KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

fera
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la fera » 16 mar 2010, 00:03

treba se malo smiriti i tek onda pisati... jer glupo je ovo pojedini pljuju bosnu zbog poraza od partizana... treba znati gdje mi trenutno pripadamo a gdje partizan... bojim se da necemo ostati u ligi jer previse smo gluposti napravili ove sezone i ako igrom mi smo ispred heliosa... glavni krivac je uprava i kada bi mi neko rekao da ce oni otici i da ce se nesto promijeniti ako ispadnemo ja prvi ne bi imao nista protiv. dosta nam je svima vise ovog prezivljavanja i raznih polovnjaka i preglupe transfer politike itd...
You are someone else I am still right here

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 mar 2010, 00:24

Ma problem je sto ce se i ispasti iz NBL lige a nikakve promjene u KK Bosni biti nece.
Kadija i tuzi i sudi.
Zali boze imena tog kluba,koji ovu bruku nije zasluzio.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 16 mar 2010, 00:27

Veceras jednostavno nismo imali srece a ni dovoljan broj "kvalitetnih" igraca..Dule je citavu tekmu rotirao 10-12 ,umorio nas je..Jovanovic jeste glavni krivac,ali treba imati u vidu da je momku ovo prva sezona u NLB ligi,ovo je za njega prevelik zalogaj...Nama ako uopste zelimo opstati ,za domacu ligu treba pley i jedan visoki igrac,inace niti jedan navijac Bosne nece sebi dozvoliti taj luksuz da i u domacoj ligi sebi cupa zivce,nabija pritisak,ma nosi sve u neku stvar i Bosna i sve....Nasi kreteni u upravi uopste ne razmisljaju o domacoj ligi koja pocinje za desetak 10 dana,kako oni misle doci do finala sve i da budemo ispred Heliosa u NLB ligi!? Igokea se pojacava,Siroki je za nas trenutno institucija htjeli to priznati ili ne..Mogli smo na pocetku sezone dovesti Masona,ali nismo,ko nam je kriv nego uprava...Vjerujem da nasoj upravi i nije toliko stalo da budemo ispred Heliosa,jer znaju oni dobro( bar se nadam da znaju) da bez pojacanja u domacoj ligi vjerovatno ne mozemo ni do finala,iz prostog razloga sto oni niti znaju niti mogu dovesti kvalitetna pojacanja za ligu 6,prema tome kad se nasa uprava ili tacnije amateri i grobari kosarke ne sekiraju puno,zasto bi mi,obicni navijavci koji vole ovaj grad i ovaj klub...

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 16 mar 2010, 00:37

nek neko izbaci raspored bosne i heliosa zadnja 2 kola ako moze..znam da idemo buducnosti a oni olimpiji obje te ekipe se bore za mjesto broj 4...ma mislim da ostajemo sigurno...al ova zadnja dva poraza su bas "teska" bila...dobivene utakmice izgubili a u oba slucaja bacanja
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 16 mar 2010, 00:44

sarajlija89 je napisao/la:nek neko izbaci raspored bosne i heliosa zadnja 2 kola ako moze..znam da idemo buducnosti a oni olimpiji obje te ekipe se bore za mjesto broj 4...ma mislim da ostajemo sigurno...al ova zadnja dva poraza su bas "teska" bila...dobivene utakmice izgubili a u oba slucaja bacanja
Buducnost-Bosna
Olimpija-Helios

I onda ako sve bude fer:

Zadnje kolo se odlucuje i lomi :D

Helios-Radnicki
Bosna-Crvene Zvezda

;)

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 16 mar 2010, 02:05

Veceras nismo imali srece,sta drugo reci...ali srecu treba i zasluziti,tako da...
Igrali smo hrabro,srcem,borili se..ali za pobjedu je trebalo i malo kosarkase mudrosti,inteligencije.
Raduje me cinjenica da u zadnje vrijeme igramo jako dobro,iako je nas igracki potencijal veoma slab..tu su Rakocevic i Kojadinovic,uskoce s vremena na vrijeme Sehovic i Jovanovic,ali za neki bolji rezultat potrebni su i bolji igraci..ipak smo mi zaboravili jednu cinjenicu,a to je da je veceras posljednjeplasirana ekipa lige dobro namucila prvoplasiranu ekipu i jednu od najboljih ekipa u Evropi..niko nasim igracima ne moze zamjeriti na zalaganju,borbenosti..ali kazem opet,mi nemamo ono sto krasi svaku dobru ekipu,a to je kvalitetan pley,od njega sve pocinje,Zlaja je dobar al kad se igra protiv slabijih ekipa,veceras je bio nas najlosiji igrac...
Sto se trenera tice,sasvim je dobro vodio ekipu,po meni on je preporodio Bosnu,ipak sa ovako oskudnim igracima parirati jednom Partizanu nije mala stvar!
Ne smijemo se predati,vjerovatno ce biti odlucujuca utakmica sa Zvezdom,oni su 2 puta losiji od Partizana i siguran sam da ih uz ovakvo zalaganje mozemo dobiti i ostati u ligi!... Samo se bojim da mi domacu ligu docekujemo totalno nespremni,bez dva ciljana pojacanja mi necemo doci ni do finala,uto sam ubjedjen! Vidjelo se kako publici fali malo da napuni dvoranu,samo rezultat i pobjede vracaju navijace,sponzore..po svaku cjenu treba jurisati na osvajanje domaceg prvenstva,pa da ovu sezonu sto prije zaboravimo!

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 16 mar 2010, 03:03

Jesam li ja jedini koji se nebi plaho ljutio da Bosna sljedecu sezonu iskoristi da se malo konsoliduje, oformi mlad i talentovan tim koji ce se 1 sezonu kalit' u nasoj ligi i onda sljedece napast' 8-10 poziciju u NLB-u ... 8-)

EnZo_85
Kontakt:

Post Postao/la EnZo_85 » 16 mar 2010, 03:40

Nemoj da se neko uvrijedi, ali ovi komentari tipa "Nismo imali srece" postali tako stereotipni za nas sport generalno.

Mora se napravit jednom razlika izmđu neznanja i sporstke sreće. Ovim komentatorima je postala svaka druga riječ "Nije imao sreće, spetljao se, ispala mu je lopta i sl...

Ne možemo mi govorit ako je čovjek bio sam ispod koša i promašio da "nije imao sreće", kad mu igrač presječe loptu "nije imao sreće", pogrešan pas nije imao srece, a slobodnim bacanjima da ne govorim. Ne moze Bosna čitavu sezonu "Nemat sreće". Ovo je neznanje i tu se uvijek vidi razlika izmđu ispod prosječnih, prosječnih i nadprojsečnih igrača.

Vrijeme za čistku u KK Bosna počev od uprave pa do igrača. Mislim jedina im je obaveza u životu da treniraju od toga žive, čovjek ne može pogodit slobodne bacanje ili pogodit zicer.

Pa kad radis negdje i pogriješiš mozeš dobit opomenu sljedeći put ti je noga, to ti je posao, nece ti niko reci da nisi imao srece i sl..

Daj boze da ostanu jedina pozitivna stvar je sto sad Olimpija ima sanse sa Final 4 inace svasta bi bilo..
Jedan Grad, Jedan Klub F.K.Sarajevo

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 16 mar 2010, 10:05

bosnas_ je napisao/la:Veceras nismo imali srece,sta drugo reci...ali srecu treba i zasluziti,tako da...
Igrali smo hrabro,srcem,borili se..ali za pobjedu je trebalo i malo kosarkase mudrosti,inteligencije.
Raduje me cinjenica da u zadnje vrijeme igramo jako dobro,iako je nas igracki potencijal veoma slab..tu su Rakocevic i Kojadinovic,uskoce s vremena na vrijeme Sehovic i Jovanovic,ali za neki bolji rezultat potrebni su i bolji igraci..ipak smo mi zaboravili jednu cinjenicu,a to je da je veceras posljednjeplasirana ekipa lige dobro namucila prvoplasiranu ekipu i jednu od najboljih ekipa u Evropi..niko nasim igracima ne moze zamjeriti na zalaganju,borbenosti..ali kazem opet,mi nemamo ono sto krasi svaku dobru ekipu,a to je kvalitetan pley,od njega sve pocinje,Zlaja je dobar al kad se igra protiv slabijih ekipa,veceras je bio nas najlosiji igrac...
Sto se trenera tice,sasvim je dobro vodio ekipu,po meni on je preporodio Bosnu,ipak sa ovako oskudnim igracima parirati jednom Partizanu nije mala stvar!
Ne smijemo se predati,vjerovatno ce biti odlucujuca utakmica sa Zvezdom,oni su 2 puta losiji od Partizana i siguran sam da ih uz ovakvo zalaganje mozemo dobiti i ostati u ligi!... Samo se bojim da mi domacu ligu docekujemo totalno nespremni,bez dva ciljana pojacanja mi necemo doci ni do finala,uto sam ubjedjen! Vidjelo se kako publici fali malo da napuni dvoranu,samo rezultat i pobjede vracaju navijace,sponzore..po svaku cjenu treba jurisati na osvajanje domaceg prvenstva,pa da ovu sezonu sto prije zaboravimo!
Hajde ne sikirajte se.Dobiće te Zvezdu i to je to.
"Indija,Pakistan..."

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 mar 2010, 11:21

sinoc namjerno nista nisam htio da pisem jer je bilo svakakvih komentara.....kao prvo, vidjelo se sinoc sta znaci sarajevo i koja kultura na pozdravljanju prije pocetka utakmice, mada je bilo instant navijaca kao i uvijek, ali to je druga tema.....kao drugo, protiv koga smo mi sinoc igrali...protiv jana veselog, aleksa marica, lorenca robertsa...jesmo li mi svjesni da je to partizan.....da je to najveca institucija regiona.....da dule ni mater rodjenu svoju ne bi pustio....mada je sinoc bas bilo cudno, cak ni u trecoj nisu dodali gas.....nije galamio, vikao na sudije nista.....kao sto i sam kaze uvijek se obraduje dolasku u glavni grad..neka se sjete oni sto su govorili da je zarko kloc, da je fela ovakav ili onakav, da ne bude jedna tekma pa zakivanje u zvijezde(ovdje ne ubrajam @denisa).bosna je odbrambeno odigrala odlicnu utakmicu u smislu odlicno branjenje pick n' rolla marica i mekkejleba, spustanje na mismatch veselog sa nizim igracem...u napadu sasvim korektno, tecno, malo na kraju kada je feli nestalo snage islo je losije, ali sasvim korektno.....seha odlican, ja bih rekao utakmica zivota.....rakocevic puno brzi od vranesa i marica, zna kako se igra vidi se da je imao motiv vise..bajic ima svoja dva minuta gdje pogodi pet sest poena i to je to...minja, onako ludo kao i obicno...par puta se pogubi u odbrani onda u napadu izvuce par dobrih stvari, onda par defanzivnih skokova....bozo, po meni pokazao da ima petlju, osim onog posterizovanja vranesa u stilu lbj- a....feliks borio se koliko je imao snage, opet bio nas najvazniji igrac, bacanja su problem citave karijere...mali sarajlija dobio onu zadnju loptu igrom slucaja, kada sam vidio da je on dobio vec sam rekao ubacuje je milion posto, ali nazalost je izasla, mora igrati vise jer igra u posljednje vrijeme strasnu odbranu..zlaja sinoc je stvarno bio los....u smislu da je ubacio slobodna bio bi heroj, ali nije i prometnuo se u tragicara utakmice, ali dobro covjek je bio usao u ritam, protiv zadra dobro, protiv fmpa ja bih rekao jos bolje....muha, igra utakmicu zivota i ne dobije jos minuta....cak u odbrani je igrao strasno, napad sasvim korektno....bacanja su nas uneredila.....njihovi ofanzivni skokovi, nas cak i zadar nadskace koji nema centra a kamoli partizan....borili su se momci do kraja ne treba im zamjeriti sekunde....mi ako ponovimo ove partije u ligi, bice svega jer ove dvije utakmice nam se moraju negdje vratiti....vrlo vjerovatno je da ostajemo u ligi, olimpija nema razloga da pusti heliosa, jer imaju dva predstavnika zagarantovano.....

@soba 39, ti rece da ce da nas nabiju 20 razlike, pa na kraju bilo cupanje pobjede.....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 16 mar 2010, 11:35

nemogu da virujem sta je bosna sinoc propustila...i sta je bozic pogodio...dio krivice snose igraci bosne jer izgleda kao da su se vec opustili i kontali pobjedili smo 6 sec prije kraja, iako to nema veze s zdravim razumom tako mi je izgledalo...mada je ova fora malo previse izlizana,al sinoc bi se moglo reci da niste imali srece...jos jednom za boziceevu tricu :o :shock:

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 16 mar 2010, 12:29

Dajte ljudi malo realnosti
Partizan je skakacni najjaca ekipa u regionu i medju najboljima u Evroligi i ne cudi odnos skokova. Ali vidjelo se neiskustvo. Parezanin je na taj autu trazio faul a Djurasovic je stajao nije cak ni digao ruke kod suta Bozica. Ali za kucanje preko Vranjesa :o
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 16 mar 2010, 13:41

Potez utakmice Bozo u stilu LBJ...ono vidjeti uzivo...neprocjenjivo, koje srce ima, svaka cast!
Tragicar ekipe, sezone, svih mogucih i nemogucih kriterija definitivno Jovanovic.
Potez koji je ustvari donio poraz je ustvari kada Parezanin umjesto Muhe(nevjerovatno dobrog) u zadnjih par minuta postavlja Jovanovica, od kojeg kao sto napomenuh jos samo Zima ima/o neandertalnije poteze :shock:
Pouka: vratimo se u Skenderiju,dovedite dobre igrace, napravite iole dobar rezultat i imacete love samo od ulaznica za preziviti...da pretekne(vidjeli smo to sinoc)

Pozdrav:
@neno ...o li te partizan...nako ko gigant :geek:
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 16 mar 2010, 14:53

Zakucavanje Bože zaslužuje poseban post, ako ništa. Strašno! Vraneš nije znao šta ga je strefilo.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

nermintv
Kontakt:

Post Postao/la nermintv » 16 mar 2010, 15:45

Ma Bosna nije imala srece, ali ipak ostaje 100% u NLB-u. Ipak smo za klasu jaci od Heliosa, pa vam je zato bezveze da napadate igrace koiji su pruzili sinoc i 200% mogucnosti.

baggio
Kontakt:

Post Postao/la baggio » 16 mar 2010, 15:50

Sinoć poslije utakmice zaista nisam bio ni za kakav komentar! Imati dobijenu utakmicu protiv Partizana i izgubiti je to može samo Bosna! Sinoćna utakmica je pokazala da Jovanović definitivno nije dorastao NLB ligi.Ali nastranu kvalitet ili nekvalitet Bosninih košarkaša jedna stvar koja me boli kao iskrenog navijača KK Bosna je što pojedinci u publici (vjerovatno ih ima i na ovom forumu) utakmice Bosne koriste za liječenje svojih frustracija i vrijađanje košarkaša kluba za koji su došli navijati. Ma kolioko bio loš Jovanović nije zaslužio da ga neko iz gledališta proziva idiotom ili Bajića Parmakom i sličnim imenima.Takvim bih poručio da sledeću utakmicu KK Bosne gledaju kod svoje kuće i do mile volje vrijeđaju igrače kluba za koji bi trebalo da navijaju.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 16 mar 2010, 16:13

:( :( :( :( :( :( :o :o :o :o

Kombinacija ova dva smajlija je bio moj izraz lica sinoc nakon one trice.
Nisam mogao da vjerujem, a ne mogu jos uvijek da ondje nismo pravili faul na Peri, ili ucinili sve da on ne dobije loptu na zadnjem sutu (ko je imalo pratio Partizan ove godine, poznate su mu Perine trice na kraju utakmice), moglo ga se udvojiti, izgurati s terena, stogod, al sad je gotovo. Ovo, kao i Djekic sam na sutu 2 puta su jedni od dolaza lose pripreme utakmice.

Sto se tice time-outa, ne znam da li se ovo vidjelo na tv-u, ali Dejo je Zlaji (kad je ovaj stao na bacanja) govorio da pogodi prvo i fuli drugo i da se domah pravi faul. Time out nisam cuo jer sam bio na drugoj tribini, a da sam bio na onoj sigurno bi prisao klupi :D :D :D :D :D

Igra je bila odlicna, igrali smo protiv Top8 evropske ekipe i izgubili na produzetke, samo da je malo pameti bilo, nista vise.
Ova pobjeda nam je mogla donijeto mnogo, prije svega samopouzdanja (pobogu pobijedili jednu od najboljih euro ekipa), poraz nam isto moze dosta toga uzeti, ali ove dvije tekme nam se moraju vratiti, AKO CE TO BITI NA PORAZIMA HELIOSA NKE BUDE TAKO.
A definitivno sam siguran da nam ispadanje iz NLB-a iduce godine ne bi donijelo nista bolje, uprava ce svakako ostati, mi mozemo ovdje o tome piskarati koliko hocemo, al njih ce se tesko otjerati.

U SUBOTU SVI DOCI DA IH BODRIMO PROTIV ZVEZDE, PA STA GOD DA SE DESI!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 mar 2010, 18:20

mahalac je napisao/la:Potez utakmice Bozo u stilu LBJ...ono vidjeti uzivo...neprocjenjivo, koje srce ima, svaka cast!
Tragicar ekipe, sezone, svih mogucih i nemogucih kriterija definitivno Jovanovic.
Potez koji je ustvari donio poraz je ustvari kada Parezanin umjesto Muhe(nevjerovatno dobrog) u zadnjih par minuta postavlja Jovanovica, od kojeg kao sto napomenuh jos samo Zima ima/o neandertalnije poteze :shock:
Pouka: vratimo se u Skenderiju,dovedite dobre igrace, napravite iole dobar rezultat i imacete love samo od ulaznica za preziviti...da pretekne(vidjeli smo to sinoc)

Pozdrav:
@neno ...o li te partizan...nako ko gigant :geek:
pa da taj naravno veliki muhamed pasalic nakon jedne utakmice koju je solidno odigrao i sada treba ga nesto velicati jel??' realnije malo pricaj i reci da je taj covjek sve zivo uneredio i da loptu nije mogao da prevede zadnje tri godine......nek ti deniso kaze kakva je bila atmosfera medju nama, posto nisi sjedio do mene sinoc...

@baggio, slazem se u potpunosti, fanseraj nam ne treba na tekmama, ali sta ces tako nam je kako nam je.....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

juan
Kontakt:

Post Postao/la juan » 16 mar 2010, 20:57

nebi imao nista protiv da Imamovic konacno preda palicu Rusmiru... vrijeme bi bilo vala...

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 16 mar 2010, 21:12

@neno, hajde pokusaj malo biti objektivan a ne subjektivan. Sto hocu reci, ako ponekad privatno kontaktirate ne znaci da je isti dobra akvizicija ikad bila za nas klub. Covjek jednostavno cijelo ovo prvenstvo nije igrao na nivou Vogosce a kamoli NLB lige. Totalni promasaj kojeg je Ars01(samo da se hoce vratiti na forum) odmah prokuzio i dao tacnu dijagnozu da je to samo jedan niskoprofilni provincijski igrac :( . Nazalost i ja sam se prevario sto se njega tice ali eto ja to priznam.
Sto se Muhe tice...to je trubadur takodje, poznat ti je moj stav o njemu odranije ali je i kao takav imao vrlo dobrih partija i iznenadjenja, pogotovo s pozicije trice i bacanja. Dakle u poredjenju s Zlatkom je zasigurno bolji igrac, da ne kazem da ima nesto tako vazno sto Zlaja nikad nece imati a to je srce,...mozda malo manje od Bozinog.
Kad sam rekao da ga sinoc nije trebao mjenjati Parezanin nisam ga kovao u zvijezde nego samo zakljucio da je imao jednu od rijetko dobrih partija i da ga kao takvog SINOC nije trebalo vaditi u kljucnim momentima tj u zavrsnici.
Eto ti moj bledoliki neno, i de nam malo o buducnosti i zeljama prijedlozima(igracima), kako dalje...to ti dobro ide.

ps. nego sta kazu na webu Partizana za sinoc, ti to pratis, de nam prenesi koji trač...jesu razmotrili tvoju aplikaciju za vodju navijaca u dijaspori ukljucujuci i pc :oops: :mrgreen:
Zadnja izmjena: mahalac, dana/u 16 mar 2010, 22:09, ukupno mijenjano 2 puta.
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Argentina i 9 gostiju.