Zato sam i rekla da je pored želje ključan i pristup, ali opet, ako ona zaista postoji i ako je stvarno tako velika, dovoljno je jednostavno pokazati interes za igrača, pozvati ga i dogovor bi trebao biti postignut bez problema. A opet ako ne postoji ili je mala, onda će tu igrač više ići razumom i vagati svaku stavku: Šta bi bilo kad bi bilo...Da li ću dobiti priliku...itd... Mislim da onaj kome je zaista stalo da igra za reprezentaciju koju osjeća svojom neće toliko brinuti o tim stvarima...Kod Seferovica je postojala velika zelja i vise nego dovoljno puta je kazao sta osjeca prema ovoj zemlji u desetak intervjua. To je i vise nego dovoljno sto se moze ocekivati od momka koji je odrastao u Svici. Puno vise od naprimjer jednog Hajrovica je isticao Bosnu.
Safet Sušić - Pape
- DragonGirl
- Kontakt:
Re: Safet Sušić - Pape
Evo, zanemariti ćemo taktičke postavke, greške pri odabiru igrača itd, ali kako zanemariti upravo tu činjenicu da se Safet ne bori za naše igrače?
BiH je mogla ostati bez jednog Kolašinca, selektor gledao PSG, umjesto top 16 Lige prvaka i Schalke - Galatasaray jer se tada radilo o potencijalnom reprezentativcu.
Safet je neviđeno zlo na klupi ove reprezentacije, najgori selektor u historiji bh fudbala.
BiH je mogla ostati bez jednog Kolašinca, selektor gledao PSG, umjesto top 16 Lige prvaka i Schalke - Galatasaray jer se tada radilo o potencijalnom reprezentativcu.
Safet je neviđeno zlo na klupi ove reprezentacije, najgori selektor u historiji bh fudbala.
- Principatus
- Kontakt:
Ma glupost koja se uvjek vrti u krug. Igraci kao Hrgota, Seferovic i ko god da treba garanciju poziva u reprezentaciju, mora je dobiti.
U jednoj reprezentaciji u kojoj nam selektor provlaci pola HNLa, daje garanciju i gura Vrsajevica ispred Mujdze kako bi se prodao i prodaje nas rezultat protiv Kipra, daje garanciju Hadzicu i Tini Susicu za SP, izmislja im pozicije...u takvoj reprezentaciji igraci iz liga 5. na nama potrebnim pozicijama moraju dobivati garanciju.
Sve ostalo je smijesno. A nas selektor je smijesna budaletina i tu pocinju problemi.
U jednoj reprezentaciji u kojoj nam selektor provlaci pola HNLa, daje garanciju i gura Vrsajevica ispred Mujdze kako bi se prodao i prodaje nas rezultat protiv Kipra, daje garanciju Hadzicu i Tini Susicu za SP, izmislja im pozicije...u takvoj reprezentaciji igraci iz liga 5. na nama potrebnim pozicijama moraju dobivati garanciju.
Sve ostalo je smijesno. A nas selektor je smijesna budaletina i tu pocinju problemi.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Postoje snimke utakmica Cd/Kasete.Neutral je napisao/la:Evo, zanemariti ćemo taktičke postavke, greške pri odabiru igrača itd, ali kako zanemariti upravo tu činjenicu da se Safet ne bori za naše igrače?
Safetu je glavni cilj da nas svaki put sve vise podje.b.ava svojim taktickim zamislima i (ne)pozivanjem pojedinih igraca...kao da to radi u inat nama normalnim navijacima.
A nemojte tako govoriti o Susicu, ipak nas je on odveo na SP
, i to onda kada smo imali najslabiju ekipu u povijesti, a s druge strane najtezu grupu ikada.

A nemojte tako govoriti o Susicu, ipak nas je on odveo na SP

Sve zavisi Virto. Da se naprimjer pojavi odjednom jedan stoper koji je mlad i igra za jak klub standardno. Nesto otprilike kao Kolasinac sto je bio slicne godine, jak klub i te stvari samo druga pozicija. I da trazi garancije da se na njega najozbiljnije racuna ( najmanje treci stoper za pocetak ) mislim da ce se jedan takav igrac uspjeti nagovoriti ili naprimjer desni bek kada znamo kakve probleme imamo zbog Mujdzinih povreda. Ali ako se pojavi jedan isto tako kvalitetan igrac koji igra na poziciji Pjanica ili Besica njega ce se najvjerovatnije odbiti. Znaci sve zavisi. Kod Seferovica se je trebalo odnositi kao do Kolasinca. Zato jer je treci napadac jednostavno neophodan posebno kada igras sa dvojicom od pocetka. I zato jer je Vedo cak 8 godina stariji od njega i to puno znaci. Jednostavno po meni je doslo do greske u procjeni kvaliteta igraca ili se je neko stvarno nadao da ce da iskoci neki drugi igrac. Ili nije bilo mjesta za Seferovica kao jednog od 15-16 igraca jer su to trebali da budu neki drugi igraci. Jednostavno greska koja nebi sada bila bitna da postoje alternative slicnog kvaliteta kojih trenutno nema.Virtu4l je napisao/la: Za svakog igrača kojeg smo doveli, Pape je prvo morao dati zeleno svjetlo. Problemi su nastajali kad su igrači tražili garancije i postavljali uslove. Na to niti jedan normalan selektor ne bi pristao, osim ako se ne zoveš C. Ronaldo ili Messi.
Pa kad nemas zamjenu za napadaca kao mi u ovom momentu ti tvoji visoki standardi kao CR drasticno padaju. On je morao biti svjestan da se i Dzeko moze povrijediti u svakom momentu i sta onda. Nama su Hrgota i Tankovic u ovom momentu kapitalci koji bi nam jako puno znacili. Ne kao CR ali za nas tim oni bi bili vrlo vazni igraci. Kao takvi zasluzuju nekakvo obecanje. Ista je situacija i sa DM gdje nemamo zamjenu, sa Mujdzom gdje nemamo zamjenu, sa branicima gdje nemamo zamjenu. A budali ne treba niko i tebi je to normalno.Virtu4l je napisao/la:dubrovnik je napisao/la:Cak su i ljudi iz saveza u nekim momentima govorili da im Susic mora reci koji igraci mu trebaju da bi oni poceli procedure. E kad ti ovakav savez to rece moras znati da si mutavac bez premca.
Za svakog igrača kojeg smo doveli, Pape je prvo morao dati zeleno svjetlo. Problemi su nastajali kad su igrači tražili garancije i postavljali uslove. Na to niti jedan normalan selektor ne bi pristao, osim ako se ne zoveš C. Ronaldo ili Messi.
Prijatno.The_Target je napisao/la:Sad s treninga Cala i ja rokali slobodnjake,opet je Cala bio bolji od mene...nema veze ima jos treninga,sad na srneca s colom
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Principatus je napisao/la:Ma glupost koja se uvjek vrti u krug. Igraci kao Hrgota, Seferovic i ko god da treba garanciju poziva u reprezentaciju, mora je dobiti.

Zašto se o tim igračima priča kao o nekome ko poziv čeka ko zapeta puška? Hrgoti BiH nije nikao ni opcija, Tanković je jasno pokazao ko mu je na prvom mjestu, Seferović nas je izradio momački. Svi oni kalkulišu. Oni koji nisu kalkulisali sad igraju za našu reprezentaciju (ako izuzmemo Hajrovića, koji je i zakuhao u ekipi).
Rakitić je npr.odmah znao da će igrati za Hrvatsku, procedura je dugo trajala jer se Švicarska borila svim silama da spriječi njegov nastup za Hrvatsku. Čak je dobijao prijetnje, i on i familija mu. I naravno to ga nije pokolebalo, jer je imao želju da igra za Hrvatsku. Ovi "naši" bi igrali za nas dok ne dođe poziv od druge reprezentacije i naravno oni to objeručke prihvate. Evo najbolji primjer je Hajrović, kad je vidio da neće baš proći u Švici onda je i BiH sasvim dobra opcija. Moje subjektivno mišljenje je da ga nije trebalo zvati ma koliko bio kvalitetan.
Rakitić je npr.odmah znao da će igrati za Hrvatsku, procedura je dugo trajala jer se Švicarska borila svim silama da spriječi njegov nastup za Hrvatsku. Čak je dobijao prijetnje, i on i familija mu. I naravno to ga nije pokolebalo, jer je imao želju da igra za Hrvatsku. Ovi "naši" bi igrali za nas dok ne dođe poziv od druge reprezentacije i naravno oni to objeručke prihvate. Evo najbolji primjer je Hajrović, kad je vidio da neće baš proći u Švici onda je i BiH sasvim dobra opcija. Moje subjektivno mišljenje je da ga nije trebalo zvati ma koliko bio kvalitetan.
druze to bi bilo tacno kad bi se i sam pape drzao te formacije...pa svaka njegova postavka je ravna ludilu...on ni sad ne zna kako da iskoristi pjanica...gurne prcica i bratica na metar od njega...pa sva trojica trce ko bez glave...lud zbunjenog...al eto hajd...shtila je zasluzio...ako nista poziv...Virtu4l je napisao/la:Ma koliko ja priželjkivao i cijenio Štilića, on nema šta da traži u 4-2-3-1 formaciji. Pjanić će igrati iza Džeke. Ali eto, lijepo bi ga bilo vidjeti na spisku.
Možda u nekoj ludoj varijanti da uđe umjesto Medunjanina i da pređemo na 4-1-4-1, vjerujem da bi činio čuda sa Pjanićem, ali defanzivno bi dosta izgubili, ili da se Pjanić povuče malo nazad, bliže Bešiću.
Ovo nije tacno. Sto se tice Rakitica nisi upoznat par clanaka na internetu gdje on govori domacim novinarima da nije postojala dilema tako svi igraci govore na kraju i za klub a kamoli za reprezentaciju. I Hajrovic bi to izjavio da nije bilo onih komplikacija pa sad nemoze. Svica je bila itekako u igri za Rakitica i malo je falilio i njega je bilo potrebno nagovarati jer je uvijek govorio da je Svica puno ulozila u njega kao igraca. Sto se tice Seferovica momak je izjavio vise puta nasim medijima da postoji velika zelja sa njegove strane samo da se zeli sastati sa selektorom. Nebi da lijepim ovde linkove a mogu o tome svemu se je pricalo ovdje prije tri, cetiri mjeseca o jednom i drugom igracu. Samo najlakse je optuzivat uvijek igrace. Ako ti je lakse veliko je pitanje dali cemo ikada imati vise priliku da se odreknemo toliko kvalitetnog skoro formiranog spic igraca tako da nece vise biti krivi selektor koji god to bude tada.obagol je napisao/la:Seferović nas je izradio momački.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 27 okt 2014, 16:25, ukupno mijenjano 1 put.
Dozvoli Bero jednu Coca Colu i srneća leđa!!!
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Pusti te price molimte druze. Ako zelimo da slazemo repku od takvih igraca slobodno da onda zovemo 11 Hadzica i da nas redovno deru ekipe puput Kipra i Velsa. Kakvu ljubav prema domovini imaju velike zvijezde drugih zemalja? Diego Costa prema Spaniji, Ozil prema njemackoj, Januzaj prema Belgiji, Cijela yebena ekipa svicarske, brazilci Eduardo i Sammir sto igraju za Hrvatsku i jos hiljade takvih slucaja. Pa i kod nas Begovic, koji se javno dvoumijo izmedu nas ili Kanade, jedan Miske koji nam postade jedna od naj vecih legenda. Kakva je njemu ljubav prema Bosni bila dok je Igrao za mladu repku Srbije i Crne Gore. Tek je za nas zaigro kad ga je trener mlade repke SiCG nazvao debelim i da nema sta trazit kod njega u ekipi. Sta TI hocu da kazem je da niko se nerodi sa nekom ljubavi prema jednoj zemlji nego to se kroz zivot nauci. Nekima to dolazi i kasnje u zivotu nego drugima. Nikakve sumnje nemam da ti igraci (Tankovic, Hrgota, Seferovic) iako ih ti nesmatras kao nasim, nebi ginuli na terenu za repku da smo ih ganjali i doveli. Pa cak i igraci koji su nakraju ispali kao i nacionaliste poput Pandze i Supica su uvjek davali maksimum na terenu za repku. ZA SVAKOG IGRACA KOJI IKAKVE VEZE IMA SA OVOM NASOM JADNOJ BIH MORA SE BORIT!!!obagol je napisao/la:Zašto se o tim igračima priča kao o nekome ko poziv čeka ko zapeta puška? Hrgoti BiH nije nikao ni opcija, Tanković je jasno pokazao ko mu je na prvom mjestu, Seferović nas je izradio momački. Svi oni kalkulišu. Oni koji nisu kalkulisali sad igraju za našu reprezentaciju (ako izuzmemo Hajrovića, koji je i zakuhao u ekipi).

Znači kod Seferovića je postojala ogromna želja ali to ipak nije bilo dovoljno da ne prihvati prvi Hitzfield-ov poziv? Seferović je igrač oko kojeg se možda i najviše titralo ali je isključivo njegova želja presudila.Ajax je napisao/la:Ovi nije tacno. Sto se tice Rakitica nisi upoznat par clanaka na internetu gdje on govori domacim novinarima da nije postojala dilema tako svi igraci govore na kraju i za klub a kamoli za reprezentaciju. I Hajrovic bi to izjavio da nije bilo onih komplikacija pa sad nemoze. Svica je bila itekako u igri za Rakitica i malo je falilio i njega je bilo potrebno nagovarati jer je uvijek govorio da je Svica puno ulozila u njega kao igraca. Znaci pricas napamet. Sto se tice Seferovica momak je izjavio vise puta nasim medijima da postoji velika zelja sa njegove strane samo da se zeli sastati sa selektorom. Nebi da lijepim ovde linkove a mogu o tome svemu se je pricalo ovdje prije tri, cetiri mjeseca o jednom i drugom igracu. Samo najlakse je optuzivat uvijek igrace. Ako ti je lakse veliko je pitanje dali cemo ikada imati vise priliku da se odreknemo toliko kvalitetnog skoro formiranog spic igraca tako da nece vise biti krivi selektor koji god to bude tada.obagol je napisao/la:Seferović nas je izradio momački.
To za Rakitića je bila više priča švicarskih novinara koji su se vadili na to da su previše uložili u njega da bi on igrao za nekog drugog. Rakitić je od samog početka znao za koga će igrati.
Upravo tako. Strah je postojao kod momka da ne prodju godine cekajuci poziv iz BiH,a Svicarsku otpisao. Sa 28,29 ce te rijetko koji selektor pozvati da igras kao novi u nekoj reprezentaciji. Bio sam i ostajem pri misljenju da momak koji je prosao sve omladinske reprezentacije i koji igra u Seriji A,Djuric, mora dobiti poziv,pa makar on bio krampa najveca na svijetu,daj mu šansu. Tu nastaje drugi problem, nepostivanje momaka koji su prosli omladinske selekcije. Recimo Grahovac ( ne znam da li igra u Rapidu,ali uzimam kao primjer,objektivan) bi trebao da bude na sirem spisku Safetovom makar za prijateljske,jer je momak bio kapiten u21 reprezentacije, sa 21 godinom je napravio transfer u ne tako slabu, Austrijsku ligu,u ekipu koja igra Europa Ligu. Takodjer mislim da Ibrahim Šehić bi trebao dobiti poziv ispred Dujkovica, jer Dujkovic em ima 32 godine,em primi dva gola od petoligasa nekog ( da se ne naljute navijaci Zrinjskog,samo objektivno govorim,nista protiv Dujkovica i njegovog kluba), a Sehic u 3 utakmice europa lige primi isto toliko golova i to samo od Milanskog Intera i to na San Siru. A mladji je od Dujkovica 7 godina. Semir Stilic je vec prezvakana tema. Sta god ja napisao ovdje znam da ga Safet pozvati nece. Blaz Sliskovic je za njeg najbolje objasnio : " Ako vec igra tako dobro,zabija golove,asistira,ja bih otisao utakmicu dvije pogledao ga,ako mi se svidi pozvao bih ga,a ako ne, nikom nista." Od ovih dijasporaca sto se javljaju sa zeljom da igraju za reprezentaciju postujem jedino ove u21, koji su spremni igrati za omladinske selekcije pa tek onda za A reprezentaciju. A ne da se sa 24. godine javi neki "Ibrahimovic" iz Svedske spreman igrati za BiH, a do juce ga nigdje bilo i nakon sto shvati da nema sanse u Svedskoj da igra.(Ibrahimovica ne uzimam za primjer vec kao "nadimak") Toliko od meneAjax je napisao/la:Ovi nije tacno. Sto se tice Rakitica nisi upoznat par clanaka na internetu gdje on govori domacim novinarima da nije postojala dilema tako svi igraci govore na kraju i za klub a kamoli za reprezentaciju. I Hajrovic bi to izjavio da nije bilo onih komplikacija pa sad nemoze. Svica je bila itekako u igri za Rakitica i malo je falilio i njega je bilo potrebno nagovarati jer je uvijek govorio da je Svica puno ulozila u njega kao igraca. Znaci pricas napamet. Sto se tice Seferovica momak je izjavio vise puta nasim medijima da postoji velika zelja sa njegove strane samo da se zeli sastati sa selektorom. Nebi da lijepim ovde linkove a mogu o tome svemu se je pricalo ovdje prije tri, cetiri mjeseca o jednom i drugom igracu. Samo najlakse je optuzivat uvijek igrace. Ako ti je lakse veliko je pitanje dali cemo ikada imati vise priliku da se odreknemo toliko kvalitetnog skoro formiranog spic igraca tako da nece vise biti krivi selektor koji god to bude tada.obagol je napisao/la:Seferović nas je izradio momački.

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Kako da ne. Nego ja sam ovdje procitao 50-tak puta da se je najvise titralo oko Tankovica kako sad Seferovica. Jos jednom ti govorim Seferovic je veci patriota od Hajrovica pa ti misli sta hoces. Seferovic se je morao odluciti dali da prihvati zvanicni poziv Hitzfelda sa vjerovatno obecanom minutazom ili poziv za upoznavanje i druženje sa igračima i stručnim štabom. I na kraju je najvaznije po meni sta mu je Pape rekao u kojoj mjeri racuna na momka ili ne posto je sam Seferovic izjavio tako.obagol je napisao/la: Znači kod Seferovića je postojala ogromna želja ali to ipak nije bilo dovoljno da ne prihvati prvi Hitzfield-ov poziv? Seferović je igrač oko kojeg se možda i najviše titralo ali je isključivo njegova želja presudila.
A oko Rakitica dali ti mozda tvrdis da se momka nije nagovaralo ?obagol je napisao/la: To za Rakitića je bila više priča švicarskih novinara koji su se vadili na to da su previše uložili u njega da bi on igrao za nekog drugog. Rakitić je od samog početka znao za koga će igrati.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 27 okt 2014, 16:51, ukupno mijenjano 2 puta.
Tankovići su malo pametniji nego što se misli
Vidjet ćete uskoro !

Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
-
- Kontakt:
Hajrović I. vol.2 ?rishaaa je napisao/la:Tankovići su malo pametniji nego što se misliVidjet ćete uskoro !
K'o da on zna.bavarian_bk je napisao/la:Hajrović I. vol.2 ?rishaaa je napisao/la:Tankovići su malo pametniji nego što se misliVidjet ćete uskoro !
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.