazal je stari i provjereni igrač) i ovakve rasprave uopšte nisu hrđave. Naprotiv. :cool:
Pa dobro lepi, da ne pišeš svako mjesec dana po post na temi Bayerna možda bi i bilo bolje :mrgreen:

PS, to sam dodao samo da ne bude off topic skroz :D
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 23 okt 2014, 00:15

Djaba sve, nadam se da mozemo dovesti Reusa...

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 23 okt 2014, 00:48

thulkazal je napisao/la: Samo ovdje po nečijoj logici ti si poglup jer kritikovati pas igru i nazivati to komplikovanjem igre je ravno neznanju osnovnih postulata igre :facepalm:
NiJesi ti to dobro procit'o ili pak razumio procitano. :roll:
Napisao sam svojih osnovnih postulata a ne osnovnih postulata igre. Ne izvrci ono sto je napisano. Ne mislim da je @Klare poglup :mrgreen:
Postulat lat. zahtjevano.
Guardiolini zahtjevi su vise nego jasni, stroga ofanziva, i zato nam odbrana ne lici na bedem kako sto je to bilo pod komandom Heynckesa.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 23 okt 2014, 00:58

...
Zadnja izmjena: anelbavarac, dana/u 23 okt 2014, 01:24, ukupno mijenjano 1 put.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 23 okt 2014, 01:03

Stefan Effenberg je napisao/la: Jedino me brine obrana koja nikako da postane bedem.
Primili smo prvi gol nakon onog remija sa HSVom od 1:1,kako ovo nije bedem?Jos smo gol primili pri vodstvu od 0:5.

Boateng je trenutno najbolji stoper na svijetu.

Gotzea onaj gol u finalu SPa kao da je "oslobodio",drugi igrac nakon toga skroz.

Da se osvrnem na raspravu dvojice momciluka.
Ne znam kako se ne mozete sloziti da trenutno igramo prelijepo.Igra nam je odlicno izbalansirana u svakom pogledu.
@thulkazal napisao si da je bilo dobro sto se znalo pod Juppom ko sta igra i kako ce to izgledat'.Mislis da nam se ne bi desio neki Chelsea prije ili kasnije?
Juppa svi postujemo,vecini je ono najbolja sezona ikad (meni licno nikad nista nece nadmasiti 2001. i Anderssona koji se ukazao u 90. minuti,a kasnije i penala protiv Valencije i Reifovog "KAAAAHHNN,DIE BAAYEEEERN,DIEEE BAAYEEERN"),ali Guardiola je vec naredne sezone pokazao da se u ligi moze bolje i samo zbog njegovog cejfa i rotacija nakon najranije ovjerene titule nismo sezonu zavrsili neporazeni.Real necu komentarisati,jer u Minhenu smo primili dva "standard gola",jedan nakon kornera,jedan nakon ubacaja iz slobodnog i tu smo odmah pali.Kad je Bayern prije toga primio na jednoj utakmici tako 2 gola?
Ovo sto trenutno igramo je van svake dimenzije.Bas uredjeni haos.Ne znas nikad za sigurno ko ce poceti utakmicu,ne znas kako izgleda formacija,sve je onako otprilike,ali to odlicno funkcionise na terenu.
Tebe nervira Pep,jer ne znas ko sta igra?Da gubimo i mene bi nervirao,ali onako razbiti Romu i gledati Robbena u 60. i nekoj minuti kako je 30 metara od svog gola i bori se za loptu znaci da se neki red postuje i da ima discipline u timu.Fale nam Javi,Schweini,Holger i Thiago i opet se onako odigra...ne znam sta hoces vise.
#miasanmia

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 23 okt 2014, 10:27

Gledam ovu sliku i postavu Bayerna iz šampionske 2001. godine i sve mi ovo sada malo podsjeća na ovaj današnji Bayern :hmmmmm:
slika

Ne kažem da je ova stalna postavka Bayerna, ali bilo je utakmica kada smo ovako igrali. Sve mi se čini da je Hitzfeldova sjenka i dalje jaka u Bayernovoj mahali. Pamti Pepi kako je Hitzfeld dominirao i Realom i Barçom nekada na prelazu između dva milenija :-)
Uglavnom, meni je zanimljivo vidjeti malo retro stila u fudbalu nakon svih nekih novih modnih trikova :zviz:

Ovo kolo u LP-u je bilo vrlo efikasno za BL klubove
slika
Ono za čim ja žudim je ravnopravna borba ova 4 kluba u BL-u. Nešto tipa engleske lige gdje su uvijek tu negdje 4 kluba. No, osim Bayera, i Žutalji i Plavci haman ne mogu konstatno igrati na 3 fronta i na kraju neki front mora da gubi, a to je u ovom slučaju BL. Što ponovo daje šansu nekim drugim ekipama, ali mišljenja sam da oni nemaju kalibra za Europu :kafa:

I na kraju, Pep odlazi, dok se nije počela krv po forumu prosipati :wave:
Sent from my Philips Smart TV.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 23 okt 2014, 13:05

momci jel ko more postaviti onu vjecnu listu lige prvaka sto se tice postignutih golova ,posto smo uvalili 7 komada romima ,mislim da smo blizu da mancu jedinstvo prestignemo .Eto akonekomenije skrlet :D
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 23 okt 2014, 13:25

PEP je napisao/la:momci jel ko more postaviti onu vjecnu listu lige prvaka sto se tice postignutih golova ,posto smo uvalili 7 komada romima ,mislim da smo blizu da mancu jedinstvo prestignemo .Eto akonekomenije skrlet :D
Zar nije bilo riječ o pobjedama, i da je Bayern tu na 4. mjestu iza Mance. Taman kad pobjede sve tekme u grupu, trebalo bi u top3

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 23 okt 2014, 13:41

Astren je napisao/la:
PEP je napisao/la:momci jel ko more postaviti onu vjecnu listu lige prvaka sto se tice postignutih golova ,posto smo uvalili 7 komada romima ,mislim da smo blizu da mancu jedinstvo prestignemo .Eto akonekomenije skrlet :D
Zar nije bilo riječ o pobjedama, i da je Bayern tu na 4. mjestu iza Mance. Taman kad pobjede sve tekme u grupu, trebalo bi u top3

ma znam ali ima i ta gol razlika tako nesto mescini ako senevaramda smo u tom seg.blizu mance akose ne varama :think:
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 23 okt 2014, 14:08

PEP je napisao/la:
Astren je napisao/la:

ma znam ali ima i ta gol razlika tako nesto mescini ako senevaramda smo u tom seg.blizu mance akose ne varama :think:
Mi smo dali mislim 807 golova i treci smo na listi, Barsa oko 960 a Real 1000 i nesto sitno.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 okt 2014, 16:19

Thiago je uspjesno operisan i vratice se u Njemacku da nastavi sa procesom oporavka.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.