Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: AW: "Pomoc u vezi PC-a"
Imam problem na laptopu. Nikako ne mogu da pokrenem Chrome, uvijek mi se zaledi prozor. Zatim vec par mjeseci unazad uvijek mi se pojavi cesto Bluescreen i pise Kernel Data Inpage Error i restartuje mi comp, sto se i sada desava vec 5. Put zaredom.
Zna li neko do cega je?
Sent from my GT-I9300 via Tapatalk
Zna li neko do cega je?
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
ja mislim da ti hdd otkazuje, ili probaj provjerit da se slucajno nije kabal nije olabavio, al koliko ja znam to je do hdd-a u bolnickoj postelji 
probaj otic na hdd desni klik properties, onda drugo gore tools, i idi na check hd i selektuj ono fix errors i sl., pa nek se restaruje i nek ga provjeri i popravi, mozda pomogne
probaj otic na hdd desni klik properties, onda drugo gore tools, i idi na check hd i selektuj ono fix errors i sl., pa nek se restaruje i nek ga provjeri i popravi, mozda pomogne
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: AW: "Pomoc u vezi PC-a"
Hvala na savjetu pokusacu sutra kad dodjem do laptopa sad nece da ga startuje a ranim. 
"Pomoc u vezi PC-a"
Belajjjjj drugovi.
Sinoc ostavim racunar upaljen, kao i svaku noc. On automatski poslije jedno pola sata ode u sleep mode, i sutradan kad ustanem, samo ga upalim i odmah radi.
Jutros ustao, upalim ga, nece. Samo na plazmi stoji "no video input." Vadio sam RAM, stavljao drugi, ali nikako nece. On se dole upali, radi, ali na plazmi samo pise "no video input."
Pomoc.
Sinoc ostavim racunar upaljen, kao i svaku noc. On automatski poslije jedno pola sata ode u sleep mode, i sutradan kad ustanem, samo ga upalim i odmah radi.
Jutros ustao, upalim ga, nece. Samo na plazmi stoji "no video input." Vadio sam RAM, stavljao drugi, ali nikako nece. On se dole upali, radi, ali na plazmi samo pise "no video input."
Pomoc.
Pregledaj kablove od monitora 
graficka, RAM iili napojna, monitor nije, jer on radi (logicno jel
)
nista probaj izvadit graficku pa je ponovo ubaciti u slot pa probaj
ili prebaci na integrisanu graficku, pa udji u windows preko safe mode-a
ako ti to podje za rukom znaci da je graficka "vrisnula"
nista probaj izvadit graficku pa je ponovo ubaciti u slot pa probaj
ili prebaci na integrisanu graficku, pa udji u windows preko safe mode-a
ako ti to podje za rukom znaci da je graficka "vrisnula"
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Moze li iko pomoci pri odabiru rama do petobe, kolika jacina se moze uzeti za tu cijenu
@miki
Nece kad je izvadim.
A kako ta druga metoda ide??
Nece kad je izvadim.
A kako ta druga metoda ide??
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
Nemoj tako gledat zaje.bat čes se sigurno, koji ti RAM treba 1,2 ili 3, koji ti je trenutni, koja mu je brzina, koji proizvodjac, koliko slotova imaš slobodno?xaves je napisao/la:Moze li iko pomoci pri odabiru rama do petobe, kolika jacina se moze uzeti za tu cijenu
- OnlyUnited
- Kontakt:
Belmin, taj VGA kabal probaj ubacit u drugi konektor (isti je, samo mozda stoji vertikalno).. Ak ne uspije, probaj centralnu na neciji monitor skopcat, ako radio, znaci tvoj monitor nije u dure.. Mozes i monitor oprobat na drugom kompu, ako radio, onda je grafa vrisnula.
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 29 okt 2014, 17:09, ukupno mijenjano 1 put.
- Ed Woodward for Prime Minister !
S obzirom da sam kompjuterski nepismen znace li ti ista informacije:JoseMourinho je napisao/la:Nemoj tako gledat zaje.bat čes se sigurno, koji ti RAM treba 1,2 ili 3, koji ti je trenutni, koja mu je brzina, koji proizvodjac, koliko slotova imaš slobodno?xaves je napisao/la:Moze li iko pomoci pri odabiru rama do petobe, kolika jacina se moze uzeti za tu cijenu
Intel pentium dual cpu e2200 @2.2 GHz
32bitni operativni
- JoseMourinho
- Kontakt:
Znaš li sliku ekrana uzet? Ako znaš onda slika podatke rama kad skines cpu-z programxaves je napisao/la:S obzirom da sam kompjuterski nepismen znace li ti ista informacije:JoseMourinho je napisao/la:Nemoj tako gledat zaje.bat čes se sigurno, koji ti RAM treba 1,2 ili 3, koji ti je trenutni, koja mu je brzina, koji proizvodjac, koliko slotova imaš slobodno?xaves je napisao/la:Moze li iko pomoci pri odabiru rama do petobe, kolika jacina se moze uzeti za tu cijenu
32bitni operativni
Re:
Nemoj tako gledat zaje.bat čes se sigurno, koji ti RAM treba 1,2 ili 3, koji ti je trenutni, koja mu je brzina, koji proizvodjac, koliko slotova imaš slobodno?[/quote]
S obzirom da sam kompjuterski nepismen znace li ti ista informacije:
32bitni operativni[/quote]
Znaš li sliku ekrana uzet? Ako znaš onda slika podatke rama kad skines cpu-z program
[/quote]
Hahaha ne mogu da vjerujem, bas sad sam naletio na taj cpu-z i skinuo ga, evo postavicu ubrzo
EDIT: evo ga
S obzirom da sam kompjuterski nepismen znace li ti ista informacije:
Znaš li sliku ekrana uzet? Ako znaš onda slika podatke rama kad skines cpu-z program
Hahaha ne mogu da vjerujem, bas sad sam naletio na taj cpu-z i skinuo ga, evo postavicu ubrzo

Zadnja izmjena: xaves, dana/u 29 okt 2014, 17:25, ukupno mijenjano 1 put.
Logicno Miki
Ali eto nek za svaki slucaj provjeri i to, jer mi je kod rođe bila ista situacija. Kod njega tako na monitoru pisalo, ja prikljucim svoj radi. Ja bio ubijeđen da je do monitora. Kad graficka bila otisla
Ali eto nek za svaki slucaj provjeri i to, jer mi je kod rođe bila ista situacija. Kod njega tako na monitoru pisalo, ja prikljucim svoj radi. Ja bio ubijeđen da je do monitora. Kad graficka bila otisla
Mia San Mia
- JoseMourinho
- Kontakt:
S obzirom da sam kompjuterski nepismen znace li ti ista informacije:xaves je napisao/la:Nemoj tako gledat zaje.bat čes se sigurno, koji ti RAM treba 1,2 ili 3, koji ti je trenutni, koja mu je brzina, koji proizvodjac, koliko slotova imaš slobodno?
[/quote]Aj u SPD tabu vidi koliko slotova imaš i uslikaj da vidimo detaljne podatke...vidi imas li slobodan slot da ubacis novu pločicu
Uglavnom 30-40 km ti je 2gb da dodas
Znaš li sliku ekrana uzet? Ako znaš onda slika podatke rama kad skines cpu-z programJoseMourinho je napisao/la:S obzirom da sam kompjuterski nepismen znace li ti ista informacije:xaves je napisao/la:Nemoj tako gledat zaje.bat čes se sigurno, koji ti RAM treba 1,2 ili 3, koji ti je trenutni, koja mu je brzina, koji proizvodjac, koliko slotova imaš slobodno?
32bitni operativni
[/quote]Aj u SPD tabu vidi koliko slotova imaš i uslikaj da vidimo detaljne podatke...vidi imas li slobodan slot da ubacis novu pločicu
Uglavnom 30-40 km ti je 2gb da dodas
Moze moze veceras cu nekad postavit kad dodjem za komp pa ako uhvatis vremena pogledaj, hvala ti majstore
- JoseMourinho
- Kontakt:
Ma samo uganjaj pc2 5300 2gb pločicu, vidi proizvodjaca ako istog nadjes još bolje al trebalo bi moći i drugi, i vidi imaš li gdje ubacit RAM tj. Slobodan slot 
I kad uzmes po meni najbolje nek ti on donese (ako nadjes koga iz mjesta gdje si) ubacis upalis i ako vidiš da je OK platis mu
I kad uzmes po meni najbolje nek ti on donese (ako nadjes koga iz mjesta gdje si) ubacis upalis i ako vidiš da je OK platis mu
Drugovi, provjerio sam. Moja graficka ja presla na ahiret, tj. riknula je.
Valja se traziti drugu. Ima li netko kakav prijedlog, za koliko para mogu uzeti novu? Ali da nije losa? Moze li do 150 KM ?
Valja se traziti drugu. Ima li netko kakav prijedlog, za koliko para mogu uzeti novu? Ali da nije losa? Moze li do 150 KM ?
Re:
vidi koliko se na piku krecu polovne HD 7770 / 7750 (GDDR5), HD 6670 , GTX 650Belmin6 je napisao/la:Drugovi, provjerio sam. Moja graficka ja presla na ahiret, tj. riknula je.
trebalo bi biti nesto u tom tvom cjenovnom rangu
evo i za ostale dobar link kad biraju graficku karticu, sve je poredano po hierarhiji, od najjacih do najslabijih
http://www.tomshardware.com/reviews/gam ... 107-7.html
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.