Safet Sušić - Pape

DragonGirl
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la DragonGirl » 29 okt 2014, 19:35

On jeste bio najbolji igrač BiH svih vremena, najbolji strani igrač i najveći umjetnik s loptom PSG-a svih vremena, jedan od najboljih svjetskih igrača svih vremena, zabio je 3 gola Argentini...sve to stoji i to su činjenice koje niko ne može osporiti.
Ali kakav je to argument za njegovo trenersko umijeće? Da li to znači da ako sam ja u školi imala sve petice, a postanem profesor, automatski ne smijem biti kritikovana ako škola, djeca, roditelji nisu zadovoljni mnome, samo zato što sam ja kao učenik imala sve petice? Ako je Safet i imao određeni kredit u javnosti, baš zbog tih silnih igračkih uspjeha, mislim da je taj kredit već potrošio.
Po 12673463 put (mada očito ni to nije dovoljno): ne vidim kakvu korist mi kao reprezentacija imamo od toga jer kad ćete shvatiti da nije Safet taj koji treba istrčati na teren, nije Safet taj koji treba predriblati protivničkog igrača, nije Safet taj koji treba zabiti gol. Njegovo je jednostavno da posloži ekipu koja će to učiniti i sve dok je to činio onako kako treba svi smo bili na njegovoj strani, pa čak i sada kada to uradi onako kako treba, ko god objektivno gleda na stvari, će to priznati bez problema.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 29 okt 2014, 19:39

Ajax je napisao/la:Safet Susic je bio igracina svijetske klase. Samo kao trener on je prosjecan. Na raspolaganju ima iznadprosjecnu momcad koju je vodio dobro sve dokle nije poceo nepotrebno da eksperimentise i tako je doslo do Nigerije i Kipra. Sada mora da se vadi u sljedecim utakmicama sto je uvijek puno teze nego da je odigrao na pravi nacin kada je trebalo ( Kipar ). Sam odlucuje o svojoj sudbini samo bice mu potrebno i puno srece.
Slazem se uglavnom s tobom Ajaxe, ali nece mu biti potrebno srece. Njemu je potrebno znanja. On vapi za trenerskim znanjem. Srece je on imao predosta (vidi gol Hajrovica u Slovackoj i stativa Gekasa u Atini s po metra).

Znanja znanja moj Ajaxe, kakva sreca, ovo je fudbal i repka o cemu pricamo a ne poker ili neka kocka. A i tu srecu treba zasluziti.

Nek oznoji malo guzove i analizira Izraela, pa pojede svoja izasrana vanago i pregrize jezik i pozove one prave i predje preko svojih sabanskih principa e onda ce pokazat karakter i mozda nas i krene s njim. A do tad srneca i :wave:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 okt 2014, 19:41

harixs je napisao/la: Jos veca podrska ide Papetu bas zbog takvih besposlicara i PES Managera! :bih:
A ti si kao kompetentan da nekog nazivas besposlicarom? :hmmmmm:

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 29 okt 2014, 19:41

Susic nas je upropastio , i to golden generation :tokralju:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 29 okt 2014, 19:42

The_Target je napisao/la:Sta reci zima,odradili trening nesto krace nego inace,sad fino toplu colu popit...a ja nemamo treceg spica...sta ce nam bolje roknut srneca
+1

Ma ja ba, ja skoro i zaboravi srnetinu spomenut. ´ta ce treci spic, Dzeko im sam svima kroz noge probaciv´o.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 29 okt 2014, 19:45

harixs je napisao/la:A ovi ostali se kao razlikuju od tvog komsije?

Jos veca podrska ide Papetu bas zbog takvih besposlicara i PES Managera! :bih:
Pa kad vec rodjo govoris o besposlicarima, kud bas papketu nadje da se poklonis.

Veceg uhljupa i besposlicara od njega a da vece pare uzima, ja ne vidje za zivota. Mozda jedino u nasim drzavnim institucijama.
Zadnja izmjena: Effenberg, dana/u 29 okt 2014, 19:50, ukupno mijenjano 1 put.

Brane
Kontakt:

Post Postao/la Brane » 29 okt 2014, 19:49

Sve kritike na Papeta sa strane, rec da je ovo nasa zlatna generacija je uvreda prema Boli, Balji, Barbarezu, Hasanu, Konjicu i Hibicu.
Muftic,Brozovic,Biogradlic,Fazlagic,M.Bajic,Muzurovic,Siljkut,Prljaca,Prodanovic,Antic,Ferhatovic,V. Musemic,S.Vujovic,Musovic,Vidovic,Susic,Sljivo,Pasic,Jozic,Janjos,Kapetanovic,H.Musemic,Hadzibegic,Turkovic

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 29 okt 2014, 19:53

Brane je napisao/la:Sve kritike na Papeta sa strane, rec da je ovo nasa zlatna generacija je uvreda prema Boli, Balji, Barbarezu, Hasanu, Konjicu i Hibicu.
Dzeko >>>>>> Bolic
Misimovic => Barbarez
Spahic > Konjic
Spahic = Hibic

Balja nije iskoristio ni 50% svog potencijala, i ostane jedino Braco od ovih koje si naveo da se s njim nemoze niko poredit.

O cemu onda pricamo ?

Da ne spominjem sad jos Begovica, Salihovica, Mujdzu, Kolasinca, Lulica, Hajrovica i slicne koji nam daju sirinu koju tad nismo imali.

Eto ti argumenata a sad ti na srneca i trollaj nedje drugo.

Ili ti je mozda Beslija ili Halilovic tadasnji u istoj ravni ako ne i bolji od ovih navedenih. Nemoj majke ti...

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 29 okt 2014, 19:55

Effenberg je napisao/la:
Brane je napisao/la:Sve kritike na Papeta sa strane, rec da je ovo nasa zlatna generacija je uvreda prema Boli, Balji, Barbarezu, Hasanu, Konjicu i Hibicu.
Dzeko >>>>>> Bolic
Misimovic => Barbarez
Spahic > Konjic
Spahic = Hibic

Balja nije iskoristio ni 50% svog potencijala, i ostane jedino Braco od ovih koje si naveo da se s njim nemoze niko poredit.

O cemu onda pricamo ?

Da ne spominjem sad jos Begovica, Salihovica, Mujdzu, Kolasinca, Lulica, Hajrovica i slicne koji nam daju sirinu koju tad nismo imali.

Eto ti argumenata a sad ti na srneca i trollaj nedje drugo.

Ili ti je mozda Beslija ili Halilovic tadasnji u istoj ravni ako ne i bolji od ovih navedenih. Nemoj majke ti...
Objasnio. :wave:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 29 okt 2014, 19:59

@Nerminovic

Ma davno objasnjeno burazeru i prezvakano 300 puta, al nemozes ti papetovcima to dokazat kad je za njih mlijeko crno. Oni u to slijepo vjeruju ko sto su nacisti vjerovali Hitleru sve dok cika Ruso na vrata Berlina ne zakuca. Tad je bilo iz guzice u glavu. Mislim da ce biti masovni suicidi ovdje kad govedo da ostavku.

Vrh njihove argumentacije je strip i vizuelne karafeke, i sad uzivaj jos sat 2 u argumentovanoj diskusiji a onda ce oni svi u nocnu smjenu. Tad oni sve podizale jedni drugima, jer sad nemaju argumenata da obore nas objektivne ovdje tokom dana kad su ljudi razumni i bistri.

AhmoNY
Kontakt:

Post Postao/la AhmoNY » 29 okt 2014, 20:00

Ušanović je dio moje ekipe, isto kao Borče Sredojević, Elvir Baljić i Tomislav Piplica i nisu ga smjeli suspendirati iza mojih leđa, izjavio je Sušić.

Samo kad se sjetim :kafa: zabadao i rugao i tad navijacima BIH. :oops:

http://****.ba/vijesti/safet-susic-u ... vica/18930" onclick="window.open(this.href);return false;

"Razgovarao sam sa Tinom i rekao mi je da nije ništa strašno i da će biti spreman za reprezentaciju, tako da na njega računam", riječi su bh. selektora

Jbmt kao da je rijec o Maradoni iz Hajduka :kafa:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 okt 2014, 20:12

Effenberg je napisao/la:Da ne spominjem sad jos Begovica, Salihovica, Mujdzu, Kolasinca, Lulica, Hajrovica i slicne koji nam daju sirinu koju tad nismo imali.
Ma nemoj, a Muslimović, Grlić, Bešlija, Papac, Musić, Bajramović svojevremeno nisu davali širinu? Ili ranije, Akrapović, Mujčin, Muratović, Topić, Kapetanović.

Npr. tim koji je Slišković imao na raspolaganju u kvalama za SP 2006 nije ništa slabiji od ovoga. Baljić, Bolić, Hrgović, Spahić, Grlić, Papac, Musić, Misimović, Milenković, Barbarez, Bešlija, Salihamidžić...
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 29 okt 2014, 20:13

Virtu4l je napisao/la:
Effenberg je napisao/la:Da ne spominjem sad jos Begovica, Salihovica, Mujdzu, Kolasinca, Lulica, Hajrovica i slicne koji nam daju sirinu koju tad nismo imali.
Ma nemoj, a Muslimović, Grlić, Bešlija, Papac, Musić, Bajramović svojevremeno nisu davali širinu? Ili ranije, Akrapović, Mujčin, Muratović, Topić, Kapetanović.

Npr. tim koji je Slišković imao na raspolaganju u kvalama za SP 2006 nije ništa slabiji od ovoga. Baljić, Bolić, Hrgović, Spahić, Grlić, Papac, Musić, Misimović, Milenković, Barbarez, Bešlija, Salihamidžić...
hahahaha de sacekaj odgovoricu ti za po sata dok dodjem sebi od smijeha.

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 29 okt 2014, 20:16

DragonGirl je napisao/la:On jeste bio najbolji igrač BiH svih vremena, najbolji strani igrač i najveći umjetnik s loptom PSG-a svih vremena, jedan od najboljih svjetskih igrača svih vremena, zabio je 3 gola Argentini...sve to stoji i to su činjenice koje niko ne može osporiti.
Ali kakav je to argument za njegovo trenersko umijeće? Da li to znači da ako sam ja u školi imala sve petice, a postanem profesor, automatski ne smijem biti kritikovana ako škola, djeca, roditelji nisu zadovoljni mnome, samo zato što sam ja kao učenik imala sve petice? Ako je Safet i imao određeni kredit u javnosti, baš zbog tih silnih igračkih uspjeha, mislim da je taj kredit već potrošio.
Po 12673463 put (mada očito ni to nije dovoljno): ne vidim kakvu korist mi kao reprezentacija imamo od toga jer kad ćete shvatiti da nije Safet taj koji treba istrčati na teren, nije Safet taj koji treba predriblati protivničkog igrača, nije Safet taj koji treba zabiti gol. Njegovo je jednostavno da posloži ekipu koja će to učiniti i sve dok je to činio onako kako treba svi smo bili na njegovoj strani, pa čak i sada kada to uradi onako kako treba, ko god objektivno gleda na stvari, će to priznati bez problema.
Puno slova i ponavljanja uzalud :D

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 29 okt 2014, 20:17

Ahmo, bubnjar i ekipa po cijeli dan pisu iste stvari, prave klonove, i tako sve u krug. :zzz:

AhmoNY
Kontakt:

Post Postao/la AhmoNY » 29 okt 2014, 20:19

Safet Susic = Munib Usanovic.
Istina boli :kafa:

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 29 okt 2014, 20:21

AhmoNY je napisao/la:Safet Susic = Munib Usanovic.
Munib Usanovic >>> Safet Susic.

Munib je bar valjo i papire brzo sredjivao igracima i nije niko pao na vizi i tako sl.
Ne treba Munib u istu ravan sa Pasalicem i ostalim, on je platio ceh najveci a najmanje od sviju je zasro.

Da je pape bar upola vrijedan ko Munib sto se tice analize i scoutinga sad bi imalo puno siri i bolji kadar i taktiku.

Jedino Munibovo sranje je ono s tekmom u BG, i da toga ne bi covjek ne bi imao mrlje.
Zadnja izmjena: Effenberg, dana/u 29 okt 2014, 20:22, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 okt 2014, 20:22

calcio je napisao/la:Ahmo, bubnjar i ekipa po cijeli dan pisu iste stvari, prave klonove, i tako sve u krug. :zzz:
Evo, čekam da se ovaj prestane smijati, pa da mi argumentovano prokomentariše Sliškovićev tim koji je imao u kvalifikacijama za WC 2006.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

nnoo88
Kontakt:

Post Postao/la nnoo88 » 29 okt 2014, 20:28

Effenberg je napisao/la:
AhmoNY je napisao/la:Safet Susic = Munib Usanovic.
Munib Usanovic >>> Safet Susic.

Munib je bar valjo i papire brzo sredjivao igracima i nije niko pao na vizi i tako sl.
Ne treba Munib u istu ravan sa Pasalicem i ostalim, on je platio ceh najveci a najmanje od sviju je zasro.

Da je pape bar upola vrijedan ko Munib sto se tice analize i scoutinga sad bi imalo puno siri i bolji kadar i taktiku.

Jedino Munibovo sranje je ono s tekmom u BG, i da toga ne bi covjek ne bi imao mrlje.
I tu nije on direktni krivac ko zna kakvom je pritisku bio izlozen u BG.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 29 okt 2014, 20:29

Virtu4l je napisao/la:

Evo ti obecao sam.

Muslimovic tad kao drugi napadac a isto tako i Topic skupa nemogu stati u Vedine kopacke. Znaci spic pozicija zdra´o!

Hrgovic i Lulic hahahahah mogo bi sad opet pola sata da se smijem. Koliko god je Lula flegma za ovog je Gareth Bale i CR7 odjednom.

Beslija i Mujdza ne moze se isto porediti. Besa nije bio los ali Mujdza je puno korisniji igrac od njega pogotovo nazad u defanzivi, a uz to jos vazda s povredama peh.

Milenkovic? ? ? Koga cega? Kakve zabe?

Music nije bio los, ali u najboljim godinama je u najvecu ruku kao sad jos uvijek nedokazani Kolasinac bar sto se talenta tice. Kad se sjetim onog njegovog centarsuta isto ko da hoce igraca da ubije loptom a ne da mu nabaci. Jedino brzina, malo bolja kopija Avdije.

Grlic. Igrac koji je zivio od suta. Za razliku od njega, Medo ima i sut ko i on i puno bolju tehniku.

Sve u svemu ne moze se porediti u najmanju ruku danasnja generacija ima i vise iskustva i u boljim godinama je (jos uvijek mladja od te generacije kad je bila u najvecem usponu). Bolja za jedno cijelo ako ne i za dva koplja.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []