Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
47
23%
Zadovoljan
77
38%
Nemam stav
35
17%
Nezadovoljan
15
7%
Katastrofa
29
14%

Ukupno glasova: 203

legenda reala
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la legenda reala » 29 okt 2014, 18:39

Strašnu odbranu igramo u posljednje vrijeme :tokralju:

Bjelorusi stara škola, sporo do kraja, u odbrani ubiše, jedno jako teško gostovanje, s kojeg rijetko ko odnosi bodove, mi smo mogli odnjeti puni plijen al jbg :x
Možda je malo i Marković pogriješio, jedno vrijeme mu je Terzić sjedio na klupi nije igrao odbranu i tu su nam se Bjelorusi vratili, onda forsiranje Nikole do iznemoglosti, istukli su ga, nije mogo više on ga je i dalje držao i izgubio ga za završnicu kad se rezultat lomio.
Fali nam vrhunski šuter za ovakvih utakmica, da potegne sa devet metara kad nema rješenja, to je naša najveća boljka

Ništa, idemo uzeti Dance :bih:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 29 okt 2014, 19:21

legenda reala je napisao/la:
Ništa, idemo uzeti Dance :bih:
Jesi to optimističan :mrgreen:

Ja se nadam da možemo ponoviti tekmu kao protiv Islanda kući, držati egal do kraja pa pokušati napraviti
senzaciju.

Ipak je Danska jača od Islanda, ali eto nikad se ne zna.

Po meni bilo bi ekstra da Litvanija uzme Bjelorusiju, a da ih mi onda u dvomeču mlatnemo i tako bi
riješili pitanje plasmana, uz računicu da Danska sve dobije.

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 29 okt 2014, 19:36

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 29 okt 2014, 20:18

ahmic je napisao/la:Realno..sta mozemo protiv Danaca??

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Danska je beton...
Ovisi o Danskoj, kakav ce imati pristup. Ako uđu mekano, onda su male sanse, ali barem postoje.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 29 okt 2014, 21:00

Prvo da pohvalim momke za danasnju partiju. U zadnej vrijeme igraju pravi muski rukomet i to daje rezultate. Sudije su nenormalno navlacile za Bjelorusiju i da toga nije bilo dobili bi ih 2-3 razlike. Jos uvijek nismo reprezentacija koja moze odigrati cijelu utakmicu sa koncentracijom na najvisem nivou i desavaju nam se crne rupe gdje primamo po 4-5 golova u kratkom vremenskom roku.

Sto se tice utakmice protiv Danske, svima treba biti jasno da smo mi tu totalni autsajderi, ali svakako da se ne treba unaprijed predati. Treba odigrati cvrsto kao protiv Islanda, pa sta bude.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 29 okt 2014, 21:02

Dobar rezultat,a bice jos bolji ako Danska uzme sve.Realno sa 10 bodova idemo dalje.Svaka cast momcima bas ginu,steta sto je savez kakav jeste...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 29 okt 2014, 21:19

Cini mi se na pocetku prvog i drugog poluvremena da sam se zpitao je li ovo Bosna ili neka rukometna velesila odbrana je izgledala jako kao granit,a u napadu raznovrsna rješenja..
Međutim,činjenica je da čim se umore glavni igrači mi padamo u igri danas sam primjetio da NIkola Prce već zalazi u godine jer nije bilo svježine u njegovoj igri ali su zato momente odlični bili Malinović Čelica što znači da ne zavisimo o jednom igraču kao prije..Naša isključenja su presudila bila su dva tri bespotrebna guranje pri skoku od Terzića i još po jedno od Savića i Panića..

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 29 okt 2014, 23:03

Steta bio sam uvjeren da cemo pobjedit nakon + 2 u zadnje 2 3 minute ali sad nije bitno. Bod je odlican medjutim isto tako ce biti tesko igrat protiv njih i kuci posebno ako sergej bude spreman... Igramo fenomenalnu odbranu , imamo dosta rijesenja u napadu , od savica , celice , malinovica , nikole krila odlicno rade stvarno imamo i glavu i rep. Nadam se da cemo dancima pokazati zube , nisu ni oni nepobjedivi uostalom nakon pobjede nad islandom i ovakve igre protiv bejlorusa nemama potrebe da se nekog bojimo , dobro oni jesu klasa iznad nas ali trebamo pokusat barem kod kuce da uradimo nesto. Nekom srecom , umijecem ili cime vec kad bi dosli do pobjede nad dancima mislim da bi vec bili EP al to su vec neke druge price. Pisao sam jos davno kad je selektor odlucio da se otarasi kabadahija i dovede ljude koji ce ginut na terenu rekao sam nek gube svaku ako ce ovako borbeno da igraju. Medjutim iz te borbe svorili smo kompletnu ekipu koja je spremna svakome pomrsit racune , nadam se da smo spremni za jos jedan korak naprijed jer bi to bio veliki veliki uspijeh da se plasiramo i na europsko... Sretno u Tuzli , mejdan ce da gori to garantujem.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 29 okt 2014, 23:44

Da,baš su kolektiv i to je dobro fino je Markovic uklopio to npr u fudbalu kad primimo gol raspadnemo se, u rukometu su imali pred kraj minus 2 i uspjeli su vratit..

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 30 okt 2014, 10:21

Danska je promijenila selektora... Otisao je Wilbek koji je tu godinama bio, ali doveli su dobrog trenera, Islandanin sa velikim iskustvom...
Nasa sansa je domaci teren, Skandinavci se cesto znaju prepasti atmosfere na Balkanu.... Mozda ce nas malo i podcijeniti a isto tako novom treneru treba vremena da su uigraju...

Ne bi rekao da smo bez sanse, mislim da cemo pruziti ogroman otpor...

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 okt 2014, 11:41

Ako ova reprezentacija uspije izvuci bod protiv Danske onda je ova momcad izrasla u pravog rukometnog velikana bravo momci. Odlican pristup cijelu utakmicu kao i odlican trener. Nesto slicno kao kosarkaska reprezentacija koja ce biti bar 20% jaca kada zaigra i Nurkic. Grijese svi koji misle da ce Danci nekog da podcijene jer oni nemaju nas mentalitet. Oni ce da igraju na full. Jedino je moguce da mozda nece biti pozvani bas svi njihovi najbolji igraci jedino mozda to samo nece biti podcijenivanja reprezentacije koja je izbacila jedan Island sigurno.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 30 okt 2014, 11:46

Ajax je napisao/la:Ako ova reprezentacija uspije izvuci bod protiv Danske onda je ova momcad izrasla u pravog rukometnog velikana bravo momci. Odlican pristup cijelu utakmicu kao i odlican trener. Nesto slicno kao kosarkaska reprezentacija koja ce biti bar 20% jaca kada zaigra i Nurkic. Grijese svi koji misle da ce Danci nekog da podcijene jer oni nemaju nas mentalitet. Oni ce da igraju na full. Jedino je moguce da mozda nece biti pozvani bas svi njihovi najbolji igraci jedino mozda to samo nece biti podcijenivanja reprezentacije koja je izbacila jedan Island sigurno.
Vec su pozvani moj ajax-e. :?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 okt 2014, 11:51

Ma napuniti Mejdan i dati momcima podršku jer su je zaslužili igrama i zalaganjem. Što se tiče dešavanja na terenu, tu nemamo šta izgubiti, ja očekujem borbu i zalaganje a ako bude tako pristojan rezultat ne bi smio doći u pitanje.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 30 okt 2014, 11:54

Ma ne treba stvarati nikakvu euforiju pred Dansku, ja sam tu vec upisao poraz kada sam vidio grupe. Nase utakmice su dvije sa Litvancima i Bjelorusija kuci, ovaj bod je velike stvar i svi bi prihvatili X prije pocetka utakmice, samo je ostala ta gorcina jer smo bili bolji i trebali uzeti ovo ali na kraju ostali kratkih rukava. Sa Dancima igrati rukomet koliko se moze i to je to, oni ce ionako pomesti sve u grupi, drugi mozemo biti samo ako maksimalno ozbiljno odigramo utakmice sa Litvancima i Bjelorusima kuci.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 okt 2014, 12:45

Mislio sam od vec pozvanih igraca dali su pozvani bas svi najbolji od najboljih posto nisam bas toliko upucen u rukomet u tolike detalje da znam jesu li bas svi najbolji igraci Danske pozvani. Ako jesu pozvani bas svi najbolji igraci onda se izvinjavam mada to nije bila poenta teksta naravno. Poenta je da rukometna reprezentacija ide pravim putem i ono izbacivanje Islanda je u rangu otprilike da je Bosna uspjela da izbaci Portugal u barazu u fudbalu. Svidjelo se to nekome ili ne ;)

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 30 okt 2014, 13:27

Rooney88 je napisao/la:Ma ne treba stvarati nikakvu euforiju pred Dansku, ja sam tu vec upisao poraz kada sam vidio grupe. Nase utakmice su dvije sa Litvancima i Bjelorusija kuci, ovaj bod je velike stvar i svi bi prihvatili X prije pocetka utakmice, samo je ostala ta gorcina jer smo bili bolji i trebali uzeti ovo ali na kraju ostali kratkih rukava. Sa Dancima igrati rukomet koliko se moze i to je to, oni ce ionako pomesti sve u grupi, drugi mozemo biti samo ako maksimalno ozbiljno odigramo utakmice sa Litvancima i Bjelorusima kuci.
:thumbup: :thumbup:
Naš problem je što većina raje na Bjelorusiju glada podcjenivački.Pa bolan oni ulažu u sport kao Njemci,imaju regulisano sve od mlađih uzrasta do seinora,finansije dvorane trening centri sve kao na zapadu.Mogao bih reći kao u bivšoj Jugi sportisti imaju sve moguće uslove,i njihovo je samo da treniraju i da se školuju ako to žele i država snosi sve troškove školovanja.Tako da je ta Bjelorusija miljama ispred nas htjeli mi to priznati ili ne,i ako ih Ameri ne sjebu sa demokratijom kao nas samo mogu napredovati.
Jedno veliko :thumbdown: za sve medije u našoj zemlji,pa ni tačno vrijeme utakmice nisu u stanju objaviti a ne da vidimo neki video prilog ili emisiju o reprezentaciju.Al zato znamo kad Messi povraća ide u WC,Ronalda boli glava,mlada mu ljuta i sl. :puke:
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Hajmo
Kontakt:

Post Postao/la Hajmo » 30 okt 2014, 13:35

Samo ljudi koji ne prate rukomet mogu pomisliti da smo mi bili favoriti protiv Bjelorusa. Bod je veliki uspjeh i veliki korak ka EP. Moramo dva puta dobiti Litvaniju i Bjeloruse kući mada će biti dosta teže sa S.Rutenkom u ekipi.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 30 okt 2014, 13:43

Moja jedina zamjerka na jucerasnji mec je to sto je Prce u kljucnim momentima na kraju utakmice bio out. Ostalo je sve odlicno. :bih:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Hajmo
Kontakt:

Post Postao/la Hajmo » 30 okt 2014, 13:47

Prce je prosječan igrač i ne treba očekivati čuda od njega. Njegove utakmice protiv Islanda nisu realna slika njegovih kvaliteta. I kao takav je naš najbolji lijevi bek u napadu.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 okt 2014, 14:00

Hajmo je napisao/la:Samo ljudi koji ne prate rukomet mogu pomisliti da smo mi bili favoriti protiv Bjelorusa. Bod je veliki uspjeh i veliki korak ka EP. Moramo dva puta dobiti Litvaniju i Bjeloruse kući mada će biti dosta teže sa S.Rutenkom u ekipi.
Tako je njima je rukomet sport broj jedan. A Rutenka im je nesto kao nama Dzeko. Biti ce jako tesko pobjediti Bjelorusiju ali ne nemoguce. Nerjeseno protiv Danaca bi bio veliki korak naprijed i olaksalo bi situaciju.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []