FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

fedeltafrotta
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la fedeltafrotta » 28 okt 2014, 12:39

jug 5, sjever 10 ;)
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 28 okt 2014, 12:40

Nikada više stranaca: Argentinac, Srbijanci, Hrvati, Makedonci i Sirijac u vječitom bh. derbiju

U nedjelju na stadionu Grbavica u Sarajevu fudbaleri Željezničara i Sarajeva po 104. put odigrat će prvenstveni vječiti derbi, a ono što je posebno zanimljivo uoči predstojećeg sudara najljućih rivala od Une do Drine, od Save do Jadranskog mora je da nikada više stranaca nije konkurisalo za sastave timova dva najveća kluba u Bosni i Hercegovini.

Čak 14 intrenacionalaca tražit će svoju šansu u najvećoj klupskoj utakmici bh. fudbala, desetorica u redovima Sarajeva i četvorica Željovaca. Argentinac, Srbijanci, Hrvati, Makedonci i Sirijac bit će sudionici tzv. "bordo - plave bitke za prijestolnicu".

U Želji više rođenih Sarajlija

Meho Kodro, trener Fudbalskog kluba Sarajevo pobjednički tim pokušat će sastaviti i od stranaca Ivana Tatomirovića, Radoša Protića, Miroljuba Kostića (Srbija), Krste Velkoskog, Riste Mitrevskog (Makedonija), Marija Barića, Ševke Okića (Hrvatska), Ahmeda Kalasija (Sirija), Miloša Stojčeva, Beograđanina koji ima državljanstva Srbije i Crne Gore, a u širem igračkom kadru tima sa Koševa je i golman Marko Ivkić (Hrvatska). Odlični napadač Leon Benko (Hrvatska) i Germain Kouadio iz Obale Slonovače, stranci su koji još nisu stekli pravo igranja za Sarajevo, te će naredni derbi odgledati s tribina, a bili bi sigurno od velike koristi stručnom štabu.

Sa druge strane, Željezničar se u ovoj sezoni oslonio uglavnom na domaće snage. Među njima su četvorica stranaca: golman Marijan Antolović (Hrvatska), te Mladen Zeljković (Srbija), Juan Manuel Varea (Argentina) i Edi Baša (Hrvatska).

U seniorskom pogonu Željezničara prijavljena su 32 fudbalera. Procentualno internacionalaca je 12,5 posto. Kod Sarajeva je na popisu 31 igrač, a njih 38,7 posto su stranci.

Kultni sarajevski derbi posebno emotivno osjećaju igrači rođeni u glavnom gradu BiH, te kako su mnogi dosadašnji treneri i akteri "utakmice svih utakmica" govorili, daju i "više od maksimuma kako bi pobijedili najvećeg rivala".

U nedjeljnom duelu Željezničar će imati nešto više rođenih Sarajlija. Kerim Memija, Benjamin Čolić, Enis Sadiković, Dino Hasković, Eldar Hasanović, Sead Bućan, Riad Bajić i NedoTurković "lokalci" su koji će stajati sa "plave" strane, a u "bordo" dresovima suprotstavit će im se sugrađani Dejan Bandović, Amer Dupovac, Džemal Berberović, Samir Radovac, Faris Handžić, Haris Duljević i rezervi golman Emir Plakalo.

Gotovo iz svih regija BiH bit će igrača u nedjelju na Grbavici, rođenih u Trebinju, Banjoj Luci, Drvaru, Tešanju, Tuzli, Zenici, Palama, Doboju, Širokom Brijegu, Mostaru, Bihaću, Travniku, ali i bh. državljana koji su na ovaj svijet došli u Kelnu, Slavonskom Brodu.

Četiri A reprezentativca

Sarajevo ima i iskusniju ekipu, jer je prosječna starost Kodrinih igrača 24 godine, dok trener Željezničara Admir Adžem raspolaže sa timom prosječne starosti 21,9 godina.

Željo se trenutno može pohvaliti sa jednim A reprezentativcem, Josipom Kvesićem (Bosna i Hercegovina), dok Sarajevu u svojim redovima ima trojicu članova tri nacionalna tima, Gojka Cimirota (BiH), Krstu Velkoskog (Makedonija) i Ahmeda Kalasija (Sirija).

Sarajevo ima i najskuplji tim u Premijer ligi BiH, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 7.050.000 eura. Željezničar je po platežnoj moći tek peti u društvu najboljih sa igračkim kadrom ukupne cijene od 3.400.000 eura.

Utakmica 13. kola Premijer lige BiH Željezničar - Sarajevo igra se u nedjelju, 2. novembra, sa početkom u 13:30 sati. Nakon 12 kola Željezničar je na trećem mjestu prvenstvene tabele sa 26 bodova, koliko ima i drugi Zrinjski, odnosno bodom manje od lidera Širokog Brijega. Sarajevo je u 12 ovosezonskih prvenstvenih utakmica prikupilo 23 boda i na petom je mjestu tabele.

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 28 okt 2014, 14:49

Samo da ispravim Ševko, Barić i Ivkić imaju naše državljanstvo. Podaci prikazani su uzeti sa TM, i nisu relevantni.
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 28 okt 2014, 16:06

Klub kažnjen sa 2.000 KM

http://fkzeljeznicar.ba/klub-kaznjen-sa ... m-3/12317/" onclick="window.open(this.href);return false;

SinBosanski

Post Postao/la SinBosanski » 28 okt 2014, 16:29

Evo kako stvari stoje Zolotic bi sa suigracem Karimom Belheciniem na zimu trebao biti posudjen AS Eupenu (druga liga) i to do kraja sezone, da su nasi pametni da ga pokusaju dovesti u sto cisto sumnjam ali eto vrijedi pokusati ako nista ...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 28 okt 2014, 16:38

realno, teško da bi donio prevagu, a uzeo bi mjesto nekome ko je sada naš igrač. te opcije razmatrati samo ako je neko za dvije klase bolji od ovih koje imamo.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 28 okt 2014, 16:42

Od Hassanovica je sigurno bolji za dvije klase

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 28 okt 2014, 16:43

obzirom da je tamo odigrao jednu utakmicu, ne bih bio siguran.

SinBosanski

Post Postao/la SinBosanski » 28 okt 2014, 16:48

Ko sto kaze CH.WILLA, uzeo bi mjesto npr. nekom nasem dijetetu (Sadikovici - Hadziahmetovic) a opet bi otisao pred kraj sezone, svakako da bi bio pojacanje, al haj ga znaj sad sta je najpametnije i najbolje ...

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 28 okt 2014, 16:48

Hasanovic do prije 2 kola rupa, vecinom smetao. I sad kad primi loptu vecinom zavrsi kod protivnika ili u prazno sa njegovim napamet dodavanjem.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 28 okt 2014, 16:53

tačno. ali realno, ni zola ne igra i nije u takmičarskoj formi. vratio bi ga i ja kad bi ga mogao stvarno vratiti. ali na posudbu ne.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 28 okt 2014, 19:16

žerić strijelac za u17 protiv azerbejdžana.

SinBosanski

Post Postao/la SinBosanski » 28 okt 2014, 19:20

Pitari dobivaju dio sjevera kao one godine kada su bojkotovali derbi, eh sad slijedi reakcija ... :mrgreen: kuknjava

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 28 okt 2014, 19:20

ChWilla je napisao/la:žerić strijelac za u17 protiv azerbejdžana.
asistirao mu Mujagić..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

bluesaa
Kontakt:

Post Postao/la bluesaa » 28 okt 2014, 19:57

omladina dere :thumbup:
odlicne uvertire za buduce seniore :cool:
Ljubavi što te rodi, klasa radnička!

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 28 okt 2014, 21:44

Bučan odigrao 100. utakmicu u dresu Plavih

http://fkzeljeznicar.ba/bucan-odigrao-1 ... vih/12321/" onclick="window.open(this.href);return false;

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 28 okt 2014, 22:26

Dinamo je opasno "zagrizao" za Memiju i jedan klub iz Francuske tako da vidjet cemo sta ce biti.Jel tacno ovo za zdenku da ce samo nju dobiti pitari? Iskreno ne svidja mi se ta ideja ako je tacna naravno,daj im i slovo O i nek bude spektakl.Smanjenje prostora i skuplje ulaznice kvare draz derbija.
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 28 okt 2014, 22:36

Slova O nema vise
Ako ce im dati samo zdenku nek im barem i daju odredjen broj ulaznica, a ne 2000 ko prošli put.
Zadnja izmjena: lazar, dana/u 28 okt 2014, 22:39, ukupno mijenjano 1 put.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 28 okt 2014, 22:39

dimitrijevic je napisao/la:Dinamo je opasno "zagrizao" za Memiju i jedan klub iz Francuske tako da vidjet cemo sta ce biti.Jel tacno ovo za zdenku da ce samo nju dobiti pitari? Iskreno ne svidja mi se ta ideja ako je tacna naravno,daj im i slovo O i nek bude spektakl.Smanjenje prostora i skuplje ulaznice kvare draz derbija.
Kako sam shvatio, nije do nase uprave :)
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 28 okt 2014, 22:42

Ajzea je napisao/la:
dimitrijevic je napisao/la:Dinamo je opasno "zagrizao" za Memiju i jedan klub iz Francuske tako da vidjet cemo sta ce biti.Jel tacno ovo za zdenku da ce samo nju dobiti pitari? Iskreno ne svidja mi se ta ideja ako je tacna naravno,daj im i slovo O i nek bude spektakl.Smanjenje prostora i skuplje ulaznice kvare draz derbija.
Kako sam shvatio, nije do nase uprave :)
Ma pusti tu pricu!

Pa ko placa tu Policiju novim zakonom, nego mi?

To se sada odgovornost prebacuje sa jednih na druge.

Meni je najasno da se godinama umjesto da rade da privuku sto vise ljubitelja derbija, odredeni broj ljudi radi da smanji tu istu posjecenost.
Iskreno, osim navijaca, ja ne znam sta ima vise pomena za ovaj derbi, jer sve tenzije i zar su na tribinama, a obje ekipe redovne ulaze u isti da izvuku remi.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Mahalasi i 13 gostiju.