BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Adinjo
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la Adinjo » 15 mar 2010, 19:57

Cartman je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:Sta je ovo jbt? Otkud nama ovoliki talenti? Zovi sve, bice barem 50% igraca svjetske klase.
Ma mozda ce bit njih 5% igraci svjetske klase. Ovi "talenti" svi igraju po danskoj i Svedskoj, gdje su lige nula ili u juniorskim ekipama vecih klubova gdje prodje stotine igraca a vrlo mal broj se probije do prve ekipe. Nijedan od njih nista nije pokazo na seniorskom nivou a vec se priblizavaju 20 godina. Na primjer jedan Pjanic je sa 17 igro u Ligue 1. E takvi igraci budu svjetska klasa, a ne "talenti" od 20 godina sto jednom u godini zaigraju u kupu (Kapidzic i njemu slicni).

Hebote pa koji si ti strucnjak, cudo te nije neko vec angazovao. Nemoj se naci uvrijedjen, ali ja vise vjerujem jednom profi treneru sta kaze za ovog malog Kapidzica, nego ti i tebi slicni nadri strucnjaci na formu.
Zadnja izmjena: Adinjo, dana/u 16 mar 2010, 17:04, ukupno mijenjano 1 put.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 16 mar 2010, 12:53

UDARNA VIJEST

Evo ovdje u Danskoj, medije tvrde da Bosna pokusava da Sarajlija Nikola Saric (91' godiste igra za omladinski tim Liverpoola) zaigra za Bosnu a ne Dansku.

Nikola Saric je izjavio danas za danske medije da je bosanski fudbalski savez kontaktirao njegovog oca Predraga ali da nema vise informacija o tome.

Saric je nastavio i rekao da je on do sada igrao za Dansku i da i dalje mu je zelja da predstavlja Dansku ali takodje nece izkluciti mogucnost da zaigra za Bosnu, kako Nikola kaze nece da zatvori bilo koja vrata.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 16 mar 2010, 20:32

Pauk je napisao/la:UDARNA VIJEST

Evo ovdje u Danskoj, medije tvrde da Bosna pokusava da Sarajlija Nikola Saric (91' godiste igra za omladinski tim Liverpoola) zaigra za Bosnu a ne Dansku.

Nikola Saric je izjavio danas za danske medije da je bosanski fudbalski savez kontaktirao njegovog oca Predraga ali da nema vise informacija o tome.

Saric je nastavio i rekao da je on do sada igrao za Dansku i da i dalje mu je zelja da predstavlja Dansku ali takodje nece izkluciti mogucnost da zaigra za Bosnu, kako Nikola kaze nece da zatvori bilo koja vrata.
Munib :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pape bi trebo imat dovoljno utjecaja da ih nagovori da zaigra
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 16 mar 2010, 23:54

ma zasto nikad neka vijest mladi igrac xxxx iz nekog xxx tima iz njemacke bek igra na obje strane brz prodoran novi lahm a ne neki attackeri molim vas
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

Bez_komentara
Kontakt:

Post Postao/la Bez_komentara » 17 mar 2010, 00:08

Interesantno je kako se naši fini susjedi interesuju ne samo za djecu "čisto" pravoslavne ili katoličke vjeroispovijesti,već i za onu iz tzv."miješanih" brakova,iz kakvih su Nikola Saric(tata-pravoslavac,mama-katolkinja) ili Dario Vujičević (tata-katolik,mama-pravoslavac) a sve po ocu gledaju.
Dvojica Sarajlija,po svemu sudeći bi trebala samo za BiH igrati.
Mada,bio je intervju s Dariom na Hayatu gdje on poprilično kalkuliše,iako stalno dolazi u Sarajevo,i druži se s Sarajlijama i tu mu je rodbina,i sve,no očito želi zadržati mogućnost igranja za Hrvatsku samo radi karijere,jer eto kad pogledaju Hrvatska je 11. na rang listi a BiH...
Sve je to bezobrazno,i takve se ne treba moliti,no u takvoj smo situaciji da sve treba moljakati i moljakati...sem pravih patriota naravno.
Imam samo jedno pitanje,jel Nikola Sarić ili je Šarić ?
:? :D

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 17 mar 2010, 00:10

Bez_komentara je napisao/la:Interesantno je kako se naši fini susjedi interesuju ne samo za djecu "čisto" pravoslavne ili katoličke vjeroispovijesti,već i za onu iz tzv."miješanih" brakova,iz kakvih su Nikola Saric(tata-pravoslavac,mama-katolkinja) ili Dario Vujičević (tata-katolik,mama-pravoslavac) a sve po ocu gledaju.
Mada,bio je intervju s Dariom na Hayatu gdje on poprilično kalkuliše,iako stalno dolazi u Sarajevo,i druži se s Sarajlijama i tu mu je rodbina,i sve,no očito želi zadržati mogućnost igranja za Hrvatsku samo radi karijere,jer eto kad pogledaju Hrvatska je 11. na rang listi a BiH...
Sve je to bezobrazno,i takve se ne treba moliti,no u takvoj smo situaciji da sve treba moljakati i moljakati...sem pravih patriota naravno.
šarić :mrgreen:
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

Bez_komentara
Kontakt:

Post Postao/la Bez_komentara » 17 mar 2010, 00:31

Evo kako je nekada govorio,davno ovo procitah...ali bitno je da su ga tada Srbi(a i sada) svojatali ...

Zanimljivo je da transfer nije obavljen posredstvom menadžera, već je šef struke "crvenih" Rafa Benitez lično zvao sportskog direktora danskog kluba, kako bi izašao kao pobednik iz trke sa Barselonom.

- Kada mi se čovek predstavio kao 'Rafa, mislim Rafa Benitez iz Liverpula', mislio sam da se neko šali sa mnom - rekao je sportski direktor Herfolgea Per Rud.

Nije objavljeno koliko je Liverpul platio na ime obeštećenja za najboljeg omladinskog fudbalera Danske za 2007. godinu i standardnog reprezentativca te zemlje ispod 18 godina.

- Ovo je za mene jedinstvena prilika. Treniraću sa velikim imenima, a razvijaću se igrama za rezervni sastav Liverpula - rekao je Šarić.

Njegov zemljak Danijel Ager pre dve godine je stigao na Enfild iz Brondbija, trenutno ima 23 godine i smatra se za jednog od najboljih mladih centarhalfova kontinenta.

Šarić je zimus, u intervjuu za bosansko-hercegovački sajt "BH talenti", rekao da bi kao senior najradije nastupao za reprezentaciju Danske, pošto tamo živi od malena.

- Ovde sam počeo da igram fudbal. Za 'A' tim Danske nikada do sada nije igrao fudbaler stranog porekla, tako da bih ja voleo da probijem led i budem prvi. Ako me ne budu hteli zato što nisam pravi Danac, rado bih igrao za Bosnu i Hercegovinu.

Na pitanje da li se oseća Dancem, Bosancem ili Srbinom, Šarić je odgovorio da je sve to pomalo.

- Kada sam u Danskoj, osećam se Dancem, ali kada dođem dole i sretnem se sa svima, osećam da pripadam i tamo, znači 50:50. Otac mi je Srbin, majka Hrvatica i oboje su veliki jugonostalgičari. Uvek su mi pričali da tamo žive najbolji ljudi svih vera i da nije važno ko je ko, već da postoje samo dobri i loši. I ja se onda osećam bivšim Jugoslovenom - otkriva Šarić.

(Mondo)

Jackie_Chan
Kontakt:

Post Postao/la Jackie_Chan » 17 mar 2010, 13:48

Phill Jackson je napisao/la:
Bez_komentara je napisao/la:Interesantno je kako se naši fini susjedi interesuju ne samo za djecu "čisto" pravoslavne ili katoličke vjeroispovijesti,već i za onu iz tzv."miješanih" brakova,iz kakvih su Nikola Saric(tata-pravoslavac,mama-katolkinja) ili Dario Vujičević (tata-katolik,mama-pravoslavac) a sve po ocu gledaju.
šarić :mrgreen:
Ne, već je Sarić

joko
Kontakt:

Post Postao/la joko » 17 mar 2010, 15:34

tibor čića

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 17 mar 2010, 18:09

jel cuo neko za ovog igraca ima 16 godina i igra za belgijsku u17 repku,zove se Dino Arslanagic,dao je danas gol pa reko jel i ovaj "nas" :mrgreen: :?:
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

Jackie_Chan
Kontakt:

Post Postao/la Jackie_Chan » 17 mar 2010, 22:44

Naravno da jeste...

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 18 mar 2010, 01:53

Cinjenica je da je velika kocnica pri nastupanju ovih mladih ljudi i nas savez koji godinama nista ne radi da se poboljsa ugled nase reprezentacije ,a i ne zalazu se puno na angaziranju potencijalnih reprezentativaca..pa je i logicno da ovi momci ocekuju da pristupe nacionalnom timu koji ima puno bolje uslove za rad ,organizaciju ,i sl.

Pored toga ,imamo i problem nacionalne pripadnosti ,jer se katolici ,i pravoslavci ,bez obzira sto su iz BiH identificiraju sa Hrvatima ili Srbima (ne oduzimam im pravo da budu to),i deklariraju se kao takvi zbog razlicitih lobija ,i siguran sam da u dosta slucajeva kada neki igrac koji nije Bosnjak ,treba da zaigra za nas ima sumnju u BH tim kao jednonacionalni ,i sumnjom da ne pripada tu.

Zato sam u x slucajeva spominjao nacionalni balans ,ne da nam igraju igraci koji ne zasluzuju da budu tu ,a zovu se ovako ,ili onako ,nego cisto kao pokazatelj multinacionalnog ambijenta u kojemu je svaki igrac ,sa dobrim namjerama ,i kvalitetom dobrodosao ,i da ce biti prihvacen kao sto je to bio Nemanja Supic.

Iskreno ,bice mi izuzetno zao ako neki od ovim momaka ,Seferovic ,Saric ,Bilbija ,Hajrovic...ne budu cinili BH nacionalni tim ,ali isto tako ce mi biti zao ako se spustimo do te mjere da molimo nekoga da igra za nas,..vjerujem da je to dio dobre volje ,zelje ,i osjecaja pripadnosti..i to treba da cini ekipa za koju tako jako navijamo i kunemo se u nju..i koja nas ,na kraju krajeve bolje reprezentira nego bilo koja institucija u ovoj drzavi.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 18 mar 2010, 03:52

citam neki clanak u San-u malac otkrio kilu talenata,mislim da je to onaj djecak sto je non stop piso na ovom forumu...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 18 mar 2010, 09:24

nick je napisao/la:citam neki clanak u San-u malac otkrio kilu talenata,mislim da je to onaj djecak sto je non stop piso na ovom forumu...

Ukljuci Football manager i pogledaj bazu igraca pa ce ti biti jasno sve,Treneri iz cjelog svijeta kao i njihovi pomocnici i razni menadzeri se sluze tom bazom podataka koja ima liste mladih talentiranih igraca iz cjelog svijeta.

:idea:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 18 mar 2010, 10:11

nick je napisao/la:citam neki clanak u San-u malac otkrio kilu talenata,mislim da je to onaj djecak sto je non stop piso na ovom forumu...
Pa to je Jackie_Chan (ex Anlayan)
100% sportski i krajnje opušten potpis

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 18 mar 2010, 10:57

I dobio je ban ovdje jer nam je donosio razne informacije o talentima ;)

Jackie_Chan
Kontakt:

Post Postao/la Jackie_Chan » 18 mar 2010, 14:45

Ja sam, ja sam :mrgreen: šta ovaj iznad priča nešto za football manager :?:

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 18 mar 2010, 14:48

Ima ih toliko, da jednostavno nemožemo sve skupiti na jedno mjesto... Možemo napravit tri jake reprezentacije od njih...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 18 mar 2010, 15:02

Jackie_Chan je napisao/la:Ja sam, ja sam :mrgreen: šta ovaj iznad priča nešto za football manager :?:
Ja sam pricao za Fm sta sad ??? To sto sam rekao za FM je provjerena informacija Cijela Engleska Pl se kosristi tom bazom igraca,tako je Atletico otkrio Aguera ;) a Man Utd prije par godina poceo pratiti Obertana ;) itd...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Jackie_Chan
Kontakt:

Post Postao/la Jackie_Chan » 18 mar 2010, 15:05

Ja ne znam ni šta je to, i nemojte pričati gluposti i na taj me način ponižavati.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, CAGarfia, travuljasSs, Zglavkar i 60 gostiju.