2014/2015 NBA Sezona

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

alemsa
Kontakt:

Re: 2014/2015 NBA Sezona

Post Postao/la alemsa » 28 okt 2014, 23:41

rambo16 je napisao/la:Houston i Detroit def. najjače odrađeno.
u smislu zajebancije ili?

Ne mogu ozbiljno svatiti nekog ko napise da ce Garcia biti starter a Ariza ulaziti s klupe:

prvu petorku će verovatno činitii i čovek koji je na košarkašku mapu dospeo uletanjem u kolena Vesbtruku – Patrik Beverli, te Francisko Garsija i Terens Džons. Sa klupe bi najveći doprinos trebalo da daju pridošli Trevor Ariza i Džejson Teri

Kako ovo moze biti ozbiljna analiza?

Haj....

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 28 okt 2014, 23:42

Clutch je napisao/la:
Greivis je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:http://www.tarzanija.com/nba-najava-sezone-zapad/

Bolja najava nego na 99% sportskih stranica.Sad ću i istok pročitat.
Najbolja analiza koju sam procitao.
Pomislio sam da si je ti pisao, kad sam čitao o Grizlijima. :P

Zayebavam se, Memhpis je ove sezone sa pridodanim Carterom i Pondexterom prava nagazna mina za svakog.

I da, analiza Houstona pobjedila :rol:
Otkriven sam. :salut:

slika
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 28 okt 2014, 23:43

Aj šta se ložiš odmah. :)

DA,mislim u smislu zayebancije,jer Harden nije toliko loš koliko su ga oni predstavili u ovoj analizi.
A.F.C. Bournemouth!

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: 2014/2015 NBA Sezona

Post Postao/la JoseMourinho » 28 okt 2014, 23:54

@alemsa
ko bi trebao sa klupe Rocketsa najviše igrat, osim starog terija ja ne vidim normalnog igraca, hocel tery biti 6ti coek ili?
ne znam meni matijunas, papanikolau, Garcia, su slabe rezerve pogotovo ova prva dvojca, ko još tu ima Daniels? Adrien, capela?

Ko bi trebali biti tih sedmorica sa klupe i ko bi najviše mogo pridonijet osim Terrya?

Ja vas iskreno ne vidim u prvih pet, po meni ste nazadovali sa arizom umjesto pearsona i jbg lin kako god bi bio super rezerva, al nikad se ne zna vidjet ćemo :D

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 28 okt 2014, 23:58

JoseMourinho je napisao/la:@alemsa
ko bi trebao sa klupe Rocketsa najviše igrat, osim starog terija ja ne vidim normalnog igraca, hocel tery biti 6ti coek ili?
ne znam meni matijunas, papanikolau, Garcia, su slabe rezerve pogotovo ova prva dvojca, ko još tu ima Daniels? Adrien, capela?

Ko bi trebali biti tih sedmorica sa klupe i ko bi najviše mogo pridonijet osim Terrya?

Ja vas iskreno ne vidim u prvih pet, po meni ste nazadovali sa arizom umjesto pearsona i jbg lin kako god bi bio super rezerva, al nikad se ne zna vidjet ćemo :D
Ljudi imaju dobre rezerve za Euroligu, a @alem priča priče da su čak bolji nego prošle sezone :hmmmmm:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 29 okt 2014, 00:05

Kbg svako drugačije mišljenje ima, naravno ja njega razumijem, zato i reko da mi malo pojasni rezerve opcije možda ima kakvih skrivenih talenata :D

Meni bar imaju klupu tanku pravo ma od ovih playoff ekipa najlošiju na zapadu ;)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 okt 2014, 00:08

JoseMourinho je napisao/la:Meni bar imaju klupu tanku pravo ma od ovih playoff ekipa najlošiju na zapadu ;)
Imaju jednu od lošijih klupa u ligi kompletnoj.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 okt 2014, 00:10

Njima je bio problem sa novcem, nisu mogli potpisivati sada jer su imali tih nekih slucajeva kao Asik, Lin, Parsons. Asik ih je izdao jer se ponasao kao piz** umjesto da igra, Parsons isto izdao na kraju za novac. Ali sta reci za Portland koji ima probleme sa klupom vec tri cetiri godine i oni za svo to vrijeme dovedu raspale Kamana i Robinsona flopa.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 29 okt 2014, 00:16

JoseMourinho je napisao/la:@alemsa

Do McHale je, u preseason su se najvise pokazali Canaan i Daniels, Black nije bio los isto. Licno bi volio da Daniels dobije minute, sto bi i trebao jer ce moci imati njega i Terryija na parketu u isto vrijeme. Nije los ni small ball sa Terrijem, Daniels, Harden, Ariza i Dwight. Klupa nije nista losija od prosle godine.

A ima jos do trade deadline polako, ima se dobra flexibilnost cap-a, prostor za jos jednog max igraca ili dva jaka role igraca, mora se pazljivo gledati kome se daju ugovori, da se ne zakljucas pa sta onda? Da smo Parsonsa preplatili, to bi se i desilo.

Slicno je ovako bilo i tamo 07/08-e kad se na Morey-ija bacalo kamenje na sve strane, pa lik stvori sampionsku ekipu, samo su ga povrede TMaca i Minga sprijecile u tome.

@Clutch

Mislim da je stranta petroka bolja, jer nama je prosle godine falilo odbrane, Harden i Dwight bi trebali grati bolje skupa, Jones bi trebao biti za godinu stariji i samim tim bolji. Vidjet cemo.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 29 okt 2014, 00:22

Znaci od Litvanca i Grka se ne ocekuju jace minute? Ko bi rezervni centar mnogo biti black ili capela? Bas me zanima večeras kako ce rasporedit minute jer mi je klupa Rocketsa totalno nepoznata jedino da eksplodiraju 1-2 igrača sa klupe al to je fantazija :D

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 29 okt 2014, 00:27

JoseMourinho je napisao/la:Znaci od Litvanca i Grka se ne ocekuju jace minute? Ko bi rezervni centar mnogo biti black ili capela? Bas me zanima večeras kako ce rasporedit minute jer mi je klupa Rocketsa totalno nepoznata jedino da eksplodiraju 1-2 igrača sa klupe al to je fantazija :D
Imat ce DMO minute, imao je i prosle godine.

I mene interesuje kako ce ih raspodjeliti, preseason je ipak nesto drugo.

Jos 3 sata, valja docekat.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 29 okt 2014, 00:28, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 okt 2014, 00:28

De ljudi sta vam je pa ne igraju Harden i Howard sa deset amatera. Jones je igrac koji ce napredovati, Ariza je solidan starter, PB je odlican igrac.. Dodaj tu Terryja, Garciu i jos jednog dva igraca svake veceri i dobijat ces pobjede..

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 29 okt 2014, 00:34

tuzlak1987 je napisao/la:De ljudi sta vam je pa ne igraju Harden i Howard sa deset amatera. Jones je igrac koji ce napredovati, Ariza je solidan starter, PB je odlican igrac.. Dodaj tu Terryja, Garciu i jos jednog dva igraca svake veceri i dobijat ces pobjede..
ma dobro, medije su medije uredu je.

Ko je pratio prije 10 godina, ova ekipa je zlatna, s kim su igrali TMac i Yao, i kakvu su buraniju imali oko sebe. Ali 09-e je bila nasa godina, samo da je Yao bio zdrav, izbacili bi Lakerse, nisu ga mogli zaustaviti, medjutim povrijedi se u drugoj/trecoj tekmi slagat cu, i opet smo otisli u 7 tekmi (Tmac je vec bio out). Strasna ekipa sa Artestom, Scolom, Battier, Brooks, Lowry itd.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 29 okt 2014, 00:39

Mene samo zanima ko će uz Hardena iole pošten kreator u Houstonu bit i koliko moraš bit lud da od ovih likova na klupi očekuješ neku produkciju vrijedne prolaska prve runde protiv nekog od GSW/OKC/LAC/SAS koji imaju neusporedivo jače rotacije (OKC ne toliko širu i jaču rotaciju kolko su Durant i Westbrook jači duo od Harden i Dwighta). Čak ako opet nalete na Portland u prvoj rundi PO izletit će još brže neg prošle godine zbog čitave igre zasnovane na analitici i dopuštanju šutanja dugih dvica u čemu je Aldridge Bogotac :kafa:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 29 okt 2014, 00:47

Epidaurus je napisao/la: Mene samo zanima ko će uz Hardena iole pošten kreator u Houstonu
ma ne treba ti puno playmakera ako Dwight bude 100%.
Epidaurus je napisao/la: zbog čitave igre zasnovane na analitici i dopuštanju šutanja dugih dvica u čemu je Aldridge Bogotac
ne ako odradimo trade za recimo David Westa.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 29 okt 2014, 00:50

Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 29 okt 2014, 00:53

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 29 okt 2014, 00:56

Jel za ovaj trial za LP traže samo broj kartice ili moraš imati i keša na računu?
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 29 okt 2014, 00:57

Ne treba puno playmakera al treba imati bar 2-3 za neki napad vrijedan borbe za naslov koju Houston definitivno cilja. Dwight isto tako teško da može bit onaj stari tj kao onda u Orlandu jer previše ovisi o atletici a od povrede leđa je u padu.

Sumnjam da će Morey ganjat Westa jer se njegova igra nikako ne uklapa u Houstonovu analitiku. Bosh je npr bio idealan zbog odlične pick odbrane i mogućnosti da razvuče reket. Da ste njega potpisali, meni bi prvi favoriti za titulu bili jer bi imali lijek za SAS (pravi elitni talenat), Clipperse (igračinu na boku), OKC (Bosha da Ibaku natjera da izlazi više na perimetar i reket ostavlja nebranjenim za Hardena), GSW (jednostavno bolju ekipu, ne bi match upovi toliko bitni bili) a i Cleveland i Bullse s istoka jer bi imali od prvih dosta bolju odbranu a od drugih dosta bolji napad. Znači ogromna je šteta što Bosh ostade u Miamiu jer bi s njim i sigurno potpisanim Parsonsom pa čak i Arizom ovo bila ekipa i top 5 odbrambeno i napadački :(

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 29 okt 2014, 01:04

Epidaurus je napisao/la:Ne treba puno playmakera al treba imati bar 2-3 za neki napad vrijedan borbe za naslov koju Houston definitivno cilja. Dwight isto tako teško da može bit onaj stari tj kao onda u Orlandu jer previše ovisi o atletici a od povrede leđa je u padu.

Sumnjam da će Morey ganjat Westa jer se njegova igra nikako ne uklapa u Houstonovu analitiku. Bosh je npr bio idealan zbog odlične pick odbrane i mogućnosti da razvuče reket. Da ste njega potpisali, meni bi prvi favoriti za titulu bili jer bi imali lijek za SAS (pravi elitni talenat), Clipperse (igračinu na boku), OKC (Bosha da Ibaku natjera da izlazi više na perimetar i reket ostavlja nebranjenim za Hardena), GSW (jednostavno bolju ekipu, ne bi match upovi toliko bitni bili) a i Cleveland i Bullse s istoka jer bi imali od prvih dosta bolju odbranu a od drugih dosta bolji napad. Znači ogromna je šteta što Bosh ostade u Miamiu jer bi s njim i sigurno potpisanim Parsonsom pa čak i Arizom ovo bila ekipa i top 5 odbrambeno i napadački :(
Sa Boshom bi imali najjacu startnu petorku u NBA.

Ali to se nije desilo, zivot ide dalje.

Ovaj trenutni roster se ne moze boriti za titulu, no stvari se mogu promjeniti, ne fali puno.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.