Safet Sušić - Pape

DragonGirl
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la DragonGirl » 29 okt 2014, 20:30

bvb je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:On jeste bio najbolji igrač BiH svih vremena, najbolji strani igrač i najveći umjetnik s loptom PSG-a svih vremena, jedan od najboljih svjetskih igrača svih vremena, zabio je 3 gola Argentini...sve to stoji i to su činjenice koje niko ne može osporiti.
Ali kakav je to argument za njegovo trenersko umijeće? Da li to znači da ako sam ja u školi imala sve petice, a postanem profesor, automatski ne smijem biti kritikovana ako škola, djeca, roditelji nisu zadovoljni mnome, samo zato što sam ja kao učenik imala sve petice? Ako je Safet i imao određeni kredit u javnosti, baš zbog tih silnih igračkih uspjeha, mislim da je taj kredit već potrošio.
Po 12673463 put (mada očito ni to nije dovoljno): ne vidim kakvu korist mi kao reprezentacija imamo od toga jer kad ćete shvatiti da nije Safet taj koji treba istrčati na teren, nije Safet taj koji treba predriblati protivničkog igrača, nije Safet taj koji treba zabiti gol. Njegovo je jednostavno da posloži ekipu koja će to učiniti i sve dok je to činio onako kako treba svi smo bili na njegovoj strani, pa čak i sada kada to uradi onako kako treba, ko god objektivno gleda na stvari, će to priznati bez problema.
Puno slova i ponavljanja uzalud :D
Samo odgovor na tuđa konstantna ponavljanja...ako neko po 1000. put može reći kako je Safet bio sjajan igrač, ja ga mogu po 1001. put upitati kakve to veze ima sa njim kao trenerom...

AhmoNY
Kontakt:

Post Postao/la AhmoNY » 29 okt 2014, 20:30

Zukanovic opet igra od 1min. :kafa:
Papelizaci na aparatima. :kafa:

Pape "Zukanovic je nikakv igrac, nikakav covijek" :oops: :oops:

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 29 okt 2014, 20:32

Ne znam da li bi mi draze bilo da zijanimo protiv Izraela i rijesimo se Susica ili da dobijemo i tako ostanemo u igri za EP?
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 29 okt 2014, 20:33

Virtu4l je napisao/la:
Effenberg je napisao/la:Da ne spominjem sad jos Begovica, Salihovica, Mujdzu, Kolasinca, Lulica, Hajrovica i slicne koji nam daju sirinu koju tad nismo imali.
Ma nemoj, a Muslimović, Grlić, Bešlija, Papac, Musić, Bajramović svojevremeno nisu davali širinu? Ili ranije, Akrapović, Mujčin, Muratović, Topić, Kapetanović.

Npr. tim koji je Slišković imao na raspolaganju u kvalama za SP 2006 nije ništa slabiji od ovoga. Baljić, Bolić, Hrgović, Spahić, Grlić, Papac, Musić, Misimović, Milenković, Barbarez, Bešlija, Salihamidžić...
Daj majke ti ne brani ga vise samo ti noge vire iz Papetovog pakasa ... Jel Baka Barbareza koristio kao zadnjeg igraca eto kakvu je sirinu imao
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 29 okt 2014, 20:38

DragonGirl je napisao/la:
bvb je napisao/la: Puno slova i ponavljanja uzalud :D
Samo odgovor na tuđa konstantna ponavljanja...ako neko po 1000. put može reći kako je Safet bio sjajan igrač, ja ga mogu po 1001. put upitati kakve to veze ima sa njim kao trenerom...
Ma, znam, ali dvije-tri recenice su dovoljne jer je stvar o kojoj pricas prilicno jasna. Kako god, dzaba pisemo tako da je bolje krace :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 okt 2014, 20:52

Effenberg je napisao/la: Evo ti obecao sam.

Muslimovic tad kao drugi napadac a isto tako i Topic skupa nemogu stati u Vedine kopacke. Znaci spic pozicija zdra´o!

Hrgovic i Lulic hahahahah mogo bi sad opet pola sata da se smijem. Koliko god je Lula flegma za ovog je Gareth Bale i CR7 odjednom.

Beslija i Mujdza ne moze se isto porediti. Besa nije bio los ali Mujdza je puno korisniji igrac od njega pogotovo nazad u defanzivi, a uz to jos vazda s povredama peh.

Milenkovic? ? ? Koga cega? Kakve zabe?

Music nije bio los, ali u najboljim godinama je u najvecu ruku kao sad jos uvijek nedokazani Kolasinac bar sto se talenta tice. Kad se sjetim onog njegovog centarsuta isto ko da hoce igraca da ubije loptom a ne da mu nabaci. Jedino brzina, malo bolja kopija Avdije.

Grlic. Igrac koji je zivio od suta. Za razliku od njega, Medo ima i sut ko i on i puno bolju tehniku.

Sve u svemu ne moze se porediti u najmanju ruku danasnja generacija ima i vise iskustva i u boljim godinama je (jos uvijek mladja od te generacije kad je bila u najvecem usponu). Bolja za jedno cijelo ako ne i za dva koplja.
Mnogo toga ti nalupa, a ništa ne reče. Prije svega neka nebulozna poređenja, Mujdža - Bešlija? Medunjanin - Grlić? Muslimović i Topić su širina, tada smo imali dva odlična napadača.

Hajde malo uporedi Salihamidžića, Barbareza ili Papca, zašto si ih izostavio? Tri igrača koji su na svojim pozicijama najbolji u historiji reprezentacije.

Braniš neodbranjivo. Sliškovićeva generacija koju sam naveo je bila strašna, ogroman izbor igrača, a većina su bili glavni u svojim ekipama.

Evo, formacijski, da bude malo lakše

Hasagić
Salihamidžić - Spahić - Milenković/Nadarević - Papac/Milenković/Musić
Bajramović - Grlić
Misimović - Barbarez (igrao sve pozicije) - Baljić/Hrgović
Bolić/Muuslimović

Tako da :wave:
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 29 okt 2014, 20:55

Goalgetter je napisao/la:
harixs je napisao/la: Jos veca podrska ide Papetu bas zbog takvih besposlicara i PES Managera! :bih:
A ti si kao kompetentan da nekog nazivas besposlicarom? :hmmmmm:
Kompetentniji nego vecina od ovih sto su mislili da je Spahic trebao zavrsit u Al Ahliju prije 3 god. da je Sunjic drvo, da Hadzic nezna hodat, da Misimovic nemoze hodat i da bi se Pjanic preporodio njegovim odlaskom, da je Slovacka u rangu sa Maltom, da smo se Nigeriji trebali suprostavit sa krilnom formacijom..itd itd. ima ih bez broj a ja nemam vremena da ih tipkam na telefonu.

I jos da naglasim, ove gluposti su pisane od strane standardnih papetomrzaca, neracunajuci klonove I ove druge sto pisu jos vece gluposti.
Zadnja izmjena: harixs, dana/u 29 okt 2014, 21:04, ukupno mijenjano 1 put.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 29 okt 2014, 21:01

Virtu4l je napisao/la:
Effenberg je napisao/la: Evo ti obecao sam.

Muslimovic tad kao drugi napadac a isto tako i Topic skupa nemogu stati u Vedine kopacke. Znaci spic pozicija zdra´o!

Hrgovic i Lulic hahahahah mogo bi sad opet pola sata da se smijem. Koliko god je Lula flegma za ovog je Gareth Bale i CR7 odjednom.

Beslija i Mujdza ne moze se isto porediti. Besa nije bio los ali Mujdza je puno korisniji igrac od njega pogotovo nazad u defanzivi, a uz to jos vazda s povredama peh.

Milenkovic? ? ? Koga cega? Kakve zabe?

Music nije bio los, ali u najboljim godinama je u najvecu ruku kao sad jos uvijek nedokazani Kolasinac bar sto se talenta tice. Kad se sjetim onog njegovog centarsuta isto ko da hoce igraca da ubije loptom a ne da mu nabaci. Jedino brzina, malo bolja kopija Avdije.

Grlic. Igrac koji je zivio od suta. Za razliku od njega, Medo ima i sut ko i on i puno bolju tehniku.

Sve u svemu ne moze se porediti u najmanju ruku danasnja generacija ima i vise iskustva i u boljim godinama je (jos uvijek mladja od te generacije kad je bila u najvecem usponu). Bolja za jedno cijelo ako ne i za dva koplja.
Mnogo toga ti nalupa, a ništa ne reče. Prije svega neka nebulozna poređenja, Mujdža - Bešlija? Medunjanin - Grlić? Muslimović i Topić su širina, tada smo imali dva odlična napadača.

Hajde malo uporedi Salihamidžića, Barbareza ili Papca, zašto si ih izostavio? Tri igrača koji su na svojim pozicijama najbolji u historiji reprezentacije.

Braniš neodbranjivo. Sliškovićeva generacija koju sam naveo je bila strašna, ogroman izbor igrača, a većina su bili glavni u svojim ekipama.

Evo, formacijski, da bude malo lakše

Hasagić
Salihamidžić - Spahić - Milenković/Nadarević - Papac/Milenković/Musić
Bajramović - Grlić
Misimović - Barbarez (igrao sve pozicije) - Baljić/Hrgović
Bolić/Muuslimović

Tako da :wave:
Hajde hajde trolaj malo. De de.

Jel uplatilo govedo premiju, imal se za srnecih?
Ne mogu vise, tebi ne vrijedi objasnjavat.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 okt 2014, 21:07

Pokušaj, obožavam konstruktivnu raspravu.

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 29 okt 2014, 21:08

Ne mogu se tako jednostavno porediti ekipe, ima dosta drugih stvari koje uticu na rezultat/uspjeh i tesko je izvuci neki zakljucak o kvalitetu trenera.
Safet je definitivno imao igrace s kojima se trebao (mozda i morao) plasirati na SP s obzirom na grupu i igrace s kojima je bilo realno proci (ali ne nuzno lahko) grupnu fazu SP-a u grupi kakvu smo imali. Da li su Baka ili Ciro imali igrace da se kvalifikuju na prvenstvo ne znam.
Licno, ako bih morao uporediti igrace, rekao bih da je trenutni izbor najbolje sto smo ikad imali.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 29 okt 2014, 21:12

Čuj Hrgović, ne mogu da vjerujem :lol:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 okt 2014, 21:18

bvb je napisao/la:Licno, ako bih morao uporediti igrace, rekao bih da je trenutni izbor najbolje sto smo ikad imali.
Ekipe se mogu porediti, to je normalno u fudbalu.

Trenutni izbor je dobar ako gledaš imena na papiru i stare zasluge, ali ako pogledaš u kakvom su stanju ti igrači, nije to baš toliko sjajno ;)
Nerminovic je napisao/la:Čuj Hrgović, ne mogu da vjerujem :lol:
Tada igrač Wolfsburga ;)

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 29 okt 2014, 21:20

Virtu4l je napisao/la:Pokušaj, obožavam konstruktivnu raspravu.
Evo radim ovo al vise iz prkosa nekog. A znam da ces ti podviti rep kad isto budem od tebe trazio kad te ufatim u petljanjima, a mnogo imas sad da napetljas da izvlacis guzicu svom sljedbeniku. Znam nije ti lako tako da razumijem.

Kazes Braco, Barba i Papac.

Braco je jedini koji odskace od svih danasnjih alternativa i to ce tako biti u 100 godina slijedecih. Takvog profija mi nikad necemo imati. Jednog tako i fizicki i mentalno jakog igraca, takvog mentaliteta.

Barbarez jeste bio dobar, a sta je to sada sa Misketom i Pjanom ? Puno bolji izbor sada nego prije.
Papac isto klasa, ali Mujdza nije toliko iza, onda Salihovic da se ne povredjuje ovoliko cesto isto nije toliko los. Uostalom i Zukanovic. Ali ne on je los karakter zaboravi, jbg sorry, pape tako reko a ako on kaze onda mora da je tako zar ne. Pape kad sta kaze to je amin!

Eto osto ti je Braco kao zadnji bastion odbrane. Ili moram ici dalje? Da poredim neke Nadarevice i Milenkovice sa Spahom i Kolasincem. (Mada jasno je da ne cijenis ovog prvog ali tvoj problem i ignorancija, i zao mi je sto ne vidis pored ociju) Onda sta je sa Sunjicem da ja tebe pitam. U najmanju ruku je on ko i taj Milenkovic ili ima potencijal da to postane. Besic je na putu da postane i bolji od Bajramovica itd itd.

Ali dzaba opet ces se ti ufatiti za slamku spasa. Al haj... Ko te ne zna skupo bi te platio.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 29 okt 2014, 21:23

Virtu4l je napisao/la:
bvb je napisao/la:Licno, ako bih morao uporediti igrace, rekao bih da je trenutni izbor najbolje sto smo ikad imali.
Ekipe se mogu porediti, to je normalno u fudbalu.

Trenutni izbor je dobar ako gledaš imena na papiru i stare zasluge, ali ako pogledaš u kakvom su stanju ti igrači, nije to baš toliko sjajno ;)
Tada igrač Wolfsburga ;)
Zato se i ne gleda trenutna forma nego cjelokupna slika, ostvarenja kroz karijeru, broj bitnih utakmica itd. itd. ima tu mnogo parametara. Ali ne vrijedi to sad objasnjavat kad se ti fatis ko pjan plota, tebi i kad se objasni uvijek nadjes neceg novog po cemu ces drndat. Vise pljuski mozes primiti od papeta. Tvrdi obrazi haman.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 okt 2014, 21:25

Virtu4l je napisao/la:
Tada igrač Wolfsburga ;)
**** Wolsfburg, bio je i u jednom HAJDUKU :tokralju:

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 29 okt 2014, 21:25

Virtu4l je napisao/la: Trenutni izbor je dobar ako gledaš imena na papiru i stare zasluge, ali ako pogledaš u kakvom su stanju ti igrači, nije to baš toliko sjajno ;)
Stanje i forma igraca danas nisu bas najbolji i to je jedan od razloga sto smo danas i u Zenici autsajderi protiv velikog broja ekipa.
Ali "trenutno" je u ovom kontekstu valjda duzi period, npr. zadnja godina (ili od pocetka kvalifikacija za SP2014).

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 29 okt 2014, 21:26

Donnie Darko je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Tada igrač Wolfsburga ;)
**** Wolsfburg, bio je i u jednom HAJDUKU :tokralju:
Taman htio da kažem :lol:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 okt 2014, 21:29

Effenberg, spinuješ. Papac je najbolji lijevi bek u historiji i on se ne poredi sa Mujdžom, jer se Mujdža upoređuje sa Salihamdžićem. Barbarez je bio lider ekipe, igrao je gdje god je trebalo, protiv slabijih bliže protivničkom golu golu, protiv jačih nazad sa Bajramovićem i Grlićem.

Dake, totalno promašena poređenja, ali shvatam te, jer ne može se braniti ono što je neodbranjivo. Mnogo jaka generacija, sa potrebnom širinom, mnogo izbora u svakoj liniji sa mnogo kvalitetnim igračima.

Spahić je i tada bio u timu, kao i Misimović.

I naravno, ovo nema nikakve veze sa Sušićem, nego sa komentarima kako nam je ovo ubjedljivo najjača generacija.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 okt 2014, 21:32

Nerminovic je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la: **** Wolsfburg, bio je i u jednom HAJDUKU :tokralju:
Taman htio da kažem :lol:
Šta je momčiluci, ništa pametno za reći? Da, da, igrao u Wolfsburgu, a kod nas su ga zvali svi selektori iz tog vremena.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 29 okt 2014, 21:39

Virtu4l je napisao/la:
I naravno, ovo nema nikakve veze sa Sušićem, nego sa komentarima kako nam je ovo ubjedljivo najjača generacija.
Najjaca i najbolje izbalansirana... U svakoj liniji formacije, od gola do napada, imamo po jednog klasnog igraca i nekoliko odlicnih. Treba spomenuti uslove koji ovi momci imaju, vecu profesionalnost Saveza i, naravno, najlaksu grupu ikada, barem sto se tice ovih nizih sesira tice.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []