Principatus je napisao/la:Nisam naivan sto se tice toga. Samo sto bih ja to uradio mnogo profesionalnije. Znam dobro o kojoj materiji pricam, a ti dobro znas do koje mjere.

I nisam slijep kada vidim da je neko potplacen da siri misljenje i relativira kriminal. Isti te osobe pokusavaj u isti mah predstaviti forumsku diskusiju kao nebitan faktor u stvaranju misljenja, sto je jedna ogromna laz i nebuloza.

Veoma je ocigledno sta pojedini, to jest jedna manjina, na ovom i drugim forumima rade. Da doslovice "rade".
Ti veoma dobro znaš prije koliko godina sam te upozorio na to što si upravo napisao, ali pametan čovjek će vrlo lako procijeniti ko je ovdje sa kojom namjerom, naravno, pod ovim podrazumijevam obje strane.
Radi se sve i svašta, ali ni blizu u toj mjeri u kojoj konkretno ti predstavljaš. Menadžerske igre i igrice su uvijek postojale, to ne treba posebno naglašavati, novac je čudo. Na primjer, Blaža Sliškovića su dva igrača otvoreno prozvala da im je tražio novac za poziv, e to je ozbiljno, alarmantno i zabrinjavajuće
Sa druge strane, izrečeno je mnogo laži, neke su demantovane prije, a neke kasnije, neko to može da izvaga, a nekome je vrhunac '
da Bog da ti za lijeka trebalo', mada ni on ne zna zbog čega, ali '
vidjela žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu'. Za ozbiljne optužbe su potrebni i ozbiljni dokazi, a ovdje ih niko nema, nema ni naznaku da bi se mogli pojaviti.
Smoljan je da ozbiljan intervju, može se reći i monolog. Pozvao je sve one koji imaju nešto konretno da se jave. Mene nije iznenadilo ono što je rekao, jer sam tu priču čuo dosta ranije od poprilično relevantnih i pouzdanih izvora, koji nemaju nikakvu korist od toga da naginju na bilo koju stranu.
Mnogo uvreda je upućeno na adresu Seada Sušića, a čovjek je već odavno van fudbala, međutim tu opet dolazimo do one već spomenute '
vidjela žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu'.
Sušića ne branim, ali samo zbog loših rezultata, a ne zbog '
rekla-kazala'. Ne branim ga jer je plasman na EP ozbiljno poljuljan, a on kao selektor treba da bude prvi na udaru, to je tako u fudbalu i uvijek će biti. Njegova stolica je vruća, vruć je novac koji ona donosi, ali isto tako su ozbiljni i protivnici sa kojima se suočava sve ove godine, neki su i iz 'njegovih' redova, a najgori su oni koji su tu iz političnkih i nacionalnih razloga, oni su najopasniji.
Svaki trener donosi odluke koje javnost ne podržava, ima neke 'svoje' igrače i to su te bubice koje im donose slavu ili propast