Zašto?Zestoko sam protiv, al, ko mene pita
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
-
pokusni_kunic
- Kontakt:
Pretpostavljam zato sto "montazna" tribina predstavlja obicnu skelu, sto je ipak mislim sranje za nivo kakav bi trebao imati Velez i vrijedja gostujuce navijace, koji od utakmice mogu vidjeti tek potiljak svog kolege.
I kod nas ima neka skela,ali bar ja nisam pročitao da se neko žali....
Zato sto postoji dio tribine namijenjen za gostujuce navijace, na kojem su vec bili i Manijaci i Skripari i Fukare. Ne vidim zasto se tu ne mogu primiti i ostali navijaci. Ako bude ona ista montazna tribina koja je bila protiv Zrinjskog, doci ce do incidenta. Samo prvi dio navijaca vidi teren, a ostatak ce biti isfrustriran, zato sto je potrosio 100, 200 km za gostovanje, a vidi samo glavu onih prvih u redu. Jedino sto moze da uradi, je da baci kamenicu u teren. Ko je god smislio tu odluku, zelim da kazem da je to totalno seljacki i bezveze.Schlager je napisao/la:Zašto?Zestoko sam protiv, al, ko mene pita
Druga stvar, ako je to uradjeno, da bi se napunio stadion Rodjenim, zelim isto da kazem Ibrakovicu u upravi; Gospodo, stadion se ne puni tim potezima, nego igrom na terenu, naravno i na gostovanjima. Volio bi da bude pun, ali vjerujte mi da ce te se razocarati.
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Ne kontam. - Da se isprazni 1/4 velike tribine da se napravi prostor za gosutujuce navijace obicno dodje 20-50 a to je uzas iz vise razloga.
1) Mogu ostetiti stolice ili stadion u slucaju belaja - a sa skelom nemoze.
2) Moze doci do tuce i trebas imati policiju, dok skela odvaja navijace i nemoze doci do kontakta.
3) kapacitet stadiona se umanjuje kada se 1/4 velike tribine rezervise gostima jer obicno in nema ni 50 a pola stadiona zjapi prazno. A domaci gledaoci nemaju gdje sjesti.
Vec se jedan kraj tribine ranije ogradjivao za goste pa je ostao prazan i narod nije imao gdje sjesti. Skela na suprotnoj strani onemogucava kontakt navijaca i ne umanjuje kapacitet stadiona.
Plus ove polusezone na stadion Rodjeni dolaze i Sarajevo i Zeljo i Borac i Zrinjski i Siroki itd... i sigurno je za ocekivati dolazak navijaca - tako da je skela najpametnije rjesenje, ne samo za ovu nego i za buduce utakmice.
Na kraju krajeva, bice navijaca Sarajeva koji ce doci "onako" da gledaju a ne da navijaju, oni ce vazda moci sjest na tribinu. A ostali koji dolaze da navijaju - njima i odgovora otvoren prostor i stajanje a ne stolice i skucenost.
2) Moze doci do tuce i trebas imati policiju, dok skela odvaja navijace i nemoze doci do kontakta.
3) kapacitet stadiona se umanjuje kada se 1/4 velike tribine rezervise gostima jer obicno in nema ni 50 a pola stadiona zjapi prazno. A domaci gledaoci nemaju gdje sjesti.
Vec se jedan kraj tribine ranije ogradjivao za goste pa je ostao prazan i narod nije imao gdje sjesti. Skela na suprotnoj strani onemogucava kontakt navijaca i ne umanjuje kapacitet stadiona.
Plus ove polusezone na stadion Rodjeni dolaze i Sarajevo i Zeljo i Borac i Zrinjski i Siroki itd... i sigurno je za ocekivati dolazak navijaca - tako da je skela najpametnije rjesenje, ne samo za ovu nego i za buduce utakmice.
Na kraju krajeva, bice navijaca Sarajeva koji ce doci "onako" da gledaju a ne da navijaju, oni ce vazda moci sjest na tribinu. A ostali koji dolaze da navijaju - njima i odgovora otvoren prostor i stajanje a ne stolice i skucenost.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
-
BICE GUSTO
- Kontakt:
Volio bih da pogrijesim,ali predpostavljam da stadion nece biti pun.
RODJEN U MOSTARU U NAJLJEPSE DOBA,MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA !
treba samo uzeti u obzir da je radni dan i da je tekma u 3....nema sanse da ce biti pun stadion iako bih volio
Red or Dead
http://www.youtube.com/watch?v=iHW1nGJFqhY
http://www.youtube.com/watch?v=iHW1nGJFqhY
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Ma kakvi pun, srijeda u 3 popodne se igra. Nevjerujem. Ali nadati se je boljem.
a sto ti nahvali tu skelu,gdje jos ima skela,cuj skela,hahahhaaaaaaaaMostaracVelezovac je napisao/la:Ne kontam. - Da se isprazni 1/4 velike tribine da se napravi prostor za gosutujuce navijace obicno dodje 20-50 a to je uzas iz vise razloga.
-
HORDAS_1987
- Kontakt:
Pa dobro mozda je momak mislio MONTAZNA TRIBINA al nema veze ni skela nije nerazumljivo
znamo sta je pisac htjeo da kaze 
SVI KO JEDAN NAVIJAMO! NEMA VELIKE NI MALE UTAKMICE!HZ87 BASCARSIJA...
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Ma zovi ga bola boca, tegla, nebitno.
Poenta nije kako ce se zvati, poenta je da stadion Veleza u Vrapcicima je nekada gradjen samo da bude pomocni stadion Veleza za treninge. Nije on dizajniran sa infrastrukturom da obezbjedi utakmicu gdje imas 2 organizovane navijacke skupine i da nikom ne fali dlaka s glave.
Onaj stadion nemoze ponuditi bolju soluciju od montazne tribine/skele ili sta vec na suprotnoj strani velike tribine. To je najbezbjednija i bezbolnija solucija. Najgora solucija bi bila da navrne masa Sarajlija na veliku tribinu, neko se napije, baci kamen 15 metara, razbije nekom glavu i onda nastrada 20 ljudi u okrsaju od kojih niko nije dosao da pravi problem.
Ja ne kazem da ce Pitari doci s nekom ruznom namjerom. U stvari ubjedjen sam da nece, ali kada imas 100-200 ljudi potrebna je samo 1 budala i sve ode p. m. A ni Sarajevu ni Mostaru fala Bogu, budala nikad nije falilo. Znaci na onom stadionu u Vrapcicima - ovo je jedini nacin da obezbjedi 100% sigurnost za 2 organizovane navijacke skupine a da nemoze doci do bilo kakvog kontakta izmedju njih.
To sam kontao reci. A sad skela ili montazna tribina, nebitno kako se zove, samo nek Sarajevo izgubi 3:0 i svak dobar.
Poenta nije kako ce se zvati, poenta je da stadion Veleza u Vrapcicima je nekada gradjen samo da bude pomocni stadion Veleza za treninge. Nije on dizajniran sa infrastrukturom da obezbjedi utakmicu gdje imas 2 organizovane navijacke skupine i da nikom ne fali dlaka s glave.
Onaj stadion nemoze ponuditi bolju soluciju od montazne tribine/skele ili sta vec na suprotnoj strani velike tribine. To je najbezbjednija i bezbolnija solucija. Najgora solucija bi bila da navrne masa Sarajlija na veliku tribinu, neko se napije, baci kamen 15 metara, razbije nekom glavu i onda nastrada 20 ljudi u okrsaju od kojih niko nije dosao da pravi problem.
Ja ne kazem da ce Pitari doci s nekom ruznom namjerom. U stvari ubjedjen sam da nece, ali kada imas 100-200 ljudi potrebna je samo 1 budala i sve ode p. m. A ni Sarajevu ni Mostaru fala Bogu, budala nikad nije falilo. Znaci na onom stadionu u Vrapcicima - ovo je jedini nacin da obezbjedi 100% sigurnost za 2 organizovane navijacke skupine a da nemoze doci do bilo kakvog kontakta izmedju njih.
To sam kontao reci. A sad skela ili montazna tribina, nebitno kako se zove, samo nek Sarajevo izgubi 3:0 i svak dobar.
...ima ona iza gola nova tribina,sto ne bi mogli na nju?
Ima ona nova tribina iz gola ali na nju ne mozete jer je ono kao jedna vrsta svecane loze...
Bit ce vam drama na montaznoj tribini...sigurno
Bit ce vam drama na montaznoj tribini...sigurno
Ma dok se Hejsel ne dogodi nece prestati sa tim montažnim i kojekakvim klimavima tribinama..al snaci cemo se,pa se vidimo u Mostaru evo krecemo jos malo:)
A ne znam. Ukratko, igru brisi, bodove pisi. Sreca pa je i Sarajevo truba od ekipe, iako su fulili dva zicera.
Sudija odlican, iako je svirao 10% za Sarajevo, ali kako znaju svirati, podnosljivo je.
Jedino za pohvaliti je atmosfera, koja se ne moze ni porediti sa nekakvim drugim na ovim prostorima. Zao mi je samo sto su sarajlile isle na montaznu, a to sam kritikovao i prije dana utakmice.
Samo cu jos pohvaliti Ibrakovica, koji je na vrijeme izbacio Dzafu, koji je u najmanju ruku bio indisponiran. Ni sjena onog Dzafe. Koliko god Velez dovodio pojacanja, opet najbitniji dio ostaje Zaim, Skaljic, Kajta, Cola i naravno VELAGIC ADMIR MRKVA. Nisam namjerno spomenuo Danijela Majkica, momka, o kojem se najmanje prica, a po meni je vec duze vremena najbitniji i najbolji igrac Veleza. Hadzija, nemoguca odbrana u prvom poluvremenu, svaka cast. I na kraju, obe ekipu MORAJU puno bolje.
Sudija odlican, iako je svirao 10% za Sarajevo, ali kako znaju svirati, podnosljivo je.
Jedino za pohvaliti je atmosfera, koja se ne moze ni porediti sa nekakvim drugim na ovim prostorima. Zao mi je samo sto su sarajlile isle na montaznu, a to sam kritikovao i prije dana utakmice.
Samo cu jos pohvaliti Ibrakovica, koji je na vrijeme izbacio Dzafu, koji je u najmanju ruku bio indisponiran. Ni sjena onog Dzafe. Koliko god Velez dovodio pojacanja, opet najbitniji dio ostaje Zaim, Skaljic, Kajta, Cola i naravno VELAGIC ADMIR MRKVA. Nisam namjerno spomenuo Danijela Majkica, momka, o kojem se najmanje prica, a po meni je vec duze vremena najbitniji i najbolji igrac Veleza. Hadzija, nemoguca odbrana u prvom poluvremenu, svaka cast. I na kraju, obe ekipu MORAJU puno bolje.
jasta hadzija strasnu odbranu imao nek smo mi uzeli 3 boda ,
Samo jedan klub Velež Mostar
ma ja. posebno mi je drago zbog Mrkve. Jesi vidio aplauza kad je izlazio?Adnel je napisao/la:jasta hadzija strasnu odbranu imao nek smo mi uzeli 3 boda ,
E Brato kosto kazes da je na vise utakmica atmosfera ko danas bilo bi ljepota ,a neznam ocu li ja moc ici u laktase jos inace do sad ni jedno gostovanje nisam propustio al laktase cu mozda propustit 
Samo jedan klub Velež Mostar
Jel ona lopta u prvom poluvremenu pogodila golmana ili je igrac izbacio,iskreno mi vec poceli da slavimo gol,kad ono isfur ,skide je neko
Inace tanka utakmica,vjerovatno i taj vas rani pogodak uticao na to,s obzirom da nakon toga niste napravili ni jednu pravu priliku,mi osim te prve prilike imali u drugom jos 2 sanse i to je to...ocekivao sam vise od utakmice,posebno sto je i sudija bio korektan...igra se previse sjeckala,igracu su vam dosta lezali po terenu,ali to je valjda normalno sto se kaze cuvali rezultat
Po meni je najrealniji remi bio jel smo realno vidjeli utakmicu koja nigdje nebi dobila prolaznu ocjenu po kvaliteti,al eto vi ste zabili taj rani gol i uspjeli sacuvati gol
Cestitke sve u svemu
Inace tanka utakmica,vjerovatno i taj vas rani pogodak uticao na to,s obzirom da nakon toga niste napravili ni jednu pravu priliku,mi osim te prve prilike imali u drugom jos 2 sanse i to je to...ocekivao sam vise od utakmice,posebno sto je i sudija bio korektan...igra se previse sjeckala,igracu su vam dosta lezali po terenu,ali to je valjda normalno sto se kaze cuvali rezultat
Po meni je najrealniji remi bio jel smo realno vidjeli utakmicu koja nigdje nebi dobila prolaznu ocjenu po kvaliteti,al eto vi ste zabili taj rani gol i uspjeli sacuvati gol
Cestitke sve u svemu
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.