Mislis fiskulturno drustvo, sto ste zapravo sve ove godine !?egocentrik je napisao/la:Vaso Miskin Crni
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- SinBosanski
Re: FK Željezničar
fedeltafrotta je napisao/la:oni se ponose alenom avdice, damir pixi kojasevic i said husejnovic... legende klubabluesaa je napisao/la:mi dzekom, a vi igracima koje ste oteli davno davno![]()
Ljubavi što te rodi, klasa radnička!
Škoro najbolji igrač koji je igrao na ovim prostorima poslije ratabluesaa je napisao/la:fedeltafrotta je napisao/la:oni se ponose alenom avdice, damir pixi kojasevic i said husejnovic... legende klubabluesaa je napisao/la:mi dzekom, a vi igracima koje ste oteli davno davno![]()
![]()
a tek matija matko
FKŽ !
Nasa legenda gospodari reprezentacijom evo treci ciklus. 
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
nek sam i ovo cuo. samo jedna opaska na ostatak postaSabinho je napisao/la:Koliko su nama problem titule toliki su vama mitovi. Ima odredjenih slicnosti sa nekim iz komsiluka.bluesaa je napisao/la:mi dzekom, a vi igracima koje ste oteli davno davno
njegovo NE ucinilo ga je legendom

Ljubavi što te rodi, klasa radnička!
-
wienultras
- Kontakt:
Djeko je dijete zeljeznicara...husejnovic dijete slobode..pametnom dosta..i djeko i husejnovic..ono koje poredjenje...haha izvinite sto upadam..moro sam..
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87
-
KontraNogama
- Kontakt:
Mi smo DiMovi
Tajnu ljubavi svugdje smo trazili,
A ona samo tamo, u plavom domu zivi,
Tajna ljubavi na Grbavici stanuje
sa Zeljom spava, sa njim se budi, sa njim putuje
Mi smo Pitari, macke su nam plijen,
to nam je rucak, u jufku zavijen
Ponesi graha serpu, I pitu futavu,
Tako ce biti vjetra za nasu zastavu,
nasa kuknjava, ori se ko grom,
zasto smo uvijek donji, uvijek za Zeljom
Mi smo diMovi, opet smo bili plijen
Svaki nam je san od Zelje ponisten
Sanjam famfare, slavlje najvece
Al’ opet nam Zeljo komplekse namece
Stadion Kosevo, I jedan utrpan,
Stalo nam srce onda, onda na Zubandan[/quote]
Tajnu ljubavi svugdje smo trazili,
A ona samo tamo, u plavom domu zivi,
Tajna ljubavi na Grbavici stanuje
sa Zeljom spava, sa njim se budi, sa njim putuje
Mi smo Pitari, macke su nam plijen,
to nam je rucak, u jufku zavijen
Ponesi graha serpu, I pitu futavu,
Tako ce biti vjetra za nasu zastavu,
nasa kuknjava, ori se ko grom,
zasto smo uvijek donji, uvijek za Zeljom
Mi smo diMovi, opet smo bili plijen
Svaki nam je san od Zelje ponisten
Sanjam famfare, slavlje najvece
Al’ opet nam Zeljo komplekse namece
Stadion Kosevo, I jedan utrpan,
Stalo nam srce onda, onda na Zubandan[/quote]
-
neroazzuro
- Kontakt:
Apsolutno tacno. Samo sto to nije jedini razlog, razlog je i to sto smo vrlo dobri u pravljenu dobrih mladih fudbalera.cobefks je napisao/la: Ne oslanjate se vi na omladinski pogon sto zelite, nego sto ste primorani
Evo neki vasi pokusavaju minimizirat ucinak nase djece,a ona su, eto, tu negdje s vama na tabeli.
A vi se ocigledno fokusirali na dovodjenje igraca sa strane, dvije dijametralno suprotne koncepcije. Vrijeme ce pokazat cija je ispravnija,ali cinjenica da vi planirate tu neku akademiju (nisam u toku) govori koliko je vasa koncepcija "drugacija" od nase.
Ovi, uslovno receno, stranci su tu samo da se na brzinu kupi neki sportski uspjeh.
Zasad vam je "skuplja pita nego tepsija".
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
Re: Odg: FK Željezničar
Ova nasa ekipa je prije par mjeseci zaradila milon eura od Evrope.neroazzuro je napisao/la:Apsolutno tacno. Samo sto to nije jedini razlog, razlog je i to sto smo vrlo dobri u pravljenu dobrih mladih fudbalera.cobefks je napisao/la: Ne oslanjate se vi na omladinski pogon sto zelite, nego sto ste primorani
Evo neki vasi pokusavaju minimizirat ucinak nase djece,a ona su, eto, tu negdje s vama na tabeli.
A vi se ocigledno fokusirali na dovodjenje igraca sa strane, dvije dijametralno suprotne koncepcije. Vrijeme ce pokazat cija je ispravnija,ali cinjenica da vi planirate tu neku akademiju (nisam u toku) govori koliko je vasa koncepcija "drugacija" od nase.
Ovi, uslovno receno, stranci su tu samo da se na brzinu kupi neki sportski uspjeh.
Nemoj tu cinjenicu izostavljati!
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"
-
neroazzuro
- Kontakt:
OK. I sta zelis da kazes?Aragon je napisao/la:Ova nasa ekipa je prije par mjeseci zaradila milon eura od Evrope.neroazzuro je napisao/la:Apsolutno tacno. Samo sto to nije jedini razlog, razlog je i to sto smo vrlo dobri u pravljenu dobrih mladih fudbalera.cobefks je napisao/la: Ne oslanjate se vi na omladinski pogon sto zelite, nego sto ste primorani
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
Pa to pita i tepsija, skupo ovo, ono. Kontasneroazzuro je napisao/la:OK. I sta zelis da kazes?Aragon je napisao/la:Ova nasa ekipa je prije par mjeseci zaradila milon eura od Evrope.neroazzuro je napisao/la: Apsolutno tacno. Samo sto to nije jedini razlog, razlog je i to sto smo vrlo dobri u pravljenu dobrih mladih fudbalera.
Ova ekipa je poprilicno kvalitetna za nase uslove, a ne da smo potrosili na njoj, nego smo cak i zaradili.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"
-
neroazzuro
- Kontakt:
A ulozili ste manje od tih milion eura???
U samu ekipu daleko, daleko manje...neroazzuro je napisao/la:A ulozili ste manje od tih milion eura???
U sustini, igraci igraju samo za platu, niti za koga nije placeno obestecenje osim za Velkoskog.
Pa normalno da smo ulozili u ekipu manje od milion,jedino je kupljen Krste.Sumnjam da je na plate otislo vise od 800 hiljada do sada 
- JoseMourinho
- Kontakt:
Još kad bi bilo istina da je uzet milion eura super bi bilo, al nista novo od vas da volite šuplju
:rol;
-
neroazzuro
- Kontakt:
Da vam sad ne odgovaram obojici pojedinacno,
A kad se vec pokusavate bavit ekonomijom da li ste uracunali plate svih vasih igraca i aktuelnog i smijenjenih trenera?
Nije to bas tako crno-bijelo decaci
Mislim, entuzijazam je ok, ali je ekonomija ipak nesto drugo.
U svakom slucaju, ostaje vam na razmisljanje pitanje zasto uopste pravit "akademiju" ako je tako isplativo dovodit nekakve igrace sa strane i s njima se takmicit.
Lijep pozdrav
A kad se vec pokusavate bavit ekonomijom da li ste uracunali plate svih vasih igraca i aktuelnog i smijenjenih trenera?
U svakom slucaju, ostaje vam na razmisljanje pitanje zasto uopste pravit "akademiju" ako je tako isplativo dovodit nekakve igrace sa strane i s njima se takmicit.
Lijep pozdrav
Najlakse je baciti matematiku na papir. Prosjecno plate nisi sigurno vece od 4000KM, mada nisu miti tolilo. Pa eto racunajneroazzuro je napisao/la:Da vam sad ne odgovaram obojici pojedinacno,
Lijep pozdrav
A za Murinja, haj i ti malo baci matematiku. od uefe 480 000 eura. U tri utakmice je prodato minimum 42 000 ulaznica pa racunaj koliko bi to moglo biti para. Od Svaba samo za tv prava 300 000 eura. Plus sto je samim tim nas standardni marketinski prostor postao skuplji i zanimljiviji potencijalnim sponzorima.
Pa racunaj za svako pretkolo 130 ili 140 hiljada eura,ulaznice,tv prava.I onda tekma sa svabama gdje je citava organizacija na AFH prepustena RAN-u uz solidnu naplacenu cifru, vrlo moguce da je cifra oko 1MJoseMourinho je napisao/la:Još kad bi bilo istina da je uzet milion eura super bi bilo, al nista novo od vas da volite šuplju:rol;
@nero Ja od te akademije ocekujem neke rezultate tek za 4 ili 5 godina,ono sto bi se reklo da izadje pravi akademac iz nje.Akademija radi manje od godinu dana i ne znam kako ocekujes da imamo akademce u prvih 11.
Da je bar jednog ili dva igraca iz svake generacije izvuci to je dobro,nema teorije da ih moze biti 11.Pa to moze je mogla samo La Masia.
Sumnjam da su plate nasih igraca toliko ogromne koliko se misli.Sigurno da su vece nego recimo sto je to trenutno kod vas ali nije ni to strasno dok se uklapaju u godisnji budzet kluba.Cilj Sarajeva je da udze u grupe nekog euro takmicenja u narednih nekoliko godina.Jer da nije tako sumnjam da bi se dovodili igraci kao sto je Benko i onaj nesudjeni golman Borjan.Nasa liga se moze osvojiti i bez takvih igraca.
Meni se jedino ne svidja sto se klubovi iz Sarajeva previse provlace po novinama i svaki dan nekakvi naslovi u novinama o Sarajevu i Zelji.
A vamo imas SB i Zrinjski za koje haman i zaboravis da postoje,rade u miru i rade dobar posao.
A za drugi dio posta za akademiju, pa to je jedini nacin da dugorocno dolazis di vecih cifri, da prodajes igrace od 17, 18 godina kao sto sad Dinamo radi. Ova ekipa sad je sastavljena iskljucivo da bi bila najbolja u ligi, vece domete od toga nema. Tu mislim prije svega na Evropu i na prodaju igraca. Eventualno se na Radovcu i na Cimirotu mogu neke vece pare uzeti.
Ne može da se spava, a 3. su dana to tekme ...
Hajde Željkaneee, molim te !
Hajde Željkaneee, molim te !
Volim te Željo !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.