FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 24 okt 2014, 10:24

ChWilla je napisao/la:u svim linijama moraju biti ljudi koji vole klub, koji ginu za klub i pogrešne odluke se moraju svesti na apsolutni minimum, i poslovne i sportske.
Više bih volio tri uspješna poslovna čovjeka, nego tri čovjeka koji vole klub. Mariboru i Rijeci su novac donijeli poslovni ljudi, a ne oni koji ih kao eto vole.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 24 okt 2014, 10:28

Klub ide trenutno jedinim mogucim ispravnim putem..,
Da smo bili pametniji prije 4-5 godina mogli smo znatno lakse napraviti iskorak ali sta je tu je,nema kukanja.Sada je ovaj nacin stabiliziranja kluba dugorocno jedini isplativ.
Staviti lub sto je moguce prije na pozitivnu nulu prije svega,ovo mozda izgleda "suhoparna" prica,ali pogledajte sta bi sa Bosnom...Par godina sa nekolicinom igraca sa enormnim primanjima - zaduzivanje - krah...Mozda smo i mi mogli nastaviti jos par godina sa placanjem 5-6 velikih plata uzeli bi sigurno jos par titula,ali bi nas isto tako za par godina cekala sudbina Bosne,Celika...
Samo ovako nastaviti,evo ja vec primjecujem da je situacija bolja u odnosu na prije par mjeseci,pa i godinu dana...
Ove godine puna stabilizacija,uhvatiti Evropu sto je od krucijalne vaznosti za citavu ovu pricu a sledece sezone cemo biti konkurentni sigurno sa svima,pa po trofeje aBd.
SLOBODA NAVIJAČIMA

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 okt 2014, 10:29

sposobnost se podrazumijeva, da bi se neko digao vlastitim sredstvima a da se ne proda, mora biti sve u kombinaciji. na potpuno tržišnoj osnovi, da se nastoji apsolutno maksimizirati profit maribor sigurno ne bi bio ovako dobar. njega su digli ljudi koji su i sposobni i legende i entuzijasti kluba, kao zahovič, da je samo jedno ne bi išlo. mi takvih nažalost nemamo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 okt 2014, 10:32

I naravno, ono najbitnije, njihova startna pozicija je bila mnogo bolja od naše.
Voli te tvoje Sarajevo.

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 24 okt 2014, 10:42

Mi smo svjetlosnim godinama daleko od njih, ne možemo se poredit´! Ne sjećamo se kad´ smo platili neko pojačanje, ne možemo zadržati igrače ... Krajnje smo neozbiljan klub! Ne znam da li se uopšte možemo nazvati klubom, prije smo neka filijala klubovima koji imaju para, razvijamo igrače za njih, nažalost. Mi ćemo sve prste pojesti grickajući i svu kosu ćemo počupati od nervoze dok "istrpimo" mlade igrače od kojih, ako neko postane igrač, nećemo imati nikakve koristi jer će se odmah prodati za neku cifru koja neće puno pomoći klubu. Poslije toga, sve nanovo, a klub stagnira! Ozbiljnim klubom se može nazvati samo klub koji zadržava sve igrače i uz to traži bolje na pozicijama gdje su loši, mi ništa od tog´ ne radimo. Mi E. Čolića i slične, iako znamo da pojma nema, držimo godinama i konstantno produžujemo ugovore ... izmišljamo pozicije Svraki i sličnim ne bi li se prodali. Bitniji su nam ti detalji nego da nam igra najbolji sastav! Sad´ se malo politika promijenila al´, u suštini će biti isto ... Pojedini igrači, kad se ovi afirmišu, će se forsirati (ne bi li se prodali), iako nisu nešto specijalno pojačanja se neće dovoditi jer će pojedini morati igrat´.
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 24 okt 2014, 10:50, ukupno mijenjano 1 put.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 okt 2014, 10:49

Adviser je napisao/la:Mi smo svjetlosnim godinama daleko od njih, ne možemo se poredit´! Ne sjećamo se kad´ smo platili neko pojačanje, ne možemo zadržati igrače ... Krajnje smo neozbiljan klub! Ne znam da li se uopšte možemo nazvati klubom, prije smo neka filijala klubovima koji imaju para, razvijamo igrače za njih, nažalost. Mi ćemo sve prste pojesti grickajući i svu kosu ćemo počupati dok "istrpimo" mlade igrače od kojih, ako neko postane igrač, nećemo imati nikakve koristi jer će se odmah prodati za neku cifru koja neće puno pomoći klubu. Poslije toga, sve nanovo, a klub stagnira! Ozbiljnim klubom se može nazvati samo klub koji zadržava sve igrače i uz to traži bolje na pozicijama gdje su loši, mi ništa od tog´ ne radimo. Mi E. Čolića i slične, iako znamo da pojma nema, držimo godinama i konstantno produžujemo ugovore ... izmišljamo pozicije Svraki i sličnim ne bi li se prodali. Bitniji su nam ti detalji nego da nam igra najbolji sastav! Sad´ se malo politika promijenila al´, u suštini će biti isto ... Pojedini igrači, kad se ovi afirmišu, će se forsirati (ne bi li se prodali), iako nisu nešto specijalno pojačanja se neće dovoditi jer će pojedini morati igrat´.
Nema to veze sa administracijom i stvarima koje su navedeni klubovi prvo sredili, pa tek onda razmišljali o igračkom kadru.
Voli te tvoje Sarajevo.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 24 okt 2014, 10:57

Igral Tomo sutra ?
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 24 okt 2014, 11:00

Minjore je napisao/la:Igral Tomo sutra ?
U nedjelju je utakmica u 13:30. Sudi Ilija Živković iz Orašja.
DRUG NEBI TI PUNCA

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 okt 2014, 11:21

bagrcavi je napisao/la:
Pravo bitna utakmica . Ni pod koju cijenu nas ne smiju zavarati losi rezultati Mladosti i u ovaj mec moramo uci 100 % motivisni i koncentrisani . Cak bih u neku ruku volio da pobijeda bude tesko izborena u svrhu stisavanja euforije pred derbi i prepustanja uloge favorita Sarajevu . Uglavnom , posto se vec osjeti duh derbija medju rajom bice izazov Adzemu da motivis igrace pred neatraktivnu i "slabu" Mladost ...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 24 okt 2014, 11:23

Eldin Adilović: Ako nekad neko u bh. ligi obori naše rekorde, vratit ću se u Želju i postaviti nove :tokralju:
DRUG NEBI TI PUNCA

zeljovolim
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolim » 24 okt 2014, 11:41

Neandertalac je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:
Pravo bitna utakmica . Ni pod koju cijenu nas ne smiju zavarati losi rezultati Mladosti i u ovaj mec moramo uci 100 % motivisni i koncentrisani . Cak bih u neku ruku volio da pobijeda bude tesko izborena u svrhu stisavanja euforije pred derbi i prepustanja uloge favorita Sarajevu . Uglavnom , posto se vec osjeti duh derbija medju rajom bice izazov Adzemu da motivis igrace pred neatraktivnu i "slabu" Mladost ...
Tomo jucer nije trenirao,znaci upitan je. Kvesic nece igrat.

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 24 okt 2014, 11:42

bagrcavi je napisao/la:Eldin Adilović: Ako nekad neko u bh. ligi obori naše rekorde, vratit ću se u Želju i postaviti nove :tokralju:
Haha tacno je bio ubojit. :lolno:
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

Ljiljani87
Kontakt:

Post Postao/la Ljiljani87 » 24 okt 2014, 11:45

Hordas Doboj je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Eldin Adilović: Ako nekad neko u bh. ligi obori naše rekorde, vratit ću se u Želju i postaviti nove :tokralju:
A to nije ? :roll:
1921 !
05.06.1998

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 okt 2014, 12:24

nije, nego najubojitiji.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 24 okt 2014, 12:26

oni te rekorde i tu ljubav mogu samo sanjati
idemo u bijeljinu po bodove,pa na derbiju pokazat kako se igra i voli svoj klub
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 24 okt 2014, 12:32

Ljiljani87 je napisao/la:
Hordas Doboj je napisao/la:
A to nije ? :roll:
Pa realno nije. Recimo da sada igra u Zelji sa ovom ekipom ne bi zabio 3 gola.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 okt 2014, 12:34

ko o čemu, pitar iz okoline doboja o eldinu. jok nije ubojit, vidite kakve su to traume i tragovi.

Ljiljani87
Kontakt:

Post Postao/la Ljiljani87 » 24 okt 2014, 12:40

upravo to ove sezone u samsunu najbolji strijelac kluba , a i njegova se izjava nije odnosila na njega nego na Želju koj je postavio rekorde u sezoni 11/12 koje niko neće nadmašit za narednih 100 godina
Zadnja izmjena: Ljiljani87, dana/u 24 okt 2014, 12:49, ukupno mijenjano 1 put.
1921 !
05.06.1998

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 24 okt 2014, 12:43

ChWilla je napisao/la:ko o čemu, pitar iz okoline doboja o eldinu. jok nije ubojit, vidite kakve su to traume i tragovi.
Pa sto moras biti debil eto? To Adilovic neka klase, zivota ti?

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 okt 2014, 12:46

za našu ligu jeste. a mislim da o njoj pričamo, ne o ligi šampiona.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 55 gostiju.