KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Kevin
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Kevin » 17 jan 2009, 19:47

Samo cu citirati Mela sa starog Bosninog foruma na temi HKK Siroki:

"U biti ovo je jadna ekipa"
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 jan 2009, 19:48

Znate kako je poredim KK Bosnu sa VV.
To je isto kao da Schumacheru das Minardi i kazes osvoji titulu.
Eh tako nasa uprava misli.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 17 jan 2009, 19:49

88:68 pobjeda Zagreba! ekipe koja je posljedna na tabeli i koja od 3 pobjede koje ima u ovoj ligi 2 postigla upravo protiv Bosne! Gore od ovoga ne moze! Ovo je ponizno,tuzno,sramno,bezobrazno!.. Uprava,mislim na Bukvu,odmah,ito veceras mora podnijeti ostavku!!!! Doveo je u ekipu jednog Rakica,momka koji nije nimalo kvalitetniji od Pasalica,kada je vec znao da trener trazi pleya,morao je u Bosnu dovesti Kamingsa,kojeg je za ne tako velike pare dovela Vojvodina! Bosna je veceras unistena! Bojim se da nakon ovog poraza Vukoicic podnosi ostavku,jer sumnjam da covijek ima motiva voditi ovako slabu mocad,koja vidi ironije,ima cilj da osvoji duplu krunu u domacem prvenstvu!
Burrellu konacno dati otkaz,ito veceras dok se sa ekipom vracao u Sarajevo! I na njegovo mjesto za kaznu platiti Cedeviti obestecenje i dovesti Garnetta,kojeg su morali dovesti prije nego sto je za njih potpisao!
Zamislite ekipu Bosne na jedinici Kamings,2Garnett,3.Ikonic,4.Ivanovic,5.Varda! ovakvu ekipu treba Bosna!
znam da za ovo trebaju pare,ali one nisu toliki problem koliko nesposobnost uprave!
BOJKOT UTAKMICA,je jeidno rjesenje! ja prvi bojkotujem utakmicu,pocevsi od utorka!
Sve dok je u upravi Bukva, u ekipi Burrell,Rakic ja ne dolazim na utakmice Bosne,jer me stid !..

Butmiran
Kontakt:

Post Postao/la Butmiran » 17 jan 2009, 19:56

Ja stvarno ne znam,ovo je katastrofa,samo da VV ne podnese ostavku,trebalo bi im otici na trening i porazgovarati s njima,dovoljno je nek 10 momaka ode,neka shvate da se ne mogu zajebavati.

UPRAVA NAPOLJE!!!!!
Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 17 jan 2009, 19:58

Aaaaaa :x koja katastrofa od partije, pa niko nije dao više od 9 poena, niko skočio više od 3 puta, koji im je klinac??? Žali bože para za gorivo do Zagreba, ja bi ih natjerao da trče do Sarajeva. Koje kretenčine, protiv najgore ekipe lige. Ako njih nije stid, ja se crvenim...

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 17 jan 2009, 20:04

Katastrofa , ovo je sramota za jedan tim kao sto je KK Bosna, koja je bila u samom vrhu evropske kosarke.
Uz to vrlo losa politika kluba , svaki igrac dobije ugovor od po 1 godinu , i nakon toga napusti klub, (primjer wilijams bejli i jos mnogo igraca). Pa zagledajte se u Partizan i druge timove.
Haj da makar imamo dobru skolu, Zimic vjeciti talenat, Pasalic nema hrabrosti...
Pa da nepricam o dovodjenju neprovjerenih i 'jeftinih' americkih igraca...

Nemogu kriviti trenera, on je svojim djelima pokazao da je vrhunski trener.

Sto se tice mene, vise necu ici ni na jednu utakmicu Bosne

Bojkot jedino rjesenje !

Ostalo je samo ime !
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 17 jan 2009, 20:12

bosnas_ je napisao/la:88:68 pobjeda Zagreba! ekipe koja je posljedna na tabeli i koja od 3 pobjede koje ima u ovoj ligi 2 postigla upravo protiv Bosne! Gore od ovoga ne moze! Ovo je ponizno,tuzno,sramno,bezobrazno!.. Uprava,mislim na Bukvu,odmah,ito veceras mora podnijeti ostavku!!!! Doveo je u ekipu jednog Rakica,momka koji nije nimalo kvalitetniji od Pasalica,kada je vec znao da trener trazi pleya,morao je u Bosnu dovesti Kamingsa,kojeg je za ne tako velike pare dovela Vojvodina! Bosna je veceras unistena! Bojim se da nakon ovog poraza Vukoicic podnosi ostavku,jer sumnjam da covijek ima motiva voditi ovako slabu mocad,koja vidi ironije,ima cilj da osvoji duplu krunu u domacem prvenstvu!
Burrellu konacno dati otkaz,ito veceras dok se sa ekipom vracao u Sarajevo! I na njegovo mjesto za kaznu platiti Cedeviti obestecenje i dovesti Garnetta,kojeg su morali dovesti prije nego sto je za njih potpisao!
Zamislite ekipu Bosne na jedinici Kamings,2Garnett,3.Ikonic,4.Ivanovic,5.Varda! ovakvu ekipu treba Bosna!
znam da za ovo trebaju pare,ali one nisu toliki problem koliko nesposobnost uprave!
BOJKOT UTAKMICA,je jeidno rjesenje! ja prvi bojkotujem utakmicu,pocevsi od utorka!
Sve dok je u upravi Bukva, u ekipi Burrell,Rakic ja ne dolazim na utakmice Bosne,jer me stid !..
:mrgreen: :mrgreen:
i sta je bilo kad si se probudio?
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

pop84
Kontakt:

Post Postao/la pop84 » 17 jan 2009, 21:09

Koji bojkot? Nista time necete postici. Bolje odete u dvoranu i citavu utakmicu ih vredjate,bar inspiracija za pjesme Sarajlijama ne fali.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 17 jan 2009, 21:09

Bruka a ne KATASTROFA.Ovo je naj jadnija utakmica .
Bukva je i kao kapiten sjedio na klupi a sada bi trebao da gleda sa tribina
poslije ovakve utakmice ih sve treba kazniti......
a Burrellu dati taj otkaz koji je zasluzio poslije prvih nekoliko utakmica....
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 17 jan 2009, 21:10

Još jedna stvar da se čovjek dodatno iznervira, na oficijelnom sajtu kluba najnovija vijest je "KK Bosna ASA BHT uz Vedu", ništa, nema rezultata, pa ni ono osnovno uz "više informacija uskoro". Stvarno, kako su organizovani, nije ni čudo da im je Miljan Rakić vrhunac dometa. :roll:

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 17 jan 2009, 21:14

...evo prozvao sam ih, tri sata je trebalo da neko uradi copy+paste sa sportsport.ba. Koji likovi...

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 17 jan 2009, 21:33

Ma ja bi ih pustio u dvoranu al samo sa uredno placenom kartom.

Sve vec ranije dijagnosticirano u vise postova tako da ovo nije nikakvo iznenadjenje a i sto bi bilo drugacije kad nam je sve kako nam je i kad smo mi ovaki kakvi smo.
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 17 jan 2009, 21:38

Ovo je osveta upravi jer nisu nekoliko mjeseci dobili PLATU...
Jer nije moguce da IVANOVIC nije nista mogao vise .
kakvo pojacanje kad nemaju para ni za ove JEFTINE mlade igrace ..
Rakic i njemu slicni igraju DZABA........
Ivanovic i Ikonic nisu dobili platu tri mjeseca a o mladjim i da ne govorimo.....
ljudi namucili smo i Partizan i Zadar a sjebali nas mravi zadnji na tabeli..
pa u cemu je greska ?'
PARE ,PARE ,KOSARKA SE IGRA ZA NOVCANICE .
KVALITET SE KUPUJE ZA NOVAC A NE ZA KIKIRIKI a mi nemamo ni za plate..
neka ars pita Zimica kada je dobio zadnju PLATU ??
I kakva je situacija .To Bukva najbolje zna a FORUMASI samo pricaju o pojacanju ...
p a r a n e m a i to je problem ..
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Malena
Kontakt:

Post Postao/la Malena » 17 jan 2009, 22:02

Sta ste se svi uskukali k'o kakvi Palestinci? Nista, mora se dalje, nema ih smisla ovakve jadne jos vise ubijati u pojam. A poraz od ekipe kao Zagreb koja je u usponu, koja je u gostima i Cibonu namucila prije 7 dana i koja ne zasluzuje da bude zadnja ne cudi ...Tomic je prvi igrac ove lige, Kruno Simon solidan vec drugu sezonu, pa od starijih Krstic, Dundovic, Stimac - sve iskusni igraci, a u Bosni bi Rahimic bio prvi centar ove sezone, a tamo nema mjesto ni medju 12 otkad bivsi Cibos Zoric igra.
Spustite se na zemlju, ekonomska kriza je svuda u svijetu, pa tako i kod Imamovica i svih ostalih iz SDA...

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 17 jan 2009, 22:09

Odkako znam za sebe kod nas je kriza...
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 17 jan 2009, 22:26

Pozdrav svima,
koliko vidim sudjenje je bilo prilicno "domacinsko", mada to i nije neki alibi. Vi koji najavljujete strajkove i bojkote utakmica, vi ste i poceli da idete na utakmice Bosne u zadnjih 5-6 godina. Kako god hocete radite, ja vam ne mogu nista, samo znam da cu ici na utakmice Bosne dok god sam u mogucnosti. Bilo da je Bosna prvak BiH ili druga u A2 ligi ja cu ici na utakmice. Naravno da ovo sve sto se desava boli, ali time da ne odem na utakmicu necu ama bash nista postici osim sto necu gledati klub koji volim. Nista, vidimo se u Skenderiji. ;)
Sport je lijek za tijelo i duh.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 17 jan 2009, 22:40

storm_raider je napisao/la:Pozdrav svima,
koliko vidim sudjenje je bilo prilicno "domacinsko", mada to i nije neki alibi. Vi koji najavljujete strajkove i bojkote utakmica, vi ste i poceli da idete na utakmice Bosne u zadnjih 5-6 godina. Kako god hocete radite, ja vam ne mogu nista, samo znam da cu ici na utakmice Bosne dok god sam u mogucnosti. Bilo da je Bosna prvak BiH ili druga u A2 ligi ja cu ici na utakmice. Naravno da ovo sve sto se desava boli, ali time da ne odem na utakmicu necu ama bash nista postici osim sto necu gledati klub koji volim. Nista, vidimo se u Skenderiji. ;)
Ne slazem se s tobom! totalni nestrucan i neobjektvivan post!
Bojkot utakmica je jedino moguce rjesenje! A sta se sad mi pravimo pametni,kad taj bojkot traje vec 2 godine...
Bukva ne zna raditi svoj posao i najveca greska je sto Dino nije na celu kluba,jedini je on znao dovesti u Bosnu Williamsa,Vasiljevica,Markovica,Perkovica,Bejlija,Hilla,Kasiba P,Fena,Bremera,Bajramovica,Kovacevica,Rizvica itd.
Koga je Bukva kao prvi covijek kluba uspio dovesti,Rodgersa,Rakica,Ivanovica,Burrella,Djordjevica,Jacksona,Jefersona!...ma dajte on je najslabija karika u ovoj Bosni..Pare nisu toliki problem,ocekuje se 500 000 KM od kantona,to je dovoljnmo da dovedemo bar 3-4 vrhunska igraca u ekipu na 4 mjeseca,igrace poput Kamnigsa,Garneta,Vardu ,Misanovica! i opet da ostane novca za premije! pare nisu toliki problem,za parama se traga,a nasa uprava to ne zna! Jedino sto u ovoj Bosni vrijede su Imamovic,Vukoicic i Ikonic,mozda i Ivanovic! ostali su bijeda velika!
Ja sam ogorcen,i sigurno necu dolaziti na utakmice Bosne dok se nesto drasticno ne promjeni!
Samo se bojim da ce Vukoicic vrlo brzo dici ruke od svega!..

Sud
Kontakt:

Post Postao/la Sud » 17 jan 2009, 23:14

ma bojkot traje od kada su navijaci otislki sa tribine ovo sto dolazi je 1500-2000 onih koji vole bosnu bez obzira na rezultat, pa sta je to donijelo... NISTA. pa evo manijaci su bojkotovali utakmice zelje pa nikom nista.Koliko znam Bukva je bio prelazno rjesenje dok ne nadju nekoga za tu poiciju a on eu uvalio i pored ovakvih blamaza on ne podnosi ostavku. ma ovoj ekipi fale 2-3 jaka igraca i to svi znamo a kada cemo ih dobiti to niko izgleda ne zna

Alhemicar
Kontakt:

Post Postao/la Alhemicar » 17 jan 2009, 23:15

Malena je napisao/la:Sta ste se svi uskukali k'o kakvi Palestinci? Nista, mora se dalje, nema ih smisla ovakve jadne jos vise ubijati u pojam. A poraz od ekipe kao Zagreb koja je u usponu, koja je u gostima i Cibonu namucila prije 7 dana i koja ne zasluzuje da bude zadnja ne cudi ...Tomic je prvi igrac ove lige, Kruno Simon solidan vec drugu sezonu, pa od starijih Krstic, Dundovic, Stimac - sve iskusni igraci, a u Bosni bi Rahimic bio prvi centar ove sezone, a tamo nema mjesto ni medju 12 otkad bivsi Cibos Zoric igra.
Spustite se na zemlju, ekonomska kriza je svuda u svijetu, pa tako i kod Imamovica i svih ostalih iz SDA...
Eto neka ste vi dali podrsku Izraelu.
-the LORD of the RINGS-

samo naprijed
Kontakt:

Post Postao/la samo naprijed » 17 jan 2009, 23:16

Igrace u rijetkim slucajevima dovode imena ljudi i nihove funkcije izuzev ako se ne radi o sportskim velicinama nego iskljucivo pare i prosudjivanje igraca koliko mu igranje u buducem klubu moze biti korisno za daljnu karijeru. Dakle jeste Dino doveo dobrih igraca ali zato jeste i doveo puno vise losih. Dino je kao i Bukva u klubu bio samo cisti operativac a pare dobro znamo odakle su stizale. Pola ovdasnjih forumasa bi kvalitetnije obavilo taj posao i od Dine i od Bukve i od Avdica. Najveci problem Bosne su godinama bili treneri a ne igracki kadar i sada se situacija obrnula. Da je taj Dino zausta dobra poznavaoc kosarke onda bi odmah nakon otpustanja Bajramovica shvatio da Bosni treba jak trener i malo planiranja na duze staze.
Sto se tice trenutne situacije u Bosni ja ne znam sta ste vi ocekivali. Bosna po imenima i kvalitetu igraca ima ako ne najlosiju onda medju najlosijim ekipama koji uglavnom na vecini utakmica su igrali i iznad svojih kvaliteta zahvaljujuci zaista dobrom treneru. Druga stvar na koji ste izgleda svi zaboravili jesu pehovi sa povredama najvaznijih igraca (Ivanovic, Hajric, Ikonic) pa opet i pored tih nedaca su odigrali odlicne utakmice protiv ekipa koje su duplo bolje i duplo skuplje. Uprava Bosne razmislja bukvalno dan za dan ili samo za jednu sezonu. Ovu su sezonu katastrofalno poceli sa postavljanjem Abaza na celo ekipe i sa vrlo blijedim pojacanjima. Ako hocete evropsku Bosnu onda treba da se i ponasamo evropski i da KK Bosna ne bude vise poligon za ucenje trenerskog posla. Bosna objektivno nema vise niti jednog igraca koji bi se mogao nazvati "buducnosti Bosne" nakon bar za mene totalno pogresnog odlaska Djedovica u Barcelonu gdje igra za sve ali ne i za prvu ekipu. Ikonic je zadrzan ovu sezonu al sljedecu nece sigurno i budite sigurni da ce od i ovih danasnjih igraca ostati samo ove nase vjecite nade. Dakle u ovom trenutku ja ne vidim KK Bosnu da ide opet prema gore nego upravo suprotno.
Ne vidim zasto bi se bojkotavale utakmice jer ova ekipa uglavnom igra onoliko koliko moze i ovo sto su do sada postigli je dobro. Ma ko bio u upravi Bosne taj nece brojati pare za igrace dakle Bukva je samo onaj koji je doveo igrace za onoliko para koliko je imao i koliko mu je dato. Bosna ne smije biti samo briga uprave kluba nego cijelog grada sto sve ove godine nije slucaj. Ako bi kojim slucajem kao sto se prica za zamjenika gradonacelnika dosao Neno Markovic to bi bila i velika prilika za Bosnu da napokon se uveze sa gradskim strukturama onako kako treba. Trenutno najveci problem Bosne bi trebao da bude kako zadrzati Vladu Vukoicica za sljedecu sezonu i dati mu mogucnost da sastavi i pripremi ekipu. Williamsa necemo vise gledati u Bosni sasvim sigurno ali ima na trzistu i te kako dobrih i boljih igraca nego sto je guza. Neka Asim Bradic fizicki pripremi ekipu a Vlada sve ostalo uz punu mobilnost uprave i grada i nece biti potrebno pisati komentare slicne ovima danas.
Na kraju krajeva zar iko od nas ima neku drugu soluciju nego da prati KK Bosnu. NEMA!!!! I sama publika i mi navijaci smo pomalo krivci za ovu situaciju jer Skenderija pomalo pocinje da lici na pozoriste a u pozoristu sportisti bas i nemaju nekakvih motiva.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.